דעתך לא צולעת אלא צודקת. שילוב אידיאלי.
Printable View
התכוונתי לבקרת אחיזה - TC.
לזה הדיון גלש טיפה, לא - ראה מה סוזי כתב ולזה הגבתי.
ולזה בדיוק כיוונתי, בשלג ובחול(/דרדרת) - זו גם היתה הבעייה של דיסברי 3 בהתחלה, שלא הצליח להתמודד עם החול (נדמה לי שמישהו כתב על זה פה בזמנו, איך שעבר את ה-3 בחול..).
אבל השכילו לכוון את המערכת גם לצרכים האלה..
https://www.youtube.com/watch?v=V05uNdqXqqU
כן דרור, בדקת איך המערכת החדשה הזו מתפקדת עם הג'ימני החדש בחולות?
לא שמה לך פתאום ברעקס באמצע הדיונה?
ניתן לבטל אותה?
כשיש נעילה אמיתית, שני הגלגלים מסתובבים באותה מהירות שהיא יחס העברה סופי בדיפרנציאל X מהירות הדרישפט.
כשסרן פתוח בהצלבה, ומערכת בקרת אחיזה נועלת את הגלגל שבאוויר, הגלגל שעל הקרקע מסתובב במהירות של יחס העברה סופי בדיפרנציאל X מהירות הדרישפט X שתיים.
על זה אתה רוצה להתווכח?
זה ההבדל המהותי בין בקרת אחיזה מבוססת בלמים לבין דיפרנציאל נועל.
ההבדל השני הוא הלוגיקה והזמן של התגובה, ובזה יש המערכות יותר ויותר מוצלחות עם השנים.
דרך אגב..
בלנדרובר גם חשבו/חושבים שזה השילוב הטוב ביותר, גם ל-4X4 הטוב בעולם.
לריינג' (ולדיסקברי גם) הם אכן התקינו נעילה אחורית "אמיתית".
אמממה...
ברור שאנגלים לא יכולים לעשות כלום כמו שצריך.
התקינו מערכת פרואקטיבית (נעילה אמיתית) אבל אי אפשר להפעיל אותה ידנית=אי אפשר להפעיל אותה לפני המכשול. היא נכנסת לפעולה באופן אוטומטי בלבד - וזה קורה כש... המערכת מזהה אובדן אחיזה... דבילים.
בגראנד של SHMBO, דגם 2014 עם כל אופציות השטח (הייתי נאיבי), שילוב ל-LOW (או לאחד המצבים, לא זוכר... לא עשינו איתו שטח, מאז שנפל הפגוש... בשטח) מפעיל מיד את הנעילה האחורית האמיתית... הוא באמת לא עוצר בשום מקום. גם נעילה אמיתית שמופעלת לפני מכשול וגם TC יעיל בטירוף.
הפוסט שלי כוון למה שדרור כתב.
פשוט עד שהעלתי, נמרוד וסוזי התחילו לריב...:rolleyes:
ברקס באמצע הדיונה תקבל ממערכת בקרת יציבות (ESP, ETC). לא מבקרת המשיכה (TC, ETC).
כאמור - שילוב ל-LOW מנתק בקרת יציבות. בכל רכב שטח חדש. תשלב LOW ותקבל נורת ESP-OFF שדולקת בלוח המחוונים
רוצה לטוס את הדיונה ב-HIGH (בג'ימני ממש לא בטוח שאפשר...)?... תנתק בעצמך את מערכת ה-ESP (לחיצה ארוכה על הכפתור עד להופעת הנורה בלוח המחוונים).