תגובה: זהו, קלרקסון מפוטר מטופ גיר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
למי אכפת לאיזה קהל יעד היא נועדה?
אכפת לציבור הבריטי שעדיין משלם את המשכורות של כל עובדי ה-BBC. לא רק בישראל יש אגרת טלוויזיה ורשות שידור.
אכפת גם להנהלת ה-BBC, שעל אף הציניות הישראלית והכסף הגדול עדיין לא שוכחת את מי היא משרתת ולמי היא מחוייבת.
בנוגע למה שכתב דרור - צודק בעקרון, אבל באמת שלא חסר היום באנגליה "טאלנטים" שיכולים למלא את המשבצת של קלארקסון. לא פחות כריזמטיים, לא פחות שנונים, אבל קצת פחות גברים/זקנים/נוצרים/לבנים ולכן פונים לקהל יעד הרבה יותר רחב. זה שהתכנית התרחקה מהליבה המקצועית אומר שכבר לא צריך כתב רכב במשבצת הזאת אלא מספיק בדרן עם נוכחות, וכאלה לא חסר פה.
טופ גיר התרחקה קצת מהליבה, אבל לא לחלוטין. ובשביל להנחות תוכנית בסד"ג כזה לא מספיק להיות כתב רכב. נהגים טובים יש הרבה, גם אנשים שיודעים לכתוב יפה לא חסר. ואם אצלנו בישראל יש אינפלציה בכתבי רכב, תחשבו מה קורה באנגליה שלמעט ארה"ב היא בעלת התרבות המוטורית הכי מפותחת בעולם ועדיין מתקיימים עשרות ומאות מגזינים ואתרי אינטרנט בנושא מכוניות. בכל השקה בחו"ל מספר העיתונאים הגדול ביורת מגיע מאנגליה ואני מדבר איתכם על 30-40 כתבים בכל מחזור של השקה. ומכיוון שבהשקה יש הרבה מחזורים, כמעט בכל מחזור מגיעים המוני כתבים בריטים. לצורך השוואה, מישראל מגיעה קבוצה אחת, בין 3-4 ל-8 עיתונאים במקרה הטוב.
כדי להנחות את טופ גיר צריך את כל היכולות הללו של כתב רכב רגיל + לעבור מסך, לדעת לדבר, להיות מעניין ומקסים, להיות קצת בוטה, להיות מצחיק ולהפגין הומור בריטי משובח וגם להבין מכוניות ולהיות נהג מעולה.
אז "בדרן עם נוכחות" שיתרונותיו היחידים על קלרקסון הם שהוא יפה יותר, צעיר יותר ומרוויח פחות, שירסק איזו למבורגיני ב-300 קמ"ש במסלול פשוט כי הוא לא יודע לנהוג - והעסק יתפרק מהר מאוד. תאמין לי. קלרקסון, גם כשריסק מכוניות והוא ריסק - תמיד יצא מזה גיבור. מישהו פחות כוכב ממנו, לא יחייך אם זה יקרה - וזה יקרה. תאמינו לי. כי במקצוע הנפסד הזה, זה קורה לכולם. גם לי זה קרה. זו לא שאלה של "אם" אלא "מתי".
וחוץ מזה - אם יש משהו שהבריטים משוגעים עליו זה מסורת. וקלרקסון בטופ-גיר זה מסורת.
"...וחוץ מזה יש ל-BBC גם ירחון כרומו באותו שם (טופ-גיר), שהוא מגזין רכב משובח ברוח התוכנית וכעת גם עתידו לא ברור..."
זכור לי ירחון גם אצלנו, שהייתי מחכה לקרוא..יתרונות וחסרונות...וזכור לי שבסעיף החסרונות של ה "אלפא סוד" : לא מצאנו
קראו למגזין הזה "טורבו" והוא היה באמת קצת בוסר.
אבל לזכותו ייאמר שלא רק שהיה ירחון רכב אמיתי ראשון בעברית, אלא שבאמת ניסה להתייחס למכוניות ברצינות.
מגיעה לרוני אהרונוביץ הרבה הערכה על האומץ שלו לכתוב כנגד הדעות הקדומות של העדר.
לגבי האלפא-סוד "טורבו" באמת צדקו. כחדשה, לא היו לה מתחרים.
שבע שנים אחרי שהם כתבו מה שכתבו באותו מבחן דרכים מפורסם, קניתי אחת כזו. כל מילה שלהם היתה אמת צרופה - זו היתה מכונית אדירה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
קראו למגזין הזה "טורבו" והוא היה באמת קצת בוסר.
אבל לזכותו ייאמר שלא רק שהיה ירחון רכב אמיתי ראשון בעברית, אלא שבאמת ניסה להתייחס למכוניות ברצינות.
מגיעה לרוני אהרונוביץ הרבה הערכה על האומץ שלו לכתוב כנגד הדעות הקדומות של העדר.
לגבי האלפא-סוד "טורבו" באמת צדקו. כחדשה, לא היו לה מתחרים.
שבע שנים אחרי שהם כתבו מה שכתבו באותו מבחן דרכים מפורסם, קניתי אחת כזו. כל מילה שלהם היתה אמת צרופה - זו היתה מכונית אדירה.
בול נכון...נגד הזרם וכמעט בבית קנו אחת בשנת 1982
היו שני מנועים למיטב זכרוני 1.2 ו 1.5 ותלתן.....בצבע אדום או קרם
לא מזמן ראיתי אחת ביד 2 שרציתי להציע...אולי אשקול בכפוף למציאת חלקים ומרכב לא רקוב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
קונסטון
בול נכון...נגד הזרם וכמעט בבית קנו אחת בשנת 1982
היו שני מנועים למיטב זכרוני 1.2 ו 1.5 ותלתן.....בצבע אדום או קרם
לא מזמן ראיתי אחת ביד 2 שרציתי להציע...אולי אשקול בכפוף למציאת חלקים ומרכב לא רקוב
היו 1.2 בשני הספקים (מאייד בודד ו-63 כ"ס או מאייד כפול ו-68 כ"ס)
1.35 עם מאייד בודד ו-71 כ"ס או מאייד כפול ו-79 כ"ס
1.5 תלתן זהוב (מפוארת) עם מאייד כפול 85 כ"ס
1.5 תלתן ירוק (ספורטיבית) עם שני מאיידים כפולים - 95 כ"ס ואח"כ 105 כ"ס.
היתה גם ספרינט (קופה ספורטיבית יפהפיה) עם מנועי 1.35, 1.5 ולקראת סוף הייצור גם 1.7 - 118 כ"ס.
אלה נחשבו למספרים מכובדים בתקופה ההיא, כאשר סובארו לאונה 1.6 הצליחה לסחוט 70 כ"ס בקושי.
המנועים מרובעי המאיידים הגיעו עם מאיידי דל'אורטו או וובר ולכל אחד מדגמי המאיידים הללו היתה חבורה של חסידים שוטים משלו. רבים שתלו את מנועי ה-1.5 בסודים הרגילים שלהם, והמשפחתית התמימה הפכה לרכב ספורטיבי ומהיר. כמובן שזה לא הספיק,
אז שיחקנו עם דיזות, פילטרים פתוחים, אגזוזי פרי-פלואו, קמשאפטים, שסתומים מוגדלים, הגדלת יחסי דחיסה... הכל בנסיון לסחוט עוד סוס אחד או שניים כדי להיות הכי מהיר ברייסים של יום שישי בערב. חות מזה - מושבי והגאי ספורט, ריתמות מירוץ, גלגלי סגסוגת, קפיצים מונמכים ובולמים מוקשחים, חיזוקי שילדה, מה לא היית עושה כדי שהסוד שלך תהיה מגניבה יותר מהסודים של החברים שלך.
הסוד שלי היתה 1.35 צהובה מודל 79' ש"הוסבה" למנוע 1.5 105 כ"ס שאח"כ עבר שדרוגים מקיפים. כמה הוא שיחרר בסוף? לא יודע. הערכה - סביב 135-140 סוסים. זה היה אז המון אבסולוטית, ובוודאי על מכונית ששקלה כ-800 ק"ג. טיסת לילה נמוכה מחולון לאילת בשעתיים ורבע בשלוש אלפא-סוד משופרות, היא הנסיעה הכי מטורפת שזכורה לי בישראל. רגל עד הפח כל הדרך, עשרות ק"מ רצופים מבלי לרדת מילימטר מ-200 קמ"ש, 7,500 סל"ד בהילוך חמישי... ואיזה צליל! איזה אוטו... היו ימים.
לאלפא-סוד היו שילדה, מתלים, היגוי, בלמים והתנהגות כביש מבריקה שעד היום נחשבים למאסטר-פיס ושמים בצל את כל השילדות הספורטיביות המהוללות של פורד-אירופה ופיז'ו למשל, שנחשבות ליצרניות שילדות ההנעה הקידמית הטובות ביותר.
אבל האלפא-סוד הללו מתו מהר. החלודה הכריעה אותן ואלה שלא החלידו למוות הושמדו בתאונות ע"י צעירים מתלהבים כמונו. וגם אם מצאת משהו שנראה כמו אלפא סוד ועדיין לא רקוב באופן סופי, לך תמצא היום חלפים.
עזוב. רד מזה. בוא נחזור לקלרקסון.
איזה כיף לקרוא, מקנא בך שנהגת ונהנית.....פספסתי גם ספרינט שחורה 1.5 עם הריפוד של סימני תלתן ירוק .
יאללה מחכה לג'וליה שתהיה בתקווה כמו התמונות שרצות באינטרנט...
לגבי הקלרקסון...הושפעתי ממנו ב E46 שיש לי 6V...מנוע חלק כמו משי (לא כמו הדיפנדר הז...)
6 קבצים מצורפים