תגובה: האם סרן דנה 30 ברנגלר יחזיק צמיג 35 אינצ'?
הי שי, תודה על התשובה,
האמת מאוד דומה לדילמה שלי. קצת תשובות מהצד שלי:
הרכב שלי מוגבה ויחזיק בקלות 35 אינצ' (דווקא עכשיו ה 33 נראה קטן עליו).
הכנפיים קצת ייגעו כאשר המהלך ייסגר לגמרי, אבל זה נראה לי סביר (ההבדל בגובה בין ה 33 ל 35 הצמיגים הוא די קטן ואין לי בעייה עם ה 33).
הנושא של הגלגל הרזרבי, ידוע ותחושתי היא שהספייר שלי יישאר 33, ככה שאם אני אצליח להרוס את ה 35 בשטח, ה 33 יספיק לעשות את העבודה עד התיקון (הבעייה שלי עם ה 35 מאחורה על הפגוש עם מתקן מיוחד מעבר לעלות, הוא הקושי לפתוח את תא המטען עם הגלגל, דבר שהוא מאוד שימושי בשבילי).
היתרון הכי גדול של הצמיג החדש בשבילי יהיה דווקא הרוחב שלו ולא הגובה הנוסף שלו.
רוחב הצמיג החדש מחייב אותי להחליף את הג'אנט המקורי לכזה שיתמוך בצמיג רחב יותר (נושא הורדת האויר מאוד חשוב לי לצורך עבירות ות'כלס, הרכב יירד לגובה שאני נוסע היום על צמיג ה 33, רק שיהיה לי הרבה יותר צמיג על הרצפה להחיזה טובה ממה שיש היום). צריכת דלק, עומס, סרן קידמי מחוזק\חדש וכל שאר הירקות ידועים לי (אני חושב) אבל ברור לי שהאופי הנסיעות שלי היום דורש צמיג גדול ורחב יותר. אגב, מחשב רכב כבר יש (ל 33 הייתי צריך אותו).
לכן, תחושתי היא שהחלפת הסרן הקידמי עם נעילה קידמית במחיר טוב יכול לייצר לי את הטריגר לבצע מהלך כזה.
כן התכוונתי שהכנפיים יגעו בהמהלך סגור, על הרזבי דעתי היא כמו שלך . אם אתה הולך לכיוון צמיג 35 גם ככה כולם רחבים וגם כמו שרשמתי לך על קוטר הצמיג שמתשנה בין מותג למותג ככה גם הרוחב אגב בשטח לא יהיה לך יתרון בין צמיג רחב לצר . האמת אצלי לא הרגשתי בעיות אחיזה עם הצמיג בגלל המידה שלו.
לפי מה שרשמת אני מבין שאין לך נעילה קידמית? אם זה המצב שתדע שהשינוי הוא עצום ויכול להיות שזה יתן לך את מה שאתה מחפש ולא צמיגים גדולים יותר.
מה גובה ההגבה שלך ברכב?
קחו בחשבון שנסיעה עם גלגלים בקוטר שונה על אותו הסרן לא בריאה (בהמעטה) לדיפרנציאלים ולטראנספר ובנוסף ישבש לגמרי את ה-ESP/ABS...
אני מוגבה 4 אינצ' (במדידה שלי זה ת'כלס כמעט 4.5 אינצ').
באמת אין לי נעילה מקדימה וברור לי שזאת תהיה תוספתמבורכת מאוד, אבל לדעתי לא מספיקה לכל המסלולים בהם אני נוסע.
בקשר לרוחב הצמיג, אז לדעתי זה הדבר שיעשה את כל ההבדל. מאוד קל לי להרגיש במעלות קשים (ורדית, מחמל, זיק) שמה שקובע את קושי הטיפוס זה מגע הגומי עם הקרקע (במחמל, רק בהורדה ל 10-PSIהצלחתי לטפס את המעלה המדורדר הזה). בגלל מהלך המתלה המצויין של ה JK והסרנים החיים שלו, מעטים הם המקומות שהרכב מגיע להצלבה ולכן זה משאיר אותי עם החוליה "החלשה" שלדעתי זה הצמיג.
אגב, ברור שצמיג 33 ביחד עם 35 על אותו הסרן זה לא בריא לגמרי, אבל המטרה במצב כזה היא להוציא אותי מהשטח ולטפל ב 35 ולא לנסוע עם זה הרבה זמן בשטח או בכביש.
אם זה מה שמטריד אותך, צמיג 35X12.5R17 וצמיג 33X12.5R17 הם בדיוק באותו הרוחב...
אמת, אבל אם אני כבר מחזק את הרכב כדי שיחזיק צמיג רחב, אז אין לי סיבה לא להשתדרג גם בגודל הצמיג, כי תכלס זה יעלה לי אותו הדבר. מה גם שבסופו של דבר, מעבר להגבהה, לצמיג 35 יש יותר מגע עם הקרקע מאשר צמיג 33 אם אותו הרוחב.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk