בחיים, תזמון זה עניין של טיימינג
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=87964
Printable View
בחיים, תזמון זה עניין של טיימינג
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=87964
בארה"ב הרבה פעמים מרתכים לשלדה.
כל השלדה מרותכת, וריתוך נכון לא צריך להשפיע עליה.
ועם זאת.. זה עדיין מרגיש לא הכי נכון, והשאלה מי מרתך- אם זה היה ארנון שושני או מקביליו, הייתי שקט עם הריתוך, לא פחות מזה- והפתרון הפשוט יותר, הוא פלטות לחץ לשלדה.
עוד כיוון, הוא להתקין פרופיל גיבור מתחת לסף גוף הרכב, ולהוציא ממנו החוצה עוד צינור שמרחיק את האלמנטים הפוגעניים בשטח, לא כל סלע מגיע בדיוק מתחת לרכב, ולפעמים ההגנה הנוספת הזו היא בדיוק ההבדל בין מעיכה בדלת/גוף לבין מדרגה שעשתה את העבודה שלה+הגנת צד מסויימת.
זה גם מייעל ומוסיף מקדם ביטחון להפעלת הייליפט כי הוא לא צמוד לפח הרכב.
אלו מדרגות תוצרת בית, עלות חומר 600ש"ח בערך, כמה שעות של עבודה, והחזירו את עצמן מזמן.
.,קובץ מצורף 92506קובץ מצורף 92507
דורון, המדרגות נראות מעולה... רק לא הבנתי לאן הפרופיל הגיבור (40*40?) מקובע...
אז... אתה קושר את הרכב מהג'נט לשלדה עם שרשרת אופנוע?
חבקים לשילדה.
קובץ מצורף 92538
בשיטת הסנדוויץ' רק כידי שלושה ברגים לפחות ולא שניים ( בכול פלטה )
עידו
איפה אתה מכניס את השלישי?
משולש או קדח בשלדה?
שים דוגמא.
משולש .
עידו
בכל הדיגומים שראיתי עד היום לא נתקלתי במשולש.
3 רגליים מקובעות לשלדה בכל צד, לדעתי זה חזק בהרבה מהנדרש.
בהרמה, אין עיוות או גמישות.
איפה רוכשים ברגים מספיק חזקים?
הבורג ה3 נועד כדי להוסיף חוזק,כדי למנוע עיוות קדימה\אחורה של תושבות המדרגה. לדוגמה, מדרגות של רסטה ללנדקרוזר קצר באות עם תושבות בתצורה הזו.
מי אני שיחלוק עליך :)
זה לא אף אחת מהסיבות שצינת , כאשר משתמשים בשיטת "הסנדוויץ' " אנחנו עובדים על חיכוך ככול שהפלטות ( פרוסות הלחם ) גדולות יותר כך גם שטח החיכוך וכאשר הן גדולות זה מצריך עוד לחץ ואת זה הבורג השלישי / רבעי וכו' מסיג .
חוץ מזה שהעלות של עוד בורג + שטח פלטה זניח במחיר האיכות של המפרק הזה כאשר הוא נבנה נכון , ועל איכות אנחנו מוכנים לשלם נכון ?:p
עידו
אין ספק שעוד שטח מגע וחיכוך סטאטי רק יעגנו טוב יותר.
כשתכננתי את המדרגות, חרשתי את הרשת לדגמים שונים.
לא נתקלתי בקיבוע משולש.
אם הייתי רואה כזה, הייתי מיישם, בשלב העבודה זה מעט מאד תוספת להכנת פלח עם 2 חורים.
ציינתי שבמבחן התוצאה, עם 3 רגליים, גם 2 ברגים לפלטה, משיגים מטרה.
הרכב ישב על המדרגה יותר מפעם אחת, כולל שימוש כציר סיבוב, ואין עיוות ואין תזוזה נראית לעין.