בסופה, לא היו לי מיגונים בכלל, ואפשר לומר, באופן כללי, שסופה לא פגיעה במיוחד. עד שדפקתי את סף הדלת (ומדובר על סופה עם בודי ליפט של 2"... ככה שסף הדלת די גבוה) אז בנינו רוקרים.
בלנדרובר, שידוע שיש לו יותר נקודות תורפה (ארוך, סרן קדמי מפח דק, הצמיגים לא בולטים מהמרכב), אבל- יותר חשוב- יש לו יותר מיגונים בשוק- מיגנתי מייד כל מה שצריך- שזה הכל, חוץ ממיכל הדלק. ארז אמר לי "לא צריך מגן מיכל דלק". אז כמובן שאחרי פחות משבוע הראיתי לו שכן צריך מגן מיכל דלק (וזו הזדמנות לפנות למי שיש לו מיכל דלק שלם ל110- אני מחפש אחד).
כשנסענו לטיול בדיסקברי 3, לא ממוגן בכלל, לא נגרם לו שום נזק. טיול קשה, יחסית.
מיגונים הם לא חובה.
אני חייב מיגונים על הרכב. כי בטיול אני מסתכל על הנוף, על בעלי חיים, מהרהר בקומפוזיציות מעניינות לצילום, הצבעים של השמיים, סלע עם צורה מעניינת בצד הדרך ואז... בום! לא שמתי לב לסלע על השביל, לא שמתי לב לחריץ לרוחב השביל שהתרסקתי לתוכו... לא שמתי לב שחריץ האורך בשביל הבוצי הוא בעומק מטר וחצי... דווקא בעבירות נטו- אין נזקים. אני שם לב לכל אבן, יש מכוון- אין סיכוי לקבל בומבה לא צפויה.
לGV יש שלוש נקודות רכות- הגחון (דיפ' קדמי), ספי הדלתות (המרכב יושב נמוך יחסית לשלדה), וצמיגי הכביש המקוריים. לשלושת אלו יש פתרון, שכולל הרחקה מהדרך (הגבהה) + מיגון + חיזוק (הצמיגים). חובה? לא. כדאי מאד בשביל לטייל בראש שקט? לדעתי כן. כל אד יודע מה אופי הנהיגה שלו. אני יודע שאני נהג מחורבן שלא שם לב לדרך, אז כדאי שיהיה מיגון.
אסף.