:rolleyes:
Printable View
עדכון - בבדיקת לחץ לא ניצפו נזילות. מה שכן רואים זה מעט סימני מים ירוקים ליד החור ביקורת של משאבת המים, ממש בקטנה. המשאבה (מקורית, עברה 216K) הוחלפה היום. נמשיך לעקוב.
Sent from my Ass
בדיקת הלחץ הייתה כשהמנוע כבוי (משאבה לא מסתובבת) לכן אין נזילה מהציר.
מעל 200K זה מכובד למשאבה !
מוזר שלא הוחלף במסגרת שגרת טיימיניג או בדילוג .
רענן
asypeer ' תעדכן אותנו בבקשה אחרי החלפת המשאבה, האם פתר את הבעיה,
יש לי בעיה זהה לחלוטין, גימני 2006 עם 140 K כל מערכת המיים מקורית, המיים יורדים לאט לאט, באופן עקבי בכל נסיעה.
יש נסיעות שביחס לק"מ יותר מהאחרות. בזמן שהרכב עומד אין איבוד נוזלים .
בדקתי נזילות בלחץ ולא ראיתי כלום, מיכל עיבוי תקין כל מה שתארת....
לא בדקתי משאבת מים, ולא בדקת מחליף חום פנימי בתא הנוסעים, את האמת לא ידעתי שהוא מחובר למערכת הזאת....
אני אבדוק משאבת מיים בימים הקרובים. יש רעיונות אך לבחון את תקינות המשאבה באמצעים ביתיים?
תודה
אם אתה משתמש במים ירוקים אז תצפה למצוא סימנים ירוקים באיזור המשאבה, יש מעין חריר כזה בחלקה האחורי. צריך לצלול מתחת לרכב ולחפש עם פנס..אם לא הוחלפה משאבה מעולם והרכב עם מעל 100K - שווה להחליף כתחזוקה מונעת בלי קשר. אצלי האימפלר היה במצב טוב אבל המיסב שלה היה די גמור (לדברי המכונאי)
לגבי המחליף חום - תחפש סימני רטיבות מתחת לשטיח בצד הנוסע. בדרך כלל העסק גם יריח כמו טחב. אני אעקוב אחרי המפלס בימים הקרובים ומקווה שזה סוף הסאגה.
Sent from my Ass
תיקון, לא בחלקה האחורי. ניתן
לראות את החריר מקדימה באמצע:
http://images.tapatalk-cdn.com/15/08...0463bef370.jpg
Sent from my Ass
אני נעזר בך, או בכל הפורום, אני חושב שיש רטיבות כמו שאתה אומר ברגליים של צד הנוסע.
אך אני בודק את הכיוון הזה? צנרת? מחליף חום? אך אני מגיע אליו. מה אני צריך לבדוק שם? את המשאבה לדעתי אבדוק ואחליף לייתר ביטחון.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
מכיון שאמצע הקיץ, אתה יכול לבטל את הצנרת שנכנסת אל הרכב לטובת החימום (תראה שני צינורות שנכנסים לקיר האש בצד הנוסע. אם הנזילה נעצרת אז כנראה שזה משם. גם בדיקת לחץ תגרום ליציאת נוזלים משם.
אם אכן מדובר ברדיאטור החימום שנוזל - צריך לפרק דשבורד.
אגב, שים לב לצבע המים מתחת לשטיח . אם ירוקים וטעמם מתוק - נוזל קירור.
אם לא - יכול להיות שיש לך גם סתימה בניקוז של המזגן והמים לא מתנקזים החוצה.
Sent from my Ass
אשתי בדיוק הודיע לי שהיא הגיע הביתה כיבתה מנוע ושמעה רעש מוזר מהמנוע. ומתחת לאוטו יש שלולית ירוקה..
אץהיא לא יודעת עם הטמפ מנוע עלתה.
אז כנראה שצפוי לי משהו מעניין כשאחזור הביתה... מי מהמר על משאבה גמורה?
צינור מפוצץ?
או רדיאטור עם סדק...
צודק. אבל אשתי לא מהמגזימות... ואם זאת לא היתה שלולית גדולה היא בטח שלא היתה מבחינה בה.
מה שחשוב וקריטי זה האם הרכב התחמם
Sent from my Ass
שאלת המיליון דולר. לא יודע. אדע בערב.
מה הממצאים?
Sent from my Ass
אני מקווה שאני טועה, אבל זה נראה שהאישה מצאה שלולית קטנה כי כל הנוזל קירור כבר נזל בדרך :(, ולפותח השירשור אין זמן עכשיו לקשקש בפורום :(.
מצחיקים אתם. היתה אכן שלולית ענקית מתחת לאוטו. בבירור מגיע מצד הנהג. הרדיאטור היה מלא, אבל המיכל עיבוי רייק לגמרי, לכן זאת לא משאבה. בלילה בחושך עשיתי בדיקת אטימות בלחץ , משהו מאולטר עם קומפרסור, והיה נראה שיש נזילה מהמיכל עודפים.
אין במחסני מכשירי תנועה בפת רק בתל אביב אז אני ממתין שחדש יגיע מחר. בנוסף החלפתי פקק. כי זה מבחינתי הכי פשוט וקל. ויכול להיות שהמחזיר לא עובד תקין ואז הנוזל מבעבע במיכל עיבוי ונשפח החוצה מהנשם?
הצינורות תקינים. הרדיאטור תקין. אין טחינה בפקק שמן. אין שמן בטחינה ואין חומוס.
אני מקווה שזה הרבה רעש סביב כלום.
יש לי מיכל, תבוא לקחת.
יש מצב אגב שהפקק תקול ונוזל עבר לעודפים עד שנגמר המקום והתחיל לנזול (או שמנוע מנפח אבל נהיה אופטימיים..)
Sent from my Ass
בחזרה לסיבה שבגינה נפתח הפוסט - הוחלפה משאבת המים (המקורית!) השבוע. נסעתי כבר כמה מאות ק״מ (כולל בשטח בשיא החום) - המפלס במיכל העודפים לא יורד כמו קודם.
אמשיך לעקוב..
Sent from my Ass
החלפת משאבה לבד? מה עלות המשאבה? זמן עבודה או עלות עבודה במוסך?
טוב אז לצערי הבעיה לא נפתרה ואז החמירה:
יום שישי ירדנו לדרום, לפני הנסיעה בדיקת נוזלים - הכל תקין, כל הנסיעה (סביב 200 ק״מ) הכל טוב. בבוקר בחניון הלילה בדקתי שמן מים לפני הירידה לשטח, חסר מעט שמן - משלימים ונכנסים לשטח.
בחוץ 37 מעלות, אני עם מזגן עולה עליה לא מאוד מאתגרת בhigh, מד הטמפ׳ מעט לפני האמצע כל הזמן.
מסתיימת העליה (המזלג מגב זרחן למרזבה) - הרכב עומד מונע, אני מדבר עם חבר ברכב.
פתאום מד הטמפ׳ מזנק לכיוון האדום. אני מיד מכבה את הרכב , מפעיל את החימום ופותח מכסה מנוע, מיכל העודפים מלא עד למעלה (את הרדיאטור לא העזתי לבדוק), אין טחינה או משהו. מחכים כמה דקות שיירד החום. ממשיכים למרזבה, אני כל הדרך בlow (לא אידיאלי בקטעים מהירים) והחום יציב. אחרי המרזבה עצירה - בדיקת נוזל ברדיאטור - מלא. אין נזילות נראות לעין.
ממשיכים את המסלול עד חצבה ומשם הביתה (300 ק״מ) - הרכב פיקס.
היום בבוקר בודק - ברדיאטור חסר איזה ליטר והעודפים עדיין מלא.
מה הולך פה?
החשודים הם:
1. גיר שחימם את הרדיאטור (למרות ששני ג׳ימנים די זהים שעלו איתי לא התחממו כלל - רק המזגנים נחלשו)
2. פאן קלאץ׳ - הביע התנגדות לסיבוב מיד לאחר העליה.
3. הסיבה שגורמת לאיבוד המים שבגללו נפתח השרשור - תחת עומס קיים מעבר מים אל הצילינדרים.
נראה לי שרק בדיקת co תוכל לאשש את 3 (בטח ובטח לאחר ההתחממות האחרונה..)
אשמח לעזרה.
אסף
Sent from my Ass
כולם עלו בhigh
Sent from my Ass
כיביתי מתוך אינסטינקט ואז הדלקתי עם מזגן על חימום (לא ידעתי למה יש יותר פוטנציאל נזק באותו רגע..) מישהו אחר היה אולי מנסה להשפריץ מים ;)
רדיאטור שחסר בו נוזל לא ״שואב״ נוזל מהעודפים? הרי תמיד ישנה יציאה של טיפות נוזל אל העודפים כשחם עקב התפשטות הנוזל (או שזה רק אצלי..)
Sent from my Ass
נוזל הקירור שמתחמם, מתפשט. לכן הוא עובר למיכל העיבוי, בצורת אדים.
במיכל הוא מתעבה, וממתין שם עד שהנוזל ברדיאטור מתקרר, אבל לחלוטין.
כשנוזל הקירור ברדיאטור מתקרר, הוא מקטין את נפחו ונוצר ברדיאטור תת לחץ.
רק אז נפתח השסתום הקטן בפקק הרדיאטור, והנוזל שבמיכל העיבוי נשאב
ע"י תת הלחץ לרדיאטור.
ברגע שפתחת את הפקק לפני שהתהליך התבצע, הוא כבר לא יתבצע.