תגובה: מפתחות ראצאט/פתוח מאי ביי למי יש נסיון?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
כמעט ואין סיבה להשתמש במפתח פתוח. חבל על ראשי הברגים. זה כלי שהיה אמור להיאסר לשימוש ע"פ חוק.
במידת ולא ניתן להשתמש במפתח סגור, כגון בהידוק של צנרת לחץ יש להשתמש בCRAWFOOT WRENCH, ואז גם אפשר לסגור עם ידית מומנט למומנט הנכון.
בכל מקרה אתה רוצה כלי שיתפוס את הבורג משש צלעות ולא משתיים.
http://www.graytools.com/_categoryImagesBig/63907.png
המפתחות המוצגים בתמונה משמשים לפתיחת צינורות במקומות עם קשיי גישה כשציר הפתיחה נמצא בניצב. כמונען בחיל האויר קראנו להם צינורות הידרואליים בהם לא ניתן להכניס מפתחות (בצד פנימי כשמנוע מותקן על מטוס למשל בו דופן המטוס קרובה מאד).
ככלל, רצ'ט אינו מיועד להפעלת כח! סגירה או פתיחה בכח נעשית ע"י מפתחות פתוחים או רינגים.
יתכן וזו הסיבה לכישלון של כלים מעבר לאיכות מיצור בסין.
ככל שיש יותר צלעות (12 במקום 6 למשל) יש יותר קומבינציות להכנסת המפתח אבל יש ירידה בכח המקסימלי שניתן להפעיל.
My 2 cents...
סגירה/פתיחה בכח עם מפתח פתוח? כנראה שלא נגיע להסכמה.
לגבי זה שהקראוופוט וורנצ' יועילו במקום עם גישה קשה מצד הבורג? אין ויכוח.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
מי שכותב שהאיכות לא ממש משנה... כנראה מעולם לא הסתובב עם פנס בעין כתוצאה ממפתח רינג שהתפוצץ מול הפרצוף וייצר אגרוף עצמי.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
מי שכותב שהאיכות לא ממש משנה... כנראה מעולם לא הסתובב עם פנס בעין כתוצאה ממפתח רינג שהתפוצץ מול הפרצוף וייצר אגרוף עצמי.
אסף.
אם הכוונה אלי, הייתי שמח להפניה היכן ציינתי שאיכות לא חשובה.
לא פחות חשוב ממנה הוא השימוש הנכון בכלים, ואת התוצאות ראיתי גם ראיתי.
כנראה ש-13 שנים כמכונאי מנועי סילון בחיל האויר לא נחשבים....
נסיון, תואר, מהנדס, דוקטור, פרופסור, רב, קאדי או כומר, הם פרמטרים בפני עצמם, כל אחד מהם בעל ערך כלשהו בפני עצמו, לפחות עבור חלק מהאוכלוסיה, אבל אף אחד מהם הוא לא טיעון בדיון. שום דיון. זה לפחות הקו שמנחה אותי בחיים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Tsafrir
אם הכוונה אלי, הייתי שמח להפניה היכן ציינתי שאיכות לא חשובה.
לא פחות חשוב ממנה הוא השימוש הנכון בכלים, ואת התוצאות ראיתי גם ראיתי.
דווקא לא התכוונתי אליך...
אסף.
אין לי מושג מאיפה הבאתם את האקסיומה שאסור לחזק עם ראצ'ט כי אם כן הוא ישבר, אני מחזק עם ראצ'ט תמיד חיזקתי, גם עם המפתח חצי המוזכר לעיל, שהוא בן 10+ כאמור. כמובן - לא מדובר על אומי גלגל או משהו בסגנון.
יש גם הרבה אנשים שסוגרים עם הצד הפתוח או עם שבדי וזה מצליח להם.
כדי לשמור על מפתח או ראצ'ט לבוקסות ככלל אצבע לא משתמשים בכוח.
ברור שאם הרכבתי בוקסה 10 מ"מ על ראצ'ט דרייב חצי, הבורג ייגזר הרבה לפני שהראצ'ט יתבלה.
מסיבה זאת באמת במפתחות הקטנים הדבר פחות קריטי (בתנאי שהם איכותיים).
נקודה נוספת,
במפתחות עלומי שם זולים ישנה לעתים נקודה של אי דיוק בחלקים, דבר שעלול לגרום להחלקה של המפתח ולחרישה של הבורג/אום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
polar bear
אין לי מושג מאיפה הבאתם את האקסיומה שאסור לחזק עם ראצ'ט כי אם כן הוא ישבר, אני מחזק עם ראצ'ט תמיד חיזקתי, גם עם המפתח חצי המוזכר לעיל, שהוא בן 10+ כאמור. כמובן - לא מדובר על אומי גלגל או משהו בסגנון.
מעבודה מעשית רצופה ויומיומית במוסך וטייסות על מגוון גדלים של ברגים, חלקם ברגים חמים.
התוצאה של הליכה לפי הקו שלך היא רצ'טים מפורקים.
ולא, לא מדובר בתוצרת סינית עלומה אלא במיטב. חיל האויר לא מתפשר בכלי עבודה.
תפרידו רינגרצ׳ט וראצ׳ט דרייב חצ וכו׳, עם בורסות.
רינגרצ׳ט לא נועד לפתיחה/סגירה סופית וייכשל מהר בהרבה.
רצ׳ט ״רגיל״ איכותי/בינוני+ יודע לעבוד בעומסים גבוהים בהרבה.
ובכלל,
ברגים ברכב סוגרים סגירה סופית עם מד-מומנט..
אם אתה לא מתחרע על המפתח בסגירה - אין סיבה שינזק. על פתיחה ראשונית אני לא ממליץ , למרות שאני גם פתיחה ראשונית עושה עם זה , ועד היום הלך לי ראצ'ט אחד { ידית } כתוצאה מתראומה חיצונית, וזהו. המפתח חצי שלי - כמו חדש. כשיש עבודה בשבילו אני לא לוקח שום כלי אחר.
דבר שני - כלי או אדם שעובד במוסך לא זהה לכזה שעובד בבית בתור חובב. זה לא אותו עומס עבודה בשום פרמטר - למעט חוסר מקצועיות לפעמים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
ובכלל,
ברגים ברכב סוגרים סגירה סופית עם מד-מומנט..
לא רק ברכב. בכל מערכת מכנית\מכונה.
סגירה סופית בכוח היד זה אולי לצנרת פלדה. וגם לזה יש גבול גזירה.
מפתחות ראצאט/פתוח מאי ביי למי יש נסיון?
כן, בטח שכולם סוגרים כל בורג עם מפתח מומנט ומחזיקים את הספר פתוח בכל החלפת שמן.
אפילו אצלי שאני משתדל להקפיד ויש לי מפתח מומנט דיגיטלי אני משתמש בו במקרה הטוב ברבע מהברגים במקרה הטוב.
יש מקומות שהוא חשוב ( מנוע גלגלים וכו׳) ויש מקומות שעובדים לפי הרגש... מרכב וכו.
בתכלס, אם אתפ כאלו קפדנים אז תדעו לכם שצריך להחליף ברגים...
אני לא מתיימר לסגור את הבורג של אגן השמן עם מד מומנט, אבל כן לגבי כל בורג שהוא חלק ממערכת, או מקבע מכלול.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
כן, בטח שכולם סוגרים כל בורג עם מפתח מומנט ומחזיקים את הספר פתוח בכל החלפת שמן.
אפילו אצלי שאני משתדל להקפיד ויש לי מפתח מומנט דיגיטלי אני משתמש בו במקרה הטוב ברבע מהברגים במקרה הטוב.
יש מקומות שהוא חשוב ( מנוע גלגלים וכו׳) ויש מקומות שעובדים לפי הרגש... מרכב וכו.
בתכלס, אם אתפ כאלו קפדנים אז תדעו לכם שצריך להחליף ברגים...
זה ההבדל בין כלי רכב (יבשתיים לצורך העניין) וכלי טיס. בכלי טיס פירוש הדבר בסופו של דבר התרסקות.
זכור לי שכשנכנסתי לקבע וקניתי את הרכב הראשון (אלפא-סוד...) איזה הלם תרבותי קיבלתי כשהייתי בפעם הראשונה במוסך...
לגבי טורק-מטר (כך היה נהוג לקרוא לכלי וכך התרגלתי) לאורך כל השרות שלי השימוש היה במיכאניים. הם יותר עמידים ובהחלט מדוייקים.
בשימוש ביתי אין שום בעייה לעשות שימוש בטורק-מטר מיכאני ולדעתי פשוט חבל על ההפרש הכספי עם האלקטרוני. עניין של בחירה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
תזכור שרובם לא נועדו/יחזיקו מעמד הרבה זמן לחיזוק או השלב הראשון של הפתיחה, בו המאמץ גבוה.
אם אתה רוצה שיחזיקו זמן רב, תשתמש בפונקציה של הראטצ'ט רק לסגירה עד לשלב שצריך הידוק, ואז תבצע עם רינג רגיל.
אותו דבר לפתיחה, לשלב הראשון, שצריך להתגבר על החיכוך הסטאטי, תשתמש ברינג רגיל.
+1 החלט נכון , וזה לא משנה עם מותג או לא , רק שמותג בדרך כלל יחזיק יותר.
ככלל יש מפתחות שמסוגלים להעביר מומנט גדול ויש כאלו שלא ( רק לעבודות עדינות ) .
עידו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Tsafrir
צפריר,
אני מתערב שיש לך נסיון עם כלים צרפתיים, אולי אתה יכול לשפוך קצת על הנושא.
לי אישית אין נסיון עם אותם כלים אבל יש לי נסיון עם המכלולים(החשמלים) מאותם כלים,
24V-28V ולכן אני שואל, הנסיון שלי הוא פחות ממזהיר.