תודה! עכשיו צריך למצוא מוסך שרוצה לקבל כסף בשביל לעשות את זה. המלצות מישהו?
Printable View
תודה! עכשיו צריך למצוא מוסך שרוצה לקבל כסף בשביל לעשות את זה. המלצות מישהו?
[QUOTE=yoav;676224]ועוד קצת שמן גיר למדורה: הלכתי לקבל הצעה לטיפול 160 אלף ללק 2007 דיזל כמו של פותח השרשור. פניתי במיוחד למוסך שצויין כאן שניתן לבצע בו החלפת שמן גיר ב״דיאליזה, עם נכונות לשלם בהתאם
למרות שהצעתי שהטיפול יבוצע ולשלם בהתאם בהתאם מנהל העבודה שם הסביר שעל פי הנפה חיות שמתעדכנת, אין צורך בדיאליזה היקרה ומבצעים החלפה רגילה בלבד של השמן..
זה לא שכיח שמוסך מסרב לקבל תשלום מלקוח שמבקש לשלם יותר...תובנות?[/QUOTE]
זאת החלפת שמן ראשונה באוטו ? או שכבר ביצעו החלפת שמן לפני כן?
לא ביצעו החלפת שמן גיר עד היום למיטב ידיעתי (אני היד השניה)
מדובר בתהליך מורכב שדורש ידע ונסיון ( שמירה על לחצים וספיקה) כאשר פעולה לא נכונה עלולה לגרום נזק לגיר ולכן המוסך חשש לקחת אחריות.
שלום לכולם
הסרט עדיין ממשיך, פניתי ליבואן בבקשה לקבל הנחיות מה לעשות, תזכורת לק 2007 ,175000 קמ ארוך יד שניה מטופל בצורה מסודרת במוסכי טויטה , לא הוחלף שמן גיר . בטיפול 160000 כאשר ביקשתי להחליף שמן גיר הודיעו לי שהשמן שחור "ולא מחליפים שמן שחור" .
השאלה שלי באה על רקע ההנחיה שלהם לבדוק שמן גיר כל 40000 קמ, וכששאלתי מתי מחליפים, ענו לפי הצורך , שאלתי :ב120000 ק"מ השמן היה תקין ולא החלפתם , וב160000 השמן לא תקין (שחור) אז לא מחליפים כי הוא שחור? והם ענו שאלו ההוראות,
בקשתי מהם לקחת אחריות על תקינות הגיר בגלל שהם לא מחליפים שמן וכמובן הם סרבו .
באופן אישי אני הולך להחליף שמן במוסך אחר , אבל במקביל אני שוקל לתבוע אותם בתביעה יצוגית , אין לי כוונה לסחוט מהם כסף אלא שיקחו אחריות על פרוצדורת הטיפולים המטופשת שלהם .
לדעתי העיניין רלוונטי לכל אחד עם לק מעל 150000 ק"מ ,
אם יש מישהוא שמעוניין להצטרף שיפנה אלי
ירדתם מהפסים?
לתבוע מוסך כי סירב להחליף שמן?
אם הייתה בא אלי עם שמן שחור גם אני הייתי מאד חושש להחליף, ואם כבר הייתי חייב הייתי מחתים אותך על נייר שאומר שאתה מודע שיתכן שההחלפה תגרום לנזק לגיר ואתה מסיר ממני כול אחריות.
כן, הסיכוי שהגיר יתפגר אחרי ההחלפה הוא די גבוה, זה לא בדיחה. אתם בישראל, שיפוץ גיר יקר להחריד, מה הבעיה להחליף שמן כול 90-100K?
ביטוח זול, ובלי להחשיב אם איזה "מומחה" חושב אם זה נחוץ או לא.
אני כנראה לא מסביר את עצמי טוב (קורה לי לפעמים , במיוחד עם אשתי...)
מי שהולך לפי הוראות הטיפולים הרשמי של טויוטה ובמקרה שלי גם מטפל במוסכי טויוטה ,מוצא את עצמו עם שמן גיר שנבדק כל 40000, (אגב אין הגדרה מדוייקת מה זה נבדק) במקרה שלי ב 120000 השמן נבדק (אין לי מושג מה מצאו שם בכל מקרה הוא לא הוחלף ) והדבר הבא ב 160000 הוא שמן שחור שהמוסך אומר שזה לא תקין אבל מסרב להחליף. אני יכול לנסות להבין את הלוגיקה של למה לא להחליף שמן שחור , אבל הוראות הטיפול הם שורש הבלגן , אם היו מחליפים מנדטורית כל 80000 הבלגן היה נחסך, אבל יבואן טויוטה מסרב אפילו להתיחס לכך, הטענה שלהם שאלו הוראות יצרן והכל בסדר וזה שב120000 לא החליפו שמן וב160000 השמן שחור זה בגללך (אולי נסעת קשה מדי ,השתוללת, כך הם שואלים ) ,הטענה העיקרית שלי שהם צריכים לשנות את ההגדרה מבדיקה להחלפה , לפחות כל 80000 ק"מ , ולקחת אחריות על המצב .
הוראות האלו אגב משפיעות על כל בעל לק מעל 100000 ק"מ
ואגב אני לא לגמרי מסכים להנחה הגורפת שלא מחליפים שמן שחור , אפשר לעשות שטיפה יסודית לגיר ,אפשר להחליף כל 5000 קמ, שני קילו שמן עד לריענון מלא, אפשר לפנות ליצרן ולבקש פיתרון ואפשר בעיקר לרצות לנסות למצוא פיתרון, מה שלחלוטין לא קיים אצל טויוטה ,
מאחר וכרגע אני מדבר לקיר הדרך היחידה לגרום להם לשתף פעולה היא באמצעות לחץ או איום , ושוב אין כאן שום רצון להוציא מהם כסף אלא רק לתת פיתרון למצב אבסורדי .
ןעוד דרך אגב קטן אחד , בלק יש שתי הגדות לטיפול בגיר אוטומטי- רגיל כמו אצל רובנו ומחמיר לרכבי משטרה וכדומה , בהגדרה המחמירה יש החלפה מנדטורית כל 40000...
נראה לי שכדאי להבהיר: שמן שחור הוא לא הבעייה, והוא לא הגורם לבעייה.
שמן שחור זה הסימפטום לכך שרפידות המצמד והבלמים בגיר שחוקות. חומר השחק שלהן הוא זה שיוצר את הצבע השחור (בתכל'ס, במבט בוחן יותר, זה לא שחור, אלא חום, שזה צבע הרפידות) לשמן.
לכן מפחדים במוסכים להחליף שמן שחור, כי הגיר כבר שחוק ואולי יקרוס סופית בהחלפת השמן, והלקוח, מבחינתו כהדיוט, בצדק, ידרוש מהם את עלות התיקון.
לכן זה גם לא אומר שהחלפת השמן מוקדם יותר היתה מעכבת את שיפוץ הגיר, וזה גם לא אומר שהחלפתו כרגע תפתור משהו. יש סיכוי טוב שההיפך הוא שיקרה.
מובן מאליו שהחלפת השמן לא תחזיר את החומר החסר לרפידות השחוקות.
בהיבט האישי-המקצועי שלי: כשפונים אליי ממרכזי השירות עם שאלה על גיר שהשמן שלו כהה, אני לא נכנס לסאגה של נסיונות. אני מורה על שיפוץ או החלפת גיר בחדש.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
לחדד את דברי חנן, בשלב הזה יש הרבה חומר חיכוך מעורבב עם הנוזל ההידראולי, הסרת החומר מהמערכת עלולה לגרום
לקלאטצים להחליק, ומשם הדרך לשיפוץ כללי קצרה מאד.
אבשלום, אני מבין את מה שאתה אומר אבל, ברגע שהרכב מחוץ לאחריות הוא האחריות שלך, זה לא צריך לעניין אותך דרישות היצרן או נהלי טויוטה ישראל וגם אין כול סיבה להשתמש בשרותים של המוסכים שלהם למשהו טרויאלי כמו החלפת שמנים. זה רכב שלך ותתפל בו כפי שנכון בענייך.
sent from tiz El nabi
אין לי ניסיון בגיר אוטמטי ,אבל מהמידע שאספתי במהלך "החקירה" החשש של המוסכניקים הוא לא מהרפידות שיש להן בלאי אלא מהליכלוך והשינוי בצמיגות של השמן שפוגע בשסתומים פנימיים בגיר (שאין לי מושג מה זה)
לעיניין החלפת השמן אני חולק עליך , שמן שיש בו חלקיקים מרחפים שונים , שרידי רפידות או חלקיקי מתכת גורם לבלאי מואץ בקצב לוגריתמי, זה כמעט כמו שתכניס חול ים לשמן מנוע ....
ולכן החלפה שלו ,בעיני לפחות ,.היא רצוייה , נשארה רק הבעיה של השסתומים הפנימים שאני לא ממש מבין מהי
ועדיין כל זה לא קשור לרשלנות של טויוטה בעיניין מרווחי הטיפולים.
יקירי...חנן הוא מכונאי מוסמך עם שנים רבות של נסיון, אני סתם אהבל, אבל לחלוק עליו....זה לאמיצים בלבד!
sent from tiz El nabi
בתיאוריה, אבשלום, אתה צודק. בפועל בלאי אופייני של גירים אוטומטיים מתחיל ונגמר ברפידות שחוקות, ולא בחלקי מתכת שחוקים.
אני לא חולק עליך בהיבט העקרוני של החלפות שמן, וברכב של אשתי החלפתי שמן גיר בכל החלפה שנייה של שמן המנוע. עם זאת, ידעתי שזה לא בהכרח מה שימנע את סופו של הגיר.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
נראה לי שאחרי השרשור הזה, אתה כבר מבין את השיקולים השונים לכאן ולכאן של הגורמים השונים, ומכאן והלאה, היות וזה הרכב הפרטי שלך והוא לא בתקופת אחריות, נשאר לך לעשות את החשבון לעצמך ולקבל החלטה.
בכל מקרה, מה שלא תחליט ומה שלא יקרה בסוף, דבר אחד צריך להיות ברור לך, עם ההשלכות הברורות שלו: הרפידות בגיר שלך שוקלות משמעותית פחות ממשקל הלידה שלהן.
סליחה על ההתערבות, אבל נראה שאבשלום לא ממש הבין את השיקולים, כי הם נמרחו על פני כמה תגובות.
אני אנסה לסכם אותם בכמה מלים ובצורה ברורה (כי זה נושא חשוב מאוד לבעלי גירים אוטומטים)
יש שני מצבים של שמן גיר. נקי אדום או מלוכלך חום\שחור\שרוף.
1. שמן נקי אדום, סימן טוב שהגיר במצב תקין ואין הרבה בלאי ברפידות.
במקרה הזה יש להחליף שמן גיר\פילטר שמן בהתאם להוראות היצרן.
אם היצרן לא נותן הוראות החלפה כלל אלא רק בדיקה (ויש הרבה מאוד יצרנים שעושים זאת כולל טויטה)
אזי החלפת השמן והפילטר היא לפי רצונך הטוב ובהתאם לשקול דעתך.
רוב הסיכוים שההחלפה תעבור בשלום, ואולי הגיר יתפקד עוד כמה שנים מעבר לגיר שלא הוחלף בו שמן כלל.
2. שמן חום\שחור\שרוף סימן רע במקרה זה השמן מעיד על בלאי גבוה בגיר, וחשש למצב בו הגיר ידפק.
אם תחליף שמן יש סיכוי טוב שהגיר ידפק, שינוי השמן עלול לגרום להתפרקות רפידות וחיסול הגיר.
הרבה אנשים במקרה זה פשוט נוסעים עם הגיר עד שנדפק. טוב או לא תחליט אתה.
בכל מקרה הגיר הוא במצב בלאי גבוה
מדוע החלפת שמן עלולה לגרום להתפרקות רפידות?
מוני, החלפת השמן לא גורמת נזק.
הנזק כבר נגרם. המצמדים שחוקים.
שמן חדש וניקוי שאריות תוצרי השחיקה כך שההידראוליקה לא תהיה מזוהמת בטח לא תגרום נזק.
אבל.
בפרקטיקה של מוסכים, אם החלפת שמן ושבוע אחרי זה הלך הגיר (בגלל שהוא כבר במצב רע בלי קשר), ברור ללקוח שאתה אשם והוא יתבע ממך לשאת באחריות ולשלם את התיקון. לכן מכונאי שעיניו בראשו יעדיף להמנע.
אבל כשאתה אחראי לרכב של עצמך, לך למוסך שמחליף שמן עם מכונה שגם מחליפה את כל השמן כולל במצננים וגם מוציאה את הזיהומים, החלף מסננים, וסע לשלום עם תקווה שהגיר יחזיק מעמד עד שתמכור את הרכב.
אסף.
המשך הסיפור , אחרי התחמקות רישמית של היבואן (הרכב טופל באופן מסודר עד 170000 במוסכי יבואן) , החלפתי שמן ב180000 ע"י פתיחת קרטר במוסך גירומטיק במפרץ חיפה , השמן יצא מעט כהה ,אבל "תקין ולא חריג" לפי בעל המוסך, הוחלפו 4 ליטר מתוך 8 , כעת 200000 ק"מ נראה תקין ואני מתכונן להחליף עוד פעם , ואח"כ לעבור להחלפה כל 50000