אוקטובר?
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
Printable View
אוקטובר?
אישית, אני דוחה ככל האפשר את החלפת נבלת הליסינג. כדי להנות מכושר גרירה לפי התקנה החדשה.
אסף.
לאחר אכזבה מפורד פוקוס סטיישן החלפנו ליונדאי I35 .
לכל אלה שחושבים שאמינות ברכב ליסינג זה לא MUST אני יכול לספר לכם שהפוקוס ידע להתקע רק בעיתוי בעייתי וזה חזר על עצמו כל חודש מחדש , אני יכול לספר לכם על חוויות התקלות בים המלח , בכביש ירושלים ת"א או לספר לכם גם על הרכבים החלפיים המקרטעים שקיבלנו לפעמים.
לשואל השאלה : רכב הליסינג אצלנו בבית הוא של האשה ,למזלי הצלחתי לצאת ממעגל הליסינג וסוף כל סוף לקנות לי גיפ נחמד, כמובן בעקבות הדלק חינם מהחברה הI35 הוא הרכב העיקרי , אז יוצא לי לנהוג מאות קילומטרים על הI35 והרכב שלי לא ממש נוסע , מדובר ברכב נוח מאד עם מנוע חזק בהשוואה לרכבי ה1.6 שנהגתי בחיי , הגה כח מעולה רך מאד ומדוייק, תא מטען גדול ומרווח ,ולהפתעתי בשונה לרכבי יונדאי שאני קיבלתי בעבר מליסינג בולמי הזעזועים משככים טוב ובידוד הרעשים טוב מאד.
הרכב הגיע עם :
קרוז קונטרול.
סאן רוף.
מערכת סטראו בהתקנה מקומית ,כולל דיבורית בלוטוס לסמארטפון + פונקציית A2DP להזרמת מוזיקה ישירות מהטלפון למערכת(חשוב מאד).
חישני רוורס כולל מצלמה.
תא איחסון בין כיסה הנהג לנוסע , מאד נוח.
תא למשקפיים מעל המראה.
בנוסף בדגם החדש הבנתי שיש כפתור הדלקה ללא מפתח
אני הוספתי וו גרירה , והיונדאי גוררת בכבוד טרקטורון ועגלה במשקל של 550 ק"ג
אני לא בטוח שהטיוטה מאובזרת כך.
אם האשה היתה צריכה לבחור שוב , היינו בוחרים שוב את הI35 אנחנו מאד מרוצים.
הגיע הדד ליין שלי להחליט.
בינתיים לא מציעים לי את ה I30CW שהיא הבחירה הטבעית מבחינתי. יכול להיות שבגלל שהמחיר עלה?
בכל מקרה, אם יתעקשו לא לתת לי את הסטיישן הזו (שהיא לא כל כך מבריקה כמו שהיא... ובכן... סטיישן. וגם היחידה שקצרה יותר מ 4.5 מטר, וזה גם פרמטר חשוב עבורי), נשארתי עם I35 שעושה לי בחילה (לא כביטוי, אלא אמיתי, אני נוסע מדי פעם עם מישהו שיש לו כזו ואפילו נסיעה קצרה עושה לי בחילה), קיה פורטה שעושה לי להקיה (טוב, זה היה רק משחק מילים, למרות שאני באמת לא סובל את האוטו הזה), מיצובישי לנסר (מכונית רטרו, כמעט), מזדה 3 וטויוטה קורולה.
אני מתלבט בקול רם.
אני נוטה לכיוון הקורולה, אבל יש לה גיר רציף. בעיה?
את מזדה 3 אף פעם לא אהבתי כי היא קלסטרופובית לי, אבל אולי מתרגלים..?
שתיהן, אגב, ענקיות - 4 מטר ו60 סנטימטר. להחנות כזו אניה זה בערך כמו להחנות דיפנדר (4.85 כולל גלגל ספייר).
אסף.
אני בדילמת סטיישן ליסינג זהה, 3 סטיישן חדשות טרם הגיעו לארץ: i30cw, astra, focus, כך שהדגמים שבארץ או לא זמינים או מיושנים, 308 יקרה יחסית לתמורה, אוקטביה זמני אספקה ארוכככים. תבדוק את הסיד סטיישן..., לחלופין לחפש סטיישן ליסינג שנותרו לו עוד מספר חודשים לסיום ולהמר שעד אז המבחר ישתפר.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
האיי30 בארץ. מניח שהשיווק יתחיל בקרוב מאוד.
שיחררו כבר מפרט?
אסף.
DCT7 1.6GDI
לא יודע לומר משהו מוסמך על איבזור.
לי כאמור יש I30 סטיישן בן קצת פחות משנתיים.
את דעתי כתבתי- רכב ממש ממש לא להיט. לא כיפי לנהיגה, התחושה שפשוט אין בולמי זעזועים והמנוע יצא לחל"ת.
כיוון שרציתי סטיישן (וזה היתרון הבולט היחיד של ה I30CW) היונדאי היה עדיף על הפורד שסובל מבעיות אמינות לא קלות.
לאחרונה החלו לחלק גם את האופל אסטרה סטיישן- וזו הבחירה הבאה שלי.
האוטו מרגיש כמו אוטו ולא כמו בדיחה שיש לי כרגע. אפילו הדלת מרגישה רצינית יותר. שלא לדבר על המנוע הבריא עם טורבו ונוחות נסיעה מהותית טובה מביונדאי שאצלי.
מה שכן, חבר עם אופל כזו "שפך" טורבו אחרי שנה ומשהו מ 150K ק"מ... אבל כשזה ליסינג זה לא ממש מעניין....
אסף, מהרשימה שפירטת, טויוטה היא הבחירה ההגיונית.
תנסה למצוא קורולה סטיישן..
יש דבר כזה, נדיר אבל יצע לי לראות אחת.
היה לי I30CW 2013 במשך תקופה, דווקא אהבתי. קומפקטי יחסית, מעוצב נעים ופרקטי בפנים (לטעמי יותר טוב מאשר האחות מבית קיה, והרבה יותר מהI35 מסיבה לא מובנת). אם הייתי צריך לבחור אני חושב שזו עדיין תהיה הבחירה שלי מההיצע הקיים.
אבל אסף - אתה??? רק צרפתי - בטח אם זה ליסינג! רנו מגאן סטיישן. תאכל מהלקרדה שאתה וקומץ חבריך הפרנקופילים מאכילים את הפורום. אם אתה לא לוקח צרפתיה איבדת את כל האמינות שלך.
לא מציעים לי שום אופציה אירופאית. הכי קרוב זה טויוטה טורקיה.
ואני מתעב רנואים במיוחד את הפלואנס שחוויתי במשך 3 שנים והיתה פשוט מכונית גרועה.
יש צפרדעים ויש צפרדעים...
אסף.
אופצית סטיישן שחוזרת להיות מעניינת: הפוקוס החדשה מגיע עם 1.5טורבו, 150 כײס, 25 קגײמ מומנט, 0-100 קמש = 9.2 שניות, גיר אוטומטי פלנטרי, אם שיפרו מרווח רגליים מאחור והוסיפו בקרת שיוט בדגם ליסינג הבסיסי הרי שטיפלו בכל הנקודות החלשות של הדגם היוצא ובתמחור הנכון מאוד מעניינת.
ומאיפה אתה יודע שטיפלו בכל הנקודות החלשות ?
הרי כל התקלות החלו אחרי כ40,000 ק"מ , כמה פוקוסים 1.5 עברו את הקילומטרים הנ"ל
ביום ראשון הכנסתי רכב לטיפול בניר צבי שהוא גם היבואן של פורד , עמדו שם עשרות ומאות פורדים שהם לא ממש יודעים מה לעשות איתם, הם משאירים אותם במוסך שבוע , מאפסים את המחשבים ושולחים אותם שוב ללקוחות בידיעה שבעות כמה אלפי קילומטרים שוב יתחילו התקלות.
זוועה פשוט זוועה , כמה פעמים שנתקעתי עם הפוקס וחיכיתי 3 שעות לגרר או שנסעתי עם רכב שלא מעביר הילוכים בפחד שאני תכף נתקע סופית.
הנקודה החלשה המרכזית בפוקוס הנוכחית זה הגיר הרובוטי, משאר הבחינות איני מודע לבעיות מהותיות נוספות אלא מספר נקודות , בהנחה שנוטשים הגיר רובוטי וחוזרים לפלנטרי בתצורה זהה לקומבינציה בפורד קוגה הזהה, אז ניתן להניח שיש פוטנציאל חיובי.
כמו כן לא בכל הפוקוסים הרובוטים יש בעיות, אני עברתי 135000 קײמ ללא בעיות עד כה וגם התפקוד סביר בהחלט. ומשאר הבחינות הרכב בהחלט מוצלח.
אחרי מה שעברתי עם הרכב הזה אני לא ממליץ אותו לאף אחד , המלצה מתבססת על נסיון ולי היה גרוע ביותר.
החלק הגרוע ביותר ברכב הזה הוא היבואן , משום מה מנהל המותג החליט לא לתקן את התקלה בעלות גבוהה אלא לאפס מחשב ולהחזיר ללקוח זו החלטה מקוממת ואפילו מסוכנת.
אני בסופו של דבר אחרי עשרות תקלות , הודעתי להם רשמית שאני לא מקבל את הרכב והתביעה בדרך.
ועדיין למרות כל השינויים אני הייתי בוחר לא להיות שפן הנסיונות החדש שלהם.
הבעיה העיקרית אם לא היחידה בפוקוסים האוטומטיים זה הגיר הרובוטי הדו-מצמדי.
הזהרתי לא פעם ולא פעמיים ולא ארבעים-אלף פעם מהצרעת הזו, לפעמים אני מרגיש כמו דון קישוט מול טחנות רוח - אבל מה לעשות? מטומטמים לא מקשיבים - על עצלנות משלמים!
כל גיר אוטומטי זה היכן שהוא פתח לצרות. אבל גיר רובוטי ו/או רובוטי כפול מצמדים זה כבר רע בענק. התאבדות לשמה.
אני מוכן להמר שבגיר פלנטרי לא יהיו בעיות כאלה.
ידוע ( ולפי דעתי גם הוגשה תביעה ייצוגית בעניין ) שיש בעיה בגיר של הפוקוס,
אבל לדוגמא גם לרנו פלואנס דיזל יש גיר רובוטי דו-מצמדי ואני לא מכיר בעיות איתו,
ברנו פלואנס הגיר והמנוע דיזל נהדרים וחפים מבעיות.
רכב אחד 80 אק״מ ושני 55. למיטב ידיעתי זה של ניסן.
יש לי כמה תלונות קטנות אחרות אבל סהכ רכב חיובי מאוד וכמובן חסכוני
כנראה שפתחתי פה מוקדם מדי, הבוקר הפוקוס 1600 מודל 2013, קילומטרז 136000 ויש הודעת כשל בגיר..., לשמחתי הרכב בסיום שלוש שנות ליסינג ובקרוב מאוד יעבור הלאה.
יש למישהו דבר מה חשוב לומר על קיה סיד סטיישן?
אסף.
מה אתה רוצה לדעת על הסיד סטיישן?
בכללי אחרי פוקוס, הפוקוס מרגישה טוב יותר. פחות מהנה לנהיגה ופחות אוחזת מהפוקוס. אין את כל החיישני גשם, סינוור ואורות שיש בפוקוס אין נעילה ופתיחה של חלונות מהשלט כמו בפוקוס. מצד שני גיר שנחשב יותר נעים. רכב די מפנק יחסית. בכללי אני מרוצה ממנו
יש מקום במושב האחורי לשלושה זאטוטים?
בתא מטען אפשר להעמיס בנוחות (זה הרעיון של סטיישן) או שהוא גדול אבל לא פרקטי (כבר ראיתי סטיישנים שאי אפשר לשים בהם שולחן פיקניק מתקפל)?
הבנתי כבר שבין קורולה לסיד לכל דבר אחר שמציעים, הנאה מנהיגה תהיה רק ביום בשבוע שבו אני מוציא מהעיר את גור האריות הפרטי ומשאיר את האוטוליסינג בבית...
אסף.
הספסל האחורי מרווח ונוח. מבחינת העמסה יותר נוח מהפוקוס. המושב האחורי נשכב לחלוטין ואז כל המשטח נהיה גם באותו המפלס.
אני לא חושב שיש יתרון לקאיה סיד על I30CW. מבחינות מידות ומשקלות זה אותה מכונית בדיוק, אבל ליונדאי יש גיר אוטומטי 6 הילוכים רגיל ועיצוב פנימי וחיצוני מוצלח יותר.
לא מדויק. ליונדאי גיר רובוטי DCT שבעה הילוכים.
אוקי, לפני שנה היה רק לקאיה גיר רובוטי וליונדאי הידראולי.
מה דרור יעשה? הרובוטים סוגרים עליו מכל כיוון... :rolleyes:
http://www.nationofchange.org/sites/...otic110711.gif
הסיד חדישה יותר תכנונית מה I30 , לפחות עד הצגת הדגם החדש של היונדאי..
לאישתי יש פורטה דור חדש, נסיעה קצרה בסיד סטיישן גילתה לי רכב שונה לחלוטין, מפתיע, די מהנה ומתקשר בכביש יחסית...
בעצם.. רשמתי את זה כבר קודם בתחילת השירשור.