תגובה: טנדר 4X4 פולסייז כרכב טיולים ומסעות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
ההבדל בשטח בין טנדר יפאני "קומפקטי" (זה המינוח האמריקאי) לבין טנדר אמריקאי "פולסייז" גדול מאד, והדרך הכי קלה לתאר אותו היא להגיד שהוא שקול להבדל בין ריינג'ר RZR לטנדר יפאני.
נכון, שניהם 4X4 ובגדול יכולים להגיע לאותם המקומות (לא לגמרי, יש יתרון בעבירות לרייזר על פני טנדר קטן ויתרון לטנדר קטן על פני טנדר פולסייז אמריקאי) - אבל גם הסגנון ובעיקר הקצב שונים לגמרי. אני לא אצרף לשיירה שלי חבר עם טנדר כבד כזה. כמו שאם אני מתכנן טיול רייזרים, אני לא אצרף לאמצע השיירה בחור עם היילקס. שיחכה לנו בחניונים עם הציוד. אם חבר שלי רוצה לבוא למדבר עם הראם, נקבע פגישה בחניון הלילה ונשב סביב המדורה. בטיול עצמו, זה פשוט לא מתאים.
המסלולים שתיארת - פרצים עליון, סכיני דימונה - זה מסלולים שעם טנדר יפאני או SUV מודרני לא חושבים עליהם פעמיים, עם ראם הם אפשריים אבל זה יהיה איטי ומאתגר יותר משמעותית ובעיקר מעייף.
* אני נוסע ביום-יום ובטיולים בטנדר יפאני (ההיילקס השלישי שלי). יש לי היכרות עם הכלים האמריקאים ממבחני דרכים שהשתתפתי בהם או כתבתי פה בג'יפולוג.
לפני בערך 7 שנים עשינו את דרך הבשמים+נקרות עד בארות, נחל ערוד ועוד, הצטרף חבר של חבר עם ראם ארוך(למרות שנתתי את דעתי שלא כדאי), צלח הכל עד ערוד ולקראת הסוף פינצ'ר צמיג וחתך החוצה, בכל זאת משאית קטנה... מה גם שאין ספייר נוסף היה השיקול העיקרי ללוות אותו לכביש הקרוב.
גיסי מכר את הלנדקרוזר ועבר לסילברדו, הגביה, מיגן, שם צמיג נורמלי, נראה מה יהיה איתו...
😎
איזור הדקה ה 5 למי שאין סבלנות 😂
https://youtu.be/dP-OgoBR5yQ
מה שנקרא דם אש ותמרות עשן.
האמת שבכל פעם שאני רואה טרופרים בשטח או בסרטונים, אני מתרשם, עובר הכל ובאלגנטיות.
Sent from my LM-V405 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
כואב לראות..
היום במצב המדרגה הוא לא עובר פיזית.
עם רכב רגיל אתה מתמרון על הסנטימטר.
וזה הבדל מהותי.
ואז,
אתה שולח את החבר למעקף לבד דרך חדב או שכולם מסתובבים?
גם בעלייה לקצרה, ראיתי בהמות כאלו נאבקות קשות.
הדרכים נפרצו ומתאימות למימדי רכב שטח סטנדרטי, כמו שנמרוד תאר.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
מנסיון רב בשבילי הארץ עם טנדר פולסייז - הכל בראש.
וכמובן.... באורך. ההבדל בין טנדר בסיס גלגלים קצר לבין ארוך - משמעותי ביותר. יכולת התמרון שונה משמעותית עם ההבדל של 20" בבסיס הגלגלים.
קחו בחשבון שברוב השבילים עברו נ"נים והאמרים. אז הרוחב ברוב המקרים מתאים.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
טנדר 4X4 פולסייז כרכב טיולים ומסעות
אסף,
ברוב המקרים זה לא עניין של ״עובר-לא עובר״ אלא כמו שנמרוד ציין, קצב נמוך יותר.
זה נכון גם להאמרים, שבולעים שטח, אבל כשהם מגיעים למקומות שהגלגל מחוץ לשביל נחבט באבנים.
זה אפשרי, אבל בקצב אחר.
ולדעתי במצב המדרגה בנקרות אחרי השטפונות של השנה, לא הייתי מתקרב עם פולסייז.
לא בירידה ולא בעלייה.
עם ההיילקס נאלצתי לעשות הרבה תמרונים כדי להמנע מנזקי פחחות.
מכיר, הייתי בסופ"ש האחרון שם.
הסירטון מלפני 7 שנים....
למה כואב? עבר בלי שום נזק עד נחל ערוד שם פיצץ צמיג משטות.
לא ירדנו בקצב בכלל, הספקנו את כל המסלול שתוכנן.
אם היה צריך להסתובב לחדב היו חוזרים איתו לפחות עוד 2 כלים(אם לא יותר), היו שם מספיק שיתנדבו בלי בעיה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
למה כואב?.
כשאני רואה רכב שטח עובר מכשול כזה בגז גבוה ולא לאט על הטורים זה פוטנציאל כואב..
השאלה באמת זה האם רכב כנל אפילו מוגבה, מצריך חשיבה מרובה במכשול אפילו יותר פשוט כמו חציית נחל או תלולית סלעית שבה האורך יכול להיות בעייתי.
הייתי בערוד לפני שלושה שבועות, טנדרים רגילים, והיו כמה מקומות סלעיים עם פיתולים, שכיוונו. נראה לי שרכב כזה, הייתה יכולה להיות בעיה קצת יותר גדולה, אלא אם כן הכל בראש כמו שטוען אסף
Sent from my LM-V405 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
זה רק נראה ככה בסרטון, הוא לא רכב שטח לדעתי, הוא כן רכב עם יכולות מסויימות ופוטנציאל, הוא כן רכב לעבודה, כדי שהוא יהיה רכב לטייל איתו צריך קודם כל צמיגים נורמליים והגבהה.
תבין שזה רכב עם המון סוסים וכל נגיעה בגז מעיפה אותו, הוא ניגש למכשול בלי לעצור מול המדרגה בגלל המגבלות שלו אז מן הסתם העלה ענן אבק וזה נראה כאילו הוא מתאבד שם, בת'כלס המדרגה לא דיגדגה לו, הייתי שם, וגם אני הופתעתי.
נ.ב
ראיתי כבר פטרול וטנדרים יפניים שמסתבכים שם וכמעט ניזקקו לחילוץ, אז נראה לי שאם הראם עבר במכה ראשונה בלי לשבור כלום ולא לגעת בסלעים.... זה גם משהו...
כשקונים ראם לטיולים ומגביהים, ממגנים, ושמים צמיגים (אין לי משג כמה זה עולה לעומת טנדר/suv רגיל), טכניקת הנהיגה קצת משתנה.
במקום לבחור נתיב בזהירות, פשוט נוסעים דוך ודורסים כל מה שיש בדרך.
הרכב גבוה בסדרי גודל מטנדר יפני מקביל.
חציית ערוצים או תלוליות אכן מצריכה יותר מחשבה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
ראיתי כבר פטרול וטנדרים יפניים שמסתבכים שם וכמעט ניזקקו לחילוץ, אז נראה לי שאם הראם עבר במכה ראשונה בלי לשבור כלום ולא לגעת בסלעים.... זה גם משהו...
תלוי במצב הספציפי של המעבר.
היו שנים בהם לא הייתה בפועל מדרגה כי הכל היה מלא בחומר וואדי.
היו שנים שהיו 2 מעברים.. דרך המדרגה וגם בערוץ עצמו.
השנה מחורבן למדי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לא היתה אפשרות אחרת, ניסה לאט ולא הלך בגלל המגבלות הברורות שלו.
בסוף בא בגז קבוע ורצף תנועה, זה אולי נראה שהוא משתולל ומעלה ענני אבק אבל הוא בקושי נגע בגז, לא שבר כלום ולא נגע בשום דבר.
תבין שאלה כלים עם כמעט 400 סוסים ומומנט גבוה מאוד, זה משנה את כללי המשחק שמכירים.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
תלוי במצב הספציפי של המעבר.
היו שנים בהם לא הייתה בפועל מדרגה כי הכל היה מלא בחומר וואדי.
היו שנים שהיו 2 מעברים.. דרך המדרגה וגם בערוץ עצמו.
השנה מחורבן למדי.
מכיר... כבר 2 עשורים... מכיר...