-
תגובה: צמיגי שמעון כחלון בא''ת כפר-סבא.ותשפטו לבד איך נדפקתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
רכס לא מבין אותך, אתה מחפש מריבות? אם הבן אדם לא נראה לך, למה לא קמת והלכת. אף אחד לא הכריח אותך לקנות אצלו.
המחיר שונה אחרי שהצמיגים היו מורכבים ולכן זה בעייתי.
מצד שני, אם זכרוני אינו מטעה אותי, גם מערכות אכסון שלך, אתה אומר מחיר לפני מע"מ. משום מה בשוק הרכב, זה עדיין נהוג להגיד מחירים לפני מע"מ (למרות שזה לא חוקי). כיוון שאתה מכיר את השוק, אני מניח שהיית אמור לשאול את השאלה "זה כולל מע"מ - נכון ?" לפני שהזמנת.
אין לי מושג ואני לא מכיר את הצמיגיה הזאת, אבל לדעתי (כמו שרשם דרור), זה בעייתי שרשור הוצאת קיטור על בעלי מקצוע, תמיד יהיה מישהו לא מרוצה וזה לא תמיד באשמת בעל העסק. אני מזכיר לכם גם לאן זה התדרדר באתר הצהוב.
אני לדוגמא, הייתי תמיד מאוד מרוצה מצמיג ישיר בפ"ת והנה ממש פה מעלי, היה מישהו שקיסח אותם. לכן זה מאוד סובייקטיבי ובעייתי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אני ממש לא מבין מה הסיפור.
צמיג זה מוצר מדף, כמו גבינה לבנה. נכון, יקר יותר, אבל ברגע שבחרת לקנות ארבע גביעי קוטג' של תנובה, או ארבעה צמיגים מדגם מסוים, במידה מסוימת, של יצרן מסויים, זה ממש לא משנה באיזה מכולת תקנה, כל עוד תקפיד להסתכל על תאריך אחרון לשיווק... הבחירה היא לפי המחיר, מתוך הפאנצ'ריות שנוח וקרוב לי להגיע אליהם. פאנצ'ריות זה בדיוק כמו מכולת מבחינת הידע והמומחיות שנדרשים להרכבת צמיג חדש עם הציוד שיש להם היום. לא הרבה יותר מסובך מהעבודה של הקופאית בסופר (בלי לפגוע באף אחד, כל עבודה מכבדת את העוסק בה).
נמרוד,
הוצאת לי את המילים מהפה ....
פשוט לא הבנתי באיזה פקולטה ב MIT או הרווארד רוכשים את הידע התאורטי "למקצוענות" שכל מגיב מציין על הפאנצ'רמעכר שלו ....
רענן
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
נמרוד,
פשוט לא הבנתי באיזה פקולטה ב MIT או הרווארד רוכשים את הידע התאורטי "למקצוענות" שכל מגיב מציין על הפאנצ'רמעכר שלו ....
רענן
האמת היא שיש תחומים בהם יש חשיבות רבה למקצוענות גם בצמיגים (למשל באופנועים שזה תחום שגם בו אני חוטא). ברכבים הדבר יותר פשוט ולכן כדאי לדבר יותר על חאפריות.
זה יכול להתבטא בעיקר בשמירה על שלמות הגוזונים וצורת סגירתם (בהחלפה האחרונה טחנו לי שני ג'וז'ונים בגלל בוקסה שחוקה לפני שעצרתי את העובד והבאתי לו בוקסה מהערכת כלים הפרטית שלי, בפרייבט הקודם הייתי סוגר בעצמי את הגוז'ונים בגלל מוטיבציית יתר של הפנצ'ריות עם מומנט הסגירה בפטיש אוויר, וכו'...), או כמובן נסיון לעשות "קונצים" ללקוח שלא מבין יותר מדי.
אגב, צמיג בן שנתיים ואפילו שלוש הוא צמיג תקין שמותר להרכיב אם נשמר בתנאי אכסון נאותים, ואני לא מצפה מבעל פנצ'ריה שלא ירכיב אותם אם הלקוח לא אומר לו שום דבר על זה.
לגבי "רשימה שחורה", תקלות יש בכל עסק ולא תמיד העובד שהרכיב לי את הצמיג באותו יום מייצג את הנעשה בפנצ'ריה. לגבי מקרים של רמאות, אין לי שום בעיה לכתוב ולפרסם אם הטיעון של "אמת דיברתי" עומד לצדי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אני ממש לא מבין מה הסיפור.
צמיג זה מוצר מדף, כמו גבינה לבנה. נכון, יקר יותר, אבל ברגע שבחרת לקנות ארבע גביעי קוטג' של תנובה, או ארבעה צמיגים מדגם מסוים, במידה מסוימת, של יצרן מסויים, זה ממש לא משנה באיזה מכולת תקנה, כל עוד תקפיד להסתכל על תאריך אחרון לשיווק... הבחירה היא לפי המחיר, מתוך הפאנצ'ריות שנוח וקרוב לי להגיע אליהם. פאנצ'ריות זה בדיוק כמו מכולת מבחינת הידע והמומחיות שנדרשים להרכבת צמיג חדש עם הציוד שיש להם היום. לא הרבה יותר מסובך מהעבודה של הקופאית בסופר (בלי לפגוע באף אחד, כל עבודה מכבדת את העוסק בה).
רכס לא מבין אותך, אתה מחפש מריבות? אם הבן אדם לא נראה לך, למה לא קמת והלכת. אף אחד לא הכריח אותך לקנות אצלו.
לא מסכים איתך,
במיוחד כי אתה ״נתקל״ בפנצ׳ריות אחרות.
צמיג-ישיר, שטרח לשאול ולוודא שכל 4 הצמיגים שהזמנתי היו מאותו התאריך, בלי שביקשתי.
צמיגי-יבנה,
שמצד אחד מקפיד על עבודה מקצועית, בלי לחתוך פינות, במחירים הוגנים מאד, ולא מנסה לדחוף ללקוחות כל מיני המצאות, ומצד שני, לא פעם ולא פעמיים שחרר לקוחות ללא חיוב על דברים כמו בדיקת תקינות או איזון שהתברר שאין מה לתקן.
ומנגד,
אידיוט שניסה להרים לי את הרכב על 2 ג׳קים, אחד מקדימה ואחד מאחור, וחשב שהרכב יעמוד בשיווי משקל בלי 4 צמיגים..
או אחר שטחן גוזונים עם פטיש, ולא נראה לו מוזר שכבר דקה הפטיש עובד והגלגל לא נסגר עדיין.
אז כן,
חש הרבה מעבר לתאריך צמיגים.
Slowly..
-
דורון,
חלק מהנקודה שהעליתי קודם היא שכל עסק נתפס בצורה שונה ע"י לקוחות שונים ובתקופות שונות
גם צמיג ישיר פ"ת שאני מאוד מעריך, שולח את כל מכריי לשם ואפילו הרכבתי אצלם רביעיה חדשה לפני חודש, מפשלים לפעמים.
(גם אני קיבלתי צמיג ישן מתוך רביעיה של חדשים וגם לי כמעט טחנו גוז'ון, ועדיין אני אחזור אליהם כי אני יודע שסה"כ הם אחלה עסק).
לכן אני טוען ששרשור צמיגיות יגרור תגובות סותרות כמעט על כל בעל עסק (כנס לשרשורי צמיגים בפול גז ותראה שיש כאלו שמטנפים גם על העסקים הכי מוערכים בתחום).
ואסייג שוב,
אם יש מקרה קיצוני (לדעתי של רכס לא קיצוני) של רמאות לשמה צריך להעלות כאן. אם יש מקרה של עובד לא מקצועי - יש להעלות מול בעל העסק.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
לכן אני טוען ששרשור צמיגיות יגרור תגובות סותרות כמעט על כל בעל עסק (כנס לשרשורי צמיגים בפול גז ותראה שיש כאלו שמטנפים גם על העסקים הכי מוערכים בתחום).
ממוצע נבנה ממגוון ציונים, חיוביים ושליליים.
ונכון שכולם מתישהו פספסו משהו, אבל אחד הפרמטרים המשמעותיים הוא גם איך הם טיפלו בתוצאה.
ולכן,
גם שרשור עם תגובות סותרות בסוף יוביל לממוצע.
חלק יהיו עם ציון ממוצע שלילי, וחלק עם טוב- ואליהם אנשים ילכו.
Slowly..
-
גם אני נתקלתי בבעיה הזאת
הייתי בכפר סבא והיה לי פנצר בגלגל כמובן שהחלפתי גלגל ונכנסתי לפנצריה הקרובה (צמיגי שמעון כחלון) כדי לתקן
מפה לשם הם טענו שהצמיג פסול כי נסעתי ללא אוויר (מה שיכול להיות זאת לא הבעיה)
נאמר לי מחיר (ע״י אחד המנהלים) וצויין בפני במפורש שהמחיר כולל מע״מ
לאחר שהחליפו לי את הצמיג אני ניגש לשלם ואומר לפקידה את המחיר שנמסר לי והיא אומרת לי שצריך להוסיף למחיר מע״מ אני מייד אומר לה שהמנהל אמר לי שזה כולל מע״מ והיא אמרה לי שאין דבר כזה ומצביעה על שלט שמודיע שהמחיר לא כולל אני מחפש את המנהל שדיברתי איתו והוא כבר הלך קראתי לפועל ששמע את השיחה והוא אמר שאני צודק באותו רגע הגיע מנהל אחר השתיק את הפועל ואמר אין מה לעשות זה המחיר שהתעקשתי איתו הוא אמר לי שאם אני רוצה אפשר לפרק את הצמיג לא קרה כלום. כמובן שוויתרתי על זה (לא היה לי זמן) ושלמתי מה שאמרו לי.
-
-
תודה רבה מקרב לב על הקישור לסרטון והסיבה לכך היא שהוא צולם במוסך שבו עבדתי משנת 1962 ועד שנת 2006
ופרטים מעניינים עליו ועל ההיסטוריה שלו כאן:
http://www.musach.co.il/forum/showthread.php?t=5978
בברכה - רפי לין
-
טוב נו, כחשמלאי פיאט היתה לך פרנסה טובה ,מוזר שרצפת המוסך נקיה מכתמי שמן, כנראה ניקו יסודית לפני הצילומים.
-
בניגוד למה שחושבים, דווקא לא היו בפיאט יותר תקלות חשמל מרכבים אחרים.
הרבה תקלות חשמל נוצרו ע"י יד אדם לא מקצועית ("בעלי מקצוע" חאפרים, בעלי רכב חובבנים וכו').
בברכה - רפי לין
-
פעם....אישתי חשבה שיש לי מאהבת איטלקיה, טענה שאני בוכה מתוך שנה: לא....לא....מגנטי מירלי....
ובכלל לא היה לי רכב איטלקי כבר משנת 93+-, כנראה שהנזק הפסיכולוגי הרבה יותר חמור ממה שזה נראה.
-
הצמיגים שהורכבו לי הוזמנו במיוחד עבורי - ולכן הייתי בבעיה לעזוב, למרות שכבר הייתי בדרך לצאת. כשזה קרה הם לקחו לי מהרכב את הצמיג המפונצ'ר והמשיכו לתת לי להתייבש. בעברית - נשביתי הן מבחינה מצפונית - כי הרי הזמנתי את הצמיגים האלה והן מבחינה מעשית - כי הרזרבי ''הוחרם''.
זו סיטואציה ממש מחורבנת שבה אתה דפוק מכל הצדדים ואינך בשלב לעשות בלאגן. ואז מגיע החשבון שמראה לך עם מי עשית עסק.
וכל זה לאחר שבכלל חשבתי שאני בא לאח אחד והגעתי לשני בכלל בטעות.
-
היית צריך לדרוש את הצמיג הישן וללכת. מה הסיפור?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רפי לין
המוסך בסרטון זה איפה שיושבים מוסך איילנד היום(מורשה וולוו והונדה), שד' ההשכלה בתל אביב?
-
עכשו צלצל אלי אדון כחלון בכבודו ובעצמו ואיחל לי איחולים שבסופם נאמר לי ''שיש אלוהים בשמיים''. ואני מעולם לא הכחשתי את זה.
עוד מעט תקבלו הסברים כשאין הצלחה בשרות ובמחירים.
-
אכן כן, זה בשד' ההשכלה 7 ת"א וכיום נמצא בו "מוסך איילנד" ששיפץ את המקום שנראה כיום יפה ומודרני יותר.
בברכה - רפי לין
-
F.I.A.T- Fix It Again, Toni!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
האמת היא שיש תחומים בהם יש חשיבות רבה למקצוענות גם בצמיגים (למשל באופנועים שזה תחום שגם בו אני חוטא). ברכבים הדבר יותר פשוט ולכן כדאי לדבר יותר על חאפריות.
זה יכול להתבטא בעיקר בשמירה על שלמות הגוזונים וצורת סגירתם (בהחלפה האחרונה טחנו לי שני ג'וז'ונים בגלל בוקסה שחוקה לפני שעצרתי את העובד והבאתי לו בוקסה מהערכת כלים הפרטית שלי, בפרייבט הקודם הייתי סוגר בעצמי את הגוז'ונים בגלל מוטיבציית יתר של הפנצ'ריות עם מומנט הסגירה בפטיש אוויר, וכו'...), או כמובן נסיון לעשות "קונצים" ללקוח שלא מבין יותר מדי.
אגב, צמיג בן שנתיים ואפילו שלוש הוא צמיג תקין שמותר להרכיב אם נשמר בתנאי אכסון נאותים, ואני לא מצפה מבעל פנצ'ריה שלא ירכיב אותם אם הלקוח לא אומר לו שום דבר על זה.
לגבי "רשימה שחורה", תקלות יש בכל עסק ולא תמיד העובד שהרכיב לי את הצמיג באותו יום מייצג את הנעשה בפנצ'ריה. לגבי מקרים של רמאות, אין לי שום בעיה לכתוב ולפרסם אם הטיעון של "אמת דיברתי" עומד לצדי.
כמה שאני מסכים איתך.....וכבעלים של דיסקו 2 שים לב טוב טוב איך סוגרים לך את אומי הגלגלים.....שילמתי שכר לימוד יקר בנושא....תקפיד על סגירה ביד ואם אני לא טועה ב 130 NM...
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amit1
כמה שאני מסכים איתך.....וכבעלים של דיסקו 2 שים לב טוב טוב איך סוגרים לך את אומי הגלגלים.....שילמתי שכר לימוד יקר בנושא....תקפיד על סגירה ביד ואם אני לא טועה ב 130 NM...
הפעם הכמעט יחידה שבה אני לא סוגר עם מפתח מומנט זה את אומי הגלגל.
סוגר ברגש (כן, כן מכיר את כל הדיעות בנושא, כמות הגוז'ונים שפתחתי וסגרתי בלנדרוברים מאפשרת לי להיות בטוח בעצמי בנושא זה), בהצלבה כמובן, תחילה כשהגלגל באוויר, אח"כ כשנוגע ברצפה בלי יותר מדי עומס ובסוף אחרי שהג'ק ירד לגמרי, ואחרי נסיעה מוודא חיזוק (רק מוודא).
-
לא יודע חיים. אני לא מחליף בעל מקצוע טוב כ"כ מהר ואוכל רק להמליץ לך על שלי.
אני כבר עשור כל מה שקשור לצמיגים מגיע לצמיגי מוריס בבית עובד. אין הפתעות נקודה!
יש להם גם סניף באיזור הוד השרון.
את הרכב של אשתי גם שלחתי לאחרונה שם ואנחנו כבר מזמן גרים באזור השרון.
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
נמרוד,
רענן
אני לא מבין מה כ"כ קשה להבין.
עסק הגון שעובד עם אנשים פרטיים, לא נותן מחיר מראש ללא מע"מ, זה פשוט מעשה נוכלות!
מעבר לזאת רכס חיים מציין בנוסף את זמן ההמתנה המיותר והלא מקובל, בוודאי שאתה מגיע אחרי תאום מוקדם מראש.
טל.
-
אותו הדבר היה לי עם שמעון כחלון נותנים מחיר אחד בטלפון ואחרישהצמיג מורכב מוסיפים לך מעמ וסומכים על זה שכבר לא תגיד להם לפרק את הצמיגים ולהחזיר את הישנים שכבר נעלמו ממילא
-
גם פנצ'רייה של אחד שחבר בכמה פורומים ומציג את עצמו כמומחה לתחום פועלת באותה שיטה נלוזה.
פעם עשו לי את התרגיל של 'בדיוק נגמר/אחי לא הבנת אותי/אחי יש לי דגם דומה' וזה אחרי שהתקשרתי לוודא שיש את מה שאני צריך - ומאז האיש מוקצה בעיניי וגלגל שלי לא דרך עוד פעם בעסק שלו, ומאז החלפתי כמה וכמה סטים לכמה וכמה מכוניות שונות.
שיטת עבודה שרווחת בתחום.
-
רק שאלה -
בהנחה ואין לכם צורך בקבלה/חשבונית לעסק על החלפת הצמיגים,
וסיכמתם על מחיר ללא מע"מ, מדוע תעודת האחריות שמספק הצמיגאי לא מספיקה?
למה צריך חשבונית?
כלומר - אם הציע לי מחיר X ללא מע"מ וללא חשבונית, ואח"כ עם בקשת חשבונית הוא מבקש ממני מע"מ זה נראה לי הגיוני.
אם לא ביקשתי חשבונית, והוא לא ביקש להוסיף כסף לאחר שהצמיגים מורכבים אז הכל בסדר, לא?
גילוי נאות: אין לי שום קשר עם אף צמיגאי, לעולם לא אלך לצמיגי כחלון גם אם יציע בחינם, אני רק לפני החלפה ומעניין אותי מה אני צריך לבדוק לפני.
-
כי את המיסים שלו הוא צריך לשלם. וגם אתה. העלמת מס הינה עבירה פלילית.
-
אם הוא מנסה להוריד את המע"מ, תבקש ממנו שיעביר אליך גם את ההנחה של המס הכנסה שהוא לא משלם..
תוריד עוד כמה עשרות אחוזים מהמחיר.. או במילים אחרות- לא.
-
לפי דעתי יש חוקים בענייני הצגת מחיר ( כולל הצעת),
מחיר כולל מע"מ אם לא צויין אחרת,
כאשר מדובר בעסקה בין צרכן לבין עוסק, העוסק חייב להציג את המחיר הכולל: כולל מע"מ, אגרות וכל תשלומי חובה, וכן כל תשלום אחר הנלווה לרכישת אותו נכס או שירות, בלי שניתנת לצרכן אפשרות מעשית לוותר עליו במסגרת העסקה.
הפרת ההוראות הנ"ל היא עבירה פלילית.
רשת חנויות גדולה הורשעה לאחרונה בגין עבירה על חובת הסימון של המחיר הכולל, כאשר פרסמה מחיר של רהיטים, ובספרות אותיות הקטנות הוסיפה את מחיר ההובלה שאין לוותר עליה.הרשת חויבה לשלם קנס של 200,000 ₪.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
לאחר שצמיג התפורר לי בשבת לפיסות בגודל חצאי נעלי בית,והצמיג השני התקלף עוד בציר האימה לפני כשנה - החלטתי שהגיע הזמן לשני צמיגים חדשים.
לפני חודש לא היו בארץ צמיגי מקסיס 6080 - לכן המתנתי, ולפני כשבוע בדקתי שאמנם הם כבר הגיעו.
בבדיקה קלה באינטרנט (טייר פור יו) ניתן לראות שהמחירים שלהם נעים בין 680 ש''ח ל- 780 ש''ח לצמיג.
היות ובעבר קבלתי שרות טוב אצל כחלון שמעון - ותפרידו בין כחלון שמעון לכחלון אביגדור - שהם אחים אך בעסקי צמיגים שונים בכפר סבא - פניתי אליו גם הפעם בבקשה להצעת מחיר. תוך שעה הודיע לי האיש - כנראה עמי כחלון בנו של שמעון - כי המחיר יהיה 650 ש''ח לצמיג. בלי היסוס הזמנתי שני צמיגים שהגיעו אתמול לעסק. חשבתי לתומי כי הנה בעל מקצוע שמסתפק בכמה אחוזים פחות מהרשת המפורסמת.
הודעתי בבוקר שאגיע אחר-הצהריים ,ואחר הצהריים הודעתי שאגיע בעוד שעתיים ולאחר מכן הודעתי שאגיע בעוד חצי שעה - וכל התשובות היו - תגיע.
מיד כשהגעתי סיכמתי עם כחלון על צמיג רזרבי נוסף וחדש בתוספת 500 ש''ח.
נכנסתי לעמדת התקנה והתחלתי להמתין. אחרי חצי שעה בקשתי שיתחילו לעבוד על הרכב שלי,אך כשהגיע לנד-קרוזר נוצץ התנפלו עליו תוך דקה ואני עדיין מתייבש.לאחר כשעה שלא עשו דבר החלטתי לנטוש ,ואז עמי אומר לי חכה אני אעבוד על הג'יפ שלך.הצמיג המפונצ'ר נלקח לסדנא ,נזרק בצד ואני הפכתי לשבוי.
לא אלאה אותכם - אך לאחר שעתיים העבודה שהיתה אמורה להמשך 20 דקות - הסתיימה.
באתי לשלם את מה שסוכם - וכאן הגיעה ההפתעה הנחמדה - המחיר קפץ ל-.680 שקל . התווכחתי עם כחלון שהוא שהציע לי רק ב- -.650 ש''ח - והוא הסכים בטובו לרדת ל-660 ש''ח ''בלבד''.
בזה לא תמה הסגה - האיש הודיע לי שכל המחירים לא כוללים מ.ע.מ - ''כי המ.ע.מ לא שלנו.....'' וכך יצא שבמקום לשלם לרשת מכובדת -.1,800 שקל ,שילמתי בפנצ'ריה -.2,150 שקל - -.350 שקל נוספים ומיותרים.וכך יצא ששילמתי את המחיר הגבוה ביותר שקיים ברשת.
הצעד הראשון שלי היה - למחוק את הפנצ'ריה הזו מספר הטלפונים שלי, והצעד השני לספר את זה כאן - למען הסר מכשול מלפני עיוור.
ואתם תנהגו עם העסק הזה כראות עינכם - אך עם מידע מוקדם על ניהולו.
הייתי אצל שמעון כחלון לפני מספר ימים, מנהל העבודה הזכיר לי בטלפון וגם כשהגעתי שכל המחירים לפני מע"מ (וטרח להבהיר שלפני מע"מ זה לא כולל מע"מ). שילמתי בדיוק את המחיר שאמר לי מראש (צמיגי BFG).