חסר לך ממסר פחת.
זה הרכיב הכי קריטי בלוח מבחינה בטיחותית.
הוא מזהה התחשמלות ומנתק את החשמל בבית.
זה צריך להראות בערך כך:
קובץ מצורף 92476
Printable View
חסר לך ממסר פחת.
זה הרכיב הכי קריטי בלוח מבחינה בטיחותית.
הוא מזהה התחשמלות ומנתק את החשמל בבית.
זה צריך להראות בערך כך:
קובץ מצורף 92476
לא מצליח להבין את האנשים האלה שעושים עבודה וזה חצי עבודה,(לא היתי קורא לזה עבודה) ועוד שהדבר מסכן חיים.... מטריף אותי, וכמה יש כאלה..
המוזר זה שהחשמלאי שעשה את העבודה נושא באחריות אישית לזה.
מילא היה מדובר בהרבה כסף אבל זה עשרות שקלים. לא עובר מאה שקל אם שמים צ'ינט כמו המאמ"תים שיש שם.
מדובר ברכיב שעשוי ממש להציל חיים. לא מבין את הקמצנות הזו.
אני הייתי מתקין כזה גם אם זה על חשבוני ובטח אם הייתי מתקין בוילר או אטמור.
צריך גם אם זה לוח משני?
אני מתאפק בכח שלא להגיב פה כבר כמה ימים אבל זה לא אומר שלא מתנפח לי הוריד ברקה...
נכתבו פה כ"כ הרבה שטויות שלדעתי מנהלי האתר צריכים למחוק את הפוסט הזה.
ראשית, כהתייעצות בין חברי הפורום, ניחא. אבל נכנס משתמש חדש, אף אחד לא מכיר ולא יודע מי הבחור
ועונים לו פה על שאלות עם תשובות שגובלות בפלילי כולל הוראות מפורשות איך לתקן או "לקמבן" מתקני חשמל במתח נמוך (עד 1000 וולט מוגדר "מתח נמוך")
מהסוף להתחלה:
*כן, כל לוח דירתי מחויב בממסר פחת ("נגד התחשמלות")
*כן, גם אם זה לוח משנה.
*לא, הלוח בתמונות אינו לוח משנה. הוא לוח יחיד לדירה ישנה (40-60שנה),
*רכיב חשוב יותר בלוח חשמל,( כן, חשוב יותר מממסר פחת), הוא הארקה תקנית. מי ש"הרכיב" את הלוח החדש
הוא כנראה לא חשמלאי ולפי איך ומה שהוא התקין שם אני מוכן לשים את כל הכסף שאין לי שאין סיכוי שהוא
בדק את תקינות ההארקה בלוח הנ"ל.
* אטמור שצורך23-25 אמפר (5500W זה האטמור הביתי הכי קטן שאני מכיר) *לא!* מחברים עם כבל מאריך.
* "איש חברת חשמל שמגיע לקרוא מונה" יודע לקרוא מספרים על המונה ותו לא. הוא לא מבין ולא מוסמך להבין
כלום בחשמל. הוא עובד שכיר שמרוויח גרוש וחצי ובא לקרוא מספרים ולהקליד אותם במסופון שלו.
בבקשה בבקשה בבקשה תפסיקו לתת עצות בחשמל ביתי. גם כי רמת ההבנה של רוב החברים פה לוקה בחסר ובעיקר
בגלל שרמת ההבנה והידע של מי ששאל לא ידועה לנו וכנראה שואפת לאפס.
גילוי נאות, הכותב הינו חשמלאי מוסמך, מתעסק בחשמל קרוב ל30 שנה ורואה עבודות כאלו של חאפרים מדי יום ביומו...
איתי
אני לא חשמלאי כדאי לבדוק עם חשמלאי!
לפי הידע שיש לי לא ניתן לשים פחת בלוח משני אם הוא עובר דרך פחת בלוח ראשי (לא ניתן לשים פחת על פחת).
אם הלוח המשני מקבל הזנה מהמפסק הראשי לפני הפחת אז חייב לשים פחת בלוח המשני.
אצלי למשל בבית הלוח המשני בקומה השניה מקבל הזנה מהראשי לפני הפחת ולכן יש לו פחת נפרד.
המשמעות הפרקטית היא שאם הפחת קופץ במשני לא צריך לרדת לראשי בכדי להרים אותו.
שוב - אינני חשמלאי ולכן אל תסמוך על מה שאני כותב בלי לבדוק עם חשמלאי.
תעבור דירה דחוף!
ממש לא אתה טועה בגדול ולמה ,גם אני משכיר דירות עם לוחות משנה ,החלוקה שעשיתי בלוח הראשי נותן מצב שיש תקלה באחת היחידות הדיור ,הממט/פחת קופץ רק ביחידה ,
מה קורה שאם אתה לא בבית וקופץ הממט/פחת לדייר? הוא יחכה שתגיע .
על כן חשובה החלוקה בלוח הראשי של החשמל.
היום ברוב הדירות שאני מבצע פיקוח בניה ,יש דרישה ללוחות חשמל נוספים ,וזה הדרישה שלי לחשמלאי.
DANI 1
itayhi
כמו שאתה אומר הגעתי להתעייץ עם אנשי הפורום מה עלי לעשות בנוגע ללוח חשמל, בטח אני לא היחידי שיש לו את הבעיה הנ"ל בדירה שכורה, ואנשים לא מכירים את הנושא (לדוגמא אני) ויש פה התייחסות לנושא בצורה רצינית ומובנת שסוף סוף נתן לי אור מה צריך להיות בלוח חשמל, כדאי שלא יסכן אותי כצרכן יומי. ובכללי למה כל רכיב משמש לאחר חיפושים ברשת. ולא לעשות שום קומבינה כמו שאתה אומר.ציטוט:
איך לתקן או "לקמבן"
הדבר העלה פה מספר פעמים מאנשי הפורום שלבד אל תתעסק בלוח חשמל!!!! אל תקח את האחריות הזאת.
כדאי להתקין אטמור רשום איזה כבל חשמל ממולץ ואיזה ממסר נדרש לחברו.
השאלה איך צריך לבדוק נכון את הארקה?ציטוט:
רכיב חשוב יותר בלוח חשמל,( כן, חשוב יותר מממסר פחת), הוא הארקה תקנית. מי ש"הרכיב" את הלוח החדש
הוא כנראה לא חשמלאי ולפי איך ומה שהוא התקין שם אני מוכן לשים את כל הכסף שאין לי שאין סיכוי שהוא
בדק את תקינות ההארקה בלוח הנ"ל.
עשיתי חיפושים פעם בדירות הארקה היתה מחוברת לצנרת של הבית אבל היום הצנרת בעיקר כולה מפלסטיק.
והתייחס לממסר פחת ישר הרמתי טל לבעל דירה אמרתי לו שחסר.
יום למחרת הממסר פחת מותקן.
http://oi58.tinypic.com/11jbxxl.jpg
אני חושב שלא הבנת היטב מה שרשמתי אבל מאחר ואינני חשמלאי אז גם מה שרשמתי הוא בערבון מוגבל.
ניתן לפצל ללוחות משניים - גם אצלי יש לוח משני לקומה העליונה.
הפיצול ללוח המשני הוא אחרי המפסק הראשי אבל לפני הפחת.
לכל לוח יש את הפחת שלו (אצלך לכל דירה הפחת שלה)
ההסבר שאני קיבלתי מהחשמלאי שלי הוא שלא שמים פחת אחרי פחת כי אם יש סיכוי גבוה שהראשון יקפוץ די הרבה.
האמת שאשמח להתיחסות של חשמלאי משלנו לעניין הזה.
מבדיקה באינטרנט נראה לי שמה שתארתי זו הדרך המקובלת.
זה מתקיים בתנאי שיש לך 3 פאזות וכל פאזה חיברו לקומה בניפרד.
בעקרון לא משרשרים מפסקי פחת כי אז זה דיי אקראי מי מבינהם יקפוץ ראשון (כשיש התחשמלות)
ויפתח את המעגל כך שהשני לא יקפוץ.
אפשרות כזאת אפשרית (לדעתי מיותרת) רק אם מתקינים פחת ראשי עם זרם חישה להתחשמלות כפול לפחות מהזרם
המקובל במפסקי פחת ביתיים 30 מילי אמפר.
רענן
אני לא רואה את הטעם בשרשור מפסקי פחת.
בלי קשר ובהנחה שזה נעשה, אם אין קשיי גישה, אז מה איכפת לך אם קפץ המפסק הראשון או השני? ההגנה התבצעה, כך או כך.
אגב, מחיפוש בדיונים דומים ברשת ישנה טענה ששרשור מפסקי פחת עלול לגרום להם לקפוץ בלי שיש באמת התחשמלות. לא ראיתי הסבר טוב לזה.
ההסבר שאני קיבלתי מהחשמלאי שלי הוא זליגה
אפשר את זה ביותר ברור?
זה עניין יותר סטטיסטי והסתברותי .
יש "קפיצות" של הפחת אקראיות שנובעות מהתיישנות, איכות ייצור, סטיות מותרות במפרט.
כשאתה מוסיף עוד פחת בטור, אתה עקרונית מגדיל הסיכוי לקפיצה מיותרת ב 100% .
רענן