E-pit
ההתנהגות שלכם מגעילה אותי
מנסיון, שלא בא לי לפרט.
סתם שתדע, אני אוהב טבע ושונא אתכם.
שבוע טוב.
Printable View
E-pit
ההתנהגות שלכם מגעילה אותי
מנסיון, שלא בא לי לפרט.
סתם שתדע, אני אוהב טבע ושונא אתכם.
שבוע טוב.
לעניין האחריות הפלילית אין נפקה מינה אם האדם דימה שמעשהו אינו אסור, עקב טעות בדבר קיומו של איסור פלילי או בדבר הבנתו את האיסור, זולת אם הטעות הייתה בלתי נמנעת באורח סביר
– חוק העונשין סעיף 34 י"ט
ברור לי שהפקחים מבצעים את עבודתם נאמנה, אבל...
לא צריך להיות כל כך מסובך לשמור על החוק (גם לא כל כך יקר).
לא כל שמורה ניתן להקיף בגדר ושילוט כמו את מעיינות גבתון.
לדעתי יש לפרסם בצורה ברורה ומעודכנת מפה עם גבולות שמורות הטבע. לא יתכן שהמפה באתר הממשלתי לא מעודכנת.
אפילו היתי רוצה שיהיו מסומנים במפה השבילים, אבל אני מבין שזו דרישה מוגזמת לחלוטין.
אורי,
התחושה הרווחת היא שהארגון שאתה עובד בו מתמקד במאבק בציבור, על כל רבדיו, במקום למצוא דרך ביניים בין התפתחות צורות הבילוי בשטח, והרצון לשמירת הטבע.
ובזה אתם מפסידים פעם אחר פעם, מול קהלים שונים.
ואם מאנדהו גורר אתכם לבית-משפט ומנצח, אז חד-משמעית אתם אלו שהפסידו.
עזבו אתכם מהעלבות אישיות. זה לא לעניין...
יש השגות לגיטימיות על התנהלות הרט״ג שלעיתים לדעתי פועלת שלא בתום לב כלפי הציבור.
אם באמת המטרה היתה שהציבור לא יכשל מחוסר ידיעה היה ניתן לבצע מספר פעולות שאינן דורשות משאבים רבים בשביל שלציבור שמתכוון ומעוניין לשמור על השמורות והחוק יהיה קל יותר לבצע זאת.
קחו לדוגמה את שמורת ניצנים. כמה קשה היה להגיע למידע אמין על גבולות השמורה....
באתר המיפוי הרשמי - אין ציון
במפת סימות שבילים של שבילנט ( המפה למיטב ידיעתי אושרה על ידי הרט״ג) - אין סימון
במפת סימון שבילים של עמוד ענן - יש סימון.
על מנת לאתר את צו ההכרזה נברתי למעלה מחצי שעה ברשת עד שאיתרתי את המסמך. הנבירה דרשה ידע ומיומנות שלא לכל הציבור יש.
בנוסף, אני משער שבשטח אין שילוט אזהרה.
זה מכשול רציני בפני הציבור וראוי לה לרשות שדבר ראשון תעשה כל מאמץ לתת לאזרחים נורמטיביים אפשרות לשמור על החוק ולהימנע מקנס.
היות ולא כך היא נוהגת היא למעשה מזמינה את שנאת הציבור ומפסידה שיתוף פעולה של הרבה אזרחים שהטבע יקר לליבם.
2 הסנט שלי
בועז על מה אתה מדבר? יש להם דף פייסבוק ושם הוא עוזרים לכולם :-), אני עדיין ממתין לתשובה...
קובץ מצורף 99481
קובץ מצורף 99482
קובץ מצורף 99483
קובץ מצורף 99484
לא יודע מה איתך אבל אני קיבלתי תמונות והסברים שלפחות נראים די ברורים בשטח
זה באתר שלהם . יש ללחוץ על ...... מפה. ותראה את תחומי השמורה
http://www.parks.org.il/ParksAndRese...s/default.aspx
ויש גם אתרים של המדינה על מנת לבדוק אותם
http://www.govmap.gov.il/
יש להפעיל שכבות ואז לבחור שיכבה ספציפית : שמורות טבע , גנים לאומיים וצווי שמורות טבע ..
דרך אגב.... לפי מפה זאת : אין שמורות טבע באזור , כשמפעילים אזורי קרן קיימת . קו החוף הופך לירוק והוא של קק"ל
מעניין מה בית המשפט היה אומר אם מקבלי דוחות יציגו מפה זאת בפניו . :
http://goo.gl/3u67PR
זה שאנו מנהלים דיון לגבי גבולות שמורה שנמצאת במרכז הארץ, אומר שהמידע לא נגיש מספיק!
לפני כחודש הסתובבתי שם, נכנסתי מאיזור הקניון החדש בסמוך לרכבת אשדוד, ולא נתקלתי בשלט.
דוחות או לא דוחות, בסך הכל אני מעוניין לשמור על החוק, וכמו שכתבתי קודם זה לא צריך להיות כל כך מסובך.
באתר של הרשות אני לא מוצא גבולות של השמורה במפה.
ב"מידע נוסף" יש קובץ שבו לא רואים בבירור את הגבול הצפוני.