15 אלף בשביל מה? בשביל אינץ' ומידה אחת גדולה בצמיגים או 15 בשביל רכב משודרג בכבדות על צמיגי 37-40" ?
Printable View
15 אלף בשביל מה? בשביל אינץ' ומידה אחת גדולה בצמיגים או 15 בשביל רכב משודרג בכבדות על צמיגי 37-40" ?
לונגארם+37
רענן, למיטב הבנתי, הליך התקינה הפרטני שדובר עליו בזמנו אינו פתוח היום מסיבות כאלו ואחרות, אשמח לטעות בנושא.
תבטל מקרה, למען הסר הספק, אני לא מחפש קיצורי דרך, חשוב לי להיות שלם עם עצמי באשר ליכולת שלי לנוע בכבישים מבלי לסכן אחרים.
באשר לייצר התחרות, לפחות ברמה האישית, הוא קיים מבחינתי רק ביני לבין עצמי. עניין של רדיפה לשלמות פשוטו כמשמעו.
ברמה האישית, אני קרוב מאוד למקום אליו שאפתי כך שאין עניין לשאיפה אחרת מבחינתי. במידה והרכב לא יספק אותי, אעבור לשלב הבא ואבנה באגי בייצור עצמי.
במקרה כזה, הרנגלר יחזור להיות רכב טיולים משפחתי ותו לא.
יניב אתה 10! תתעלם מכל המקלידים המקטרגים.
ברגע שהרכבת עזבה את התחנה (וכרגע מה שהיה כבר לא רלבנטי) הדרך שלך לניהול המשבר היא הנכונה ואני מקווה שחברים נוספים בפורום הזה שמצויים בתחום, יסייעו בידך.
בנוסף, אם תצליחו לייצר נתיב חוקי בו ניתן יהיה להכשיר רכבים עם צמיג 40 תבורכו ולו רק בגלל שזה יהיה סימן קטן לכך אנחנו שואפים להיות מדינה נורמלית שלא חושבת רק על צבא ומלחמות.
אני גם בטוח שרובם של חברי "מועדון המליון" (סתם הגדרה מנופחת לחבר'ה רציניים שהלכו עם התחביב שלהם עד הסוף) הם חברה טובים וראויים בדיוק כמו חברי פורום גיפולוג.
יישר כוח ובהצלחה.
עמית
את דרור ברלי כידוע אני מאוד אוהב ומעריך אבל בואו נודה על האמת, לפעמים הוא נוטה לתחזיות אפוקליפטיות מדי.
תחזית מחירי הנפט של עד סוף 2015 עומדת להתנפץ בקרוב.
אני מקווה שגם זו לגבי הענף תלך בדרכה של זו.
בשביל לחזק את הטענה שלי שמחירי הנפט הזולים ( מחצית מהתחזית של דרור) מצאתי לנכון לצרף כתבה זו...
רק בכדי שלא תתפסו למאניה דיפרסיה כי ברנרד מפמפם שדרור תמיד צודק [emoji6]
קובץ מצורף 104146
רואים צרות באופ"ק: קרטל הנפט לא רוצה לכרות את הענף עליו הוא יושב
http://www.calcalist.co.il/articles/...674796,00.html
בועז, מה אתה מחפש אותי?... הדרך שלך להתמודד עם בשורה רעה היא להרוג את השליח?
תחכה ל-1 בינואר ואז נדע טוב יותר.
חס וחלילה [emoji6]
בינתים אין שום סימן מעודד או סיבה למסיבה.
בעיות קשות לכל מי שצריך לגשת לטסט, משופר או לא, הן כבר עובדה.
יש ויש. לא בכל מקום יש בעיות.
אל תשחירו את התמונה לחינם
https://www.facebook.com/state.secur...76?pnref=story
מתברר שיש "נציגים" מול משרד התחבורה.
אצל מועדון המליון הבעיה שווה מאות אלפי שקלים של השקעה מעל מחיר הגיפ.
בזמן שאנחנו ישנים בעמידה הם נכנסים למאורת הדובים ובועטים בכל דב אפשרי על מנת שיפתור להם את הבעיה.
אני מבטיח לכם חגיגית שאם הבעיה שלהם תיפתר שאר הענף יהיה בבעיה או גרוע מזה- גם הם וגם אנחנו נהיה בבעיה.
לי אין רעיונות מה לעשות נגד זה ואני מוטרד מאוד.
יותר מהתחזיות של דרור אם הם ימשיכו להטריד את הפקידים.
מה שבטוח שזה שהם מובילים את המהלך בלי שיש שם קול של הרוב השפוי זה רע מאוד עבורנו
על סמך מה אתה קובע שאני טועה?
ומי ״מיצג״ את הגיפאים ועל איזה בסיס?
יא אללה איזה נציגות מכובדת.
אסף.
קובץ מצורף 104150
העיקר שהוא לא כותב שמות בשביל שנשמות טובות לא יעשו שטויות.
שטויות זה כנראה משהו שהוא מקפיד לעשות לבד.
בהמשך הוא מציין שהוא רואה את האור.
לא הבנתי אם הוא חווה התגלות או שזה האור של הרכבת הדוהרת ממול.
אין ספק, הנהגה שמגיעה לנו כי אנחנו משאירים את הזירה ריקה.
אגב, מי זה האורן גל הזה.
מישהו יודע לספר עליו משהו כי שמעתי משהו מטריד ואין לי יכולת לאמת את המידע בינתיים.
כי אתה מחפש את השם הלא נכון.
אסף.
מילה לא תשמעו ממני... מילה.
שמעת רענן? :cool:
טוב אולי רק כמה.. קטנות.
אבל לא עכשיו..
בעצם כן עכשיו.. אבל בקטנה.
בועז - אני לא חושב ואני לא מפמפם שדרור תמיד צודק..ממש לא - הוא לא.
ולמחירי הדלק אין שום קשר... תרא איך מטוס אחד יכול להפוך את כל שוק הגז על פיו (וגם את שוק הירקות)... איך דרור יכול לחזות שהטורקים יפילו מטוס רוסי?
אבל זו בכלל לא הנקודה.
לא משנה כמה פעמים דרור צדק וכמה טעה... משנה שעכשיו, אלא אם תהיה תפנית חדה (כפי שאתה רומז), הכיוון מראה שהוא בהחלט צדק.
וזה חבל שהוא צדק - אני אוהב אותו בדיוק אותו הדבר גם אם יטעה אבל .. צדק. מה לעשות.
אני מגיע בינואר... אחרי האחד בינואר = יהיה לי זמן לחפש חוטיני במידה שלי (או שלך) אם אצטרך...
אני אשמח לקנות במידה שלי:(.
ואפרופו "נציגות שפוייה" - רק מ"הפירסומים" פה (אין לי פייסבוק) אני חושב שזה באמת עצוב מה שהולך שם... עצוב מאוד.
כל ההתנהלות שם נראית לי הזויה ומעיין האדרה עצמית וצבירת "לייקים" ועוקבים בפייסבוק הזה.. אחרת מה הסודיות הרבה?
מר אורן גל הנכבד (?) - מה היה בפגישה? מה נאמר לך? ויותר חשוב,מה אתה אמרת ועל מה "הסכמת"? מה כל השושו הזה? יש לך חוסר בפעילות צבאית/בטחונית חשאית, שאתה ממדר את כולם... למרות שמתיימר לדבר בשם כולם?
יש את המשפט ההוא שאלף חכמים צריכים להוציא אבן שטיפש אחד זרק למים.
אצלינו ביחידה נהגו לומר ש"את האדוות שטיפש אחד יצר, כשזרק אבן למים, אף אחד לא יוכל לעצור"...
אני לא מכיר את "הנציג שלי", אורן גל הזה... אבל לא נותר לי לקוות שהוא ... לא זורק אבנים למים:(.
משום מה כולם מתנפלים על משפרי הקיצון כמחוללי שינוי הגישה של משרד התחבורה, יתכן ויש להם תרומה אבל לדעתי אתם ובלעדיהם שינוי הגישה היה מגיע. תחום ג'יפאות השטח השתנה מאוד בשנים האחרונות והוא גדל והולך מיום ליום, לכן גם במשרד התחבורה כבר לא יכולים להמשיך להתעלם ממנו כבעבר. בכלל לא בטוח שדווקא משפרי הקיצון הם שגרמו להתייחסות החדשה. לכן מי שהתחביב יקר לו, צריך וכדאי שיתעורר להוביל מהלכים ולא לצעוק שקט אל תעירו את הדוב. הדוב כבר ער והוא כאן. הגישה של שב ואל תעשה הייתה אולי טובה כשגם "האחרים" נהגו כך. אבל כרגע הגישה הזו לא נכונה וצריך להחליף דיסקט ומהר.
רגע, אז בעצם מפגש ג'יפולוג, שמתרחש בסופ"ש האחרון של 2015 יהיה מסיבת פרידה של כולנו מהג'יפים? טיול אחרון ודי? כמה סמלי....:rolleyes:
אפשר לעשות מדורה.
אסף.
יש עוד התכתבות של אורן גל עם משרד התחבורה
הוצאנו היום מכתב בקשה למנכ״ל משרד התחבורה במייל ע״מ לבדוק את האופציה לבטל ואו להקפיא את נוהל 131.... נקווה שבקשתנו תענה בחיוב.
(שם המהנדס הוסר בכוונה מהפוסט)
לכבוד:
מר עוזי יצחקי
מנכ״ל משרד התחבורה.
שלום רב,
שמי אורן גל ואני מקים ומייסד את 4X4 OFFROAD ISRAEL בין הקבוצות הגדולות והמוערכות בארץ ובעולם בנושא ה 4x4.
אתמול התקיימה ישיבה ביני לבין ----------מהנדס ומנהל מערך התקינה של משרדך, חייב לציין שמדובר באדם אדיב ומנומס בעל תודעת שרות גבוהה.
הישיבה התקיימה בנושא התקינה והנהלים החדשים האמורים להיכנס לתוקפם בתחילת השנה הבאה עלינו לטובה, ולמיטב הבנתי הכיוון הוא לעשות סדר בבלגן וזה בהחלט צעד חיובי ומבורך גם בעולם הג׳יפאות...
ראה פוסט ותגובות לפוסט שכתבתי אחרי הפגישה...
https://www.facebook.com/state.secur...48977522033776
שוב ראוי לציין כי כלל הג׳יפאים תומכים בצעד תקינתי מנהלי שימסד את נושא ההגבהות והשיפורים ויצעיד את תחום הג׳יפאות בישראל אל הקידמה ויש לנו מה לתרום לעולם...!!!
במקביל מתקיימת אכיפה ממוקדת כנגד כלל רכבי ה4x4 הן בכבישי ישראל והן במכוני הרישוי, כלי רכב מורדים מהכביש גם עם הגבהה סטנדרטית של 2 עד 3 אינצ׳ שזו ההגבהה המקובלת והסטנדרטית לכל רכב שטח, לראיה יבואני הרכב מוכרים אותה כחלק מעיסקת הרכישה לכל דורש, היא מותקנת ברכבים של חברת חשמל, רשות שמורות הטבע, רשות שדות התעופה והנמלים ועוד רבים אחרים....
ראוי לציין כי בפנייתי זו אליך, אינני מדבר על ״מפלצות״ שבהם בוצעו שינויים מרחיקי לכת... פנייתי היא לבעלי קיטים בסטנדרטים המקובלים בארץ ובעולם כולו....
כיום המצב שכל רכב כזה מורד מהכביש תחת נוהל 131 תקנה 380 שינוי מבנה...
הגבהות אילו אינם נכללות בהגדרת הבסיס החוקי ואינם הלכה למעשה שינוי מבנה כהגדרתו.
יתרה מזו שאין כיום תקנה המגדירה הגבהה לרכב למעט תקנה 313 המגדירה רוחב וגובה מקסימליים המותרים והמוגדרים ע״פ משקלו הכולל של כלי רכב - וכולם עומדים בתקנה זו.
לכן האכיפה אינה מתאימה לתקנה ורכב המורד מהכביש בגינה הורד שלא ע״פ התקנה והחוק.
המצב כיום אבסורדי פשוט מורידים ומכשילים כל רכב שזז גם אם הוא תקין לחלוטין והתשובה של מכוני הרישוי למהות ההכשלה הלא ברורה הזו אחידה: ״זו ההוראה שקיבלנו לא רוצים להסתבך עם משרד התחבורה״
וגם הבוחנים בכבישים אינם יודעים להסביר את מהות ההכשלה מעבר ל ״הרכב מוגבה״
לאור הישיבה שהתקיימה אתמול והנחת העבודה המתקיימת כי עולם הג׳יפאות בישראל סוף סוף עושה צעדים קדימה.
אני פונה אליך בבקשה לבטל או לפחות להקפיא את נוהל 131 גם מהסיבה החוקית שציינתי קודם וגם למען ההגינות שכן פנינו מועדות לקידמה....
לכן אם תקבל את פנייתי אבקשך להוציא הודעה דחופה הן למחלקת הבוחנים במשרדך והן למכוני הרישוי בכדי לעצור ולתקן את העול שנגרם.
בטוחני שדברים לא נעשים במזיד אלה בכוונה לעשות סדר בבלגן ויש בלגן, אבל הוא מינורי לעומת כלל הקהילה ואי אפשר להכליל בו קהילה שלמה...
בהנחה שפנייתי תתקבל כולי תקווה שהנושא יטופל במהירות וביעילות הנדרשת.
בתודה ובכבוד רב,
אורן גל
4X4 OFFROAD ISRAEL
050-3001947
פניה ראויה ומכובדת.
לא שאני אופטימי אבל בכל זאת
מציע לא לדון כאן בפניה, היא אולי מכובדת אבל...
רגע, אילו יבואנים מציעים הגבהה עם רכישת רכב חדש?
אני לא מכיר את הפרסונה ולא שותף לעליהום, אני כן חושב שצריך לאחד כוחות.
אני מדבר על התוכן שחלקו בעייתי כשפונים לסמכות שילטונית.
זה מה שקורה, כשיש ואקום ומישהו נדחף/נשאב לתוכו.
הפנייה אולי מכובדת כשמנוסחת כך בפורום ג'יפים או בפייסבוק - לא הייתי רוצה שעילגות שכזו תייצג אותי ועוד תביא דברים בשם "כלל הג'יפאים"...
גם מצאה חן בעיני הדרך בה הוא מציג עצמו "בין הקבוצות הגדולות והמוערכות בארץ ובעולם בנושא ה 4x4."
כשאני כותב מכתב למישהו, ובוודאי למישהו "רישמי" ובוודאי ובוודאי כשאני מתיימר לייצג "ציבור", אני עובר על הכתוב כמה פעמים... לא כותב כאילו שאני "מדבר" עם חברים בג'יפולוג או ביום שישי "על צלחת פיצוחים ובירה"...
אדיוס!.
אם זה מייצג אותי... מה זה באמת אומר עלי:(...
יאללה אסף..
מדורה גדולה ואולי גם אני אבוא... לשפוך את השמן של הריינג', על המדורה... רק שהמפגש יהיה קרוב למרכז, שלא אצטרך לנסוע הרבה עם ריינג' בלי טסט... בחזרה כבר אסדר שיאספו אותי עם קורולה:(