תגובה: נהיגה בחוף הים, מט"ל ומה שבינהם...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
מדידה מליד הרכב לחול או למים שהם משטח לא אחיד ועם החזר משתנה, בזווית כמעט שטוחה - זו טעות בתפעול, גם אם המכשיר מכויל פיקס.
שגיאת המדידה במקרה כזה יכולה להיות גדולה מספיק כדי לייצר דוח למי שחונה במרחק של כמה מטרים מעבר לקו 100 המטרים הדמיוני. .
תוסיף את סטיית התקן של המכשיר, עם טכניקת מדידה לא נכונה+הגדרה לא ברורה מהו קו המים, ואתה מגיע להרבה מעל 10 מטר סטייה.
זה חוק נכון שיצא עקום לגמרי בהגדרה מה הוא אמור להכיל, איך אוכפים אותו ומי הגורם הנכון לאכיפה.
אני בטוח שלמשטרה נוח שהפקחים מתקשקשים איתו. רק שרט״ג לקחו אותו למקום אחר מכוונת המחוקק.
וכי למה שלא יקחו?
הקופה מתמלאת בקלות והקורבנות לא אהודים בציבור ולכן זה ימשך כל זמן שבית משפט לא יעצור את זה.
שומר נפשו וכספו ירחק
רגע של מנוחה מכל הזעם. בסופו של דבר, מה שהיה פה וראוי שיהיה הוא שמישהו מנסה לעשות סדר בדברים. בין היתר, זה תפקידו של בימ"ש.
כפי שהיה גם עם הממל"ז במשטרה. גם שם ערערו לא מעט, חלקם נכנעו בדרך ושניים הלכו עד הסוף לבג"צ (אחד הלך עד הסוף תרתי משמע, עמיקם לוין זצ"ל)
בבג"צ הוחלט אם אכן המשטרה אוכפת כראוי או לא. המשטרה ניצחה אבל בתנאים מגבילים ועם אופציה לערעור...
אם כאן הרשות תלך עד הסוף ותערער וכן הלאה, יכול והיא תנצח, ברם אם בצד השני יש לוחם עקשן שיודע מה הוא עושה ומוכיח היכן הפגמים בהליך באופן נכון ולא סתם מבזבז זמן שיפוטי, גם אם הרשות תנצח, זה יהיה תוך קביעת תנאים ברורים מאד כיצד יש לאכוף ומהי אכיפה נכונה ותתן תוקף שיהיה מקובל, או לחילופין תגלגל את האחריות למחוקק ותכפה עליו לפעול בנושא ולא לשבת על הגדר כפי שנעשה כיום.
יש פה ניצול אופןרטוניסטי של הממסד - עלות ההליך המשפטי יקרה ביותר ובניגוד לרשיון נהיגה, אין לה השפעה מרחיקת לכת על הנקנס.
צריך לוחם צדק עם כיס עמוק או הכשרה משפטית בשביל שזה יקרה
אפשר להגיד את זה גם על קנסות קטנים ללא שלילה.
נכון מאוד.
המערכת המשפטית משתמשת בטריק הזה בשביל לטחון את האזרח בהרבה מקרים
לגבי אכיפה קשוחה בעולם, שהוזכרה כאן. חייבים לזכור שבד"כ תופעת לוואי של זה היא שמדי פעם גם אזרח חף מפשע יקבל מכות.
אישית, אין לי בעיה לשלם את המחיר הזה אם זה ישיג הרתעה, אבל אני מניח שלרוב המוחלט של העם כן תהיה.
לגבי הפקחים, אין לי ולו מילה רעה להגיד עליהם. מי שעובר על החוק שישלם ולא יתעסק ב "אבל הם יותר גרועים" (וכן, גם אני קיבלתי "על תנאי" מפקח בגלל שנתקעתי בשטח ויצאתי כמה דקות אחרי החשיכה).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zerez
בעולם המתוקן כמו ארה"ב או אוסטרליה האנשים האלה היו נאזקים מיד ומובלים אחר כבוד לתא המעצר,
אם מישהו מהם היה מתנגד הוא היה מסיים עם ראש פתוח מאלה או מכדור 0.45
אני ראיתי אישית באוסטרליה מעצר כזה באמצע הרחוב כשהביריון המאוד לא נחמד שנעצר לא העיז להתנגד לשוטר (הלא גדול) שעצר אותו.
הבעיה שבארץ החוק מסרס את כוחות האכיפה.
הסיבה מאוד פשוטה חוק "הבבון" תופש גם את כוחות האכיפה .
עידו