כן,העתיד מפתיע ולא צפוי לפעמים,או לפחות כמו שאנחנו מדמיינים שהוא ייראה...,יותר ממיליארד רעבים ללחם והרבה יותר בורים יש על הכדור העגול הזה,הקוטביות צועקת לשמיים, זה לא יעבוד, משהו יתפוצץ בדרך, אולי...
Printable View
כן,העתיד מפתיע ולא צפוי לפעמים,או לפחות כמו שאנחנו מדמיינים שהוא ייראה...,יותר ממיליארד רעבים ללחם והרבה יותר בורים יש על הכדור העגול הזה,הקוטביות צועקת לשמיים, זה לא יעבוד, משהו יתפוצץ בדרך, אולי...
סוף סוף נשמע קול שפוי ומפוכח, בפומבי.
אנחנו בעולם יותר דמוקרטי מאי פעם בהיסטוריה הידועה לנו.
בפינה הקטנה שלנו, בנקודת הזמן הזו, איכות החיים והבריאות, ותרבות הפנאי גבוהות מאי פעם.
אז יש לנו זמן וראש פנויים לילל שהכול חרא, ודיקטטורה, ויוקר המחיה, והבטחון....
אנשים מצחיקים.
דרור וכל השאר..
כדאי מאוד לקרוא את תקציר תולדות האנושות של נוח הררי.
ואם בעתידנות עסקינן, כדאי מאוד לקרוא את ההסטוריה של המחר שיצא לא ממזמן.
לא לכל הדברים אני מסכים, וכמו כל ספר על העתיד, גם כאן זה רק ניחוש מלומד.
אבל זה ניחוש שמתבסס מאוד על העבר, ועל הפסכולוגיה האנושית.
כבר כמה מאות שנים מתרחשת מהפכת ההומניזם שמציבה את האדם במקום הראשון ואחריו כל השאר.
על אף כל מני נסיונות לעשות מהפכות נגד (ראה ערך דע"ש) זוהי עדין המהמפיכה החזקה בעולם.
ועתה אחרי שגמרנו עם מלחמות (מלחמות עולם בכל אופן) רעב (הרוב מתוך שבעה מליארד לא נמצאים במצב רעב תמידי)
ומחלות (תוכלת החיים שלנו הולכת וגדלה והיא הגדולה ביותר בהסטוריה האנושית) הצעד הבא הוא על אדם.
יותר חכם מהאדם חי יותר בריא יותר וכן גם עשיר יותר.
איך לעשות זאת? אחת הדרכים היא על ידי מכונות ומחשבים וזה לפי דעתי העתיד.
הגולם לא יקום על יוצרו, אלא להפך יד ביד הגולם והיוצר יתקדמו יד ביד עד שתמזגו.
ואז האדם כמו שאנחנו מכירים אותו יעלם.
נראה לכם רחוק בלתי אפשרי ??
רק תסתכלו על הילדים שלכם והסמרטפונים...
כבר עכשיו הילדים שלנו לא דומים בכלל למה שאנחנו היינו כאשר הינו ילדים !!
תארו לכם ממשק אדם מכונה המחובר ישירות למוח האנושי, מה תקבלו אז?
על אדם...
דרור עם כל הכבוד לך אתה (וגם אני אל תעלב) פרימטיבים לגמרי בדברים שאנחנו נהנים מהם.
העל אדם של הדור הבא יראה את הנהיגה פרמיטיבית ואף מעליבה כמו שהיום אתה רואה אנשים בעולם השלשי
חורשים את האדמה עם מחרשת עץ נמשכת על ידי חמור.
אף אחד לא יהיה מעונין בכלל בכל השטות הזו שנקראת נהיגה.
אם משהו יהיה מטומטם ופרימיטיבי מספיק לצאת לשטח הוא יתן לנהג הרובוטי שלו להעביר אותו, בזמן שהוא נהנה מהנוף.
תמיד יהיו מספר משוגעים פרמטיבים שירצו באמת בעצמם לנהוג..
אבל הם יהיו בשולי החברה ויוגדרו מיותרים כמו האפנדיקס בגוף האדם.
חביבי זה העתיד, כדאי שתתרגל אליו.
יש לך עוד כ 40 שנה לחיות (בתוכלת החיים הנוכחית כמובן) עד אז העתיד הזה יהיה כאן.
אני דווקא מוצא את המערכת כשימושית ובטיחותית.
בהחלט לא מושלמת וחסר בה למשל התראה על רכב בשטחים מתים.
לפעמים בתנאי חושך המערכת על ''סמים'' ומדמיינת אנשים.. 😃
אבל בהחלט עוזרת לשמור על מרחק נכון. למרות שבפקקים וכשחותכים אותך אתה נענש פעמיים.
מוצא אותה כשימושית דווקא ברגעים של היסח דעת. שניה שקראת הודעה (כולנו חוטאים בזה) והיא ישר מזכירה לך שאתה לא מסוגל גם לקרוא וגם להיות על הקווים.
המרחק בין זה לבין להתקין כחובה זו כבר בעיה אחרת. כמו שנאמר פה כבר ברכבים שהחוטים כבר יבשים זה מתכון לצרות. מה גם שלא מצליח להבין איך היא תקרא מהירות ברכבים מסוימים.
רק רוצה לתרום את שני הסנט שלי:
(סיפור דמיוני ששמעתי מחבר דמיוני):
"אני נהג צעיר מלא באנדרנלין (והרבה) שנוסע על רכב ליסינג של ההורים (כן, תתארו לעצמכם איך זה נראה) שמותקן בו מובילאיי.
מצד אחד, כמה וכמה פעמים זה הציל אותי מלהיכנס ברכב שלפני (הסטייה מנתיב וההתרעה על הולכי רגל היו פחות שימושיות לגבי משום מה), כמובן שזה קרה בגלל שאני לא מסתכל על הכביש ומרוכז בפלאפון או כל חרא אחר (כשאני כן מסתכל על הכביש, אני כבר יודע מתי המערכת תצפצף ואני נמנע מלהתקרב יותר מידי רק כדי למנוע את החפירה).
מצד שני, אחרי שאני מכיר את המערכת הזאת ויודע שהיא תתריע בזמן (והיא מתריעה בזמן, בלי פספוסים) אני (לבושתי) מרשה לעצמי להוריד את העיניים מהכביש יותר ממה שהייתי מרשה לעצמי בלי המערכת הזאת, זו כמובן בעיה חמורה, אבל הבעיה היותר חמורה תהיה ברגע שאני אנהג על רכב שלא מותקן בו מובילאיי, אבל הרגלי הנהיגה ישארו כמקודם."
מילים כדורבנות. לידיעת השר כץ.
אסף.
מספר תגובות נערכו / נמחקו לבקשת אחד הגולשים. לא לעשות עניין... תמשיכו.
אסף.
במקרה הזה - טוב שמחקתם וערכתם ...
ובינתיים מתברר שהנתון שהשר כץ הציג על הורדה של 80% בתאונות זה רק על חזית אחור..
כל ההשקעה אולי תוריד את התאונות בארץ באחוזים בודדים,
http://www.maariv.co.il/business/car/Article-511804
וגם את הכסף כץ לא קוטף מהעצים.... זה כסף שלנו, שהיו צריכים להחזיר לנו ע"ח גביית היתר של ביטוחי חובה.
אני מניח שלא נתפלא כאשר יבשרו לנו על קשרים בין בכירי השלטון לחברות שמייצרות מכשירי התרעה.