סתם שאלה שעלתי בי כרגע
אני מכיר (לפחות מסירטונים ביוטיוב ) את הרוביקון טרייל בארה"ב ..
למה אתם נתתם לו גם את השם רוביקון טרייל ולא דרך הסופות או בסגנון ??
לא היו רוביקונים בטיול ...
Printable View
סתם שאלה שעלתי בי כרגע
אני מכיר (לפחות מסירטונים ביוטיוב ) את הרוביקון טרייל בארה"ב ..
למה אתם נתתם לו גם את השם רוביקון טרייל ולא דרך הסופות או בסגנון ??
לא היו רוביקונים בטיול ...
מי אמר שזה רק לסופות?
אדרבא - שיגיעו הרוביקונים וייהנו. מסלול שתפור עליהם (לא הסטנדרטיים, הם נמוכים מדי ויאכלו שם חרא בכמויות).
גם לגמדים הרשעים שלכם זה מתאים בול.
גם להיילקסים המשופרים.
תקרא שוב את הפיסקא הראשונה בשרשור הטיזינג. קראנו לזה "רוביקון" כי רוביקון יש רק אחד, בקליפורניה, וכולם מעריצים אותו ורוצים להגיע אליו, ובכל פעם שנתקלים באיזו אבן שאי אפשר לעקוף וצריך לעלות עליה דוך, ישר עולות בראש האסוציאציות על הרוביקון טרייל האמיתי מאמריקה.
אז זה לא באמת רוביקון, כמו שהרוביקון הוא לא ואדי אל עין. כל מסלול כבודו במקומו מונח. למרות שמישהו מהקבוצה שהיה ברוביקון אומר שהקטע הקשה שלנו עומד בכבוד גדול עם מה שיש שם. זה עדיין קשה, בין המסלולים היותר קשים שאנחנו מכירים בישראל. ברור שיש עוד - צריך רק לגלות אותם.
מסלול יפה
כתיבה מרתקת
אבל רואים שסבלתם וגם הרכבים נאנקו תחת המעמסה
ניכר שהרכבים לא בנויים לתוואי שטח כזה המצריך מכלולי סרן מחוזקים הפחתות בטרנספרים ומיגוני מכלולים ,שלדה ובודי
שאפו על הנחישות !
איתי
לא סתם כתבתי: עוד ניצחון כזה ואבדנו.
הג'יפים שלנו הם רכבי טיולים. בגבולות ההגיון, הם יודעים לעשות כמעט הכל בצורה טובה. ככאלה הם בנויים בצורה שמספקת אותנו לחלוטין, וברור שגילינו שלתנאים הלא תמיד הגיוניים של המסלול הזה הם לא מספיק משופרים.
זה מסלול לכלים שבנויים מא' ועד ת' לעבירות טכנית קשה מאוד. שלא לדבר על העובדה ששלוש מבין הסופות בטיול הזה היו סטנדרטיות לגמרי, ללא נעילות ועל הקפיצים המקוריים... רק אחת מהן על צמיגי 33 שעזרו לה מאוד. איך הם עברו? עובדה, הם עברו. כנראה שסופה זה אוטו טוב, עביר, חזק ושורד לא רע בכלל גם בתצורתו המקורית... אבל כמו תמיד, הפקטור העיקרי הוא הנהג. נהגים מעולים כמו גל, שמואל וחנן, מאזנים מאוד את הנחיתות היחסית של הרכב הסטנדרטי.
אבל, וזה אבל גדול שמחזיר אותנו לויכוח שהתנהל בשרשור הטיזינג - כשמתחילים לשפר, צריך לשפר הכל, וזה יקררר. אז מה עושים? כמו בהרבה דברים בחיים, מתפשרים. אפשר להיכנס למסלול כזה עם ג'יפ טיולים חסון בבסיסו כמו סופה, סיקס, רנגלר, דפנדר, דיסקברי דור 1, סמוראי, ג'ימני משופר, ל"ק 73, היילקס וכו' - שמשופר בצורה המקובלת - צמיגי שטח מלא טובים בגודל מתקבל על הדעת, הגבהה כלשהי, מתלים טובים, זוג נעילות וכננת וכמובן כמה עזרים טקטיים חיצוניים כמו שפאלות - זה בהחלט יספיק לנהג טוב שלא הולך ראש בראש עם כל מכשול אלא יודע מתי לעצור, לחשוב, לעקוף מכשולים איפה שאפשר במקום להתפוצץ עליהם, וכשבאמת קשה - להיעזר במכוון טוב ולא להתבייש להזיז סלעים איפה שצריך (וצריך הרבה. תתנחמו בעובדה שאת רוב המכשולים היותר מפריעים כבר הזזנו עבורכם...) מובטח לכם שתתגרדו בסלעים פה ושם, שכל מיני פחים יתעקמו ושהקצב יהיה איטי יותר, אבל בסוף עוברים.
כאמור, אלמלא רכב תקול שהיה צורך לגרור והאיט אותנו מאוד, היינו יוצאים מהואדי הרבה יותר מוקדם ומספיקים לטייל עוד.
כתבה מרתקת ומשובחת על חבורה נפלאה אממה.....נראה לי מסוכן בטירוף.....יכול היה להסתיים רע...החבר'ה מהווים טרף קל למארב משטח שולט....ואז לא קצר או ארוך יעזרו כי אף אחד לא ידע מי ומהיכן יורים.......(ואני אומר זאת לצערי מנסיון רע ..) מציע שתטיילו במקומות בטוחים יותר.....
חבורה נהדרת, מסלול קשוח וכתיבה משובחת אממה מסוכן בטירוף...לא קצר ו/ או ארוך יעזרו מפני מארב מחבלים משטח שולט וזה יכול להסתיים רע..רע מאוד...ואפילו לא תדעו מהיכן ומי יורה עליכם (לצערי מנסיון..) ....עם כל הצער מי ששולט בשטח הם בני הדודים וצריך לקחת זאת בחשבון.....
חבורה נהדרת...כתיבה מסוקסת...שטח קשה ומסלול שגדול בכמה מידות על כל הרכבים המשתתפים אבל רבאק..למה לסכן חיים..המקום הזה מסוכן ולא יעזור לכם קצר או ארוך...חוליה או מחבל בודד בשטח שולט ואפילו לא תראו ולא תדעו מהיכן נתקלתם.. (ולצערי אני מדבר מנסיון מר)........קצת אחריות חברים לחלקכם יש משפחות וילדים לכו לשבור את הגיפים במקומות בטוחים כי זה עלול להסתיים רע!! .
נהנתי לקרוא נהנתי לראות , שאפו
דרור פשוט תענוג לקרוא.
כתיבה מעולה שעושה לך הרגשה של ספר מתח, ומציף את הזכרונות שלנו משם בצורה הכי מוחשית.
אני רק רוצה להוסיף לעניין הנהגים המנוסים שצריך לדבר כזה את העניין של המכוונים.
צריך ממש לפני הטיול למנות 2-3 מכוונים טובים שאף אחד לא יפריע להם גם בעבודתם ...שלא יצא מצב שכל אחד צועק מה ואיך אפשר לעבור כל מיני מכשולים שצצים בשטח.
זה ללא ספק הטיול הכי מטורף שהייתי בו - ופשוט לא האמנתי פעם אחר פעם שהכלים הללו יכולים לצלוח כאלה מכשולים.
באיזשהו שלב החלטתי לסתום ולא להבין אלא להמשיך לעבוד בטיול הזה מכוח האינרציה - הרבה הליכות עשינו באותו היום יותר מאשר בג'יפ.
אבל שיהיה ברור דבר אחד - בלעדי האנשים שנרתמים לסיוע מיידי כמו למלא בורות בעומק מטר תוך חמש דקות ומשיכות של הג'יפים בשפצים, זה לא היה עובד.
ונתראה בקרוב ....
ניסן (התימני) ...
זה משהו ששוב ושוב אני מתפעל ממנו מחדש בכל פעם שמדברים על הטיולים שלנו... האנשים.
זו קבוצת טיולים מהטובות ביותר שיש. מלח הארץ. כמה אהבה לארץ היפה הזו, לשטח, כמה כוח פיזי וכמה כוח רצון!...
בסופו של דבר - עם כל הכננות וכל הנעילות והשפאלות והרצועות והמקדחות והג'יפים הגיבורים והכל - בשורה התחתונה מה שעושה את הטיולים האלה זה רק האנשים.
כיף וזכות גדולים לטייל איתכם להיות חלק מהקבוצה הזו. תודה.
נכון להיום יש בואדי שביל גיפים נוח..
נפרץ לפני מספר חודשים לא יודע על ידי מי