מה הקשר בדיוק? ונניח ש״כולם״ מפרקים. זה לא שצה״ל יבוא אליך הלילה ויעלים את הסופה שאתה כל כך אוהב לטובת מטרות חדשות.
Sent from my Ass
Printable View
וכל זה מעבר לעובדה שמוסכים רבים באיזור שנחשבים הגונים, קנו אצלו חלקים.
- - - Updated - - -
אסי, זה בשביל להדגיש את העיקרון.
אין לנו לגיטימציה לבחור איזה חוקים אנחנו מסכימים לכבד ואיזה לא.
או שאתה עבריין, או שאתה לא. אין דבר כזה "חצי עבריין" - כזה שמתוך עיקרון לא קונה חלק לג'יפ שלו אצל מי שחשוד כעבריין אבל כן יפרק ברזלים ממטרות או כן ייעזר במאכער כדי לעבור טסט או כדי לרשום מידת צמיג חריגה ברשיונות שלו.
דרור, אתה לא חייב להסכים, אבל לדעתי לקנות חלקים משומשים לג'יפ אצל מי שחשוד בעיניך כמי שסוחר בחלקים גנובים - זה עידוד ישיר של גניבת ג'יפים. ומבחינת הפגיעה בנו בחזרה, זה לא דומה לשום דבר אחר שהצגת.
וכמובן - אני חלילה לא אומר שנשוא הדיון הזה עוסק בסחר בחלפים גנובים - רק מציג את העקרון למול תגובות שעלו בדיון הזה - וכאמור, לא חייבים להסכים ואני לא בא לחנך אף אחד.
אסף.
אישית מעולם לא שקלתי לקנות שם חלק בשום מצב שהוא, אבל כן יצא לי להיות שם פעם אחת שהספיקה לתמיד.
לפני כמה שנים טובות חבר מציק הכריח אותי לגשת איתו לשם לקנות חלק מסויים כי הוא לא ידע לבחון מה הוא מקבל. ירדנו מהרכב נכנסנו אל ה"מתחם", ופנינו לכיוון שער פתוח משמאלנו (2 דלתות ברזל גדולות). אחרי בערך 2 שניות קפצו 4 חמיסים או "באי כוחם" בצעקות ופרצופים כועסים תוך כדי "הלו הלו לאן אתה נכנס/ צא החוצה/ אל תכנס לשם!" ועוד.
כמובן שעל המקום עשינו אחורה פנה חזרה אל הרכב כי כסף בטוח שלא נשאיר שם, אבל עם התגובות האלו אתה מבין טוב מאוד עם מי יש לך עסק ואיזה סחורה שוכבת שם אם זו התגובה על מישהו שהתקרב לחצר האחורית שלו.
כך או כך כמו רבים כמוני הסיפורים וה"שמועות" בנושא שלו עלו תמיד והתחדשו מדי פעם וזה הספיק לי לא להתקרב לשם ובטח שלא לקנות שם, אבל המקרה הזה (למרות שלא הייתי צריך) היה חותמת מבחינתי.
ולא, לא משנה באיזו סיטואציה אתה נמצא עם הרכב/ הג'יפ שלך, אין הצדקה לקנות ממקור מפוקפק, גם אם זה משמועות (רבות מאוד), כל שכן להיתמם אחר כך.
אסף, כעיקרון אתה צודק. אבל כפי שציינתי - לא מעט מוסכים מורשים, מקצועיים, הגונים וכשרים קנו ממנו באופן קבוע חלקים שבסופו של דבר הגיעו לרכבים של לקוחות תמימים. וכפי שאתה ציינת - הוא היה זוכה כמעט קבוע בהרבה מכרזים ורוב החלקים אצלו היו כנראה כשרים למהדרין - וזה מעבר לחלקים חדשים שהיה מייבא לפי הזמנה.
בוא ונאמר שלפי השמועות והסיפורים, על העסקים המלוכלכים שלו המשטרה ידעה תמיד ואני מדגיש - לפי השמועות והסיפורים - העלימה מהם עין בגלל כל מיני סיבות שאין צורך לפרט כאן.
שלא יובן לא נכון - אין לי שום רצון או כוונה לסנגר עליו או על רכישת חלקים ממקורות מפוקפקים כאלה או אחרים אלא להוכיח את אלה שמתחסדים ורוחצים בנקיון כפיים שלא בטוח שתמיד צחות כשלג ולטעמי אין מי שצדיק מוחלט ולא חוטא פה ושם במשהו. חוץ מזה, שים לב על מה הוא חטף בסופו של דבר - על פלישה בוטה וחצופה לשטח שאינו שלו - ולא על עסקי חלפים גנובים שלמרות ש"כולם יודעים הכל על זה", הם בינתיים, כל עוד לא הוכחו בבית משפט - רק בגדר שמועות, ספקולציות וסיפורים.
בינתיים, מי שמעודד הכי הרבה את גניבות הרכב בכלל ואת גניבות הג'יפים בפרט זו מדינת ישראל - הן באמצעות אי אכיפת חוקיה שלה (שים לב כמה זמן מתנהל הסיפור הזה של אדון חמיס - 20 שנה! וכמה זמן לוקח לבצע פסק דין - לא פחות מ-7 שנים) והן באמצעות עונשים מגוחכים לאלה שבסוף איכשהו כן מגיעים לבית המשפט במקום לפתוח להם עוד תיק על גניבת רכב ולשחרר אותם... שזה הטיפול המקובל של משטרת ישראל בגנבי רכב.
והכל אסף, מתוך מדיניות של תאוות בצע פשוטה - כי כל רכב שנגנב, אפילו ישן, פותח מעגל של רכישות רכבים משומשים שגילם הולך ויורד ושבסופו המדינה מרוויחה תועפות מיסים על עוד מכונית חדשה שנרכשת.
מכאן קל להבין למה המשך תופעת גניבות הרכב ביתר שאת הוא אינטרס ברור ומובהק של מדינת ישראל.
לגבי הצורה שבה התייחסו למישהו שבא לקנות מהם חלקים - יוסוף ודרוויש תמיד היו לחוצים ובעיצומה של שיחה בסלולרי ומעולם לא נחשבו לסמל הנחמדות - למרות שאני אישית לא נתקלתי בהתייחסות כזו בארבע הפעמים שהייתי שם ואני זוכר טוב כל ביקור וגם יכול לפרט מה קניתי שם לאורך 25 שנות בעלות על ג'יפים - בולם זעזועים אחד, סט חמישה צמיגים 7.00X15 על ג'נטים מקוריים של סיקס עבור חבר (שהלביש אותם על קיה ספורטאז'), פעם אחת כש"באתי לקנות חלקים" (פריטים שאולי פורקו מהסופה שלי שנגנבה והייתי יודע לזהות) והרכישה האחרונה בהחלט - נאקל צד שמאל אחד, לפני כשלוש וחצי שנים.
מתערבים שהכל יותך לברזל ?
אם היה שכל היו עושים כמו כמה סטייטים באמריקה ומוציאים הכל למכירה באיביי באופן מסודר, היו עושים מספיק כסף לכסות את הפינוי מהאוצרות שיש שם.
דווקא יוסף היה מאד נחמד (כשהיה אצלי), הוא קצת מוזר ולחוץ אבל אי אפשר להוציא את איבן מהכפר...
כשעזרתי לו לפרק את הג'יפים היה מאד ברור שמכונאות זה לא הצד החזק שלו, הייתי צריך להראות לו איך משתמשים בכלים מסויימים ואיך לפרק בלי להרוס
מה שכן עם בטיש הוא היה טוב....אפילו טוב מאד.
בכול מקרה...כמו שאומרים אצלינו Couldn't happen to a nicer guy.
מבלי להיכנס לדיון העקרוני שמתנהל כאן, קצת לגבי תמונת המצב:
ממקורות יודעי דבר אומר רק ש-אל תמהרו להספיד את חמיס ושות'.
הם כבר בשיא ההקמות של מקום חדש בשטח יעודי שנרכש.
לגבי החלקים: יעבור למתחם החדש כל הציוד שהם מגדירים שחשוב ובראש סדר העדיפויות.
אני יודע רק על המקום הראשון ברשימה: מנועים, גירים וסרנים.
לגבי כל השאר, לרבות ג'יפים ישנים, אין לי מושג איפוה הם עומדים במדרג החשיבות
ואין לי מושג האם כל חלקי הסופות והסיקסים "יעשו עליה" למקום החדש.
כרגע המקום בחזקת המדינה ותינתן עוד הארכה מסויימת לחמיס להוציא משם חלפים. מה שיספיק יספיק..
המכוניות חוזרות למגרש של חמיס
ולמי שחשב שהגרוטאות יוחרמו, חמיס מפנה בעצמו..
הערבות 200 א ש"ח זניח לעומת עלות הגרוטאות
http://www.themarker.com/realestate/1.2699488
מ דה-מרקר
כך תהפוך פלישת הקרקע הגדולה במדינה לחניון "חנה וסע" לטובת עבודות הרכבת הקלה
30 דונם שבהם שכנה משחטת הרכב הגדולה במדינה, בגבול תל אביב חולון, נמצאים בעיצומו של הליך פינוי.
בתוך מספר חודשים יוכשר המתחם כחניון לאלפי כלי רכב
פני חודשיים, במבצע רחב ההיקף, השתלטה חטיבת שמירת הקרקע של רשות מקרקעי ישראל על מתחם הענק שתפס סוחר הגרוטאות וחלקי החילוף לרכב,
דאלק חמיס, בסמוך לצומת הקאנטרי בגבול תל אביב-חולון. העבודות לפינוי אלפי הגרוטאות נמצאות בשלבים מתקדמים,
והמקום צפוי להפוך בקרוב לחניון "חנה וסע" שישמש את המגיעים לתל אביב במהלך שנות העבודה על הקמתה של הרכבת הקלה.
זוהי פלישת הקרקע הגדולה בתולדות המדינה, אשר התקיימה באין מפריע במשך עשרות שנים על פני שטחים עצומים. בסך הכל, תפס חמיס קרוב ל-30 דונם,
ובמקום הוקמה שורת מבנים לא חוקית, ומערומי ענק של גרוטאות כלי רכב שהגיעו לגובה של ארבעה מטרים.
במשך שנים נחשב חמיס לבעלי משחטת הרכב הגדולה במדינה כשנהג לעשות עסקים, בין השאר, גם עם המשטרה והצבא.
בין הגרוטאות שעוד נותרו במקום נמצאות גם ניידות משטרה ואמבולנסים צבאיים שיצאו משימוש. חמיס עבד גם עם כל חברות ביטוח הרכב,
שנהגו להעביר לו את כל רכבי ה"טוטאל לוס" של לקוחותיהם תמורת אחוז מזערי משווים.
מנהל חטיבת שמירת הקרקע, ישראל סקופ, אומר כי המקום שבו פתח חמיס את העסק, בסמוך למכון הרישוי חולון, אינו מקרי.
"כל מי הגיע למכון ונדרש להחליף חלקים, פנה מיד למתחם הסמוך כדי לרכוש חלפים.
עם הזמן מתחם הפלישה התרחב עד כדי כך שהקיף את מכון הרישוי מכל צדדיו".
פינוי המתחם התאפשר לאחר 25 שנות עימותים משפטיים בין המדינה ובין חמיס.
לאחר הניצחון בהליך המשפטי לפינוי הקרקע, צפויה הרשות להגיש תביעה נוספת על סך עשרות מיליוני שקלים נגד חמיס,
פיצוי על השימוש במשך עשורים בקרקע ללא תשלום ועלויות הפינוי הכבדות של המתחם.
לדברי סקופ, "עד כה נערכו במקום ארבעה ימי אכיפה, אשר בכל אחד מהם שהו במקום עשרה מפקחים שלנו ועשרות כלים מכניים והנדסיים של קבלני פינוי,
ולפני כשבועיים מסרנו לעיריית תל אביב, שהשטח בתחום שיפוטה 13 דונמים ראשונים שפונו".
לפני שבועיים, הגיעה הרשות עם חמיס לסיכום, שלפיו, על מנת לצמצם במשהו את גובה התביעה שתגיש נגדו הרשות,
ימשיך הוא את פינוי המתחם בעצמו. על פי הסיכום, לחמיס הוקדש חודש להשלמת הפינוי עצמאית והוא אף הפקיד ערבות בסך 200 אלף שקל,
שתחולט אם לא תושלם המשימה בזמן.
גאון.
במילים אחרות, המדינה שכרה את העבריין כקבלן פינוי של ההיאחזות הלא חוקית שלו עצמו.
אני מאמין שקבלני הפינוי לא התעמקו ברכבים, אלא לקחו הכל לברזל להוציא אולי מציאות ספציפיות.
מגרשי הברזל בטח מוצפים, זו חתיכת מסה שמתפרצת פתאום לשוק.
עכשיו הוא מוציא את מה ששווה לאחסון מחדש (הוא הרי לא צריך לחפש מה שווה). ואת מה שנשאר מוכר לברזל.
יוצא שהוא קיבל הנחה בקנס + את הסחורה הטובה + את מחיר הברזל.
ידו הארוכה של החוק...
אתה לא צודק.
אמנם מדובר בפינוי אבל הרכוש (כללל המכוניות בחצר) ע"פ החוק שלו עד שהוכח אחרת ובתור רכוש עם בעלים אי אפשר לקחת לו אותו סתם ככה ולזרוק אותו לפח גם בסיטואציה כזאת. הפינוי נעשה לשטחים שיש לו בנס ציונה ורחובות ממה שהבנתי, וכך או כך הסירו דאגה מליבכם (או לצערכם) - אף לא רכב/ גרוטאה אחד ששווה יותר משקל יזרק. בוודאות. יש לו שם בין היתר לא מעט רכבים נדירים מאוד לא רק ברמה הארצית, במצב צבירה נדיר לא פחות.
הייתי אצלו לא מזמן (כמה חודשים) וניתנה לי ההזדמנות לסייר בשטח ללא ליווי בכל האזורים.
אני לא הצלחתי למצוא אף גרוטאה ששווה יותר ממזדה 3.
בשיחה עם חמיס האבא, הוא אמר לי שלפני כעשור הוא מכר את רוב הגרוטאות לברזל והיום הוא מצטער על זה מאוד.
המגרש האגדי שהכיל רכבים מימי קום המדינה כבר מזמן לא שם...
לדעתי במקרה של רכב, במיוחד ללא מספרים, או גרוטאה, ההוכחה שהוא בבעלותך היא עליך.
אחרת, כל אחד יכול לבוא ולהגיד ״שלי״.
לפי החוק היבש, הוא אמור להחזיק קבלות לכל אחת מהגרוטאות, ולכל חלף על המדף.
אתה חושב שהוא במצב כזה?
הם עושים לו ולציבור טובה.
הוא מרוויח זמן פציעות כדי לגרד מה שעוד שווה בלי שבודקים לו יותר מידי בציציות, והמדינה לא מוציאה כסף על הפינוי, כסף מיותר שכנראה לא תראה אף פעם גם אם תתבע אותו.