בתלמוד נאמר "קִנְאַת סוֹפְרִים תַּרְבֶּה חָכְמָה"
הויכוח שלכם לימד אותי דברים על ה-P38 האהוב שלי שלא למדתי מחמש שנים של בעלות.
שאפו על הידע.
דרך אגב הרינג' שלי שנת 2000
Printable View
לתגובה 29
שכחתי להוסיף-מאווררים חשמליים צריכים להיות מחוברים במקביל(ולא בתור) במהלך פעולתם
זה באמת באג של יצרן
זה מה שאני אומר - כמה שיותר מתווכחים, ככה לומדים יותר.
וזוכרים.
הנה למשל, גרשון הזכיר לי שכל מנועי ה-RR, לדורותיהם, עובדים על.. איך נגדיר, תערובת אויר/דלק "מיוחדת". הדבר נעשה לטובת צריכת הדלק של המנוע המיושן וזיהום האויר, שאינו עומד בשום תקן מודרני (בדגמי NAS, יש עוד מערכת אויר "משנית"(מסובכת) שדוקא עובדת לא רע.. כשעובדת) וגם (במנועי ת'ור/בוש/1999-) לתוספת זעירה של מומנט בסלד בינוני/נמוך.
התערובת הזו אכן גורמת לחימום יתר של המנוע בעומס, במיוחד בשל תיכנות תיבת ההילוכים, להעביר להילוך גבוה יותר בהיזדמנות הראשונה (חיסכון, רעש וכו').
הפיתרון שמצאו, במהלך השנים:
- כשמאמצים את המנוע (עקיפה למשל), ללחוץ חזק על הדושה ולאלץ את התיבה להוריד הילוך ולהעלות סל"ד או להוריד, ידנית, הילוך.
- להוסיף כל מיני רכיבים אלקטרוניים על מנת להטעות את מחשב המנוע ולגרום לו לשנות את יחס התערובת (וזה, בטוח שגרשון יודע טוב יותר להסביר.. אם ירצה).
האמת, שבניגוד לכל עיקרון אבולוציוני "רגיל", שיצרני מכוניות מרוץ/קיט אנגלים (שמשום מה אוהבים את הדבר הזה... בטח מאותה סיבה שהם אוהבים את המלכה האם..) מעדיפים דווקא את המנוע (או יותר נכון, מערכת הניהול) הישן יותר - זה עם מערכת ה-GEMS.
בניגוד לבוש, את ה-GEMS ניתן לתכנת ישירות, בלי כל מיני רכיבים "על הקו", ע"י החלפת הזיכרון ושתילת מפת ניהול חדשה לגמרי וניתנת לתיכנות מחדש..
אבל.
בסופו של דבר (רובנו) נשארים עם מנוע ישן ומיושן שהטולרנטיות שלו לכל מיני.."תקלות" שואפת לאפס.
לדוגמא, גרשון שכח לספר על הרכיב שמחמם את בית המצערת, שנסתם ודולף ועלול לגמור מנוע "תקין לגמרי" (גם דליפות וגם משקעים שסותמים את מעברי המים - אין באמת פיתרון אלא להחליף כל כמה חודשים/שנה או לבטל לגמרי).
או הצינורות שמובילים מ-/אל מערכת החימום בתוך האוטו, שנרקבים מבפנים, בלי שתדע.
או הפחית המקשרת לגיר, שעשוייה מפחית שימורים, שנשברת והברגים נפתחים ומחריבה את כל מה שבדרך.
או פילטר הגיר (זה שבתוך הגיר) שנוטה להתפרק מהמסנן שבתוכו ומאפשר לליכלוך לזרום שם, בפנים (גיר חזק ועמיד מאוד, דרך אגב. ה-24, לא ה-22 שב4.0L) - לבדוק את המסנן טוב-טוב לפני שמתקינים.
כל הבעיות המובנות האלה ידועות ומפורסמות ולהכל יש פתרון ועם תשומת לב נכונה ו"הקשבה" זהירה, המנוע יכול להחזיק כמה וכמה שנים - אבל צריך לדעת עם מה מתעסקים ומה "יש לך ביד"..
ולהתכונן..:)