אכן כולם 245/75/17
Printable View
אכן כולם 245/75/17
יש ימי מכירות ב15-18- אבדוק וכנראה אזמין. לכן שאלות מקדימות- מיגון: יש באספיר 4 ו 8 חלקים מה עדיף? כנ"ל מדרגות צד- אני צריך גם מגן וגם מדרך.
לא יודע מה הפרש המחיר בין רנגלר ארוך לרנגלר רוביקון- להערכתי לא גבוה ושווה את המאמץ להזמין את דגם הרוביקון.
בגדול פרט למיגון מיכל הדלק והגבהה מינימלית של 2 אינצ׳ אין צורך בשום מיגון או שיפןר נוסף.
כ 30 אש"ח. כסף שבהחלט אפשר להשקיע בשיפורים. אבל נראה שום דבר לא סופי. אני בנתיים מברר. אז מיגון מינימלי מספיק. מה לגבי מגן ביצה?
30K ש"ח שכוללים שתי נעילות ונדמה לי שיחסי העברה וטרנספר אחרים?
לא שווה?
אם ההפרש הוא 30, שווה. ממש לא חייב מגן ביצה.
לא אמרתי שלא שווה- צריך לתכנן תקציב. בעיה שמבחינה פנימית הוא אותו דבר. מכאנית בטח- דנה 44 מקדימה מוט מייצב מתנתק, העברה 4:1
שאלה לגבי גג פלסטיק שחור- בקיץ לא יוצר אפקט חממה? המזגן מתמודד עם זה? אני הולך להסיע ילדים
אפשר להתמודד... המזגן חזק. בנוסף יש פתרונות לזה.
http://www.amazon.com/Rugged-Ridge-1.../dp/B0033MKICC
רכב לא ממש ידידותי למשתמש אה?
אני נוסע על רוביקון כבר שנתיים וההבדל בינו ובין רנגלר רגיל הוא די גדול . שתי נעילות, ניתוק מוט מייצב קדמי, יחסה העברה של 1:4 בטרנספר, דנה 44 גם קדימה וגם אחורה לעומת 30 ברגיל. אני לא בטוח לגבי הרנגלר הרגיל אבל הרוביקון מגיע עם מיגון מיכל דלק מהחברה. לא מיגון ברמה הכי גבוהה אבל עושה את העבודה. לדעתי אם ההפרש הוא 30K אז זה שווה. בנוסף, הבולמים והקפיצים של הרוביקון נוחים וטובים משמעותי מאלו של הרנגלר הרגיל .. לגבי שיפורים, אני עשיתי הגבהה של 2 אינץ וגם זה רק אחרי שנתיים + של טיולים בכל הארץ עם האוטו כמו שהוא. אין מסלול במפת סימון שבילים אותו אתה לא עובר. סה"כ ההגבהה נותנת לך קצת יותר ביטחון ושקט. לדעתי זה מומלץ. נושא אחרון זה צבע הגג. רק את הרוביקון ניתן לקבל עם גג בצבע הרכב. אני את שלי הזמנתי בלבן. בכל מקרה, הגג השחור הופץ בקייץ לסאונה ואני אומר את זה מניסיון ובביטחון של 100%. בסוף המזגן מתגבר על זה אבל לוחק זמן וביום חם צריך להיות עם המזגן על העוצמה הכי גבוהה בלי פסקה.
נכון, שכחתי את הסרנים..
לדעתי - אם זה אפשרי לך (הוצאה מיידית, במקום שיפורים שמתפרסים על טווח זמן וזמינות הכיס) וזה באמת "רק" 30, אין בכלל ויכוח.. רק רווח..
בסופו של דבר אתה למעשה חוסך... גם כאב ראש (ולב), עם ההיסטריה הנוכחית וחוסר הוודאות - יש לך רכב "מוכן" מהמפעל/יבואן - אף אחד לא יכול בכלל להתווכח איתך.
- - - Updated - - -
ודרך אגב.
אמרתי את זה מזמן - הרכב בהחלט לא ידידותי ונותן הרגשה זולה, לעומת כל ה-SUV האחרים... זה המחיר של להיות בעלים של JEEP אמיתי.
בעיית הגג פתירה בקלות ובזול יחסית עם קיטים לבידוד הגג.
כמו שאמרו קודמיי- בכזה הפרש אין בכלל מה לחשוב רק רוביקון.
מעבר ליתרונות שציינו קודמיי, אם אני לא טועה רק לרוביקון יש בקרת ירידה במידרון מהמעולות שיש בשוק. פשוט עובדת נפלא גם בירידות הכי תלולות שיש.
הרוביקון אמור להגיע במקור עם צמיגי שטח מלא במידה 255/70/17 של bf מידה שמקבילה ל- 32 אינצ׳. אם לחץ על היבואן אולי אפשר לקבל אותו עם צמיגים כאלו.
שלמה, אתה טועה. היבואן תקנן מ 2012 עם 245.
דניס, הבנתי שיחסי העברה בסרנים מ 2014 הם 3.73. 2012-3 הגיעו עם ה 4.10. למוכרים אצל היבואן אין מושג ירוק ואינם מבחינים בין יחסי העברה בטרנספר לסרנים. בכל מקרה, אם תרצה, דבר איתי בה"פ.
חן
לגבי מידת הצמיגים אני יודע שהחדשים אכן נמכרים עם מידה כביכול אירופאית - 245 לכן כתבתי שאולי עם לחץ על היבואן הוא יאפשר רכישה עם המידה בה הרכב נמכר בארה״ב.
- - - Updated - - -
לגבי מידת הצמיגים אני יודע שהחדשים אכן נמכרים עם מידה כביכול אירופאית - 245 לכן כתבתי שאולי עם לחץ על היבואן הוא יאפשר רכישה עם המידה בה הרכב נמכר בארה״ב.
[QUOTE=dio;670695]לא אמרתי שלא שווה- צריך לתכנן תקציב. בעיה שמבחינה פנימית הוא אותו דבר. מכאנית בטח- דנה 44 מקדימה מוט מייצב מתנתק, העברה 4:1
שאלה לגבי גג פלסטיק שחור- בקיץ לא יוצר אפקט חממה? המזגן מתמודד עם זה? אני הולך להסיע ילדים[/QUOTE
אצלי הגג לבן והרכבתי קיט בידוד של rugged ridge
(מעולה גם לבידוד רעשים). בקייץ הלוהט יש הבדל משמעותי בין הג'יפ למכוניות האחרות - לטובת הרוביקון!
בזמן שמכוניתה של זוגתי (גולף סטנדרטית), לוהטת; הג'יפ פשוט לא מתחמם. תוסיף לזה את המזגן החזק שאף פעם לא מפריע לרכב הזה ואתה מקבל איכות חיים מאוד גבוהה בשיא החום, כולל בטיולים מפרכים, עם רכב עמוס בילדים, כלבים ואורחים.
לעניות דעתי למי שמתכנן שני נעילות ברכב 30K שווה, מאוד שווה.
נעשה חשבון פשוט.
שתי נעילות + התקנה == 15K שח לפחות
יחסי העברה בטרנספר + התקנה == K10 שי
מיגונים שונים והתאמות לשטח == 6K שח
כבר הגענו ל 31K.
היתרון הגדול ביותר לטעמי, התקנה מהיצרן עם אחריות יצרן.
עם כל הכבוד למתקינים בארץ, אני חושב שקריזלר קצת יותר טוב.
ומה עם כל הבלבול מוח והריצות למתקינים השונים??
נכון, אפשר לחסוך הרבה מאוד (10Kשח) אם אתה מתקין לבד.
אבל אכשהו הקהל שקונה רוביקון חדש הוא לא הקהל שיתחיל להתלכלך בגריז ולהתקין לבד, תקנו אותי אם אני טועה..
בקיצור, אם אתה חושב להתקין את כל הממתקים שיש ברוביקון בכל מקרה, עדיף לקנות רוביקון.
אם אתה חשוב שזה מיותר, קנה רגיל.
תודה לכל העונים. לפי המפרט שכרגע בידי- יש רק נעילה אחורית ברוביקון ולא שניים, אבל כמו שציינו כאן לגבי יחסי העברה- מי יודע עד כמה המפרט הזה מיהמן?
לגבי רוביקון- אני מבין את יתרונותיו הברורים על אף המחיר. הבעיה זה שר האוצר (אשתי היקרה)- לשכנע אותה לשלם יותר על האוטו שנראה בדיוק אותו דבר קשה עד בלתי אפשרי. גם ככה רנגלר זה "פשרה" - על הפרק היה פאג'רו ארוך.
לגבי אופי הטיולים שלי- תמיד הייתי יותר בקטע של שבילים מהירים, מעברי מים וקצת בוץ, הרבה פחות סלעים וחול (אף פעם יותר נכון- מלבד נסיונות בודדים שלא אהבתי). לכן פאג'רו Q שהיה לי סיפק אותי לגמרי בשטח (כביש זה סיפור אחר). כנראה גם פאג'רו עם מתלים נפרדים יספק את צרכיי אבל פשוט בא לי רנגלר.
הגענו למסכנה שאני מוציא רכב "ערום" מהחברה אז שאלה- אם אני מזמין באתר של אספיר מיגון מינימלי ומדרגות- בעיה להתקינם לבד?
שוב תודה לכל המשתתפים- אשמח לעוד עצות
לא בעיה.. מומלץ לפחות ג'ק מוצלח.
יש לי אפשרות אפילו לליפט. כלים יש. עזרה אין
לצרכים שציינת - שבילים מהירים, מעברי מים ובוץ - עדיף ובהרבה הפג׳ארו קינג ובמיחד יש לו יתרון מוחץ מבחינת איכות הנסיעה ואיכות החיים בכביש ובתא הנוסעים.
הרנגלר הוא רכב מדהים ועיקר הקסם שלו הוא ביכולת השטח שלו ובאפשרויות השידרוג והשיפןר כולל האפשרות לנסוע איתו טופלס….
אם היכולות האלו לא קוסמות לך אז מציע שתחשוב שנית אם אכן הרנגלר הוא הוא הרכב בשבילך.
90% מהנסיעות שלי (כמו של רובנו אני מאמין)- כביש
העניין הוא שפאג'רו חדש זה כבר לא אותו מלך הראלי שהיה וגם השיפורים שלו מתחילים ומסתיימים במיגון והגבהה
אבל לפי מה שאמרת, אתה גם לא צריך יותר (אם בכלל).
ואתה מקבל "אוטו אמיתי" ולא איזה קופסת ברזל עם פינות חשופת, בצבע הרכב ומושבים "סימליים" ואיכות גימור של רכב מזרח ארופאי , שגם נראה כמו כזה...
הוא פשוט מעיין סופה עם קצת TOUCH UPS..
למי שלא צריך את ה"שטח-שטח!!".. למה בכלל לקנות רנגלר?
נראה לי שכל המשפחה תודה לך על פאג'רו, במקום רנגלר..
אני יכול לנסוע גם בגפ"ס. בנסיעת מבחן לא התרשמתי שרנגלר כזה גרוע- למען האמת- הייתי לבד משפחתי לא יכלה להצטרף. כמובן לא פאג'רו ולא ל"ק, אבל סביר בהחלט. סובייקטיבית אבל- פחות מקום מאחור ותא מתען יותר קטן?
איכות הנסיעה ברנגלר הרגיל היא די טובה לדעתי . המושבים מאוד נוחים, לא נופלים מאף SUV. נכון שעם שני סרנים חיים אין את אותה נוחות הנסיעה שיש בפג'ארו, אבל לי לפחות זה מספיק + . אבל כמו שאמרו אלו שמעלי, בשביל שבילים מהירים וקצת בוץ לנדקרוזר ופג'ארו יעשו את העבודה וגם מעבר, עם נוחות נסיעה טובה משל הרנגלר . העניין הוא שלדעתי לפחות מבחינת עלות תועלת, בשביל לנדקרוזר או פג'ארו חדשים מהחדרה אתה צריך לשלם כמטע 100K יותר מאשר עבור רנגלר סטנדרטי. נראה לי שזה פער ששווה להתפשר עבורו בנוחות הנסיעה. דבר נוסך לגבי איכות החומרים ותא הנוסעים של הרנגלר, לדעתי הוא ממש אחלה, לא רחוק מהרמה של היפאנים עם מזגן יותר טוב מהם.
הרנגלר נופל לדעתי בסעיף אחד - מושב אחורי גרוע, על הפנים, מהגרועים בתעשיה.
זה מושב איום ונורא שמשותף לעוד מכוניות של קרייזלר כמו פטריוט, ג'רני ועוד. הוא קצר, שטוח, קשה, משענת איומה. כל עוד יושבים עליו ילדים במושבי בטיחות או בוסטרים, הוא איכשהו בסדר אבל בני נוער ומבוגרים ממש יסבלו שם. וזו לא בעייה של מרווח כי מקום יש, זה פשוט המושב שלא נוח בצורה קיצונית.
את העניין של מושב האחורי אצטרך לבחון שוב- כי זה חשוב לנסיעות משפחתיות (לא בשטח). מלבד נוחות -שתי מבוגרים ובוסטר יסתדרו מאחור או שזה בעיתי? האם קשת פנימית מקטינה את הנפח עוד?
לגבי הפרש מחירים- אני מדבר על הצעות אשר קיבלתי: רנגלר סטנדרטי בלי כלום 288 פאג'רו דזרט (בלי סאנרוף ושטויות) 308
המטרה שלי- להשקיע כסף שברשותי כך שאוכל להנות משתי העולמות בצורה מקסימלית- גם נוחות כביש (לעיתים קרובות אוטו מלא 5 איש + בגז' גדול) וגם יכולת שטח מעל הממוצע - אחרת היתי קונה ואן או קרוסאובר.
אני עדיין חושב שפג׳ארו יותר יתאים לצרכים שהגדרת.
לגבי המושב האחורי ברנגלר- החיסרון הגדול שלו הוא זוית הישיבה. בדגמים הישנים יש קיט פשוט שמשפר את זוית המושב ואז הוא בהחלט סביר ואף למעלה מכך.
אם אני לא טועה בדגמים החדשים תיקנו ליקוי זה.
מאחר ושרת האוצר קובעת ומאחר ומתוכננות נסיעות משפחתיות מציע לבצע נסיעת מבחן בשני המועמדים ולשמוע דעתם ועמדתם.
אם מבחינת רוחב אין בעיה כל השאר פטיר. בפאג'רו בעיה מאחורה- זה רצפה שטוחה וגבוהה שמבטלת את היתרון של הרוחב לבעלי רגלים ארוכות.
אלך לסוכנות ג'יפ לשבת מאחורה