תגובה: הג'ימני הלך בטרם זמנו.. ומה עכשיו?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asypeer
הדיזלים נוסעים יותר בדרך כלל אז 200 זה סביר שם, המנועים גם שרידים יותר.
בבנזין 200 זה די הרבה (אל תשכח שגם שאר המכלולים כמו גיר ומערכות נוספות גם מתעייפות) אז קניית SUV ״רך״ עם מנוע בנזין בעל ק״מ גבוה צריכה לקחת בחשבון את כמות הק״מ שאתה צפוי לנסוע + עלות שיפוץ מנוע במידה ויילך (כמובן שמנוע של ג׳ימני זה לא מנוע של פורסטר מבחינת עלות..) ולקזז בהתאם.
לדעתי עדיף לחפש רכב שלא נסע הרבה, בדגמים שאתה מכוון אליהם (פורסטר, ג.ו) תוכל למצוא.
מבחינת אחזקה - סוזוקי יהיה הזול מכולם אם אתה מטפל במוסך. ראיתי עלויות טיפול של פורסטר שרציתי לקנות וזול לאחזקה הוא לא.
גם פג׳רו לא זול לאחזקה, אפילו די יקר (במוסך שהוא לא מדרכה)
Sent from my Ass
כשאתה כותב ״המנועים גם שרידים יותר״ (אתה לא הראשון) על מה זה מתבסס?
בסביבה שלי, לא שזה נתון סטטיסטי כלשהו, כל הדיזלים 2.8 עברו ראש מנוע או מנוע קומפלט, ושום בנזין 3.0 (הקצרים) עוד לא נפתח, גם לא שנת 94, ובאופן כללי גם בפורומים הקטנים בארץ מאוד נדיר לקרוא על בנזין ששבק, מה שאי אפשר להגיד על הדיזלים.
ברור שאופן התחזוקה משפיע, אבל שים לב, בפאגרואים זה ממש בולט, בנזינים עם 350k קמ כשעוד כוחם במותנם, ובדיזל נדיר מאוד .
את ה 2.5 אני לא מכיר.
כך שנראה לי שכל מקרה לגופו
ועוד משהו, לגבי שרידות, יש דיזלים שהתחזוקה שלהם גם כשהם ״שורדים״ שוות ערך להשתלת מנוע בנזין חדש.
בהצלחה
הג'ימני הלך בטרם זמנו.. ומה עכשיו?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שולץ האיום
כשאתה כותב ״המנועים גם שרידים יותר״ (אתה לא הראשון) על מה זה מתבסס?
בסביבה שלי, לא שזה נתון סטטיסטי כלשהו, כל הדיזלים 2.8 עברו ראש מנוע או מנוע קומפלט, ושום בנזין 3.0 (הקצרים) עוד לא נפתח, גם לא שנת 94, ובאופן כללי גם בפורומים הקטנים בארץ מאוד נדיר לקרוא על בנזין ששבק, מה שאי אפשר להגיד על הדיזלים.
ברור שאופן התחזוקה משפיע, אבל שים לב, בפאגרואים זה ממש בולט, בנזינים עם 350k קמ כשעוד כוחם במותנם, ובדיזל נדיר מאוד .
את ה 2.5 אני לא מכיר.
כך שנראה לי שכל מקרה לגופו
ועוד משהו, לגבי שרידות, יש דיזלים שהתחזוקה שלהם גם כשהם ״שורדים״ שוות ערך להשתלת מנוע בנזין חדש.
בהצלחה
ל350,000 עוד לא הגענו אצלנו בבית אז קשה לי לחוות מניסיון. אנחנו גם מערבבים שני דגמים שונים בעלי אותו שם (פג׳ארו). אני לא מכיר את משפחת הQ, אצלנו יש את הדור שאחרי, שונה לגמרי.
זה גם מעט מכליל - היילקסים מהדור הפשוט נוסעים גם חצי מיליון ויותר עם המנוע המקורי.
וכן, מחירם של כמה חיישנים ואיזה מפריד חלקיקים מהחברה שווה ערך למנוע בהרבה מהרכבים שהוזכרו פה..
עוד נקודה למחשבה היא מחיר הדלק, כשהרכבים האלו עלו על הכביש הסולר היה שקל לליטר, אז הרכבים הללו נמכרו במספרים גבוהים יותר מגרסאות הבנזין ונסעו יותר. אז מן הסתם בפורומים יהיו יותר סיפורים. לך תמצא מנוע בנזין לפג׳ארו מפירוק..
Sent from my Ass
תודה רבה על כל התשובות:)
נראה שיש לי שתי אופציות על הפרק מבחינתי..
אם אני הולך על יכולות שטח אמיתיות אז גרנד ויטארה בלבד, לא נראה שיש משהו אחר שמגיע משנתון גבוהה וזו דרישת הנהלה (אחרת הייתי קונה איזה צ'ירוקי ישן).
ואם אני מוותר על יכולות שטח משמעותיות אז או הפורסטר או הייטי, כשבניהם אני מעדיף את הייטי בהרבה. הייטי קצר בחצי מטר, אמור להיות נוח יותר, לא פחות טוב בשטח (עד כמה שאפשר לקרוא לזה שטח) וגם חסכוני בהרבה.
משהו סביר בין הייטי לגרנד ויטארה לא נראה שיש, לא בלי לוותר משמעותית על גודל \ שנתון או צריכת דלק לפחות. דבר אחד לא ידוע לי, עלות התחזוקה של הייטי מעבר לדלק (טיפולים, חלפים וכאלה) גבוהה מזו של הגראנד ויטארה? ההבדל בניהם בצריכת דלק עומד על בערך 4 קמ לליטר לטובת הייטי, שזה משמעותי, מעניין אם זה מתאזן בעלויות המוסך (?).
ושוב, ממש תודה לכולם! אתם הופכים את תהליך הרכישה לברור בהרבה, וכמו שאתם רואים אני ממש משתדל לעשות את שיעורי הבית שלי.
עמרי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
omri.g
ואם אני מוותר על יכולות שטח משמעותיות אז או הפורסטר או הייטי, כשבניהם אני מעדיף את הייטי בהרבה. הייטי קצר בחצי מטר, אמור להיות נוח יותר, לא פחות טוב בשטח (עד כמה שאפשר לקרוא לזה שטח) וגם חסכוני בהרבה.
אתה רציני ? ייטי, יכולת שטח ?
בכול מקרה, בהצלחה !
רענן
ממה שקראתי חשבתי שהייטי והפורסטר בעלי יכולת "שטח" דומה.. כנראה שטעיתי.
טוב.. ראיתי כמה ויטארות, אפילו איזה ייטי או שניים. האמת, די מבאס. הויטארה מרגישה רק בסדר, אני ממש לא מרגיש שהיא מצדיקה את המחיר הסופר גבוהה שלה (כוחות שוק וכל זה.. ברור לי למה היא עולה ככה, רק שלי לא בא לשלם את זה) ביחס לתמורה.
הייטי נחמד למדי אבל מוגבל לחלוטין בשטח כמו שאני מבין.
רכב מעניין אחד ששמתי עליו עין הוא דווקא הרנו קוליאסו. אני יודע, אין הילוך כוח וכדי להוסיף חת על פשע יש גיר רציף. ובכל זאת, נראה שבין כל הג'יפונים הוא מצליח להתבלט, בדומה לאחיו הדאסטר (אם אני מבין את העץ המשפחתי נכון), בעיקר בתמורה למחיר. צריכת הדלק שפויה והאיכות אמורה להיות "אירופאית".
אז יש איזשהו תמרור אזהרה בנוגע אליו?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
omri.g
טוב.. ראיתי כמה ויטארות, אפילו איזה ייטי או שניים. האמת, די מבאס. הויטארה מרגישה רק בסדר, אני ממש לא מרגיש שהיא מצדיקה את המחיר הסופר גבוהה שלה (כוחות שוק וכל זה.. ברור לי למה היא עולה ככה, רק שלי לא בא לשלם את זה) ביחס לתמורה.
הייטי נחמד למדי אבל מוגבל לחלוטין בשטח כמו שאני מבין.
רכב מעניין אחד ששמתי עליו עין הוא דווקא הרנו קוליאסו. אני יודע, אין הילוך כוח וכדי להוסיף חת על פשע יש גיר רציף. ובכל זאת, נראה שבין כל הג'יפונים הוא מצליח להתבלט, בדומה לאחיו הדאסטר (אם אני מבין את העץ המשפחתי נכון), בעיקר בתמורה למחיר. צריכת הדלק שפויה והאיכות אמורה להיות "אירופאית".
אז יש איזשהו תמרור אזהרה בנוגע אליו?
אני לא מבין מה יש לעשות עם רכב כמו קולאוס, באמת. סוג של ניסן קשקאי.
עזוב שזה רנו, עזוב שזה רכב בלי שוק בארץ. שבטח מבוסס על איזו משפחתית של רנו (מגאן? לגונה?)
כבר עדיף לקחת ניסאן ג׳וק אם אתה רק רוצה להרגיש גבוה ולא להיתקע עם רכב צרפתי (ועוד עם גיר רציף..) עד המוות.
תקרא את המבחן שלו ותבין לבד
http://www.jeepolog.com/forums/conte...epolog-archive
רוצה שטח ונוחות - תצטרך לשלם קצת יותר. אני לא אומר שגרנד ויטרה חדשה הוא רכב מושלם מבחינת צריכת דלק או נוחות בכביש.
הוא פשרה כמו שהג׳ימני הוא פשרה בכביש.
לפחות תדע שאתה לא נתקע כשאתה יורד קצת מהשביל או מחויב לטפל במוסכי קרסו עד ליום שבו תצליח להיפטר מהרכב הזה..
שלא תבין, ייתכן ומדובר ברכב נוח טוב.. כזה שלוקחים בליסינג.
Sent from my Ass
מזל שיש לי את הפורום הזה.
בינתיים נופל מתמודד אחרי מתמודד מול הגראנד ויטארה שנשארת רק עם בעיה אחת וזה צריכת הדלק. כמו שכתבתי לפני, אני מוכן לוותר על הילוך כוח בשביל שיפור משמעותי בצריכת הדלק, אבל לא במחיר של ויתור מוחלט על יכולות שטח (או במילים אחרת, אם רק היו דאסטרים ביד שניה..). אפילו חשבתי על האקטיון לרגע אבל צריכת הדלק שלו נוראית. ונכון, יש את הפורסטר, אבל שמעתי סיפורי אימה על עלויות התחזוקה שלו, וגם צריכת הדלק שלו לא להיט ממה שאני מבין.
ראב 4 שקלת ?
בכביש נוחה והתנהגות טובה.
בשטח יכולה להיות הסגן של הפורסטר.
צריכת דלק, חסכוני ביחס לשאר הג'יפונים עם מנוע 2000 .
רענן
אני לא יודע מה הדרישות מבחינת גודל אבל על טריוס חשבת?
(4 דלתות זה יתרון כשמגיעים ילדים).
אם זה הצליח לעלות את מעלה יאיר זה יספיק לרוב הטיולים העדינים.
בגלל לחץ בלימודים ועבודה לא יצא לי לראות כמעט מכוניות, אבל ראיתי איזה שניים שלושה טריוסים וסהכ התרשמתי לטובה, אפילו שלא מדובר בג'יפ רציני.
במקביל עשיתי עבודה שכנוע אצל ההנהלה ועכשיו אני בודק גם טראנו קצר מהשנים המאוחרות בלבד.. עושה רושם שזה רכב שיכול ממש להתאים לי. לא גדול מדי, לא שותה יותר מדי דלק (בגרסת הדיזל), אמור להיות סופר אמין ואפילו סוג של נוח. המחיר אטרקטיבי מאוד גם הוא. אז יש משהו שאני צריך להיזהר ממנו עם טראנו? כמה להיות סובלני לקילומטרג' גבוהה? אני שואף לפחות מ150 אבל זה נראה לא ריאלי בכלל בינתיים..
תודה רבה!
שלום חברים. אני מחר לוקח איסוזו טרופר קצר שנת 2004 (דיזל) לבדיקה, משהו ספציפי שאני צריך לחשוש לגביו? הרכב עשה קילומטרג' נמוך יחסית (145K)
איזה יד ?
נשמע נמוך מידיי לשנתון ודיזל
רענן
מעבר למה שרענן כתב,
יש לך ים של חומר (יקח לך עד מחר רק לקרוא) בנושא של מה לבדוק.
רמז - גומיות מזרקים, היסטוריית טיפולים וריקול של הנ"ל, אם נעשה. בכל מקרה עדויות לריח של סולר במע' מים.
בנוסף, מוסך שמכיר את הרכבים האלו.
רענן ונדב ש. בטח ידעו לעזור לך יותר (אני רק עוזר מדי פעם באחזקה של טרופר שאינו שלי ולא ממש מחזיק אותו).
הטרופר ירד מהפרק. השבוע אני אמור לראות ניסן טראנו קצר דיזל שנת 2003, יד3 עם 142K קילומטר בסה"כ ומיצובישי פג'רו שנת 2001 דיזל, יד6 עם 200K.
עכשיו תתקנו אותי אם אני טועה אבל אני אמור לצפות לאמינות דומה משניהם, עם יתרון בטיחות ונוחות לפג'רו (?). ברמת התחזוקה?
כמו שאתם רואים, ההנהלה ויתרה על חלק ניכר מדרישת הסף :)