-
תגובה: בג'יפולוג יודעים הכל #1928 - אקדח
בחירת אקדח היא תהליך מורכב שמחייב מחשבה עמוקה על היבטים שלא תמיד נהוג לקחתם בחשבון.
כשפונים אלי ושואלים על איזה אקדח אני ממליץ אני משיב תמיד: "חנות שממליצה על אקדח מסויים היא חנות שמסיבותיה רוצה לקדם את מכירת הדגם המומלץ על ידה".
אחרי שאני לומד על מקצועו, עיסוקו, מבנה גופו, בעיות בריאותיות כולל מצב הראייה, סדר היום שלו ואפילו... בעיות ההזעה שלו, ותקציבו אני מציע ללקוח מספר סוגי אקדחים שמהם, ייבחר הכלי המתאים.
בניגוד למה שנהוג לחשוב, לאו דווקא האקדח ש"הכי נוח לאחיזה" הוא האקדח המתאים אלא דווקא זה ש"הכי פחות לא נוח לנשיאה" (כי כולם לא נוחים).
אין לי עניין שלקוח יקנה (למשל) גלוק 17 שמתאים לו כמו כפפה ליד אבל הוא יזרוק אותו אחרי שבוע לכספת בגלל שהאקדח מעיק עליו בנרתיק או בתיק.
ולעניין הנרתיק: אני סבור שאקדח חייב להינשא כשהוא נגיש בכל עת אך מאידך - מוסתר. אקדח גלוי לעין (למשל ב"נרתיק קאובוי" משדר לתוקף: "פגע באדם זה ראשון, כי הוא זה שהכי מסכן אותך".
יש בשוק המון סוגי נרתיקים ותיקים לשליפה מהירה (וממש לא קשה בהשקעה מינימלית להפוך גם תיק אופנתי לתיק המאפשר שליפה מהירה). ואגב. נרתיקי כתף הם הכי "סקסיים" אבל גם הכי פחות מתאימים למדינה חמה ולא מחוייטת כשלנו ולכן כל נרתיק כזה ימצא עצמו במהרה זרוק בארון.
-
אין מסכים יותר ממני לכל מילה.
לגבי הנרתיק כתף, אז לדעתי כל אחד צריך כזה שיהיה זרוק בארון, כי פעם ב - כן הולכים לאיזה ארוע מחוייט שאי אפשר להתחמק ממנו, ולא רוצים להשאיר בבית את האקדח.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איש הצפון
בחירת אקדח היא תהליך מורכב שמחייב מחשבה עמוקה על היבטים שלא תמיד נהוג לקחתם בחשבון.
כשפונים אלי ושואלים על איזה אקדח אני ממליץ אני משיב תמיד: "חנות שממליצה על אקדח מסויים היא חנות שמסיבותיה רוצה לקדם את מכירת הדגם המומלץ על ידה".
אחרי שאני לומד על מקצועו, עיסוקו, מבנה גופו, בעיות בריאותיות כולל מצב הראייה, סדר היום שלו ואפילו... בעיות ההזעה שלו, ותקציבו
עד לכאן כמעט הבנתי הכול (עניין ההזעה לבחירת כלי לא נהיר לי). אבל,
עם המשפט הבא אני מתקשה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איש הצפון
אני מציע ללקוח מספר סוגי אקדחים שמהם, ייבחר הכלי המתאים.
עדיין המבחר שלך מוגבל ביחס לחנויות בחו"ל והמלצתך היא המיטבית מההיצע שברשותך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איש הצפון
ולעניין הנרתיק: אני סבור שאקדח חייב להינשא כשהוא נגיש בכל עת אך מאידך - מוסתר. אקדח גלוי לעין (למשל ב"נרתיק קאובוי" משדר לתוקף: "פגע באדם זה ראשון, כי הוא זה שהכי מסכן אותך".
צודק 100% !
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איש הצפון
ואגב. נרתיקי כתף הם הכי "סקסיים" אבל גם הכי פחות מתאימים למדינה חמה ולא מחוייטת כשלנו ולכן כל נרתיק כזה ימצא עצמו במהרה זרוק בארון.
מצטער אבל למרות שבוודאות הידע והיכולת שלך גבוהים משלי פי כמה מונים ! חולק עלייך.
אני נושא בנרתיק כתף מס' שעות ביום ובטיולים אפילו 36 שעות ברציפות (כן ישן איתו) .
אכן מס' נרתקי כתף שנמכרו במטווחים הושלכו לפח אחרי שימוש מועט. אבל כפי שכתבתי בשרשור השני,
מאד מאד מרוצה (5 שנים) מנרתיק הגאלקו שלי גם בקיץ עם טי שירטס.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
רענן
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tamir128
אין מסכים יותר ממני לכל מילה.
לגבי הנרתיק כתף, אז לדעתי כל אחד צריך כזה שיהיה זרוק בארון, כי פעם ב - כן הולכים לאיזה ארוע מחוייט שאי אפשר להתחמק ממנו, ולא רוצים להשאיר בבית את האקדח.
בשביל זה יש נרתיק תפור לחגורה גמישה רחבה שאפשר לשים מתחת לחולצה מכופתרת.
במקרה הצורך, הדליפה היא כמו כל שליפת נשר מוצנע, מתחת לבגדים.
הרבה יותר דיסקרטי מנרתיק כתף.
-
אגב, למה קוראים להם נרתיק כתף ?
בסוף האקדח מוסלק וצמוד מתחת לצלעות מעל המותן.
אולי בגלל שהרצועות עוברות מעל הכתפיים ?
רענן
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
עד לכאן כמעט הבנתי הכול (עניין ההזעה לבחירת כלי לא נהיר לי). אבל,
עם המשפט הבא אני מתקשה
-יש אנשים שמזיעים הרבה יותר (וחומצי יותר) מאחרים. לאנשים אלו לא ניתן להתאים אקדח שעלול להחליד והם זקוקים לנרתיק שמונע כל מגע עם הגוף.
עדיין המבחר שלך מוגבל ביחס לחנויות בחו"ל והמלצתך היא המיטבית מההיצע שברשותך.
-לא הבנתי למה אני צריך להציע ללקוח אקדח שאין בארץ וגם לא כדאי לייבא. מי שרוצה מבחר בלתי מוגבל (כמעט) חייב לעשות ויתור קטן (על האזרחות הישראלית שלו ועל המגורים בישראל).
צודק 100% !
מצטער אבל למרות שבוודאות הידע והיכולת שלך גבוהים משלי פי כמה מונים ! חולק עלייך.
אני נושא בנרתיק כתף מס' שעות ביום ובטיולים אפילו 36 שעות ברציפות (כן ישן איתו) .
אכן מס' נרתקי כתף שנמכרו במטווחים הושלכו לפח אחרי שימוש מועט. אבל כפי שכתבתי בשרשור השני,
מאד מאד מרוצה (5 שנים) מנרתיק הגאלקו שלי גם בקיץ עם טי שירטס.
-בארץ כמעט ולא הולכים עם אפודות וג'קטים ובוודאי שלא הולכים איתם בקיץ הישראלי הארוך. זכית להיות מהבודדים שמסתדרים עם נרתיק כתף (שנקרא כך כי הרצועות נשענות על הכתפיים). אני שייך לזן הסוחרים המרושעים שמסרבים למכור לאדם משהו לא מתאים או משהו לא יעיל. במקרים כאלו אני שולח אותם לאי ביי לרכוש לבדם וכך בכל פעם שהם פותחים את הארון העליון בבויידם ורואים את הפריט הזה מעלה שם אבק, הם זוכרים מי הזהיר אותם...
רענן
מקווה שעניתי על השאלות
-
איש הצפון ושאר המנוסים פה - נפלה הזדמנות מצוינת (מבחינת מחיר) לHS2000.
לפני שאני הולך "למדוד" אותו (בהשוואה לאחרים, כמובן), האם מבחינת נתונים טכניים מדובר באקדח טוב?
אשמח להמלצות נוספות, מה צריך לבדוק ולחפש (גודל ומשקל באזור של הגלוק 19, שאותו ניסיתי כבר לא מעט מחוסר ברירה. הבעיה היא שהוא ממש לא נוח לי לאחיזה)...
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
-
זה אקדח טוב,
כבר לא מיובא שנים ( אאל״ט היבואן היה קל-וי שנסגר),
אם תצטרך ח״ח או מחסניות ספק אם תוכל להשיג.
אלו שהגיעו לארץ היו מושחמים ורגישים לחלודה.
בקיצור - עזוב, יש היום מספיק אקדחים פולימריים שאפשר לקנות בארץ גם משומשים.
-
מחד - מסכים עם ניר לגבי הסיכון (אין מחסניות וחלקי חילוף).
מאידך, אם האקדח במצב טוב, הסיכוי לכשל נמוך מאד ובסך הכל מדובר באקדח טוב, אמין וקל יחסית (תלוי במחיר בו הוא מוצע).
אבל כאמור מדובר בהימור - ממש כמו זה שאני עשיתי כשקניתי לילדים טרופר ב 25,000 ש"ח (והשקעתי תוך שנה עוד כמעט 40,000 בתיקונים...)
-
תנסה לחפש שטייר.
אקדח מדהים עם כוונת יוצאת דופן.
במחיר טוב בדר"כ כמשומש
-
מסכים לגבי השטייר יש לי אותו כבר 10 שנים. מאוד מרוצה ממנו. אני יורה לא מעט ואפס תקלות. ירי לחימתי מאוד נוח בגלל הכוונות הייחודיות.
-
גם השטייר סובל (אפילו יותר) מבעיית ה HS2000.
אם מצאת, חובהנ לבדוק היטב שהכל תקין ולוודא שיש 2 מחסניות (תקינות)!
לא לשלם הרבה כי כאמור מדובר ב"טרופר". כל תיקון יקר יותר ממחיר האקדח (אם בכלל תשיג חלפים)
-
הייתי במטווח העיר בנתניה והראו לי מספר אקדחים. יד שנייה דל למדי ולהבנתי גלוק 19 או טאורוס יד שנייה עולה בסביבות 3000 ש"ח.
הציעו לי CZ75 פולימרי בערך באותו הגודל, חדש, במחיר של 3400 כולל מטווח הכשרה, רישום במשרד הפנים, נרתיק,פונדה, כלי ניקוי, מחסנית חלופית, ואחריות ומנוי מועדון לשלוש שנים. האקדח נראה בנוי טוב ושוקל רק 70 גרם יותר מהגלוק. כל מי היה שם טען שזה אקדח טוב יותר אבל הם היו כנים ואמרו שהם רכשו כמות גדולה של האקדחים האלה ועל כן המחיר הנמוך.
מה דעת הפורום?
-
בדיוק ראיתי עכשיו בסיזד החדש. אחלה אקדח עם אחלה הדק. בעיני ה"חבילה" שמגיעה עם הסיזד (כוונות ברזל וכ'ו) + מה שמציעים לך במטווח משאיר את הגלוק הרבה מאחור.
נכון, בשב"כ משתמשים בגלוק. אתה בשב"כ?
לגבי טאורוס - לא התנסיתי אישית. בכל מקרה ה"רשת" נגדו, בעיקר בגלל בעיות הזנה ויש תחמושת שהוא לא אוהב. בכל מקרה 3000 ₪ על טאורוס משומש? אתה יכול ללכת למטווח אחר ולקנות שם ב 1000₪
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amitaikl
בדיוק ראיתי עכשיו בסיזד החדש. אחלה אקדח עם אחלה הדק. בעיני ה"חבילה" שמגיעה עם הסיזד (כוונות ברזל וכ'ו) + מה שמציעים לך במטווח משאיר את הגלוק הרבה מאחור.
נכון, בשב"כ משתמשים בגלוק. אתה בשב"כ?
לגבי טאורוס - לא התנסיתי אישית. בכל מקרה ה"רשת" נגדו, בעיקר בגלל בעיות הזנה ויש תחמושת שהוא לא אוהב. בכל מקרה 3000 ₪ על טאורוס משומש? אתה יכול ללכת למטווח אחר ולקנות שם ב 1000₪
הטאורוס לא בא בחשבון, בטח לא במחיר כזה. רק הבאתי אותו כדוגמא לכך שאלא אם אני מתחיל לחפור ביד2, מחירי היד שנייה לא כאלה נמוכים ובצדק - אקדח לא מתבלה ומתיישן כמו אוטו (נראה לי). אני לא רוצה להתחיל לחפור ביד2 כי פשוט אין לי את הכלים להעריך אקדח במצב טוב.
ואפילו אני שמתי לב להדק המדהים של ה-CZ, למרות שמבחינתי הכל יותר טוב מהדק של גלילון...
בקיצור, מומלץ ה-CZ בכזה מחיר?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Or Tzook
בקיצור, מומלץ ה-CZ בכזה מחיר?
לדעתי כן.
ורק שאלה אחת - גלילון? WTF?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amitaikl
לדעתי כן.
ורק שאלה אחת - גלילון? WTF?
http://source.nanafiles.co.il/Upload...s/17351082.bmp
-
1 קבצים מצורפים
אני רואה שכול אחד מציין את הפנטזיה שלו ....
אז שלי זה ה PPQ M2
רענן
קובץ מצורף 103508
-
בס"ד
מתעלק על השרשור
אני התחלתי בתהליך לפני כל גל הטרור ונדרשתי לשלוח טפסים שמוכיחים את התבחין( אחרי הראיון - טפסים משלימים)
שלחתי את הטפסים למספר הפקס שניתן לי, עד עכשיו לא קיבלתי תשובה (שבועיים).
אישור עקרוני כבר ניתן לי.
איך אני יודע אם הם קיבלו את הפקס?(אני קיבלתי אישור בפקס שזה נשלח)
תודה רבה!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asael_10
אישור עקרוני כבר ניתן לי.
הכותרת היא - הנידון: אישור בקשה (חדשה) לרישיון לכלי ירייה מסוג אקדח - אישור מותנה?
אתה בגדול יכול ללכת לרכוש אקדח, לקבוע תור ולהגיע לשם עם כל הטפסים
-
יש למישהו מושג או רשמים לגבי ה-CZ P-07/P-09?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
אני רואה שכול אחד מציין את הפנטזיה שלו ....
אז שלי זה ה PPQ M2
רענן
קובץ מצורף 103508
חס וחלילה פנטזיה. יותר כמו סיוט.
אם על פנטזיות אז הנה:
http://markovicharts.co/wp-content/u...unge-chair.jpg
-
CZ P07 זה דגם עם גוף פולימרי, היבואן שלו לארץ הוא מאיר רוט והוא נותן אחריות לכל החיים על אקדחי CZ.
לדגם הקודם קראו p 07 דיוטי וצריך לשים לב שלא מדובר בדגם הקודם.
אקדחי cz הם וותיקים וטובים, יש להם בישראל יבואן שעומד מאחוריהם, דגמי יריחו, טנפוליו, בול צ׳רוקי ואחרים מבוססים עליהם.
הם לא ברי השוואה לגלוק שעובד בצורה שונה לחלוטין, cz מגיע עם הדק פעולה כפולה, ה p07 מגיע עם אפשרות להחליף את הנצרה למשמיט פטיש.
-
עדכון: ראיתי היום את הגלוק 42 ונראה לי שהוא יותר בכיוון. נכון שהוא קטן ונושא פחות תחמושת, אבל סיכוי הרבה יותר טוב שהוא לא יהפוך ל"אקדח כספת" אצלי.
הבנתי שיש שני דגמים מקבילים של M&P: שילד שהוא יותר קרוב לגלוק 43 ובודי גארד שהוא הרבה יותר קטן (ונראה לי שכבר קטן מידי).
מה המשמעות של הקוטר 380 מבחינת כח עצרה, זמינות תחמושת, וכו? על מי מהם הייתם ממליצים?
ודבר נוסף: איפה נכנס גלוק 26 בסולם הזה?
-
הגלוק 26 רחב יותר,
מבחינת הגודל קצת יותר גדול מה42
היתרון הגדול של ה 26 הוא שהוא לוקח תחמושת 9 ממ רגילה וכן המחסניות של האחים הגדולים שלו מתאימות,
אני יכול להחליט בבוקר האם אני הולך מוסלק עם המחסנית המקורית (10 כדורים) או ללכת עם מחסנית של גלוק 19 כמו גודל אקדח רגיל. מבחינתי הטוב בכל העולמות.
אבל כמו שכבר נאמר, האקדח הכי טוב הוא זה שנמצא עליך ח"ו בזמן אירוע.
-
אין לך שום סיבה לקנות גלוק 42 אחרי שהוציאו גלוק 43 ב 9x19.
43 ושילד הם אקדחי כיס למעשה, אני מעדיף את השילד שהוא הרבה יותר ארגונומי מהגלוק,
בכל מקרה מדובר באקדחים קשים לתפעול ( צריך רמה גבוהה של תרגול כדי לפגוע אתם ) ביחס לאקדחים גדולים יותר, תוסיף לזה את כמות הכדורים המעטה במחסנית, כנראה שעדיף על כלום בכל אופן.
-
חשבת/בדקת את M&P 9c? בגודל בין גלוק 26 לגלוק 19. הערכה עצמה מגיעה עם מחסנית 12 כדור ומחסנית 17 כדור עם "שרוול" שלמעשה נותן לך ידית אחיזה של אקדח פול סייז
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amitaikl
חשבת/בדקת את M&P 9c? בגודל בין גלוק 26 לגלוק 19. הערכה עצמה מגיעה עם מחסנית 12 כדור ומחסנית 17 כדור עם "שרוול" שלמעשה נותן לך ידית אחיזה של אקדח פול סייז
נשמע לי גדול מידי. כרגע אני מתלבט אם לקפוץ מהגלוק 42 ל43 או שילד כמו שהציעו כאן
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
אין לך שום סיבה לקנות גלוק 42 אחרי שהוציאו גלוק 43 ב 9x19.
43 ושילד הם אקדחי כיס למעשה, אני מעדיף את השילד שהוא הרבה יותר ארגונומי מהגלוק,
בכל מקרה מדובר באקדחים קשים לתפעול ( צריך רמה גבוהה של תרגול כדי לפגוע אתם ) ביחס לאקדחים גדולים יותר, תוסיף לזה את כמות הכדורים המעטה במחסנית, כנראה שעדיף על כלום בכל אופן.
אמנם גם ה 43 והשילד קומפקטיים, אבל לא באמת קומפקטיים כמו ה 42 ובשבילי זה קריטי.
השאלה מה החסרון ב 380?
כמו כן, האם יש מחסנית מוארכת ל 42? 6 כדורים נשמע לי מעט מידי.
-
יש מאריכים למחסנית שבאים עם קפיץ, לא ידוע לי אם ניתן לרכוש בארץ, זה מוסיף 2 כדורים.
380 קליע קל וחלש יותר, נחשב גבולי מינוס, לא נפוץ בארץ כמו 9/19 לכן עשוי להיות יקר יותר.
מצד שני - יותר חשוב שתפגע טוב ורצוי שיותר מפעם אחת - 380 הרתע לא מורגש ומאפשר ירי מהיר יותר.
אתה ממילא לא מתחרה עם אקדח כזה ולכן לא קריטי עניין הזמינות והמחיר, לאימון של 50 כדור אחת לשנה תהיה תחמושת.