שכחתי להביא עם המסננים גם שייבה לבורג עם החפת שמו המנוע..כיצד בוחרים את המתאימה (גודל, נחושת, אלומיניום)
Printable View
לגבי השייבה פשוט תקנה מקורית לא צריך להזמין מחול זה עולה גרושים.
לגבי הפילטר סולר, יש בתחתיתו פקק פלסטי עם חור/צינורית קטנה.
כל טיפול שווה לפתוח אותו (לא עד הסוף אלא רק עד שיוצא סולר מהחריר) ולנקז לכוס שקופה נקיה (גם חד פעמית זה בסדר). כשניקזת מספיק לטעמך פשוט סוגרים את ההברגה. הכל עם היד ובלי כלים מיוחדים.
אני מרוקן כחצי כוס (100 ml) וזה למטרת ביקורת.
אם יש מים בסולר אתה תראה את ההפרדה בכוס וזה אומר שכדאי לברר למה זה (למשל תחנת דלק מפוקפקת).
כנל לגבי לכלוך ומשקעים.
עד היום לא נתקלתי בבעיות וכאמור הניקוז הנ"ל הוא בעיקר לצרכי ביקורת.
בסוף, קיבלתי רגליים קרות וטיפלתי במוסך, אולי לטובה, עלה על חופש בצלב הקדמי של הדרייב שאפט
אולם המליץ להחליף כל דרייב-שאפט כי ראה מעין בעיה בתושבת האחורית...אולי התכוון למה שצילמתי
ללכת על מקורי...משהו משופר יותר...
קובץ מצורף 96419
לא מצליח לראות תמונה אבל...
דרייבשאפט מקורי יקר בטירוף.
יש חליפיים בשוק, לא שורדים יותר מכמה חודשים.
ניתן לשפץ, כולל החלפת המייסב הכדורי המרכזי אם זאת היתה כוונתך (לי עלה כ800 שח כולל איזון ב"גרינגראס" אך לא הייתי מרוצה מהתוצאה. אני מכיר שאחרים שיפצו שם והם דווקא מבסוטים).
בדרייבשאפט של הדיסקו 2, בדגמים החדשים יותר יש מעין מיסבי החלקה בחלק הטלסקופי שמפתחים חופש עם הזמן ואת זה יותר קשה לסדר.
אם לא מתוכננת הגבהה רצינית לרכב ניתן להחליף לדרייבשאפט בלי צלב כפול של דיסקו 1 אך זה כולל גם החלפת פלאנג' בחיבור לטראנספר.
ניתן גם לבנות מאפס לפי דרישה אבל לא ביררתי כמה עולה.
עריכה:
עכשיו ראיתי שלא כתבת דייבשאפט קדמי אלא צלב קדמי.
כל מה שכתבתי הוא לגבי הדרייבשאפט הקדמי.
נסה להעלות תמונה שוב.
קובץ מצורף 96433תודה איל
יש חופש בצלב הקדמי של הדרייב שאפט אבל המכונאי המליץ להחליף כל הדרייב שאפט כי ראה שהחל האחורי קצת שבור כנראה מצלב אחורי שנשבר אצל בעלים קודמים או משהו כזה
קובץ מצורף 96431קובץ מצורף 96432
לפי התמונה מדובר בדריישפט אחורי לא מקורי של דיסקו(חסר קופלונג גומי). אולי מדור ישן יותר.
יכול להיות שהחליפו?
עקרונית הקופלונג עוזר בשיכוך אימפקטים ברכבת הכוח (פלוס גדול) אבל הזנחה שלו או שימוש בחלפים לא איכותיים עלולים לגרום לכשל בדמות דריישפט שמשתחרר ויוצא לטיול ועלול לקחת איתו שלל חלקים ולהכאיב מאד בכיס. לכן יש המוצאים פתרון בהסרתו.
שווה לברר מה בדיוק יושב לך על הרכב גם בשביל ההכרה וגם בשביל מציאת חלפים מתאימים, אם צריך, בעתיד.
תודה רבה.....יש לי חתול בשק....מלמעלה דיפנדר ומלמטה דיסקו (זרוע הגה וטרנספר ואתה אומר לי גם דרייב שאפט) ומה שחידשת לי בנוסף גם שאין קופלוג שלמיטב זכרוני עם קנית הרכב לפני שנה ורבע היתה המכה הזאת בהאצה פתאומית שהמוסך אמר שהחליף קופלוג....יכול להיות שהסיר אם כך לא החליף
שהמזרח יביאו כבר דיפנדרים חדשים ואפסיק עם הגרוטאות הישנות
רגע רגע,
יכול להיות שאני מבולבל לגמרי מכותרת השרשור.
הנחתי שיש לך דיסקו td5 ולכן כתבתי שלא מקורי.
אם יש לך דיפנדר אני מתנצל על ההטעיה והחפירה.
הדרייבשאפט בדיפנדר הוא בלי קופלונג ומסתדר היטב עם התמונה.
(וגם כל מה שכתבתי על הקדמי התייחס לדיסקו).
שוב סליחה ומתנצל על דפיקות הלב אם גרמתי לכאלו.
בהקשר זה גם הנוגע לפילטר סולר לא רלוונטי.
בtdi זאת כוסית שמוציאים ע"י פתיחת בורג בתחתיתה ובהחזרה יש חשיבות למיקום טוב של הגומיה.
תודה, לגבי פילטר הסולר יש מלמטה פלסטיק לבן עם צינורית ניקוז שניתן לסובב ידנית....מה שלמדתי שאעשה סדר מה אלתרו ודחפו במשך השנים
עדכון, ...
הלכתי למוסך שאני מטפל בו בחודשים האחרונים (בשונה מזה שעשה את טיפול השמן שהציע לי להחליף דרייב שאפט)
אין חופש בצלב! והדריישפט מקורי (של הדיפנדר ו איל צודק שונה מאד מזה של דיסקו 2) ותקין לחלוטין
ומה שלכאורה הוצג כשקע/נגיסה, זה המבנה המקורי
המוסך שלי יכל (אם היה לא ישר) להחליף דריישפט...הייתי כבר מוכן נפשית לזה