תגובה: קפיצים לא מקוריים - לא עובר טסט
הוא לא רוצה ספריי צבע הוא רוצה ללכת לפי החוק. מה שהוא עדין לא מבין אבל יבין בהמשך שבמקרים האלו החוק נועד כדי להעביר כספים מהארנק שלו לקופת המדינה ותו לא.
לפותח השרשור - כמו שאמרו לך ידידי, אם אתה רוצה להיות ילד טוב ירושלים וללכת לפי החוק כי החוק דואג לבטיחות שלך ולנוסעים איתך (והוא ממש לא), פרק את כל השיפורים ותחזיר את הרכב למצב המקורי. זו הדרך היחידה שבה משרד התחבורה ואתה תהיו חברים לאורך זמן ובטסטים יחייכו אליך כשאתה בא בגפך במקום לתת למוסכניק/ חבר להעביר לך את הג'יפ טסט.
ולהבא - כל שיפור מתחת לרכב לצבוע בשחור. צבע אדום/ צהוב/ כחול על ברזלים זה מגניב, אבל זו בדיוק הסיבה הישירה שהכשילו אותך בטסט - אך ורק כי הצבע בלט להם בעין. אם הקפיץ היה שחור אף אחד לא היה מדבר איתך.
למכוני טסטים אין שום נתון גובה מקורי אליו הם יכולים להשוות לאף רכב כי במדינה שלנו הכל עובד הפוך - חובת ההוכחה היא עליך, לא עליהם. הם יכולים להכשיל אותך על מה שהם רוצים ואם יש לך בעיה עם זה אתה מוזמן להביא הוכחות למה הם טועים/ למה זה חוקי.
הכשילו אותך אך ורק בגלל שהקפיצים אדומים, ושלא תטעה לא מעניין אותם הגובה. גם אם זה קפיץ מקורי כל עוד הוא אדום זה משופר מבחינתם ואתה תיכשל.
בהצלחה.
לא בטוח שרכב סטנדרטי לגמרי היה עובר, במכון שאני הולך להיבדק כל שנה עם רכב סטנדרטי ועובר חלק השנה בדקו אותי והחליטו למצוא רשימת ליקויים ארוכה, שהורידה לי מהחשבון 2500 ש"ח. וכל הליקויים רק בבור!
נראה שהעניים של מישהו עלינו
לא להאמין.. ואתם שואלים "למה?" - ככה! כי הוא יכול. טסטר מפגר וכך גם בעל ה"מכון"... חכה חודש ולך למישהו אחר..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
archi1963
חנן שלום.
כפי שאמרתי, מחפש פתרון קבוע וחוקי. וכן, אני כן מחפש אשמים, כי הוצאתי אלפי שקלים במקום חוקי לחלוטין עם מוצר שקיבל את אישור משרד התחבורה כשיובא לארץ. ולמרות ששאלתי לא התריעו ואמרו לי - אפילו שיש ספק.
קומבינות מביאות אותנו לאסונות, או שזה חוקי או שלא, לא יכול להיות שעשרות אלפי רכבים מוגבהים נוסעים בכבישי הארץ כשהם במצב לא חוקי, ויפתרו את הבעייה בקומבינה.
קראתי כתבה בחיפוש ברשת כי בעשרת החודשים האחרונים פסלו מכוני הטסטים כ- 4800 כלי רכב בגלל שינוי מבנה, הרבה מהם בגלל הגבהות.
מי שצריך לדאוג פה לסדר זה משרד התחבורה מול יבואני הרכב ו/או יבואני ההגבהות.
ברגע שהגעת למתקין וביקשת הגבהה, עברת על החוק. גם אם מדובר בהגבהה של מילימטר.
אם אני במקום הבוחן ארצה להכנס איתך ראש בראש ברמה עקרונית כל מה שאני צריך לעשות זה לקחת את המק"ט של הקפיץ שלך שרשום על הקפיץ ולבדוק אותו מול הקטלוג של פדרס.
אני יכול להתערב איתך שיהיה רשום שם שהמק"ט מגביה 2".
הרי אם היית באמת רוצה חלק תחליפי היית בוחר במק"ט אחר של פדרס שהוא אכן תחליפי.
אין פה מצב של חצי בהריון. התקנת קפיצים לא חוקיים . התבססת על זה שהיה מעיין תחום אפור שפרשנויות לא מוסמכות טענו שזה "בערך" חוקי.
באה המדינה והבהירה את התחום האפור. אז או שתהיה חכם, תשתמש בפתרונות הקלים והעוקפים, או שתמשיך לחפש פיתרון חוקי למעשה לא חוקי...
ממליץ לך, כמו שנאמר כאן, למצוא דרך לסיים עם הטסט ואח"כ לצאת למלחמות אם תרצה.
יש לי במחסן 4 קפיצים מקוריים ולכן, במידה ואתה מעוניין, אני יכול להלוות לך אותם לצורך זה. תצטרך רק למצוא מישהו שישים לך אותם ברכב.
חברים תודה על התגובות, אדווח בהמשך.
קפיצים לא מקוריים - לא עובר טסט
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
או שתביא אישור מיבואן החלקים שמדובר בחלק חילוף תחליפי המיועד לרכב על פי הוראות היצרן.
כך החלקים יובאו לארץ ואושרו על ידי משרד התחבורה ולכן זה לא בלתי חוקי לכאורה.
אסף.
+1
זה המפתח.
לתת לבוחן את הפתרון ״אפוי ומוכן מראש״, לא להשתמש בכלל במינוח ״לא חוקי״ ולא הגבהה, אלא פשוט מוצר תחליפי שאושר לרכב הספציפי.
זה גם לא חייב להיות באישור היבואן כי מראש היבואן לא מאשר כל חלף תחליפי שנכנס לארץ אלא משרד התחבורה.
כצרכן זה הדבר היחידי שצריך לעניין אותך, שמשרד התחבורה אישר את ייבוא החלק עבור הרכב הספציפי.
יש כאן מי שבעבר הסתובב עם נייר כזה ברכב מוגבה 4״, והראה אותו ליותר מבוחן אחד.
אותי עצרו פעמיים לבדיקה בכביש, בשתיהן מה שעניין את הבוחן זה הצמיגים והכננת.
משיחה עם סייר-בוחן, הוא אמר שאין לו שום דרך לבדוק גובה של רכב כי אין לו את הנתונים אז חוקית אין לו עילה.
להבנתי, זה תופס אותו הדבר בדיוק עם בוחן בטסט או בכביש.
על אותו משקל היו מי שקיבלו הורדות על צינורות מים מסיליקון כחול..
מה שמכוון מראש שהפתרון הכי פשוט הוא לא לחרבן מהמקפצה עם גלגלי 40״, והגבהות של משאית, וספריי שחור..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
archi1963
חברים תודה על התגובות, אדווח בהמשך.
רק קח בחשבון שלא רק אנחנו קוראים כאן אז אל תדווח על מה שלא כדאי שיגיע לעיניים הלא נכונות.