זה ניתן לבדיקה גם בלי לפרק גל הינע (גיר הניוטרל אבל לטרנספר אין ניוטרל)
Printable View
זה ניתן לבדיקה גם בלי לפרק גל הינע (גיר הניוטרל אבל לטרנספר אין ניוטרל)
אני לא בטוח שבדיקה על ליפט בלי עומס היא בדיקה אינדיקטיבית. יכול להיות שהחיכוך מספיק כדי לגרום לגלגלים להסתובב באוויר אבל בעת נסיון התגברות על מכשול תהיה החלקה.
יש מספר שיטות אחרות שהייתי יכול לחשוב עליהן, אבל קשה לי לראות בעל רכב שיסכים להן (הכי פשוטה היא לקחת את הרכב להצלבות בשיפוע קל ובסביבה לא מאיימת, נגיד אזור הבור, אם תצליח לשכנע את הבעלים).
צחי,
אין בעיה לבדוק על הליפט כאשר הגיר ב N
למיטב זכרוני יש מצב N גם בטרנספר עבור גרירה (ככה זה בכול אופן עם TOD ).
אם לסרן הוחלף שמן LSD אז המוגבל החלקה הזה אמור להית תקין בסבירות גבוהה.
תבצע סיבוב הדוק (צלחות) על כביש ואתה אמור לשמוע קנאקים בסרן .
אם אתה שומע אז המוגבל החלקה עובד .
המוגבל הזה בנוי טוב לשרוד כמעט כמו נעילה אוטומטית.
רענן
קובץ מצורף 100139
רענן, מה קשור מצב N בטרנספר לגרירה? אם הטרנספר ב N והגיר בהילוך הרכב לא יזוז.
ה LSD בטרופר אכן חזק מאוד, אבל ברכבים עם מעל 200k הוא כבר כמעט מת והכוח "נעילה" שלו יורד בהרבה, שלא לדבר על הזנחה והחלפת שמן שלא מתאים וכו', בקיצור לא הייתי מתלהב ממנו ובטח לא מצפה שיעבוד כמו שהוא אמור.
מה ימנע מהרכב לזוז אם הטרנספר בN? זה אומר שיש ניתוק בשרשרת העברת הכוח, לא מעניין מה קורה לפניו...
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
אהה הבנתי אותך.
נ.ב
התכוונת כשהדיזל גורר את הבנזין בשטח כשהולך לו הגיר :-)
תרגיעו בנוגע למנוע 3 ליטר,...שלא תטעו את החברה, עברתי במקרה בקלנסוואה, יש שם קו של ייבוא,פירוק והרכבת מנועים ששינו ייעוד לביח"ר למיונז...
חזק רענן!
היתרון שגם כשזה קורה הדיזל ממשיך לנסוע ועוד על מים(נוזל קירור), תראה לי עוד רכב שעושה את זה....
עמית- כל הבעיות של הרכב הזה מתחילות מהמקום שציינת, כשאנשים יבינו(ויש כמה שכבר הבינו) שהזול עולה ביוקר גם הצרות שלהם יפסיקו.
יאללה סטינו מהנושא יותר מידי....
הדרך היחידה לבדוק מוגבל החלקה מסוג זה היא מדידת מומנט החלקה של המצמד.
לא אמרתי שזה קל או שאני יודע את המומנט בטרופר.
אסף.