-
לא את הויטרה אבל את הנוסעים זה כן ישבור.
תשמע ברנרד אנשים בארץ מגביהים ומשנים בלי באמת לעמוד על טיב השינויים... ולפעמים בטוחים ששיפרו כשבפועל הרכב שלהם מתנהג פחות טוב מהמצב המקורי.
תסתכל פעם על וחטרה שעומדת סטטית על הכביש וצראה כמה הבאמפסטופ קרוב במתלה מקדימה תנסה לקצץ מזה 5סמ ותבין שמדובר על משהו מגוחך.
אגב על איזה רכב אתה נוסע?
-
תגובה: אני רק אניח את זה פה... (הכותרת תיערך עם התפתחות הפרויקט)
שוב.
במתלה נפרד ההגבהות כואבות - אין ספק.
אין לי ויכוח איתך בזה - למרות שהגבהה של "2 במתלה נפרד לא בהכרח שווה הפסד של "2 מהלך...
אבל קח מצב נתון, שהוחלט על הגבהה. לא לכל אחד יש אמצעים להחליף 70% ממכלולי המתלה, על מנת להגביה מתלה נפרד "כמו שצריך". ספייסרים זו פשרה זמינה וזולה וקלה לביצוע ו"מספקת את הסחורה".
יראה כי טוב - יענו נותן מקום ל-"31 וירצה להתחיל לטפל במהלך, אולי ישקיע בקיט של אלפי שקלים ויותר (או שיעבור לסרן חי מלפנים ויתפשר על ... הטסטים).
אני נוסע על פורד אקספדישן... אבל זה לא רלוונטי. אני לא נוסע פה בשטח. וגם השטח שיש וכן נוסע, זה בוץ ושלוליות ענק ו... לא משהו שמאתגר את הזויות של הציריות אחרי ההגבהה.
וגם אם היה פה משהו מאתגר, הדבר הראשון שהיה הולך הוא ה-ball-joint של המשולש העליון...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
לעבור ל-31 מ-27 זה... שני אינץ' פחות או יותר...
אשמח להסבר למשוואה המתמטית הזו.
בחשבון שאני עשיתי זה יצא 4 אינץ'.
לא פחות. לא יותר.
10 ס"מ (פחות אות יותר).
-
אמיר, אני מבין שהמטרה היא כלי עירוני שיהיה שימושי לטיולים?
אז 31 במקרה הזה לעניות דעתי יהיה לא מתאים. כמות השינויים היא כזו שתוציא אותו מאיזון לחלוטין.
האמת הכואבת ואתה יודע את זה, היא שאם אתה רוצה 31 אז ויטרה היא לא הפלטפורמה הנכונה (כמובן בהנחה שלא רוצים כלי שיהיה צעצוע אלא כלי שימושי).
לגבי הגובה - חייבים הגבהה קלה ולא רק כדי להכניס 235, אלא בעיקר כדי לשפר את זווית הבטן. תבדוק מה הספייסר הכי גבוה שאפשר לשים בלי לשנות כלום - מהיכרותי עם הויטרה זה יהיה בסביבות 35 מ״מ, ותמשיך משם עם 235. לדעתי זה יהיה בהחלט מספיק לרכב טיולים אמין ושימושי.
....ואחרי שיימאס לך והחיידק יתקוף שוב... אז למה 31? הרבה יותר מתאים 7.50-16 .....
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
לא פחות. לא יותר.
10 ס"מ (פחות אות יותר).
בגובה הכללי של הרכב את מקבל רק חצי משינוי הקוטר של הגלגל.
אם הגדלת את קוטר הגלגל ב4״
אז הגבהת את הרכב ב2״
-
אני לא מבין משהו בסיסי.
בפנטזיה שלך, בסוף ואחרי איזה 50K השקעה, זה יהיה חצי ויטרה, חצי היילקס.
אז עם כל הכבוד לחצי הויטרה וכמובן לכיף שבשיפורים - התכנון והבנייה בפועל, לא שווה להתחיל מראש עם היילקס?............
-
לא דרור, לא עדיף. לא כשאתה נשוי ורוצה לשמור על הסטטוס הזה ככה ומאושר.
לגבי הכסף, זה לא החישוב הנכון. לכשנגיע לגשר הזה אני אפרט את החישוב, שבעיקרו אתה מדבר על לתת "מכה" ואני מדבר על הדרגתיות ארוכת שנים.
אסף, אני לוקח בחשבון את מה שאתה אומר, אם כי אני לא מכיר את המידה והנפיצות של צמיגים במידה שציינת.
הרכב יהיה בשימוש יומיומי קטן מאד מבחינת טווחי נסיעה ואופי נסיעה (עירוני בעיקרו) וזה רכב שני (ואולי אפילו שלישי אם מחשיבים אופנייים חשמליים). לא הפרייבט העיקרי של המשפחה.
גיל, ברנרד מדבר על ההגבהה כמו שאתה ציינת אבל אני יונתן ואורי מדברים על כל העומס והקוטר של הגלגל שהוא גדל ב4 אינצ' ואיתו לא מעט משקל (לפני שדיברנו על שינויים בג'נטים שגם להם יש משקל)
הרכב הזה רחוק מלהיות נוח גם ככה. זה אמנם לא סמוראי באי-נוחיותו, אבל הוא לא נוח כמו גולף או מזדה3 אפילו... אז קצת פרופורציה.
235 יהיה הכי בטוח לשים מבחינת קצה גבול היכולת של המכלולים. 31 זה כבר להתגרות בהם אבל יתן את היתרונות בשטח ולכן ההתלבטות שלי.
הסרן האחורי יחיה עם 31 בלי בעיה. הקדמי הוא הבעייתי נכון לעכשיו, אם כי יש שיטות זולות לחיזוק, כמו ציריות של GV (שמעתי, לא בדקתי עדיין) ועוד כהנה וכהנה אפשרויות זולות ולא מתפשרות.
נתחיל מטיפול יישור קו ונמשיך משם, אני לא רץ לשים את כל השיפורים ביום אחד, שיחכו על המדף, אני לומד בנתיים את הרכב ואת התחום הזה של הויטרות שהיה פחות מוכר בארץ עד השנים האחרונות.
ברנרד, טסטים ? מה זה ?
-
-
אבי, העסק כבר התחיל, ברזלים בדרך מארה"ב. חלק מהדברים כבר על המדף. בגלל שיש דברים שמשפיעים אחד על השני (וגם בגלל שאני צריך לעבוד במהלך היום) אז זה יקח זמן. אבל הדיונים פה בסה"כ מועילים לכולם.
-
קפץ לי לראש היילקס כי אחרי שחשבת בקול רם על דברים קיצוניים כמו הסבה לסרן חי מקדימה (.....) ואז עלה לי ניחוש לאן אתה מכוון ולדעתי כל הויה-דולורוזה עד שם קצת מיותרת. לא פשוט יותר להתחיל מראש מפלטפורמה מתאימה יותר?... אני טוען את זה כי הנסיון מלמד שבסוף, אחרי הרבה כסף, יגע ויזע, מגיעים למסקנה הזו.
-
ואגב, למה היילקס לא מתאים למשפחה? בגלל המחיר ההתחלתי הגבוה? זה מתקזז עם השיפורים הנדרשים לא?
-
היילקס פחות נוח, בעיקר בעיר. אבל יש ארבע דלתות ומזגן והפלטפורמה ליכולות הרבה יותר גבוהות כבר מוכנה והרבה יותר מתאימה. וגם חוקית.
-
אורן, היילקס לא מתאים למשפחה שלי, כי ראש המשפחה כרגע לא אישרה :)
דרור, אני לא צריך את כל הברדק שמסביב להיילקס רק בגלל שאני רוצה 2 סרנים של היילקס (ועם נעילה חשמלית).
זה יהיה יותר זול, זה יהיה יותר נוח. לי.
ובכל מקרה, הויטרה כבר בחניה ואני לא מתכוון לוותר עליה בשלב הזה.
אולי עוד כמה שנים נחליף את הגולף בהיילקס IFS לאישה ;)
-
תסתכל על מה שיש לא על מה שאין חחחח
בכל מקרה מחכה בקוצר רוח לפרוייקט.
עלה והצלח
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
לא פחות. לא יותר.
10 ס"מ (פחות אות יותר).
הרסת אותי...
אני דיסלקט ש-2+2 עושה במחשבון... אתה יודע כמה בדקתי אחרי שקיבלתי את הפוסט שלך?
לא יפה, יונתן....
-
אני בכלל לא מתכוון לתהות למה אוטו כזה (ויטרה) ולא אחר (היילקס). אני בכלל הייתי הולך על משהו אחר לגמרי (דיסקברי לפני 98.. בנזין) אבל זה מה שהסנדק רוצה ואני.. זורם איתו.
ואני מתכוון בדיוק למה שדיברת עליו.
ההגבהה אחרי החלפת הגלגלים, במידה וה-27 וה-31 אכן נכונים, תהיה בסביבות "2, שזה יפה מאוד.
מה שאני אומר זה שההצהרה שחייבים להחליף/לחזק את יתר המכלולים, רק בגלל החלפת הגלגלים (קוטר, רוחב, כובד.. הכל), היא נכונה באופן תיאורטי אבל לגמרי לא מחוייבת המציאות.
זה כמו המשוואה של הגדלת הספק המנוע=שיפור הבלמים... נכון שזה מה שרצוי אבל מי אומר שאם יש לך עוד 100 כ"ס, זה אומר שתנהג 50 קמ"ש יותר מהר ותבלום 1/2 קמ' מאוחר יותר ובכלל תצטרך מסלול מירוצים...
הכל תלוי באופי הנהיגה ומה אתה עושה.
נכון, הבלאי יהיה גדול יותר, לאורך תקופה, אבל תוספת של איזה 10 קג' לגלגל וכו', לא ישבור את המכלולים אחרי שבוע וגם לא אחרי חודש.. אם תזכור שאכן הגדלת - ואני לא מתכוון שתתחיל לנסוע על "ביצים".
לא נראה לי שמי שקונה ויטארה, כהחלטה משפחתית, יתקין גלגל "31 ומיד יצא לכבוש את תחרות "מלך הגבעה", שהיתה נפוצה באתר הצהוב..
אם יש כסף וזמן וממילא הכל כבר הוזמן, אחלה.
אבל, החלפת מייסבים וציריות ומחברים, רק בגלל שהחלפת גלגל לגדול וכבד יותר (במידות שצויינו)... זה להיות קדוש יותר מהאפיפיור... נחמד ויפה ויתן לך נקודות זכות (מתישהו) אבל לא ממש הכרחי.. בטווח המיידי
- - - Updated - - -
טסטים = טסט.
טסט שנתי - רישויי שנתי.
ויטארה גבוהה עם גלגלים גדולים וסרן חי מלפנים... היא לא מחזה נפוץ בארץ...:rolleyes:
-
אמיר, הכי קל להכניס צמיג 31 יהיה עם בודי ליפט.
דעתי ומנסיון אפשר לנסוע עם 31, קח בחשבון שיהיו שבירות ותצטרך בכל שבירה להחילף לחלק משופר!
מכיר ויטרה שנסע תקופה ארוכה עם 32" נכון היו חבלי לידה לתהליך עד שהרכב הגיע לאיזון.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
הרסת אותי...
אני דיסלקט ש-2+2 עושה במחשבון... אתה יודע כמה בדקתי אחרי שקיבלתי את הפוסט שלך?
לא יפה, יונתן....
צטערת. לא התכוונתי.
נראה לי שהיתה אי הבנה וגיל אסרף תיקן אותי.
כמובן שאם הגדלת את הגלגל ב- X אז הרכב כולו גבה ב- 0.5X.
-
אין מה להתנצל.. אני רגיל.
חוץ מזה הנזק כבר נעשה: בדקתי עם SHMBO, רק כדי להיות בטוח שאני לא טעיתי בחישוב והיא ישר הסתכלה בי במבט הזה של "עוד פעם אתה רב עם החבר'ה שלך בג'יפים? כאילו.. כבר אין עלים בחצר והקירות יצבעו את עצמם ו..."
-
עדכון -
הוחלפו ג'נטים לכאלה של ג'ימני. תמונה מיותרת בשלב הזה
-
1 קבצים מצורפים
קצת עדכונים -
הגיע לידי קרטון מלא כל טוב חלקי חילוף וצנרות על מנת שאוכל להתחיל ביישור הקו. יש גם כל מיני בושינגים וירקות אחרות שאצטרך עבורם PRESS, אבל עם מה שאוכל להתחיל, אתחיל. בין היתר קיבלתי זוג בולמים קדמיים מתוצרת שקר-כלשהו-סיני-משולב-יפני.
חסר לי צלחות רפידות לקדימה ודראמים וסנדלים לאחורה שכנראה אאלץ לרכוש מקורי מהחברה במחיר מופקע במידה ולא אוכל למצוא תחליפי סביר.
כמו כן, פינוק חדש הגיע בדואר מבית גד-ג'יפ
וזאת בזכות ההטבה שיש לנו, אזרחי ג'יפולוג אצלהם שמאפשרת כפל הנחות. אני חייב לציין כאן ששמם הטוב מורגש גם בשירות, בשיחה שהייתה איתם. עם זאת, לא חושב שהייתי מרשה לעצמי כזה פינוק אילולא המבצע הכפול. בכל זאת 20 אחוזי הנחה בקירוב.
קניתי ארגונית למושב אחורי
הגיע תוך ימים ספורים מערד והורכב/ה היום בקלילות רבה, כמתחייב.
על הדרך, שלפתי מהמחסן את רשת התליה של טריפנט שהייתה לי מימי הסמוראי, עוד מאובקת עם אבק המדבר של הטיול האחרון שלי איתו מסוף 2009, דמעה זולגת לי אבל לא ברור לי אם זה בגלל שנכנס לי משהו לעין או מגעגוע למכונת הכביסה ההיא שנגרטה לה....
לא טרחתי לפנות את הג'יפה מתא המטען או להצניע סרחים מהרשת אבל הנה תמונה, שכמובן במציאות נראה הרבה יותר טוב. חייב לציין שהמוצר ובדגש על הבד מרגיש מאד איכותי.
קובץ מצורף 94025
http://www.jeepolog.com/forums/attac...5&d=1418415604
עכשיו נותר לי לתלות את התיקים של טריפנט שצריכים חיזוק בתפרים אחרי כמה שנות תליה ואחסנה והנה לנו מערכת זיווד טובה וקלילה מאד שתשאר ברכב ותכיל את כלי העבודה הבסיסיים, כבלי הצתה, רצועות ואביזרי חילוץ ועוד כמה שמונצס, בעוד שאת הדברים הכבדים וציוד הטיולים אוכל לשים בארגזים נשלפים, וזו התכנית הבאה לזיווד - פלטת עץ לשיטוח הרצפה ואליה לחבר מערכת מגירות שתשא למעשה ארגזי פלסטיק איכותיים ועמידים שיחוברו בהברגה מהירה (פרפר או פטנט אחר) וישלפו החוצה כשלא מטיילים. אם יש לאנשים רעיונות ומקורות מידע על אלמנטים לפרויקט, אני אשמח.
-
דרמים תצטרך לקנות מקוריים, אין תחליפיים
-
-
במחיר של 500 לאחד... ואם כל התכנונים לגלגל יותר לא יהיה ראוי יותר כבר להסב לסרן צף וברקס דיסק?...
-
אורי, אם יש לך קיט מושלם לזה אני מוכן לשקול ברצינות. 500 שח לדראם זה גרושים, אני זוכר ששילמתי 800 לסמוראי בזמנו במכשירי תנועה אחרי הנחה.
אחרת, אני נשאר עם המקור. בהמשך יבואו ציריות מחוזקות. בהמשך הרחוק
-
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
לא מצאתי. תן לינק
http://www.lowrangeoffroad.com/suzuk...brake-kit.html
-
תודה!
נראה אטרקטיבי מאד אבל חסר לי מידע.
למשל בלם יד.
ציריות.
צריך לברר...
-
בכיף.
בזמנו רציתי לעשות הסבה לויטרה, הבעיה הייתה עם בלם היד.