-
תגובה: פורסם בפייסבוק - משרד התחבורה בבדיקות פתע לרכבים בעת שהם במוסך
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני רוצה לומר משהו.
יש חוק והמכונים ומשרד התחבורה בסך הכל מפקחים על יישומו. הם עושים את העבודה שלהם אז אל תבואו אליהם בטענות. לפחות לא בנושא הזה.
הבעיה היא החוק שהכל אסור.
אסף.
לצערי, אני כלל אל חושב שהמכונים באמת עושים את עבודתם נאמנה.
אם מכון מסויים מתקשקש 3 שעות אם הטרופר שלי מוגבה או לא, עושים קונסוליום של מועצת חכמי המכון סביב הטרופר, מגרדים בראש, בסופו של דבר מנהל המכון בא מתכופף ופוטר: "זה בסדר".
אבל 9 ימים אחרי כן, עוצרים אותי בוחני משרד התחבורה ומוצאים משאבת הגה נוטפת ורטובה, מה זה אומר על המכון שהתקשק על חרטא ואת זה לא מצא?
מה עשו בדיוק הבוחנים של מכון הרישוי בבור?!
וסיפורים דומים שמעתי לא מעט.
-
לא יודע מה עשו הבוחנים בבור. אבל אני כן יודע שבמקרה הטוב, משאבת הגה יכולה להיות היום יבשה ומחר מטפטפת. במקרה הרע - איך אתה בעצמך לא שמת לב לשלולית שמן ATF מתחת לרכב שלך?... ודווקא ברכבי שטח מכוני הרישוי מגדילים ראש בודקים בשבע עיניים שוב ושוב כל בדל קלמנטינה (מה שהם לא בדיוק עושים בפרייבטים) פוסלים על ימין ועל שמאל גם מכלולים תקינים לחלוטין (כי יש להם הוראה ממשרד התחבורע "להחמיר בבדיקת רכבי שטח").
בנוגע לתופעת ההתנדבות למשטרה שבעיני היא פסולה מכל כיוון שמסתכלים עליה ולא נחזור על ההסברים למה - כבר שנים אני אומר את זה - תפסיקו לקפוץ בראש כמו חמורים כדי להתנדב ולסייע למוסדות המדינה שרודפים אתכם.
-
דרור אתה צודק בנושא ההתנדבות , אתה יכול להוסיף לרשימת" אל תעשה " : לא להצביע . לא לשלם מסים . לא לקרא עיתון . לא לשמוע חדשות ואני יכול להמשיך....
עידו
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
-
סיפור על מכון רישוי מאתמול. בא הנהג של החברת ליסינג לקחת את האוטו לטסט. אמרתי לו שהברקסים מצפצפים ושצריך להחליף מגבים. הראיתי לו איך המגבים מורחים ואמרתי שיחליפו גם אם הבוחן לא אומר כי הוא לא בודק אם הם מנקים טוב אלא רק מדגדג אותם.
החזיר את האוטו אחרי קצת יותר משעה. אמר שלא החליפו מגבים כי לא היה בסניף. אבל זה בסדר זה עבר טסט ככה. זה בסדר אמרתי לו. זה מפריע רק כשיורד גשם ולא רואים כלום. חפיף. העיקר שעבר טסט.
אסף.
-
כדי להחליף מגבים ברכב ליסינג צריך לתלוש את הגומי לפני שאתה מוסר את הרכב.
-
פעם לפני הרבה שנים ישבתי במוצב עם מילואימניק מבוגר עולה חדש מברית המועצות, שרד פה 10 שנים וכשנה לאחר המילואים ירד לקנדה.
בקיצור ,סיפר לי שפה במדינה קשה לו מאוד להסתגל, הוא סיפר שכל חייו בברית המועצות הכל היה ברור ,לכל דבר היה מחיר ,היה עוצר אותך שוטר -היית מוציא שטר ,נותן לו ונגמר הסיפור,כמו כן אם נזקקת לשרות של פקיד ממשלתי, פשוט מאוד....מצד שני ,הוא אמר שפה בארץ כולם יודעים שהכל מושחת, כמו שם, רק הרבה יותר מסובך ,אתה לא יודע מי לוקח מה ,כמה ובאיזו צורה. זה אשכרה סיבך לו את הצורה והוא ברח מבולבל לקנדה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לא יודע מה עשו הבוחנים בבור. אבל אני כן יודע שבמקרה הטוב, משאבת הגה יכולה להיות היום יבשה ומחר מטפטפת. במקרה הרע - איך אתה בעצמך לא שמת לב לשלולית שמן ATF מתחת לרכב שלך?... ודווקא ברכבי שטח מכוני הרישוי מגדילים ראש בודקים בשבע עיניים שוב ושוב כל בדל קלמנטינה (מה שהם לא בדיוק עושים בפרייבטים) פוסלים על ימין ועל שמאל גם מכלולים תקינים לחלוטין (כי יש להם הוראה ממשרד התחבורע "להחמיר בבדיקת רכבי שטח").
בנוגע לתופעת ההתנדבות למשטרה שבעיני היא פסולה מכל כיוון שמסתכלים עליה ולא נחזור על ההסברים למה - כבר שנים אני אומר את זה - תפסיקו לקפוץ בראש כמו חמורים כדי להתנדב ולסייע למוסדות המדינה שרודפים אתכם.
הפוך גוטה!
כששוטר עוצר אותך ובטעות אתה מגיש לו עם המסמכים רשיון נהיגה משטרתי לרוב אתה ממשיך בשלום לדרכך.
אדיוט מי שלא מתנדב!
-
מהכרות עם ראש המבדקה לרכב בטכניון בעבר .שחיפש עבודה למבדקות שלו.נסיתי לשכנע אותו ששוק המשופרים יכניס לו עבודה רבה (וכסף) .
התשובה שלו היתה שפשוט זה לא מעניין אותו ואין לא שום רצון ועניין לאשר שינויים ברכב שלא לפי היצרן.
אם אתה רוצה רכב גבוה\נעול\ממוגן\צמיגים גדולים\פנסים\וכ"ד פשוט תקנה רכב כזה מהיצרן שכן מיצר רכב כזה.
אבל בשביל לאשר כננת...שהיא מסוכנת להולכי רגל, מעמיסה על מתלי הרכב,מוסכנת בהפעלתה את זה הוא בוחן ומאשר.
למה? כי ? ככה!
-
כי זה מכניס כסף בלי לעבוד קשה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zik5
מהכרות עם ראש המבדקה לרכב בטכניון בעבר .שחיפש עבודה למבדקות שלו.נסיתי לשכנע אותו ששוק המשופרים יכניס לו עבודה רבה (וכסף) .
התשובה שלו היתה שפשוט זה לא מעניין אותו ואין לא שום רצון ועניין לאשר שינויים ברכב שלא לפי היצרן.
מצד שני כשפונים בפרטיות הם כן בודקים ונותנים אישורים, כך לפחות שמעתי מבעל רנגלר משופר שהחליט ללכת בדרך הארוכה לסידור השיפורים הגדולים שהוא ביצע ברכב.
-
מעל ל600 לייקים לדף תוך פחות מיומיים...
sent from my WJ
-
משרד התחבורע
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n...cbae7e35f05528
לכל מי שחושב שהמצב הולך להשתנות....
חברים וג'יפאים יקרים.
לאחרונה אנו עדים "להכרזת מלחמה"
של משרד התחבורה על הג'פאים ועל הג'יפים המשופרים לכאורה.
אנו עדים להחרמות ,הורדות מהכביש והנחיות דרקוניות של משרד התחבורה לבוחני הרישוי, שלמעשה מקעקעת את האפשרות להבחן כהלכה ולקבל את אישור הרישוי השנתי.
לכן החלטנו לצאת
"לקרב בלימה משפטי" בהתיעצויות עם עורכי דין ומשפטנים הגענו למסקנה שיש מה לעשות בנושא.
ולכול הפחות לבלום במיידי את כדור השלג המתגלגל הזה.
לכן ביום שני ה-16.11.15
בשעה 20:00בהיכל הספורט מכבי חולון ברחוב פרופסור שור בחולון
יערך כנס ענק של כול המועדונים וכל הג'יפאים וציג בפניכם את הבעיתיות החוקית ודרכי הפעולה שננקוט.
זו קריאה לכל הג'יפאים באשר הם אספנות ורוביקונים כאחד.
מפסיקים להיות שק חבטות משיבים מלחמה.
לא לפספס.
נא להעביר בקבוצות הווצף ולעשות שיתוף
-
אתה יכול לפרסם פה הפגנות עד מחרתיים, ואפשר להפוך את העולם ולהזיז הרים.
ואז, ואז, תאונה אחת כמו ההיא היום בכנות - וסלאמת. החזרתם אותנו 50 צעדים אחורה. ולא משנה הסיבה (השמועה אומרת שכל הפרונט שם התפרק, אבל זה לא מבוסס).
אנשי הרוביקון המהוללים - אתם לא ג'יפאים. הניסיון שלכם להוכיח למי יש יותר גדול הורס לכולנו.
הלוואי שיתפסו שם כבר שכל, יזרקו את המכוניות שלכם מהכביש, ויעזבו אותנו כבר.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
-
היום רץ בפייסבוק בוואטסאפ שבוחני תנועה בודקים רכבים בזוקיאדה.
כמובן שהכל שטויות, היית ניידת משטרה בכניסה למצפה מודיען שבדקה רישיונות לכל רכב שנכס.
-
סליחה, במשך שבוע הייתי קצת מנותק ממה שקורה בארץ.
באיזו תאונה מדובר?
-
לא מצליח להעלות לכאן את התמונות, אבל איזה וואנבי_ביג_פוט_רוביקון פירק היום איזו קורולה בדרום (צומת כנות, אולי?).
לא יודע לגבי נפגעים. השמועה אומרת שהתפרק לו משהו בפרונט, ואיבד שליטה. שוב, שמועה.
העובדה היחידה שאני יודע היא שרצות ברשת תמונות של רוביקון מפלצתי וקורולה מפורקת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
OFF-RoaD
אתה יכול לפרסם פה הפגנות עד מחרתיים, ואפשר להפוך את העולם ולהזיז הרים.
ואז, ואז, תאונה אחת כמו ההיא היום בכנות - וסלאמת. החזרתם אותנו 50 צעדים אחורה. ולא משנה הסיבה (השמועה אומרת שכל הפרונט שם התפרק, אבל זה לא מבוסס).
תאונה של 3 פרייבטים, מה הקשר לשרשור?
וכן, אני גם חושב שמגזר מסויים, עם חיבה לרכבים מסויימים מחרבנים מהמקפצה ופוגעים בכולנו.
-
אכן בצומת כנות, עברתי שם במקרה היום אחה"צ וראיתי באמצע הצומת רנגלר שחור משופר קלות, כשהסרן הקדמי בהסטה וזרועות רדיוס מנותקות...
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
התמונות הגיעו אלי.
הפרייבט המכוסח (מכוסח קשות, אני מקווה שאף אחד לא נפגע שם) זה מיצובישי אטראז'.
הנזק הנראה לעין בג'יפ - JK רוביקון שחור ענקי - לא נוראי. אבל מוטות הרדיוס מפורקים מהסרן.
אהה, הוא גם על גלגלים שלעניות דעתי הם לפחות 37'. אני לא קובע שהכשל נגרם בגלל הגלגלים העצומים או בגלל ההגבהה המסיבית כי באותה מידה הוא יכול להיגרם בגלל תחזוקה לקויה או נזק שנגרם לו מאלף ואחת סיבות או סתם בגלל בלאי אבל להתעלם מהגלגלים העצומים ומהגובה זו צביעות. יותר מזה אין לי מה להוסיף בלי שנגלוש כאן לויכוחים הישנים.
דבר אחד ברור - אם עד כה לא ידענו על תאונות בהם מעורבים ג'יפים שמשופרים בהגזמה, אז זהו - הנה יש לנו את הראשונה. אחלה תחמושת למבקשי רעתנו.
-
דרור, יש לך מידע שהתאונה נגרמה באשמת הרוביקון?
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
-
לא. אין לי שום מידע מי אשם וגם לא קבעתי את זה. אני לא בוחן תאונות ולא מוסמך לקבוע מי אשם ובאיזו מהירות זה קרה
אני רק אומר מה שאני רואה
-
אנשים אתם קופצים למסקנות מיותרות, לצאת בהצהרות שיזרקו אנשים שנוסעים ברוביקונים משופרים מהכביש זה פשוט מגעיל.,.
אם הם נהנים משטח טכני והרכב נבנה עבור המטרה הזאת אז הם לא ג׳יפאים?!?!? אתה מבולבל...
יש עוד סוגי אנשים וג׳יפאים שנהנים מסוגים אחרים של השטח בו אתה מטייל...
נ.ב 1 - אני לא בעל רוביקון...
נ.ב 2- ממקור אמין הבנתי שהפרייבט אשם (זה לא ימנע מהמשטרע לתפוס את הגל ולהאשים את בעל הרוביקון)...
חבל על השנאת חינם....שבת שלום לכולללללם!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
2 קבצים מצורפים
פורסם בפייסבוק - משרד התחבורה בבדיקות פתע לרכבים בעת שהם במוסך
מהתמונות אפשר לנחש אבל לא לקבוע שהגיפ אשם אבל גם אם לא אז הוא איבד חלק חשוב מהפרונט בקלות גדולה מדי.
אבל מי יודע, אולי פתאום הטויוטה התחילה לנסוע במהירות רוורס...
קובץ מצורף 103511
קובץ מצורף 103512
השיפורים לא יזכו לאהדה ציבורית.
האכיפה נגדם דווקא כן תזכה לאהדה.
התאונה הזו בתזמון מושלם מבחינתם למבצע. תמונה אחת שווה אלף מילים...
תהיו כנים עם עצמכם ותודו בפני עצמכם שהחברה הגזימו.
הרבה זמן לא היתה אכיפה אבל ידעתם שזה זמני ושאתם מחוץ לחוק.
חבל על המאמץ שלכם כי אין סיכוי שיתנו לכם להמשיך ככה באופן חוקי.
תורידו פרופיל לזמן מה ותפסיקו להשתין מהמקפצה בסגנון של חיים כי למדינה יש יותר גדול ועבה משלכם
-
יש פה מיקס בין שני דברים, הראשון שרלוונטי הוא שמישהו החליט לאכוף את הסעיף הזה בחוק ולהתלבש על ציבור עצום של נהגי רכבי שטח.
השני הוא האם החוק באמת נכון ומטרתו באמת להוריד רכבים מסכני ציבור מהכביש. לגבי הסעיף השני אין לי ספק שאין קשר בין סכנה להורדה בגלל החוק היבש. כבר רשמתי שיצרן הרכב ג'יפ מוכר קיטים להגבהה שלו עצמו (mopar) ובמידה ומישהו מעוניין הוא כך יכול לרכוש את הרכב שלו בארה"ב (אני ראיתי קיטים ל 37 אינצ'). אני מניח שברור שאם היצרן מאשר זאת, אז כנראה זה בטיחותי "מספיק" גם אצלנו. אגב, ניחא היו מתלבשים רק על רוביקונים 40 אינצ', אבל הם התלבשו גם על רכב עם הגבהה של קפיץ מגוחך 2 אינצ' ולכן זה אומר לי שזה סה"כ מחול שדים עיוור בלי באמת הבנה אמיתית מה מסכן ומה לא.
אגב, השאלה למה החליטו להתלבש על הסעיף הזה בחוק לרכבי שטח הוא מסקרן. למה נניח לא עוצרים כל רכב שני בארץ על אי התאמה בין קוד מהירות שרשום לו ברשיון לבין זה שבפועל יש לו על הצמיג ברכב?! הרי המוני צמיגים סינים שבינם ובין בטיחות אין שום קשר, נוסעים בכבישים ומסכנים את הבטיחות של כולנו...למה לא מפסיקים את התופעה?! אולי סתאם בגלל שבטיחות לא הייתה לב העניין פה.
-
בועז אם הפרייבט נכנס באדום מלא לצומת דווקא התאונה נראית הגיונית....
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
-
בד״כ כשיש תאונת חזית-צד, הרכב שפגוע בחלקו האחורי (כמו בצילום), היה עמוק בתוך הצומת כשנפגע, כלומר לא מסתדר עם זה שהוא ״גנב את הרמזור״, אלא אם הוא במודע נכנס באדום מלא הרבה אחרי שהרמזור התחלף.
אבל כל זה בגדר אולי והשארות לפי צילומים, קשה מאד לדעת מי אשם רק מהצילומים.
גם ניתוק מוטות הרדיוס זה לא אינדיקציה לשיפורים, זה קורה בתאונות כאלו גם לרכבים סטנדרטיים.
-
לא יודע אבל ההתנהלות והתגובות של חלק מחברי האתר לאכזבתי ולצערי מגלה סממנים של שמחה לעיד ומוסר כפול.
כל זמן שזו סופה ישנה ומשופרת מהתחת או cj או דיפנדר או צ׳רוקי או גרנד צ׳רוקי זה בסדר זה בטיחותי זה לא יודע מה... אבל כשזה רנגלר או חלילה רוביקון זה פשע .... כאילו מה נסגר איתכם....
-
אציין כי כל מה שנאמר כאן מסתייג מכלי רכב שביצעו שינוי מבנה...!!!תמונה ראשונה:
התקנות המדברות על מה שמותר לשוטר, בוחן תנועה ובוחן של משרד התחבורה לעשות לרכב שנחשד ואו נמצא לא תקין או כאשר קיימת בוא תקלה סדרתית (תקלה שנגרמת מחלף סידרתי המותקן ברכב) ואו נעשה בו שינוי המסכן את בטיחות הנוסעים ברכב וסביבתו...!!!יחד עם האישור והסמכות להורדה ואו הזמנה לברור ובדיקת הרכב הלכה למעשה הם מחוייבים להסביר ולנמק לבעל הרכב את הסיבה להורדה.
ידיעת התקנות יכולות למנוע הורדה במקרים מסויימים...
תמונה שניה: הגבהות...
תקנה 313 מגדירה גובה ורוחב כלי רכב ע״פ משקלו הכולל.
רוחב הרכב לא יעלה על 2.55 מטר משני הקצוות הרחוקות ביותר ברכב תקנה 313 א 1 א
למרות שהמראות הם הקצוות הרחוקות בדרך כלל ימדד הסרן האחורי מקצה גלגל לקצה גלגל.
המשקל הרלוונטי עבורנו הוא בין 1500 ק״ג לבין 3500 ק״ג הגובה המצויין במטרים הינו עד 3.00 מטר תקנה 313 2 א 2
גובה כללי : מחלקו התחתון של הצמיג ועד ההתקן הגבוה ביותר ברכב כולל גגון.
התקנה לא מציינת איסור ואו הגבלה על הגבהה מעבר לאיזה גובה מקסימלי מותר לרכב להיות...!!!
רכב שהוגבה בקיט יעודי ולא בוצע בו שינוי מבנה עומד בתקנה זו ולא אמור להיות מורד מהכביש...!!!
תמונה שלישית: קפיצים תקנה 323
תקנה זו נאכפת כלשונה - התקנת בולם / קפיץ אשר מתאים למשקל הכללי של הרכב, התקנה איננה מגבילה סוג ואו דגם ספציפי מעבר למצוין כמו כן היא איננה מציינת ואו מכילה איסור לדגם משופר או איכותי יותר מהמקור שהותקן ע״י היצרן...!!!
בהתאם לכך גם אין מניעה להתקין קפיצים ובולמים להגבהה כל עוד לא נעשה שינוי מבנה להתאמתם...!!!
תמונה רביעית: צמיגים
גם פה התקנה נאכפת כלשונה אבל דעו כי יבואן הרכב הוא אינו בעל עמדה להתנגד ואו לאשר שינוי מידת צמיגים הסמכות לכך הינה של היצרן ושלו בלבד.
שימו לב התקנה מתיחסת ליצרן הרכב ולא ליבואן... הלכה למעשה כל התקנות בנושא הרכב עצמו מתייחסות ליצרן ולא ליבואן...
והוא ורק הוא יכול לאשר שינוי.
נכון שברוב המקרים היבואן הינו בא כוחו ואו נציגו של היצרן בארץ אך פניה ישירה ליצרן במייל המפרט את ההגבהה ואת הצורך לשנות מידה יכולה להניב תוצאה חיובית...
קיימים תקדימים לכך בארץ...!!!
התנגדות היבואנים מבוססת על חשש מהשלכות משפטית ולכן באופן גורף הם מסרבים לאשר שינוי מידה למעט מידה מקבילה מ״מ / אינצ׳...
לגבי המכתב תמונה חמישית:
פניה ליצרן יכולה לעזור במידה ומדובר בקיט יעודי המוכר ומאושר על ידו...
קיט יעודי הוא קיט שיוצר עבור היצרן ואו נמכר ע״י היצרן עצמו ובאישורו ולכן הוא חוקי להתקנה...!!!
(בחלק מהמקרים גם כאשר מתבצע שינוי מבנה)
יחד עם זאת סדר הדברים הוא קבלת אישור בכתב מהיצרן להתקנת הקיט,
פניה לעמדה מספר 1 לקבל אישור עקרוני להתקנה ואז להתקין לחזור לעמדה מס 1 לביקורת ואישור סופי.
אגב - בנוסף לכך מסתמן כי התקבלה הוראה מנהלתית לאכיפה והורדה של ג׳יפים משופרים מהכביש כולל ביקורות במוסכים....
סדר הדברים מורכב כך:
חוק
תקנה
צו
הוראה מנהלתית
צו והוראה מנהלתית באים ע״מ לעזור לאכוף חוק ותקנה ובמידה והם מנוגדים - חוק ותקנה הם הקביעה בהרכאה משפטית...
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net...ac&oe=56F22041
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...96e2f890690f46
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.n...464d7138061ac5
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net...69&oe=56AE5949
-
-
חיים, אתה חיברת את כל הפוסט המנומק והיפה הזה?