-
2 קבצים מצורפים
תגובה: בירה בשטח - בקבוק או פחית?
קובץ מצורף 90734קובץ מצורף 90735סיר אלומניום 15 ליטר בשוק בנתניה 60 ש"ח
ערכה ליצור ALE בלגי 7.5 אחוז 180 ש"ח רכז, לתת, שמרים, כשות ופקקים
ערכה בסיסית ליצור וביקבוק כולל 2 מיכלים 20 ליטר שסתום אוויר, הידרומטר, טרמומטר חומר חיטוי פקקים מכשיר פקקים, גרב 370 ש"ח בבירדי
קירור ע"י מים קרים וקרח שנלקחו מהברז בגינה
אם רוצים להיות מקצועי אין לזה סוף אבל לייצר לבד נגלה ראשונה סגרתי בפחות מ600 ש"ח ויעידו החברים שיצא סבבה
-
אנחנו גולשים לחלוטין מהנושא ההתחלתי אבל
הציוד שלי בגדול:
סיר אלומניום 30 ליטר חדש 300 שקל, סיר נירוסטה כ-700
להרתיח סיר של 24 ליטר נוזל עם כריים ביתיות זה הליך איטי, כלב גז 100 שקל פלוס ווסת, בלון גז בינוני כמה מאות.
השיטה של לבשל בסיר רק חלק מהכמות ולהוסיף מים מהברז היא מקום מעולה לזיהום ולאיכות ירודה, מהר מאוד ירדנו המנושא.
צילר נחושת בנייה עצמית ל20 ליטר תירוש - 250 שקל
חובה לצנן כמה שיותר מהר את הנוזל מ100 מעלות ל27 מעלות לערך. הזמן הזה קריטי מבחינת זיהומים כיום אני מגיע למטרה תוך 10 דקות.
מתקן ייבוש בקבוקים לאחר חיטוי 120 שקל
מתקן חיטוי כדי לא לקרוע את הידיים 90 שקל
ערכת בירדי כמו תארת 370
לא כולל דברים קטנים כמו משקל דיגיטלי, מד טמפרטורה דיגיטלי, חומרי הצללה ועוד כמה דברים שהופכים את הבישול לקל יותר
ובכלל לא דיברנו על איך שומרים דלי תסיסה בטמפ של כ20 מעלות בקיץ ישראלי (אני כרגע בונה תא מבודד) למשך שבועיים
בבית אני מבשל בערכת 10 ליטר שעשיתי לעצמי זה חותך את העליות והציוד לכדי כ-500-600 שקל.
עד היום הכנתי כ700 ליטר בירה, סיידר ומיד. זה לא הרבה אבל זה משהו...
-
בקבוק עדיף, פחית בחום שלנו לא הולך.
לחיים....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
אנחנו גולשים לחלוטין מהנושא ההתחלתי אבל...
זה גלישה? זה כלום. זה שרשור סופר מפוקס.
שלושים תגובות ועוד אין אפילו ריח של לנדרובר VS סופה. עם כל התמונות של פחיות אלומיניום, זה ממש מלמד על בגרות עליונה של חברי הפורום...
-
נמרוד זו הייתה הרמה להנחתה
סופה רק פחית
בועז
-
אם כבר עלה הנושא אז בהשוואה של ארופאים מול אמריקאים, האמריקאים הם תינוקות שרק עכשיו סיימו את תקופת היובש ומתחילים לאל לאט להבין בירה טובה מהי. בנתיים הם שותים מה שהתאגידים דוחפים להם לגרון שזה סירופ תירס במקום לתת ותמצית כשות מלאכותית במקום הדבר האמיתי.
הארופאיים לעומת זאת עשו ועושים מלאכתם נאמנה למרות שחלקם נקנה על ידי התאגידים האמריקאים. שבוע שעבר נכנסתי לפאב בוורשה עם 57 ברזים עם שמות שמעולם לא שמעתי עליהם. במקום עצמו אין אוכל, רק בירה, הוא מפוצץ עד אפס מקום והוא לא הפאב היחידי בסביבה שמגיש בירה איכותית
-
ואללה השאלה שנשאלה היא בשטח:
לא בשטח--- ברור חבית מקסימום בקבוק
אבל אני רוצה לראות את הראשון שמסרב לבירה צוננת במדבר ,אחרי סתם דוג כיבוש ורדית ,וכו,.
לא שמעתי מישהו שמוצעת לו בירה מבחית אומר"( נא לקרוא בקול של לפלף ולעלות שלוש וחצי טון בקול)
---אינני מעוניין, שכן זוהי בירה מפחית ולא מבקבוק, ולכן אוותר ואשתה את השוקו שרכשתי מראש בעין יהב".....
-
שכל אחד יסתכל שוב על התמונה בתחילת השרשור, ויענה על השאלה: אותה בירה, מה אתה מעדיף - חצי ליטר בפחית או שליש בבקבוק? או זה, או זה. בשטח, מה שהבאת זה מה שיש. ואחרי זה אין עוד.
-
שליש בבקבוק. אבל יותר מאחד.
למה? כי בחנות ליד הבית אין פחיות עם הבירה שאני אוהב.
אסף.
-
העדפה שלי בקבוק.
יצור עצמי של בירה לא יהיה יותר זול , לרוב הבירה יותר טעימה מבירה ממוסחרת
-
בקבוק. פחית נותנת הרגשה של משהו נחות.
מישהו הזכיר את האמריקאים, כשאומרים פחית זה מזכיר לי six pack של באדוויאזר
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
cgp
ואללה השאלה שנשאלה היא בשטח:
לא בשטח--- ברור חבית מקסימום בקבוק
אבל אני רוצה לראות את הראשון שמסרב לבירה צוננת במדבר ,אחרי סתם דוג כיבוש ורדית ,וכו,.
לא שמעתי מישהו שמוצעת לו בירה מבחית אומר"( נא לקרוא בקול של לפלף ולעלות שלוש וחצי טון בקול)
---אינני מעוניין, שכן זוהי בירה מפחית ולא מבקבוק, ולכן אוותר ואשתה את השוקו שרכשתי מראש בעין יהב".....
דווקא נמרוד לא תיאר סיטואצייה של שטח ועבודה פיזית, ההתסכלות שלך על בירה במקרה הזה היא כמשקה מרענן אחרי עבודה פיזית וזו גם ההסתכלות של רוב החברים לנושא, במקרה כזה לא איכפת לי מה תביא לי, גם בירה מטיב טעם בבקבוק פלסטיק של שני ליטר הולך. אגב נמרוד - נראה לי שזה הכי אפקטיבי ביחס עלות/נפח וכו.
אבל יש גם פן אחר, אחרי שסיימת את הטיול, הגיע הערב, האוהלים הוקמו, עשית מקלחת וכולם יושבים ביחד מחכים לפוייקה מוציאים כל מני בירות שונות ועושים סבב טעימות כמו שעושים עם וויסקי וכו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
זה גלישה? זה כלום. זה שרשור סופר מפוקס.
שלושים תגובות ועוד אין אפילו ריח של לנדרובר VS סופה. עם כל התמונות של פחיות אלומיניום, זה ממש מלמד על בגרות עליונה של חברי הפורום...
היתרון בדיפנדר עם הקווים הישרים הוא בניצולת המקסימלית של חלל הפנים המאפשר התקנת מקררים ישרי-זווית כדוגמת אנגל 40 ליטר הידוע בחיבתו האדירה למרכבות האנגליות.
הסופה לעומת זאת, תתקשה להכיל מספר זהה של מקררים ו/או צידניות. וזה הרי קריטי....
כל זאת ועוד -
כאשר לוקחים בחשבון את השהיה הארוכה במחנה הלילה, את ההכנות, הבישולים, החום המתפזר מהמדורה, היד הרועדת מהתרגשות, הפרמטרים הללו בסופו של דבר מתבטאים בחימום בקבוק הבירה בכף היד מהר יותר מהמצופה. אי לכך, אם מראש נדאג לכמות צריכה קטנה אותה נצרוך בתדירות גבוהה, אזי נצילות השתיה מול ההנאה מאקט השתיה תהיה גבוהה יותר. או במילים אחרות - עדיף להחזיק בקבוק זכוכית קטן ביד מאשר פחית גדולה.
וזו גם הסיבה שבמדינות אירופה החמות שותים שיכר קריר מכוס קטנה ואילו הבריטים שותים שיכר חמים מכוס גדולה (כן, הבריטים מעדיפים בירה בטמפ' החדר...).
ובכל זאת, נהג הדיפנדר המסוקס הרוכב להנאתו במרכבה רתומה לסלילים יגיע לשלב אקט השתיה בניחותא. ואילו לעומתו, עמיתו הנאבק בקפיצי העלה יתקשה להחזיק בבקבוק הבירה ביציבות, שכן תנודות הקפיצות הנוקשות יגרמו לתהודה בכף ידו המשוועת למנוחת לוחמים במחנה הרוכבים.
אם כן, בקבוק או פחית נשאלת השאלה? התשובה במתלים ובמקרר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבנר ברוך
הבריטים שותים שיכר חמים מכוס גדולה (כן, הבריטים מעדיפים בירה בטמפ' החדר...)..
הזכרת לי את הפרצוף המופתע של אישתי אחרי שטעמה אייל שהרגע נמזג בעבורי בפאב אנגלי. זה חם....
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
-
אני כבר הזמנתי את הפותחן של נמרוד שיחובר אחר כבוד לדיפנדר, ומכאן שאין מקום לפחיות...
-
1 קבצים מצורפים
קובץ מצורף 90740
אני נאלצתי להיות יצירתי
-
בירה+טטנוס
חיים וחברים עם פייסבוק
בזמנו כתבתי מדריך קצר עם תמונות שמסביר את התהליך
https://www.facebook.com/media/set/?...1026252&type=3
השאלה היא האם יש לך פייסבוק או שאני צריך לעשות עכשיו העתק הדבק.
-
חבורה של מסוקסים עלאק... בירה קפואה בבקבוק בלבד... לגבי כל הפותחנים למעלה... בשביל מה אתם נוסעים ברכבים עם וו גרירה / כננת/ מיגון /כל ברזל אחר עם פינות?
-
יש לי כננת, פגושים, מיגונים, ולאף אחד מהם אין פינה חדה..
-
אז תחליף את הרכב או תקנה פחית .
עידו
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
שליש בבקבוק. אבל יותר מאחד.
למה? כי בחנות ליד הבית אין פחיות עם הבירה שאני אוהב.
אסף.
אל תתחכם. אין עוד. זה מה יש. אתה בשטח, לא בדיזינגובה פינת ארלוזורובה.
כל צידנית אפשר למלא ב50% יותר בירה בפחיות! זה לא קצת יותר... זה הרבה יותר! וזו כנראה הסיבה שאמריקאים שותים בפחית!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבנר ברוך
היתרון בדיפנדר עם הקווים הישרים הוא בניצולת המקסימלית של חלל הפנים המאפשר התקנת מקררים ישרי-זווית כדוגמת אנגל 40 ליטר הידוע בחיבתו האדירה למרכבות האנגליות.
הסופה לעומת זאת, תתקשה להכיל מספר זהה של מקררים ו/או צידניות. וזה הרי קריטי....
כל זאת ועוד -
כאשר לוקחים בחשבון את השהיה הארוכה במחנה הלילה, את ההכנות, הבישולים, החום המתפזר מהמדורה, היד הרועדת מהתרגשות, הפרמטרים הללו בסופו של דבר מתבטאים בחימום בקבוק הבירה בכף היד מהר יותר מהמצופה. אי לכך, אם מראש נדאג לכמות צריכה קטנה אותה נצרוך בתדירות גבוהה, אזי נצילות השתיה מול ההנאה מאקט השתיה תהיה גבוהה יותר. או במילים אחרות - עדיף להחזיק בקבוק זכוכית קטן ביד מאשר פחית גדולה.
וזו גם הסיבה שבמדינות אירופה החמות שותים שיכר קריר מכוס קטנה ואילו הבריטים שותים שיכר חמים מכוס גדולה (כן, הבריטים מעדיפים בירה בטמפ' החדר...).
ובכל זאת, נהג הדיפנדר המסוקס הרוכב להנאתו במרכבה רתומה לסלילים יגיע לשלב אקט השתיה בניחותא. ואילו לעומתו, עמיתו הנאבק בקפיצי העלה יתקשה להחזיק בבקבוק הבירה ביציבות, שכן תנודות הקפיצות הנוקשות יגרמו לתהודה בכף ידו המשוועת למנוחת לוחמים במחנה הרוכבים.
אם כן, בקבוק או פחית נשאלת השאלה? התשובה במתלים ובמקרר.
אכן כן. לפרופיל ולחתך הריבועיים של הכרכרה המטפטפת יש יתרון גדול בנפח האיכסון של מקררים וצידניות המכילים בקבוקי/פחיות בירה צוננת, שתנעים את זמנו ותפיג את יגונו של העגלון האומלל בזמן שהוא ממתין עד בוש לגרר ממוגן ירי שיהין לבוא ולחלצו מאי שם לחוף מבטחים (המוסך של הגורו).
בזמן ההמתנה יש לו אכן זמן רב לשתות הרבה בירה ולהרהר מה עדיף - בירה בבקבוק או בפחית, מפלס האלכוהול ההולך וגובה יעסיק את מוחו וישכיח ממנו את החשבון המפולפל שעומד להנחית לו הגורו התורן עבור התיקונים.
ואכן, הגב עדיין כואב מחוויית קפיצי העלים הנאנקים תחת עומס גרירת כרכרה בריטית גזורת ציריות במעלה הואדי, כאשר היד לא יכולה לאחוז כהלכה בבקבוק הבירה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
זו שאלה אמיתית?
ברור שזה צריך להיות גם פה, לטובת אלו שאין להם פייסבוק...
-
נתחיל מהכתבה הראשונה ונראה לאן זה מתגלגל כי בסופו של יום זה בסך הכל לבשל מרק ממש גדול וממש מחוטא וזה... לא בדיוק הנושא הכי מעניין בעולם...
-
1 קבצים מצורפים
-
אני אזכיר לכולכם את ההשקה שך הדיפנדר שלי...??
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
כן.
דיפנדר, לא קמפר..
-
1 קבצים מצורפים
בירה בשטח - בקבוק או פחית?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
משם קיבלנו את ההשראה:
קובץ מצורף 90743
כמובן,
בצד של המקרר, שיהיה רצף תפעול.
אגב,
משעשע לראות במראה את התגובות של נהגים בפקק שרואים את הפותחן בגובה החלון שלהם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
דווקא נמרוד לא תיאר סיטואצייה של שטח ועבודה פיזית, ההתסכלות שלך על בירה במקרה הזה היא כמשקה מרענן אחרי עבודה פיזית וזו גם ההסתכלות של רוב החברים לנושא, במקרה כזה לא איכפת לי מה תביא לי, גם בירה מטיב טעם בבקבוק פלסטיק של שני ליטר הולך. אגב נמרוד - נראה לי שזה הכי אפקטיבי ביחס עלות/נפח וכו.
אבל יש גם פן אחר, אחרי שסיימת את הטיול, הגיע הערב, האוהלים הוקמו, עשית מקלחת וכולם יושבים ביחד מחכים לפוייקה מוציאים כל מני בירות שונות ועושים סבב טעימות כמו שעושים עם וויסקי וכו.
התגובות שלך גרמו לי לרוץ למקרר
״מחכים לפויקה ומוציאים כל מיני בירות״
״פאב עם 57 ברזים״
ובדיוק השבוע היו לי קצת נקיפות מצפון על מחירי הבירה שאני משלם בזמן האחרון, 7.5 ש״ח 330 מל.
חשבתי פעם על ייצור עצמי אחרי שטעמתי אקזמפר מדהים שבישלו עם תוספת זרעי כוסברה ודברים נוספים ששכחתי מההתלהבות, אבל מהר מאוד ירדתי מהרעיון אחרי שהבנתי את התהליך.
בקבוק או פחית?
כוס
ואם בכל זאת אז בקבוק.
פחית פחות אלגנטית.
-
1 קבצים מצורפים
קובץ מצורף 90744
כאמור ,,,רק פחיות