מעבר לתקציב. כל המטרה היא (למקרה שלא הסברתי) למצוא פתרון לבעיית מקום. המטרה העיקרית היא לשנע דברים מתוך ומחוץ לאיזור המקורה במסגריה. ב30 אלף אני כבר יכול להתחיל לבנות מקום יותר גדול. ככה ששינוע פחות רלוונטי. יותר מעשרים על משהו מציאה אני לא אוציא.
Printable View
מעבר לתקציב. כל המטרה היא (למקרה שלא הסברתי) למצוא פתרון לבעיית מקום. המטרה העיקרית היא לשנע דברים מתוך ומחוץ לאיזור המקורה במסגריה. ב30 אלף אני כבר יכול להתחיל לבנות מקום יותר גדול. ככה ששינוע פחות רלוונטי. יותר מעשרים על משהו מציאה אני לא אוציא.
מיכה, כשבנינו את הלול החדש השתמשנו במלגזה קטנה על מצע חצץ מהודק, כניסה יציאה ממשטח בטון מוחלק.
מה שחשוב זה באמת מלגזה עם גלגלים אחוריים ״רחבים״ (כלומר בשתי הפינות) ולא גלגלים ממורכזים, אז יש יותר יציבות. כמו כן לעבודות עדינות ממליץ על מלגזות עם הנעה הידרוסטטית מלאה (לינדה למשל, שהדגמים מסויימים הן אפילו עם מנוע פולקסוואגן tdi שאפשר לטפל בו לבד יחסית) ואם את עובד בתוך מבנה לדעתי אתה חייב לחפש מלגזה עם בוכנה מרכזית. זה מאפשר הרמה של השיניים עד גובה תורן אחד ללא פתיחת סולם.
שוב, אם יש לך שאלות ספציפיות פנה בה״פ בכיף.
המלגזה המיועדת בעלת גלגלים כפולים מקדימה ודי רחבים מאחור. מלגזה של YALE. בכל מקרה, כרגע שום דבר לא מתפתח.
מלגזה קטנה עם גלגלים ממורכזים מאחור זה לא מה שאני מחפש, זה באמת לא ישרוד אצלי בשטח. מתאים לשטחים סלולים/רצפות בטון של מחסנים. אני צריך כושר תמרון אבל לא כזה גבוה כמו במחסני לוגיסטיקה.
מיכה, עניין נוסף ש(לדעתי) עליך לקחת בחשבון -
יש ציוד שהשקעת הכסף בו היא מאין כניסה ללא יציאה (סככה שבנית בשטח שכור, ציוד מתכלה, מכונות נדירות שקשה למכור, אלפא-רומיאו) וסביר להניח שביום שתחליט למכור לא תקבל יותר מעשירית מהכסף שהושקע.
ויש ציוד שהשקעה בו היא "השקעה בטוחה" , משמע קנית-השתמשת-מכרת- קיבלת את הכסף חזרה. (כגון, עגלה נגררת, כלי עבודה משומשים נפוצים, טויוטה קורולה, וכד').
מלגזה טלסקופית וטרקטור במצב סופני נכנסים לקטגוריה הראשונה. מלגזה כזו מתאימה לקבוצה מצומצמת של אנשי מקצוע, ואם היא לא במצב טוב נורא קשה עד בילתי אפשרי למכור אותה. כנ"ל טרקטור הרוס, שסופו במגרש ברזל.
מלגזה, שופל קטן או טרקטור JCB עם כף קדמית ואחורית, לעומת זאת, הם כלים רב-שימושיים שכל עוד הם מתפקדים תמיד יהיה מי שירצה לקנות אותם. כך שרוב הכסף שהושקע בהם לא יורד לטמיון ובבוא היום יוחזר.
כך שאם זה לשם העבודה ולא לשם ההנאה, אולי תחשוב על קנייה מסוג של "טויוטה קורולה", שתמיד תוכל למכור ומהר אם תראה שלא מתאים לך או תזדקק לכסף שהושקע בה.
אולי תשקול גם להכשיר את השטח לנסיעת מלגזה כמו בהודעות למעלה. פול-טרלר של מצע כבישים עולה קצת יותר מאלפייה, זרנוק עם מים ובובקט/טרקטור לשעתיים עבודה יש לך זמין במושב.
תודה S.V, חשבתי גם על זה. נהיה יותר חכמים בשבוע הבא. הכי הרבה, אני אחכה עם כל זה עד שתבוא הזדמנות אחרת.
טוב כנראה שיש טרקטור. MASSEY-FERGUSON 50E.
מודל 88. צריך שיפוץ אבל אני מקווה שבלי יותר מידי הפתעות.
עכשיו השאלה היא מאיפה משיגים מדריך סטייל צ'ילטון. יש כמובן לקנות באינטרנט אבל זה לא זול ולא בטוח שזה מה שאני צריך. אם מישהו מכיר אתר להורדה של המדריך, אפילו יותר טוב.
תודה
סתם רעיון-
אולי יש במוזיאון הטרקטור ויסכימו לתת לך לצלם?
איזה קטע לא שמתי לב שזה קישור. מה שאנ חושב לקנות לא נראה טוב וצריך שיפוץ אבל זה חלק מהקסם.
טוב. נקנה טרקטור. MF50E, כף קדמית.
אני לא מוצא מדריכים ברשת על מה כל ידית עושה (ויש הרבה), איפה ממלאים שמן מנוע/גיר (שמן לכף אני יודע) ואיזה סוגי שמנים צריך.
בעיות עיקריות:
1. הסוויץ' היה תקול, הוחלף לחדש (המוכר סיפק לי) ועושה רושם שהתקנתי כראוי.
2. כנראה צריך מצבר חדש (תקלה שלי, OVER CHARGE כנראה והוא התפוצץ, כרגע מדדתי 12V בין הקטבים אבל לא מניע, נראה שאין מספיק זרם להתנעה)
3. צמיגים, צריך להחליף את כולם, נתחיל בקדמיים.
4. לתקן את הכף, היא ללא שיניים וקצת שבורה. לא משהו שלא אוכל לבצע במסגריה.
אני חושב שאחרי שאסדר את הדברים האלה הוא יהיה במצב ממש טוב. כמובן שקוסמטית הוא נראה על הפנים אבל זה לא בהכרח חיסרון :-)
בתכנון:
1. לסדר את מערכת החשמל למצב מעולה, החלפת חוטים/חיווט מחדש, אורות וכדומה.
2. כיסא חדש.
3. להעיף את השמשה הקדמית (או לארגן מגב נורמלי מתפקד).
4. לסדר את המסכה הקדמית (אין) ולסדר את הארגז שינעל (כלי עבודה וכדומה).
5. לבנות מזלג במקום הכף. עוד מתלבט על התצורה.
בסה"כ לא רע, אפשר למצוא טובים יותר אבל בהתחשב במחיר, הוא סבבה.
מחר מחר. האמת? אני מרגיש קצת דביל. הוא הניע בנגיעה ואני דפקתי את המצבר (לכאורה, מחר ניקח אותו לאיש מצברים לבדוק. הוא נוזל בטוח).
אנקדוטה קטנה. כשאתם נוסעים בבוץ ולא מבינים למה הוא לא זז ומתחפר, תורידו את הבלם חנייה. אנקדוטה 2, ברקס לכל גלגל זה מגניב. בגלל ההתחפרות רק גלגל אחד זז (הדפרנציאל פתוח, לא יודע איך לנעול) אז לחיצה על הברקס של הגלגל שזז פתרה את הבעיה.
אנקדוטה 3: לנהוג על שופל זה מגניב :-D
מיכה, כרגיל, התעלית על עצמך.
ממה שאתה מתאר זה סוס עבודה במצב נבלה. תתחיל בלהפשיט אותו מהפחים. לעבור על כל המערכת ההידראולית מקצה לקצה. בדיקה בעומס לוודא שאין זחילה של המערכת אחרי כמה שעות.
טיפול מקיף והחלפת שמנים.
אחרי זה חיווט. זה החלק הפחות חשוב.
לפני שאתה מחזיר את הפחים שכבת צבע אחת בגוון מקורי רק בשביל הכיף.
לגבי הכף אתה יכול לבנות מסגרת הנפה במקום הכף. אבל שים לב לחומרים של התותבים שמתחברים לזרוע.
ותהיה בריא.... איך אתה מצליח להפתיע כל פעם מחדש עם שטות חדשה...
(זה בסדר. אנחנו חיים בשביל השטויות)
אסף.
יש ידית בצד ימין של הכסא ,
להוריד כלפי מטה והדרפנציאל נעול
אם פעם תתחפר או תשקע הכף יכולה לחלץ אותך משקיעה עד האוזניים. תשתמש בה בשביל לדחוף את עצמך החוצה
אסף למה נבלה? זה לא שהוא לא עובד, פשוט אני לא אוהב כל מיני חוטים שבאים והולכים. מודל 88, יחסית לשנה ולרמת התחזוקה שלו הוא בסדר גמור וגם המחיר היה בסדר גמור.
יש הרבה ידיות בצד ימין של הכיסא :-) אני אצלם ותוכל להסביר.
בועז, לקח לי בדיוק 3 דקות להתחפר (אולי להתחפר זו מלה קשה מידי, הוא החליק לי על הבוץ. אז אחרי שהרמתי את הכף (פעם ראשונה על טרקטור כן?) מהרצפה יצאתי מזה עם הקטע של הברקסים. אחרי זה גיליתי שלא הורדתי את הבלם חניה. קורה.
תמונות :-)
הנהג בתמונות זה לא אני, חבר שעשיתי לו עבודה קטנה בחצר.
לא ברור לי מה תפקיד הידיות ומיכלים שהקיפתי בעיגול אדום.
קובץ מצורף 92749קובץ מצורף 92750קובץ מצורף 92751קובץ מצורף 92752קובץ מצורף 92753קובץ מצורף 92754קובץ מצורף 92755קובץ מצורף 92756
בסוף התברר שהבעיה בהנעה היא כבל + רופף מהמצבר. הכבל נראה על פניו חזק אבל רק אחרי שחיברתי מחדש את המחבר למצבר (כולל חישוף חדש) הכלי הניע בנגיעה. באחת התמונות רואים את הסוויץ החדש שהתקנתי. כולל פלטה חדשה שהייתה חסרה.
השלב הבא - החלפת צמיגים קדמיים.
מקווה שעכשיו יעבוד
לא מכיר את הטרקטור הזה אבל בכל זאת אנסה
תמונה שניה-
שתי הידיות הזהות הן לזרועות האחוריות.
אחת הרמה והשניה בקרת עומק.
הידית הגבוה כנראה נעילת דיפרנציאל.
תמונה שלישית- משאבת לחץ שמן הדראולי.
אחראי על הלחץ וכושר ההרמה של הכף. זהירות לא לגעת בלי להבין מה המשמעות.
תמונה לפני אחרונה אולי pto?
הידית הארוכה בצד ימין של הכסא זה נעילת הדרפנציאל,
הידיות הקטנות שזזות ברדיוס שייכות ליצול האחורי של העגלה ,
הידית בצד שמאל מפעילה את p.t.o,
מה זתומרת היצול של העגלה?
אולי סלקטור שמן אחורי שמרים את ההיבר של העגלה?
בסהכ נראה די בסדר.
כמה שילמת עליו?
שלמתי מתחת למחירון. מספרים בה"פ.
איפה ממלאים שמן לכף אני יודע, זה הפקק הכסוף. לא יודע מה המיכל בצד של הPTO. לא יודע מה זה המיכל הלבן שנמצא מתחת לדש בורד. מול הכיסא.
חלק מהטרקטורים האלו הגיעו עם יצול הידראולי (אנקול ולא פין גרירה) ואז לא צריך לרדת לנתק נגרר כול הידיות האלו הן בגלל שזו הכלאה בין טרקטור חקלאי(שהעיקר בו זה החלק האחורי זרועות,בקרת עומק, קרדן )לבין טרקטור תעשיתי(שהעיקר בו הוא ה-כף הקדמית)
לפרגיסון היה פטנט כזה שהיה מחובר לזרועות.
ואם זה כך אז הידית הגבוה מצד שמאל של הנהג היא שחרור הניצרה שמאפשרת את ירידת היצול
הסלקטור גם מרים את היצול ושהוא מסיים את המהלך שלו הוא מרים את ההיבר,
עם אני זוכר נכון המיכל שבצד הוא פילטר שמן הידראולי של הסלקטור
צמיגים קדמיים חדשים. בתכנון גם אחוריים אבל בשביל זה צריך למכור כליה קודם.
שאלה למי שמבין ב טרקטורים האלה. החלפתי שמן גיר אבל עוד לפני שהתמלא (על פי המדיד) התחילה נזילה ליד המנגנון ברקס. האם זה בגלל שמלאץי יותר מידי(המדידה מראה מתחת למינימום) או שיש בעיה אחרת? לא הייתה שום נזילה לפני כן.
אתה לא מספיק ברור ...
יכול להיות שאתה מתכוון לגומית פעמון שנוזלת ,הגומייה הזו יושבת על המוט של הברקס בכניסה לגוף הטרקטור .גומייה זולה והחלפה פשוטה .
תמונה שווה אלף מילים ..
בכל מקרה אמור להיות שם גם תיבה של רוורסר הידראולי שם ממלאים שמן ממסרות אוטומטיים ..
תמונה