הבעיה המובנית במוצרים האלו היא למה יצרני הרכב, שמתהדרים בכל קמצוץ של שיפור, לא קופצים על המוצרים האלו.
Printable View
הבעיה המובנית במוצרים האלו היא למה יצרני הרכב, שמתהדרים בכל קמצוץ של שיפור, לא קופצים על המוצרים האלו.
זה לא הבעיה זה הסימפטום
ההשקעה לא שווה את ההחזר (התאורטי)
6% חיסכון נכנס לתוך אפקט הפלסיבו בקלות. ברגע שאתה נוסע יותר רגוע ושם לב לאיך אתה נוהג אפשר לחסוך אפילו יותר מזה.
במיוחד אם מדובר בנסיעה חד פעמית ולא סטטיסטיקה לאורך זמן ארוך.
בקשר לעשן שחור וכו.. מספיק שהמתקן מרסן את כמות הסולר שהמנוע יכול לצרוך וכבר לא יהיה עשן שחור. זה טריק ידוע ובמיוחד במנועי סולר ישנים, משחקים קצת עם בורג של כמות הסולר הנכנסת ונעלם העשן השחור (אבל גם כוח המנוע..)
אני לא טוען שהמוצר טוב או שהוא לא טוב (לא מכיר אותו בכלל) אלא שהבדיקות שנעשו עליו לא בודקות אותו בצורה נכונה.
בנסיעה המסוימת הזו הרכב נסע במהירות הגבוהה ב- 20% מהרגיל - לפחות.
חיים, אני לא מפקפק במדידת המהירות שלך. אבל.. באותו הילוך, באותו קטע כביש, ועם הדוושה לחוצה עד הסוף?
ו... בטמפרטורת אויר אופיינית?
(בדיפנדר שהיה, הייתי משייט ב130 בלילות הקרים וב110 בקושי בימים החמים)
אסף.
לטענה הזאת אין שום בסיס, וזו הנקודה שכולם מרקדים מסביבה, מפחדים לגעת, "כי אני לא כימאי", כי אני לא מבין. ובדיוק לנקודה הזאת הרמאים נכנסים עם שמני הנחשים.
רבותי, אין שום אפקט לשדה מגנטי על מולקולות אורגניות. לא "מסדר", לא מקצר, לא מאריך, לא כלום. נאדה. גורנישט.
"צלחת הגשה שבבסיס שלה יש מנגט ניאוביום שטוח, שמדגישה ומעשירה את טעם המרק שנמזג לתוכה על ידי סידור מחדש של מולקולות השמנם האתריים, הם מקור טעם מרק העוף" - זה נשמע לכם הגיוני יותר או פחות? זה בדיוק, בדיוק אותה טענה - והיא חסרת שחר באותה מידה.
"מקטין את טיפות הסולר מ26 מיקרון ל3 מיקרון", סופר למישהו אחר כאן. ברצינות, על מה אתם מדברים? קחו כוס סולר - או כוס מים לצורך העניין - יש בה טיפות?
צאו מנקודת הנחה מאד פשוטה - כן, יש רמאים בעולם. בסרטונים האלו מציגים אנשים, שיודעים שהם מוכרים שמן נחשים.
זה קיים ונפוץ בהרבה בתחום הבריאות (הומאופטיה מישהו?) והתזונה, ואני כבר מזמן הפסקתי להתווכח עם אשתי ובטח עם חמותי על התועלות שבכל צמחים, תערובות, אגוזים, תוספים, כדורים. יש כל כך הרבה, וכל אחת ואחד בוחר מה שבא לו, אין אפילו הגיון פנימי בין כל התיאוריות וכל הקשקושים.
פה מדובר על דברים מדידים, ניתן לבצע ניסויי מעבדה, ניתן לבדוק את מה שנכנס לשבלול האלומיניום הזה מול מה שיוצא, ניתן לבצע בדיקות הספק ויעילות על מנועי מעבדה סטטיים. הבדיקות האלו לא מבוצעות, כי אין מאחורי התיאוריה של טיפול מגנטי בדלק כלום.
אבל בדיוק כמו עם מה שאוכלים, שותים ובולעים - אם זה עושה לך טוב, הידיעה שעשית משהו לטובת המנוע של הרכב האהוב שלך, אז מי אני שאגיד לך מה לעשות עם הכסף?
את דעתי על המוצרים האלה ניתן למצוא בדיוני עבר, ואין טעם לכתוב מחדש על נושאים ישנים.
רק אזכיר שבפורום השכן, פורום מעוטי הציריות, יש גולש שנוסע, ככה כתוב, על מים במקום דלק.
רק כדי לסדר את הדיון - חיים האם מדובר על המוצר הזה - algae-x דגם LG-X 200 או 500? זה הדבר הכי קרוב למפרט טכני שמצאתי. זה בהגדרה הspec sheet. תגידו מה אתם מבינים מהדף הזה.
http://www.algae-x.net.au/images/doc...Spec_sheet.pdf
אצלי הורכב דגם 200
דניאל
בעולם שבו מעל ל90 אחוז מהאוכלוסיה מאמין בחבר דמיוני, שימוש בלוגיקה הוא הליך איזוטרי.
זה המוצר ואצלי הורכב דגם 200.
אנסה לקבל מהמפיץ תוצאות בדיקות מעבדה מקומית.
חיים. אתה איש טכני. ובכל זאת מישהו הצליח למכור לך...
מסדרת מחדש את המולקולות ומשנה את גודל הטיפות.....
בוא נדבר על טיפות. בזרימה כמו שיש בתוך הצינור ותחת לחץ וספיקה שיש בצינור, אין טיפות. זה דבר פשוט אבל זה שמוכר את המוצר מקווה שתתעלם מהעובדה הזו.
טיפה נוצרת כתוצאה ממתח פני שטח של הנוזל. אם אין פני שטח, אין טיפות, ובזרימה אין פני שטח. זה כמובן ההסבר הכי פשטני שיש אבל לא צריך להיות כימאי או מדען כדי להבין את זה, מספיק להתקלח פעם בכמה ימים.
אגב, אם תבדוק תוכל לראות שיש המון מחקרים על גודל הטיפות בתאי שריפה של מנועי דיזל, ובמחקרים האלו יש פיזור גדול של גודל הטיפות שנוצרות כתוצאה מריסוס הסולר. המספרים הם בין מיקרונים בודדים ל50 מקרון כאשר הצפיפות הגדולה זזה כתלות במהלך הסיכה שבמזרק, גודל החור של המזרק, הלחץ בתא השרפה ועוד. אף מחקר לא מציין אחידות או פיזור קטן של גודל הטיפות כתוצאה מהתקנת מגנט אי שם במעלה צנרת הדלק.
אני כן מוכן לקבל שיש אפקט כזה או אחר בהתקן, שמקטין או מווסת או מרסן שינויים בכמות הדלק, וכתוצאה מכך יש פחות עשן שחור (דלק מיותר) ויחד עם זה פחות דלק באופן כללי.
אני חושב שסתם הצרה קטנה בצינור ההזנה תעשה אפקט דומה.
אסף.
ממתי אפשר לבצע "סידור" למולקלות אורגניות בעזרת מגנט ?
אם זה היה אפשרי, אז לאחר בדיקת MRI (צילום בעזרת שדות מגנטיים חזקים מאד) היה יוצא מוטציה או חייזר ....
רענן
זה לא סתם סידור. זה סידור שנשאר גם אחרי זרימה בכיוונים שונים ודרך שסתומים... זה חתיכת מגנט משכנע...
אסף.
היבואן כרגע בפריז,והצלחתי לדבר איתו. הוא הבטיח להעביר לי בדיקות מעבדה מקומית שבדקה את המוצר. כפי הנראה שיש לו גם בדיקות מעבדה מארה''ב,שגם אותן ניתן יהיה לקבל.
נקווה שתוכלו לבדוק את התוצאות המעבדתיות.
אל תבטל. זה בדיוק העניין. גם אם אתה יודע שזה שטויות, אתה רק צריך לשכנע אותה שזה עובד.....
אסף.
...ושבכל פעם הן שורפות 600 קלוריות...
אסף.
יש לנו את זה בכל הכלים במחצבה. לא נראה לי שמישהו אי פעם בדק את היעילות..
מי שמייבא ומתקין את זה הוא בחור נחמד בשם דני שגם עושה אחזקות וניקוי למיכלי דלק בתחנות.
אין אקסל אצלנו.. עובד מהאנרציה.. 😃
בינגו. זה בדיוק המודל העסקי של הדברים האלו.
המוכר הוא נותן שירות, טכנאי, שעל הדרך מציע משהו קטן שיכול רק לעזור.
זה עובד אצל מתקיני מכונות כביסה - הם באים מטעם החנות לפתוח ולהתקין את המכונה, וזה בסדר גמור - ומציעים על הדרך מסנן מגנטי ב200 שקל שישמור על מכונת הכביסה מאבנית. אני מסרב בנימוס, אבל אני משער שלא מעט מהלקוחות ללא רקע טכני מושפעים מהפחד שהטכנאי נוטע ומתקינים.
הטכנאי שהתקין אצלי מקרר סמסונג עם מייצר קרח הציע לאשתי לקנות במקום פילטר מים "מקורי" נוסף ב600 שקלים, מזל שהמחיר היה מופקע והיא התקשרה אלי להתייעץ.
אותו דבר עם מישהו שבא לתחזק מתקני סולר - מה אכפת לו לנסות להרוויח עוד כמה גרושים על ידי דחיפה של משהו לא מזיק - ומה אכפת למנהל צי הרכב להסכים? מדובר על כסף זעיר לעומת כל האופרציה, וזה גם לא יוצא מהכיס שלו במקרה הזה.
אני לא אומר שהאנשים האלו שמוכרים בקצה הם רמאים - ממש לא. אבל כן נוח להם לא להתעמק ולנסות להציע משהו על הצד.
זה נכון גם במוסך שמציע לך תוסף כלשהו על הדרך, ואם תחשבו אז עוד ועוד נותני שירות מציעים כל מיני תוספות הכנסה קטנות כאלו.
הקלאסי ביותר, תסכימו, הוא מכון הטסטים שכל שנה דוחף לנו מחדש את הפסים הזוהרים ב30 שקלים. היעילות היא אפס (מה רע בפסים משנה שעברה?) והיכולת להתנגד גם אפסית. והרווח גדול - אנחנו משלמים לטסט 150 שקלים, והנה בום תוספת של 30 שקלים, משמעותית ביותר עבור נותן השרות.
נראה שבמקרה הזה עוד נותן שירות - במקרה הזה מדריך טיולים - נפל לאותה שיטה.
עדיין יש משהו בעניין העשן שהצטמצם... נשאלת השאלה כיצד.
כמו שיש תוספים שכן משפיעים על מכלולים אחרים, למשל ניקוי של מערכת הדלק...
הרגת אותי עכשיו...
מה, גם המגנט למכונות כביסה לא יעיל?
כי במדיח של בוש זה מגיע כחלק אינטגרלי על הצינור מהמפעל...
מה תגיד על זה?!
לעניין הפסים הזוהרים לא מצליח למצוא אזכור במרשתת אבל אני ממש זוכר שקראתי זאת לפני הטסט שעשיתי לפני כחודש...
( ועל המכון לפרסם זאת) שאסור להכשיל טסט על פסים זוהרים ואסור למכון גם למכור אותם. ( לחנות ליד בטח כן).
בכל מקרה אפשר לחתום על התחייבות להתקין אותם תוך פרק זמן קצר ולעבור טסט...
ואגב, כל איש מכירות יודע שאת הכסף האמיתי עושים מהתעלול שנמרוד הזכיר.
זה נקרא upsale או בעברית שדרוג.
האמריקאים אלופים בזה.
קח מוצר במחיר עלות ונעשה את הרווח ותוספות
עשן שהצטמצם, סחיבה טובה וצריכת דלק הם דברים שבתדלוק בתחנה טובה יכולים להיות משמעותיים..
במחצבה יש עם זה נסיון של כמה שנים טובות על כלים כבדים. כפי שציינתי אף פעם לא נבדקה יעילות העניין. אבל איך אמר לי פעם מישהו, אם זה עושה בכלים שלנו 10% ממה שזה מוצהר שווה לי..