נו?
יש תוצאות?
Printable View
אצלי התופעה לא קיימת ייתכן ובגלל שמותקנים 2 LSD.
ביצעת את הניסוי בדרדור אחורה בעליה תלולה ודרדרתית?
השוות מצב של נעילה מרכזית פתוחה וסגורה?
בשני המקרים הרכב עצר בצורה זהה???
עליתי על ערימת חצץ גבוהה.
ייתכן וברכב בו ראיתה את התופעה מערכת ה ABS לא הייתה תקינה או שלא שידרגו את מחשב ה ABS .
אני לא חושב שבערימת חצץ אתה יכול להבחין בהבדל כי זו תשתית לא יציבה בעליל שגם עם 4 גלגלים נעולים הרכב יתדרדר בה ויחפור עד שהגלגלים ישקעו ויעצרו.
תנסה בעלית כורכר=שביל תלול. לא באמת קריטי דרדרת רק שיהיה תלול באופן מספק. צבור מספיק גובה כדי שבדרדור לאחור הרכב יספיק להגיע למהירות אפקטיבית לבדיקה, כזו שבה הוא לא בולם על המקום אלה כעבור מטר-שניים, אולי יותר.
(כמובן שבשיקול דעת כדי לא לגמור בצורה לא מתוכננת...!!!)
כמו שכבר כתבתי, אני ממש לא חושב שיש לזה קשר ל- ABS והתופעה קיימת בכל רכב במצב 2X4 או ברכב עם 4X4 קבוע כשהדיפ' המרכזי פתוח (כולל דיפנדרים וכד').
עד היום כבר המחשתי את התופעה ללא מעט ג'יפאים כולל כאלו שיש להם הרבה מאוד נסיון שטח. כל מי שנוהג בלנדרובר היה פשוט המום מההבדל בין מצב נעול לפתוח במצב הזה.
זה הרבה יותר פשוט ממה שאתה חשוב. הגלגלים הקדמיים מתוכננים לעוצמת בלימה הרבה יותר גדולה משל האחוריים (כי בנסיעה קדימה בבלימה חרום רוב משקל הרכב עליהם). משהו כמו 70% לקדמיים ו- 30% לאחוריים.
בדרדור לאחור הגלגלים הקדמיים ישר ננעלים ואילו האחוריים עוצרים לאיטם, לרוב אין בבלמים האחוריים מספיק כוח לנעילה מוחלטת על המקום, במיוחד מצב של אחיזה טובה יחסית.
מה שקורה זה שהגלגלים הקדמיים ישר ננעלים=אין היגוי, הגלגלים האחוריים לא=הרכב ממשיך להתדרדר. מכאן ועד לנפילת החרטום לשפ"צ המרחק קצר!
מאיפה אתה? אם אני באיזור שלך (איזור עמק יזרעאל) אשמח להדגים לך את התופעה.
הי יונתןמצפה,
שוב, יתכן ואתה צודק כשאהיה בעמק אנסה לתאם אתך פגישה....נשמע מעניין
בכל מקרה, תודה שהעלתה את הסוגייה . שווה בדיקה ותשומת לב כי במצבים שאתה מציין זה עלול להיות להסתיים רע...