תגובה: מחפש את הגיפ הבא 50K-80K
תתחדש, נראה יפה.
בהמשך לדברי רענן - בדיקה שבועית של גובה השמן במיכל + נוזל הקירור בראדיאטור (כולל באמת בדיקת ריח) - אם גובה השמן עולה או שיש ריח של סולר במי הקירור - לגשת בדחיפות למוסך עליו אתה סומך.
אני עושה זאת כבר 10 שנים :). לפני שנה וחצי החלפתי בצורה יזומה גומיות שרוולי מזרקים, למרות שהמוסכניק טען שאם אני בודק פעם בשבוע ועולה מוקדם יחסית על בריחת סולר למיים - אפשר לתקן את הנושא גם כאשר הוא מתגלה (בזמן) ולא חייבים את הטיפול המונע שביצעתי.
מוטות הגה מחוזקים - יש אכן הרבה ששברו אותם, לדעתי זה קורה אצל אלו שעברו לצמיגים 31'', אני עדיין עם המקוריים ועם מוטות ההגה האורגינליים (למרות שאני מחזיק אחד ספייר ברכב.
מסכים מאד עם העצה של רענן - סע תקופה מסויימת עם הרכב כמו שהוא, למד אותו מעט וודא שהוא תקין. רק לאחר מכן תכנן את השיפורים הנדרשים לך.
זאת דעתי,
ארז גור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
תתחדש, נראה יפה.
מוטות הגה מחוזקים - יש אכן הרבה ששברו אותם, לדעתי זה קורה אצל אלו שעברו לצמיגים 31'', אני עדיין עם המקוריים ועם מוטות ההגה האורגינליים (למרות שאני מחזיק אחד ספייר ברכב.
מסכים מאד עם העצה של רענן - סע תקופה מסויימת עם הרכב כמו שהוא, למד אותו מעט וודא שהוא תקין. רק לאחר מכן תכנן את השיפורים הנדרשים לך.
ארז גור
אחת הסיבות הכי גדולות למעבר לממותה הזו, זה היכולת להלביש לו 31" בצורה כשרה למהדרין.... לא?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
liontamer84
אחת הסיבות הכי גדולות למעבר לממותה הזו, זה היכולת להלביש לו 31" בצורה כשרה למהדרין.... לא?
כשרה מבחינת רשיון, אולי לא מבחינת מכלולים.
ואולי עצם זה שזה כל כך ״קל״ יחסית לרכבים אחרים הופך את זה למאוד נפוץ. וברגע שזה נפוץ אז התקלה נפוצה. ומשם הדרך ל״הרכב סובל מ..״ קצרה מאוד.
להשקיע 600 שקלים על מוטות מחוזקים וליהנות מ31"...
לעומת לשלם לאיזה מעכאר 1000+ שקלים ובנוסף לחיות בפחד מכל בוחן תנועה משועמם...
שלא נדבר על מה קורה חס וחלילה במקרה של תאונה....
ה31" בהחלט נכנס אצלי ברשימת הפלוסים בשיקולים לאם לעבור לממותה כזו או לא...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Redoren
כשרה מבחינת רשיון, אולי לא מבחינת מכלולים.
ואולי עצם זה שזה כל כך ״קל״ יחסית לרכבים אחרים הופך את זה למאוד נפוץ. וברגע שזה נפוץ אז התקלה נפוצה. ומשם הדרך ל״הרכב סובל מ..״ קצרה מאוד.
ממש לא !
המכלולים שלו הכי חסונים בקטגוריית ה SUV .
שילדה , סרנים (סרן אחורי שווה ערך לדנה 60 ), טרנספר עם גג"ש אם זה לא ה TOD , תפוחים שלא קורסים,
ציריות אחוריות מסיביות.
אבל, במוטות מקשרים של ההגה הם זייפו .
מי שהחליף, שכח מהמטרד הזה .
רענן
מתנצל רענן.
לא התכוונתי לפגוע בכבודו של הטרופר.
רציתי שתצטרף סוף סוף לשרשור..(:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Redoren
מתנצל רענן.
לא התכוונתי לפגוע בכבודו של הטרופר.
רציתי שתצטרף סוף סוף לשרשור..(:
חחח,
הצטרפתי לשרשור עוד שהדרישות היו בשמיים ....
למעשה רק סער הקדים אותי ....
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
חחח,
הצטרפתי לשרשור עוד שהדרישות היו בשמיים ....
למעשה רק סער הקדים אותי ....
רענן
צודק. התבלבלתי בשרשורים.
הטרופר הופך מאוד פופולרי לאחרונה... עוד מעט הוא יתחיל לתפוס מחירים של ג׳ימיני..(:
טוב אז חייב לכם עדכון.
הרכב הוא דגם Xtrim שלמיטב הבנתי זה אומר דשבורד דמוי עץ, ריפודי עור, ומחשב פרימטיבי שיודע להראות טמפרטורה ועוד כמה דברים (שלא בדקתי). אין לאוטו TOD שלפי מה ש(חלקכם) כתבו זה טוב בהיבט האמינות.
עשיתי איתו כבר סיבוב קצר ביער ועוד יום שלם ברמת הגולן והרי הרשמים:
1. הוא כיף מאד בכביש, בטח יחסית לגמיני. ריפודי עור, מרווח, משייט יפה במהירויות על גבול הלא חוקי, ומלא מקום בבאגז.
2. הוא נמוך!!! הטרנספר שלו פשוט מבטל את כל מרווח הגחון שיש לאוטו.
3. הבולמים שלו בסדר, הקפיצים על הפנים. אין יותר מידי תופעות נידנוד אבל יש המון תופעות של שקיעה בבלימה וסגירת מהלך על הבמפר השכונתי.
4. דיזל זה עולם אחר: צריך לחמם סלילים, מניע קשה בבוקר, מגרגר בסרק. אבל מצד שני משייט על 2500 סלד :) פשוט דורש הסתגלות.
בגלל 2+3 ההודעה הבאה שלי תהיה על סט הגבהה...
תודה לכולם על העזרה!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Or Tzook
4. דיזל זה עולם אחר: צריך לחמם סלילים, מניע קשה בבוקר, מגרגר בסרק. אבל מצד שני משייט על 2500 סלד :) פשוט דורש הסתגלות.
יש כפתור בטרופר (לצד ה- 4X4) שאם לוחצים עליו בבוקר עם טמפרטורות קרות במיוחד, הוא נדלק (ירוק) ומכניס מערכת עזר לחימום הסלילים. אני משתמש בו בימים הקרים, אבל היו גם דעות אחרות (משהו עמו "עלול להיתפס", אם המערכת לא מתוחזקת טוב רק יגרום נזק וכו').
טיפ להנעה -
1. ללא לחיצה על הגז.
2. פתח סוויץ' ותן סטרטר קצר - הרכב לא יניע, זה בסדר, אבל שימון קל נכנס.
3. חזור על התהליך פעם נוספת - אם לא נדלק מייד, כבה ונסה שוב - הדגש על סטרטרים קצרים 1-2 שניות ולא יותר כדי לשמור על המצבר.
לאחר 2-3 נסיונות התנעה כאלו אמור להידלק ללא בעיה. זה אכן קשור להבדל בין בנזין לדיזל כמו שכתבת.
ארז גור