תגובה: מה לבדוק לפני קניה של טרופר?
אוקי, איזה קטע שהקפצתם את השרשור עכשיו כי בדיוק באתי להגיב
הפרויקט הושהה קצת, אבל בקרוב אני אתחיל לקדם עניינים
בתור צעד ראשון ישבתי וקראתי את כל החומר שמצאתי דרך הפורום הזה, כולל הכתבה המקורית באנגלית של הבחור האוסטרלי. הכל הרבה יותר ברור לי עכשיו כמובן.
עולות לי כמה שאלות לפני שאני ניגש להסתכל על רכבים:
נניח אני בודק רכב, איך אני מוודא שהמזרק עבר את הריקול של 2007? (ריקול של 2005 מזהים לפי S/N מעל 519266, ריקול מ-2007 היה לסדרה הראשונה של המזרקים, איך מזהים את הסדרה הראשונה?)
מה זה הכוסית? לא ראיתי התייחסות לזה בכתבה באנגלית, או שמשתמשים שם במונח באנגלית שלא ידעתי את התרגום שלו. מה צריך לבדוק בקשר אליה?
אז בעצם נניח שהיו בעיות במנוע שאני בודק בגלל מזרק בעייתי, האם זה אומר לא לקנות את הרכב? או שאפשר לקנות אותו ולהחליף מזרקים (וצנרת קירור) וזה יהיה בסדר? כלומר האם נוצר נזק ארוך-טווח (חוץ מצנרת הקירור)?
שרוול משופר - איך בודקים שיש אותו? ואם אין אז איזה נזק ארוך טווח לבדוק?
איך אני בודק את גובה השמן (לוודא שהוא לא עולה בגלל תוספת סולר)? בדיקה רגילה של שמן במנוע?
אטם נחושת במזרק - איך אני בודק שהוחלף כראוי?
נדב ש., אתה הצעת לי לקפוץ ולראות בעצמי איך זה נראה, אני מתכוון לנצל את ההצעה :) אז אם חלק מהתשובות עדיף פשוט לראות בעיניים במקום להסביר בפורום אז סבבה
לדעתי אין לך שום דרך לדעת מה קורה בתוך המזרקים/שרוולים. שתי דרכים לדעת איזה מזרקים יש ברכב - דרך חיבור למחשב במוסך. או ע"פ היסטוריה של הרכב ב UMI אם המנוע מקורי.
שמן/מים - צריך לזהות ריח של סולר במים, בשמן לא בטוח שאתה יכול לזהות בבדיקה רגעית חד פעמית אלא אם יש סימנים כשמוציאים את המדיד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shaul999
אוקי, איזה קטע שהקפצתם את השרשור עכשיו כי בדיוק באתי להגיב
הפרויקט הושהה קצת, אבל בקרוב אני אתחיל לקדם עניינים
בתור צעד ראשון ישבתי וקראתי את כל החומר שמצאתי דרך הפורום הזה, כולל הכתבה המקורית באנגלית של הבחור האוסטרלי. הכל הרבה יותר ברור לי עכשיו כמובן.
עולות לי כמה שאלות לפני שאני ניגש להסתכל על רכבים:
1.נניח אני בודק רכב, איך אני מוודא שהמזרק עבר את הריקול של 2007? (ריקול של 2005 מזהים לפי S/N מעל 519266, ריקול מ-2007 היה לסדרה הראשונה של המזרקים, איך מזהים את הסדרה הראשונה?)
2.מה זה הכוסית? לא ראיתי התייחסות לזה בכתבה באנגלית, או שמשתמשים שם במונח באנגלית שלא ידעתי את התרגום שלו. מה צריך לבדוק בקשר אליה?
3.אז בעצם נניח שהיו בעיות במנוע שאני בודק בגלל מזרק בעייתי, האם זה אומר לא לקנות את הרכב? או שאפשר לקנות אותו ולהחליף מזרקים (וצנרת קירור) וזה יהיה בסדר? כלומר האם נוצר נזק ארוך-טווח (חוץ מצנרת הקירור)?
4.שרוול משופר - איך בודקים שיש אותו? ואם אין אז איזה נזק ארוך טווח לבדוק?
5.איך אני בודק את גובה השמן (לוודא שהוא לא עולה בגלל תוספת סולר)? בדיקה רגילה של שמן במנוע?
6.אטם נחושת במזרק - איך אני בודק שהוחלף כראוי?
נדב ש., אתה הצעת לי לקפוץ ולראות בעצמי איך זה נראה, אני מתכוון לנצל את ההצעה :) אז אם חלק מהתשובות עדיף פשוט לראות בעיניים במקום להסביר בפורום אז סבבה
עשית סלט...
1.ריקולים בודקים בחברה, כעקרון רכב שלא עבר ריקול(במקרה הזה הריקול הוא בטיחותי אז חייב לבצע)לא יחודש טסט.
2.הכוסית זה ה INJECTOR SLEEVE , שרוול המזרק שיושב בתוך הראש ועליו יש אטמי גומי שמפרידים בין הנוזלים בראש.
3.מה זה בעיות בגלל מזרק בעייתי? כמעט בכל טרופר שתבדוק היסטוריה תהיה חוץ מריקול מזרקים החלפות מזרקים נוספות עקב תקלות בהם(וזה בסדר), הן חשמליות והן מכאניות, המזרק בנוי משתי חלקים חשמלי ומכני. דווקא מאלה שאין היסטוריה הייתי יותר מודאג כי כניראה טיפלו במוסכים חאפרים או לך תדע איפה.
4.מה זה שרוול משופר ואיפה קראת/שמעת?
5.אחד מהריקולים היה בגלל אטם פנימי במזרק שמפריד בין השמן בראש המזרק לבין הסולר שמוזרק מגוף המזרק, האטם היה ניפרץ וגורם לסולר לעבור לשמן, מה שהיה גורם להרס מנועים שלמים, טופל, עבר מן העולם, למרות שעדיין יש ייבוא של מנועים שלא עברו בחו"ל את הריקול(מעטים מאוד) ואם שתלו אותם בלי לבדוק מספרי מזרקים אז יכול לקרות מעבר כזה.
6. לא ניתן לבדוק, עדיף להחליף בערך כל 150K.
אתה עדיין מוזמן. :-)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
עשית סלט...
1.ריקולים בודקים בחברה, כעקרון רכב שלא עבר ריקול(במקרה הזה הריקול הוא בטיחותי אז חייב לבצע)לא יחודש טסט.
2.הכוסית זה ה INJECTOR SLEEVE , שרוול המזרק שיושב בתוך הראש ועליו יש אטמי גומי שמפרידים בין הנוזלים בראש.
3.מה זה בעיות בגלל מזרק בעייתי? כמעט בכל טרופר שתבדוק היסטוריה תהיה חוץ מריקול מזרקים החלפות מזרקים נוספות עקב תקלות בהם(וזה בסדר), הן חשמליות והן מכאניות, המזרק בנוי משתי חלקים חשמלי ומכני. דווקא מאלה שאין היסטוריה הייתי יותר מודאג כי כניראה טיפלו במוסכים חאפרים או לך תדע איפה.
4.מה זה שרוול משופר ואיפה קראת/שמעת?
5.אחד מהריקולים היה בגלל אטם פנימי במזרק שמפריד בין השמן בראש המזרק לבין הסולר שמוזרק מגוף המזרק, האטם היה ניפרץ וגורם לסולר לעבור לשמן, מה שהיה גורם להרס מנועים שלמים, טופל, עבר מן העולם, למרות שעדיין יש ייבוא של מנועים שלא עברו בחו"ל את הריקול(מעטים מאוד) ואם שתלו אותם בלי לבדוק מספרי מזרקים אז יכול לקרות מעבר כזה.
6. לא ניתן לבדוק, עדיף להחליף בערך כל 150K.
אתה עדיין מוזמן. :-)
למרות שאנחנו כבר אמורים להפגש, רושם כאן גם בשביל עצמי לאח"כ
3. אני מתכוון שלפני שהיה הריקול היו בעיות באטמים (במזרקים או בשרוולים), בכתבה של הבחור האוסטרלי יש טבלא עם מלא בעיות פוטנציאליות מכל אטם ואטם, אז האם לפני שהחליפו את המזרקים זה עלול היה ליצור נזק כלשהו, ואם כן אז איך אני בודק את זה?
4. שרוול משופר - לא יודע, זה משהו שרונאלדו רשם בהודעה הזאת: http://www.jeepolog.com/forums/showt...l=1#post293951
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ronaldo
כדי להשלים את אופרת האינג', יש להחליף\לודא שמותקן ה-injector sleeve המשופר.
5. אז בעצם הבעיה הזאת לא רלוונטית יותר? לא צריך לבדוק מדי פעם שהכל בסדר, ואין מה לוודא ברכב שבודקים לפני קניה?
6. אז שוב בנושא של בדיקה לפני קניה, אין לי איך לוודא בעצם שהכל שם בסדר? או שאם הרכב עבר ריקול אז אפשר להניח בסבירות גבוהה שהאטם הוחלף? או שזה לא משנה לבדוק לפני קניה ועדיף אחרי הקניה פשוט לפתוח ולהחליף? אני קצת מבולבל פה...
תשובות ל 5 ו 6;
הבעיה רלוונטית - צריך/כדאי להחליף כל איזה 60K ק"מ, אפשר למשוך יותר אבל לדעתי ממה שאני קראתי וחפרתי - לא כדאי.
בדיקה לפני קנייה לא ניתנת לביצוע בהקשר הזה - רק לוודא שאין חומרים מעורבבים (שמן-מים-סולר) ואם אין חשבונית עם החלפת אטמים בפועל - כדאי להחליף יזום כחלק מיישור הקו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
תשובות ל 5 ו 6;
הבעיה רלוונטית - צריך/כדאי להחליף כל איזה 60K ק"מ, אפשר למשוך יותר אבל לדעתי ממה שאני קראתי וחפרתי - לא כדאי.
בדיקה לפני קנייה לא ניתנת לביצוע בהקשר הזה - רק לוודא שאין חומרים מעורבבים (שמן-מים-סולר) ואם אין חשבונית עם החלפת אטמים בפועל - כדאי להחליף יזום כחלק מיישור הקו.
מיותר לגמרי.
תשאל את החבר'ה כמה ק"מ הם עושים בשנה ומתי החליפו, העובדות בשטח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
מיותר לגמרי.
תשאל את החבר'ה כמה ק"מ הם עושים בשנה ומתי החליפו, העובדות בשטח.
השאלה אם כדאי לחכות לתקלה או להחליף יזום..
מכיוון שאני בודק כמעט כל יום שמן ומים (בכל הרכבים שלי דרך אגב) אין לי בעיה לא להחליף יזום, אבל רוב האנשים לא בודקים בכלל או בודקים פעם בחודש ולדעתי לא כדאי להתעורר אחרי שיש נזק גדול ויקר יותר, עדיף להוציא 2000 שקל במוסך, או להחליף לבד ב 500 שקל פעם ב 60K (המספר לפי המלצה מפורום אוסטרלי).
זאת דעתי כמובן ואני רוצה לציין למען הגילוי הנאות שאני לא מומחה ולא עם ניסיון של שנים עם הרכב הזה, סה"כ שנה..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
השאלה אם כדאי לחכות לתקלה או להחליף יזום..
מכיוון שאני בודק כמעט כל יום שמן ומים (בכל הרכבים שלי דרך אגב) אין לי בעיה לא להחליף יזום, אבל רוב האנשים לא בודקים בכלל או בודקים פעם בחודש ולדעתי לא כדאי להתעורר אחרי שיש נזק גדול ויקר יותר, עדיף להוציא 2000 שקל במוסך, או להחליף לבד ב 500 שקל פעם ב 60K (המספר לפי המלצה מפורום אוסטרלי).
זאת דעתי כמובן ואני רוצה לציין למען הגילוי הנאות שאני לא מומחה ולא עם ניסיון של שנים עם הרכב הזה, סה"כ שנה..
מכיר את ההמלצה מהאוסטרלים, אממה רובם אם לא כולם כבר נוסעים עם מנוע 4GJ2 3100 ככה שניסיון אין להם כבר עם ה 4JX1 ....לפתוח-לפרק-להחליף כל 60K מה שניקרא להרוג זבוב עם פטיש 5 ק"ג.
אני מכיר כאלה שעושים 50K בשנה בלי בעיה.
על איזה אטמים בדיוק אתם מדברים עכשיו?
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
.
נדב
כשאתה מתכוון חאפרים אתה מתכוון אלייך ??
האם זה שאתה עושה לבד , מבין מה אתה עושה, אבל אין לך תיעוד מסודר כמו אצל יבואן הופך אותך בהכרח לחאפר - על כל המשמעויות של המילה ??
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סוזי המשתוללת
.
נדב
כשאתה מתכוון חאפרים אתה מתכוון אלייך ??
האם זה שאתה עושה לבד , מבין מה אתה עושה, אבל אין לך תיעוד מסודר כמו אצל יבואן הופך אותך בהכרח לחאפר - על כל המשמעויות של המילה ??
הלוואי וכל מכונאי שמתעסק בטרופר היה מגיע לחצי מהרמה שלי....
בגלל זה הטלפון שלי לא מפסיק לצלצל יום ולילה,(וזה כולל אותך :-) ) וואלה אם היה לי מוסך הייתי מיליארדר לא מליונר!
וזה בלי להישתחצן...
חאפרים זה כאלה שמורידים ראש בגלל אטמי שרוולים ולא מודעים בכלל שקיימים שרוולים בראש!!!
חאפרים זה כאלה שסוגרים מסילה עם מזרקים בלי מומנט ולא לפי הספר!!!
חאפרים זה כאלה שמחליף סטים של מזרקים ועוד למשומשים בלי לבדוק מספר סידרה, לא שהם יודעים מה זה בכלל, בגלל מזרק בודד כי אין להם דרך לדעת איזה מזרק כשל!!!
חאפרים זה כאלה שבגלל חיישן מסילה מחליפים חצי מנוע!!!
להמשיך???????????????????