-
תגובה: סקר, טסט לרכב במדינת ישראל, בעד או נגד?
סתם לידע כללי, נושא שמאוד מעניין אותי אבל אני לא יודע מאיפה להתחיל לחפש מידע.
כמה תאונות בארץ, ובעולם אבל זה בטח יהיה יותר קשה למצוא, נגרמות בגלל כשל מכני בטיחותי?
אתם מדברים על היגוי וברקסים וכדומה. על ברקסים אני לא מתווכח אם כי אני חושב שאם יש כשל קטסטרופי אז הוא יכול להיות גם עם רכיבים שלא עברו בדיקה שנתית (למשל צינור קרוע בגלל חתך או קריעה ולא בלאי) אבל נניח ויש לך חופש בהיגוי. כמה זה ישפיע כי אני יוצא מנקודת הנחה שאף אחד פה לא מתאבד ואם הוא מתחיל נסיעה ורואה שהרכב זורק ימינה/שמאלה בפראות אז הוא עוצר ומזמין גרר. אשתי על אבן בצמיג עושה סיפור אז על דבר כזה?
אני חושב שבמתכונת הנוכחית הטסטים זה עוד סוג של מס. אני לא אומר שלא צריכה להיות בדיקה שנתית או דו שנתית של רכבים אבל שתכלול דברים סבירים שבאמת משפיעים על כלל האוכלוסיה.
אם הברירה היא בין מה שיש כיום או לא בכלל, הלב נוטה ללא בכלל אבל הררציונל נאלץ להשאר עם מה שיש. לא בגלל שהריפוד ברכב שלידי חשוב לי אלא בגלל הזיהום אוויר שלו.
-
מיכה אני לא בטוח שתוכל לקבל דוח כזה או למצוא אחד שייתן לך. בגדול, לא מודדים את זה, אולי למעט היצרנים וגם פה המספרים הם הערכות שכן מי שעבר דרכם נרשם סטטיסטית ומי שלא אז לא. יש עוד דבר שנקרא MTBF, מדדי אמינות של היצרנים אבל גם פה זה נעשה הרבה לפני שהרכבים מגיעים לכבישים ובתנאים מבוקרים. בקיצור תוותר..
מצד שני, במידה וזה לא נותן לך מנוח, כן תוכל לקבל נתונים ודוחות סטטיסטיים בענייני תחבורה בישראל, כמו לדוגמא, כמה רכבים נוסעים על הכבישים היום, כמה בעלי רשיון לפי מגזר, דמוגרפיה, מין וגילאים.
משרד התחבורה והלמ"ס כן דוגמים ומנתחים את מספר תאונות הרכב בישראל בדגש על תאונות עם נפגעים, הרוגים + סוג של פילוח מתאים של הסיבות (פגיעה בהולכי רגל, תאונה או התהפכות.. לא כשל מכני כזה או אחר).
בהצלחה.
והנה נקודת התחלה בשבילך - כיום יש רק 3 מיליון רכבים על הכביש.. (מכל המינים כמובן).
אם תרצה לחפור קצת ולחפש קצה חוט תוכל לגשת לאתר של הלמ"ס ולשלוף דוחות סטטיסטיים בענייני תחבורה ותאונות דרכים.
-
הטענה הבסיסית, כמו שאני מבין אותה, היא שטסט מונע תאונות בשל כשל. אז אם אין בכלל מדידה של כמה תאונות קרו בגלל כשל אז איך אפשר להוכיח אם הטסט מועיל או לא? אולי במקום טסט צריך טופס בדיקה/אישור כשעושים טיפול 10000?
שהמוסך יתן אישור תקינות לרכב ושיהיה בתוקף על פי הקילומטרז'. סתם רעיון.
-
מי שעושה את הבדיקות הסטטיסטיות האלו זו רק המשטרה. בכל חקירת תאונה מדווחת מנסים בסופו של דבר להגיע לסיבה.
לדעתי, פעם ב... מגיע נציג משטרה לדיון בוועדת שקר כלשהו בכנסת ומציג את הנתונים. יכול להיות שחפירה בפרוטוקולים של דיונים בכנסת, או הגשת שאילתה ל-מ.מ.מ (+המתנה מייגעת של כמה חודשים) תביא תשובה כלשהי.
ולגבי הסקר- בעד הטסטים, גם במתכונתם הנוכחית. הסיבה היא דווקא פסיכולוגית- אני יכול לחשוב על עצמי כבוגר ואחראי עד מחר. במציאות הישראלית, כשאני מקבל את התזכורת לתשלום האגרה השנתית לטסט, זה בערך הזמן שבו אני "נזכר" ליישר קו ברכב. בסופו של דבר, אני תמיד עובר טסט כי הרכב מגיע אליו תקין.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
הטענה הבסיסית, כמו שאני מבין אותה, היא שטסט מונע תאונות בשל כשל. אז אם אין בכלל מדידה של כמה תאונות קרו בגלל כשל אז איך אפשר להוכיח אם הטסט מועיל או לא? אולי במקום טסט צריך טופס בדיקה/אישור כשעושים טיפול 10000?
שהמוסך יתן אישור תקינות לרכב ושיהיה בתוקף על פי הקילומטרז'. סתם רעיון.
אם אין לך קבוצת ביקורת אז איך תוכיח?
או במילים אחרות, תוכיח שאין לך אחות
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אם אין לך קבוצת ביקורת אז איך תוכיח?
או במילים אחרות, תוכיח שאין לך אחות
חבר יצא לעשות רפורמה בהליך הגיוס של גוף כלשהו ומיד שם לב למשהו שאף אחד לא מודד - כמה אנשים מתאימים לא צלחו את הליך המיון...
תחשוב על זה מיכה - איך תמדוד את אלה שלא היו מעורבים בתאונה? אולי הם אלה שדווקא מצביעים על הצלחת מוסד ה"טסט"?
זה הרי לא משהו "שנכנס לסטטיסטיקה".
משהו כמו בדיחת הזבוב בלי כנפיים ובלי רגליים שלא רוצה לקפוץ..
את הנתון הזה תוכל ללמוד, סטטיסטית, רק אחרי שתבטל את "הטסט" ותראה אם חלה עלייה משמעותית (סטטיסטית) בעקבות הביטול.. עליה שניתן להצביע על ביטול הטסט כגורם - וזו הסיבה שאני נגד הביטול. לא רוצה להיות נתון סטטיסטי בהוכחה עם ביטול הטסט היה טוב או לא.. לא אני ולא אף אחד מהחשובים לי (יש כאלה שלא איכפת לי שיהיה חלק מהסטטיסטיקה).
-
ברור לי וגם אני לא רוצה משחקים בחיים של אנשים אבל לצורך דיון תאורטי בלבד (זה לא שמשרד התחבורה יקרא את הפוסט הזה ויגיד טעינו נבטל טסטים) איך אתה יכול לדעת שטסט במתכונתו הנוכחית באמת עוזר?
אתה חושב שזה עוזר, ההגיון אומר שזה עוזר אבל כל עוד אין מדידות ובדיקות, כולל קבוצות ביקורת, אי אפשר לומר בוודאות שזה עוזר.
מצטער, כנראה השפעה גדולה מידי של דף מדע גדול, בקטנה בפייסבוק :-)
-
נחזור לנושא המקורי של פותח השרשור...
הזמן - 14/8/1973 (לא יודע מה היתה השעה).
המשתתפים - אני (בן 3), אמא שלי בסוף תשיעי, אבא נוהג.
הרכב ים- סאאב של סבא שלי, בערבל בטון.
המקום - באר שבע.
מערבל הבטון הגיע מכביש צדדי, לא עצר בעצור ו"קיפל" את הרכב שלנו על עמוד חשמל/טלפון (או עץ...).
הזיכרון הראשון שלי (כנראה, יש לו מתחרה) - אמא מתרוממת עם דם במצח, אנחנו ברכב עם תריסים ותינוק קטן ליד אמא שלי בקופסה מזכוכית...
המסקנה - מתוך 6 גלגלים, רק ברקס אחד עובד.
לפני מספר שנים אירוע דומה נגמר עם הרוגים (אם אינני טועה משאית מעילוט/נצרת).
ולמה אני כותב את כל זה, כי אחרי הכל אני מאמין, באמת ובתמים, שאילולי הטסט השנתי, עם כל מגרעותיו, היו מסתובבים אין ספור רכבים במצב דומה. (להבדיל, כמה נגררים נוסעים ללא תאורה כנדרש? )
לפחות 4 ימים בשבוע בצומת מסוימת עומדת ניידת לבדיקת רישיונות נהג ורכב. לא יאומן כמה רכבים ללא טסט נעצרים...
במילים אחרות - בניגוד לתרבויות אחרות, אצלנו, אם לא חייבים, רכבים רבים לא יבצעו בדיקת בטיחות תקופתית. והטסט - זה מה שיש כרגע
ואני רואה מידי פעם את ניידות משרד התחבורה
-
בעד!
רוב מוחלט של הנהגים והנהגות בארץ לא פותח את המכסה מנוע בכלל.
רוב מוחלט של האנשים לוקח את הרכב לטיפול במוסך, מחליף צמיגים וברקסים, מאימת הטסט.
נכון, זה מסורבל, מעצבן, ועוד, אבל זה מציל חיים.
על זיהום אויר אפשר להתווכח עד כמה זה חשוב, ועד כמה לדקדק, כל השאר בגדר פיקוח נפש.
Sent from my X5 using Tapatalk
-
אין אנשים שמרצון ובידיעה נוסעים ברכב בעל ליקויים בטיחותיים...אולי מספר ספור של אובדניים .
אבל המחירים החזיריים של חלקי החילוף האיכותיים וגזל המוסכים גורמים לאנשים להתעלם מליקויים או להרכיב חלקי חילוף באיכות ירודה אבל במחיר שפוי .
מה הטעם בטסט אם אפשר לעבור אותו עם חלק זול סיני שמתפרק אחרי חודש ?
שיורידו את מחירי חלקי החילוף המקוריים בחוק. ויאכפו נגד יבוא חלקי זבל ויתנו אפשרות שפוייה מבחינה כלכלית לתחזוקה איכותית ,
ואז העם לא יצטרך קומבינות מסוכנות...
-
תנין אתה תמים.
אני בטוח שביטול הטסט היה משאיר לא מעט כלי רכב במצב מחפיר על הכביש.
קח למשל את המגזר...
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-
שחר תן לי מערכת אכיפה ומשפט עם שיניים וגם הם יסתדרו בשלשות.
הכול חינוך, מסרים אחידים וברורים וענישה חזקה ובלתי מתפשרת
-
המגזר? אתה צוחק נכון? אני לא אומר שאין שם אנשים ישרים שמעבירים טסט כמו שצריך. אבל אלו שעושים בעיות לא עוברים טסטים. בדיוק מה שהתכוונתי אליו, הם יסעו עם או בלי טסט. או רשיון. או ביטוח. או חוקים.
-
השרשור הזה מוכיח לי (אם הייתי צריך הוכחה כזו) עד כמה מגיע לנו המנהיגים שיש לנו.
אפשר להוציא את האדם ממשטר בולשיווקי, אי אפשר להוציא את הבולשווק מהאדם ...
אפילו ברנרד שהוא "בכאילו" אמרקאי, ממשיך להיות איש רמלה אפילו שמסביבו השיטה פועלת ופועלת היטב.
רגולציה חיבים זה ברור, אחרת אנחנו נסתובב ונהרוג אחד את השני, השאלה היא עד כמה רגולציה והאם היא עוזרת או חונקת.
המשאית ב 73 וגם המשאיות היום כולם עברו טסט, ובכל זאת עדין יש משאיות שנסעות ללא ברקסים ועם לקויים קשים.
להפך, לדעתי בגלל שיש טסט אנשים חושבים שהכול כשורה ואין צורך לבדוק שום דבר "יש טסט".
למעשה הטסטים הם מאוד שטחיים ולא ממש בודקים משהו.
זו בדיוק הבעיה בגישה של "אתה אשם עד שתמצא זכאי".
אין לך מוטיבציה לעשות את הדבר הנכון אלא את מה "שצריך" בשביל לעבור את הטסט.
אם אנשים היו יודעים שחברת הביטוח לא משלמת אוטומטית (כמו היום) ואם יתגלה ליקוי בטיחותי עקב הזנחה הם יהיו אשמים
וזה יעלה להם והרבה, הם יבדקו טוב טוב אם הכל תקין.
לראיה, באיזו מהירות כולם דאגו שהתחת שלהם מכוסה כאשר היתה שמועה שחברת הביטוח לא משלמת אם הרכב "מוגבה"
הפניקה השתוללה (ועדין משתוללת) שבועות.
אבל אני כנראה מדבר אל הקירות, מדינה בולשוויקית עם אזרחים בולשווקים )-:
-
מיכה, לזה בדיוק התכוונתי.
תבטל את הטסט ויהיו יותר כאלו.
ככל שגיל הרכב עולה (לא גיפים) מחזיקים אותו כאלו עם הכנסה נמוכה יותר שסדר העדיפויות שלהם אחר.
בועז,
מדינת משטרה....
חלק מהדיון הוא על חשיבות הטסט עצמו כמסננת טובה.
עוד לא הוסרה עננת "שינוי המבנה" והיית רוצה בוחן "מקצועי" בכל צומת?
-
סקר, טסט לרכב במדינת ישראל, בעד או נגד?
מה שאתם לא מפנימים שבשיטה הקיימת כולם על הכביש.
השאלה כמה שילמת למעכר... או אם הוא בן דודה שלך אז אפילו חינם.
כך גם המשטרה.
הם טובים לאנשים ישרים כמונו, שמכבדים את החוק ויראים לשמע המילה עברין.
מי שמזלזל ימשיך לזלזל עד שהעונש יהיה לא משתלם ונתיבי הבריחה יהיו סגורים.
זה לא מדינת משטרה אלא מדינה שפויה.
אגב, כשזה עקרה גם יהיה אפשר לקחת ממך פחות מס כי כולם ישלמו ולא רק שכבת הפראיירים.
בקיצור שחר, המסננת הזו מסננת את רמת המוסר ולא את הבטיחות.
למשל
http://www.jeepolog.com/forums/showpost.php?p=571745
-
שחר אני חושב שאתה טועה. אני לא חושב שאנשים לא יעבירו טסטים. לדעתי 90-95 אחוזים מהאוכלוסיה זה בכלל לא מעניין אותם. לא ברמה של לא לעבור טסט אלא ברמה של לתת למוסך לעשות את זה עבורם. אני לא ראיתי בפנוכו של מכון טסטים כבר יותר מ10 שנים. הטסט האחרון היה עם הג'יפ השחור ואפילו לא הטסט האחרון שלו.
אני לא אומר שלא צריך בדיקה שנתית. אני חושב שהבדיקה הזו צריכה להתבצע במוסך ונניח כל טיפול שוטף. המוסך נותן אישור שהרכב תקין.
לדוגמא:
קנית רכב חדש. 0 ק"מ. הטיפול הבא ב20,000. יש לך אישור לנסוע עד 20-22 אלף ק"מ. נניח שעשית את זה בחודש, תצטרך לעבור מבחן כשירות נוסף.
עוצר אותך שוטר? הוא בודק כמה רשום בקילומטרז'. רואה את האישור של המוסך למתי הבדיקה הבאה ואם זה חורג, עושה מה שעושה אם לא אז סע לשלום.
לדעתי זה מנגנון הרבה יותר נכון מאשר טסט תקופתי אבל אפשר לשלב ולמצוא נוסחה מתאימה.
כרגע מבחני הכשירות מבוססי זמן אבל זה מטופש כי למעט יובש בגומיות וחלקים לא קריטיים, איזה בלאי יכול להיות לרכב עומד?
-
מיכה, רכב עומד מתבלה יותר מרכב נוסע, לפני שבוע התחלתי לעבוד על רכב שעמד 15 שנה, אל תשאל....
תרשו לי לחדד, כולכם פה כמעט בלי יוצא מהכלל (חוץ ממוני ובועז) לא עניתם על הסקר, השאלה היא לא אם צריך טסט או לא, בארץ ישראל כמובן שצריך ואם זה היה תלוי בי היה טסט פעמיים בשנה או יותר.
השאלה היא, האם מישהו חושב שמה שיש היום באמת מוסיף לבטיחות בדרכים כנגד העלות הכספית והטירטור(כן, זה חלק מהמשוואה).
מצטער על התגובה המאוחרת, יש לי צעצוע חדש....
-
כבר נגמר העיפרון מרוב חידודים... עלות כספית למי? לנו?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
כבר נגמר העיפרון מרוב חידודים... עלות כספית למי? לנו?
ברור אלא למי? המחיר זה לא רק עלות הטסט עצמו, זה כולל החלפת חלקים לא לקויים, עלות עבודה, מנורות מעכרים וכדומה. כול מה שמעורב באותו פולחן.
-
מה האלטרנטיבה? מוסכים כמו שאסף ציין? ושם לא ירמו?
כ,ן אגרה + רמאות +טרטור = חרא... אז, מה אתה מציע?
-
לפני שאני מציע דבר, לא שזה ממש משנה כי המערכת הבולשביקית חזקה מטיטניום וקשה מיהלום, אני רוצה להבין כמה פה באמת מאמינים במערכת הקיימת..
Sent from my SGH-M919 using Tapatalk
-
אז בהיעדר אלטרנטיבה רמת הסמך שלי אישית על המערכת הוא כמו כל מערכת ממשלתי וכו, בערך 60 אחוז.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
אז בהיעדר אלטרנטיבה רמת הסמך שלי אישית על המערכת הוא כמו כל מערכת ממשלתי וכו, בערך 60 אחוז.
אתה נדיב....מאד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
לפני שאני מציע דבר, לא שזה ממש משנה כי המערכת הבולשביקית חזקה מטיטניום וקשה מיהלום, אני רוצה להבין כמה פה באמת מאמינים במערכת הקיימת..
-
אמרתי כבר בהתחלה, אני לא נחשפתי לסיפורי הזוועות, הטירטורים וה"לך תוציא מספר חדש כי יש לשריטה מקרונית על הנוכחי".
אבל אולי אם תחדד אותי עוד קצת... :-)
-
ג'ו, מותר להכניס לדיון הזה קצת עובדות והתייחסות אופיינית? אני פשוט מפחד שעוד פעם ילעגו לי בתור ה"המהנדס שמנסה לבלבל אותנו עם המציאות"... לא נעים לי.
-
ג'ו, לא קשה להבין שאף בר דעת שמבין משהו במכונית מעבר להפעלה בסיסית שלה, לא נותן שמץ של אמון בטסט מבחינה בטיחותית. למעשה, אוי למי שסומך על הטסט כמדד לבטיחות המכונית שלו. אין שום קשר ולו קלוש בין הטסט לבטיחות. זה סתם עונש לשמו - ביזבוז עצום של זמן וכסף, טירטור לשם הטירטור.
ובכל זאת רובנו בעד רגולציה ואכיפת החוקים כי זה עושה לנו יישור-קו פסיכולוגי. גורם לנו להיות מעט יותר מודעים לעניין הבטיחות של המכוניות שלנו - ובו זמנית חלק גדול מאיתנו, המודעים לבטיחות לכאורה כולל אלה שמצהירים שהם בהחלט בעד מנגנון פיקוח ואכיפה שכזה, לא יהססו להשתמש בשירותי מאכער על מנת לסדר עניינים לשביעות רצוננו האישית וכן - להפוך לעבריינים. כי כל אחד מאיתנו משוכנע שהוא דווקא בסדר גמור ורק האחרים הם העבריינים.
מבחינת המדינה? תרשה לי לנחש (וזו רק דעתי, כן?... אבל בישראל נולדתי ובישראל אני חי) שהבטיחות לשם בטיחות מעניינת לפקידים האלה את קצה הז...ן. הם רואים את הדברים קצת אחרת ובעיקר ממקומות אחרים - ומבחינתם כל נושא הטסטים זה גם מנוע כלכלי רציני - פרנסה לענף המוסכים, ליבואני חלפים/צמיגים, בעקיפין גם ליבואני הרכב החדש, הכל מתורגם למיסי עתק וכן, ישנם גם המאכערים. זה ענף כלכלי לא קטן בפני עצמו. אם מישהו חושב שפקידים כאלה או אחרים לא גוזרים קופונים קבועים מהמאכערים, (לא רק ברישוי כלי רכב אלא בכל עניין בו אזרח מתנהל מול הרשויות וצריך לקבל מפקיד כזה או אחר ניירות חתומים כאלה או אחרים) הוא תמים או טיפש או שניהם גם יחד.
תשננו שוב ושוב את המשפט של טקיטוס. כי ככה זה עובד. הרגולציה והשחיתות הולכים יד ביד כמו זוג מאוהב וכמו ביצה ותרנגולת - ככל שיש יותר חוקים, תהיה יותר שחיתות ואז יהיו יותר חוקים.... וחוזר חלילה.
-
" לא קשה להבין שאף בר דעת שמבין משהו במכונית מעבר להפעלה בסיסית שלה, לא נותן שמץ של אמון בטסט מבחינה בטיחותית. למעשה, אוי למי שסומך על הטסט כמדד לבטיחות המכונית שלו"
וכמה מהווים לדעתך אלה מסך ציבור בעלי רכבים?
-
סקר, טסט לרכב במדינת ישראל, בעד או נגד?
האמת, השאלה הנכונה היא האם הרגולציה טובה או רעה לאזרח ומה השפעתה על יוקר המחיה.
או, האם רגולציה במשטר דמוקרטי קפיטליסטי תורמת לעשרים משפחות ההון בישראל.
להגיד שהרוב בעד רגולציה זה לא מדוייק לדעתי כאשר הרוב לא מבין שרוב הרגולציה גונבת את כספו וזכויותיו
-
מישהו בבקשה יכול לתאר מה קורה בטסט בישראל? כי לדעתי ג'ו לא יודע. וכמו שהוא מתעצבן כשאנחנו מלהגים על מה שקורה באמריקה כשאנחנו מתבססים על שמועות ודיסקברי צ'אנל (לדעתו) אז לדעתי ג'ו לא באמת יודע מה זה טסט בישראל.
בבסיסו הטסט בישראל קצר וכולל את התחנות הבאות:
1. זיהוי הרכב. השוואת רשיון - נהג - מספר מנוע - מספר שלדה. חשוב וברור מאליו במדינת ישראל.
2. בדיקה חיצונית כללית - אורות, אור ברקס, מאותתים, מספרי רישוי תקניים, ציוד נדרש כחוק ברכב - אפוד זוהר, מטף, משולש (נגיע להחלפה שלהם בסוף). כאן בודקים גם שהצמיג במידה המותרת ברשיון וחשוב הרבה יותר - שהצמיג במצב סביר. מכוני טסטים פוסלים צמיגים במצב באמת גרוע. אני לעולם לא מגיע קרוב למה שהם מגדירים כצמיג פסול, לפחות לא מאז הבקשוטים האיומים שקניתי את הסיקס שלי איתם לפני 16 שנה, וזו היתה הפעם היחידה שהעירו לי בטסט על צמיג (ואם היו פוסלים זה היה בצדק).
3. בדיקת בלימה ממוכנת. כולם כאן מזלזלים, אבל זו בדיקה בסיסית וחשובה ביותר. אפשר להתווכח על איכות הביצוע, על החשיבות שבכיול מכשור כזה, על איכות המתפעלים והאם הם מבינים מה הם עושים. אבל בגדול, זו בדיקה שדורשת, אמפירית, מינימום של יכולת בלימה מכל דבר שנוסע על הכביש. הלוואי והבדיקה הזאת היתה מקבלת את מרכז הבמה, את מלוא הרצינות - היא היתה יכולה לחסוך את כל סאגת גודל הגלגלים. עובר את הסף הנדרש? סע לשלום. לא עובר? לך תפתור את הבעייה, ואם הדרך היא להקטין גלגל, אז אתה תקטין את הגלגל.
4. בדיקת זיהום אויר. שוב אפשר להתווכח על איכות הביצוע, הכיול, המהמנות... אבל קבלו בתור עובדה שכל העולם מתייחס לנושא ברצינות הולכת וגוברת, ואמנות בינלאומיות מחייבות את מדינת ישראל. גם פה, כמו הבלמים, זו בדיקה אמפירית שמלמדת לא מעט על מצב המנוע ומערכות הרכב. רכב מודרני אמור לעבור, נקודה. כשלא עוברים, או שהבדיקה גבולית ומשתמשים בכל מיני טריקים - זה בגלל שהרכב ישן וכבר לא תקין ב100%, או אפילו ב70%...
5. כוונון אורות. חשוב כדי לא לסנוור אחרים בדרך.
6. הבור המפורסם. זו שוב בדיקה בסיסית ביותר שמערכת ההיגוי והמתלים במצב תקינות מינימלי. היא לא ממוכנת, ומתבססת על עין ונסיון של המסכן שיושב שם למטה, אבל היא סבירה.
זהו, תקנו אותי אם אני טועה?
עכשיו איפה הבעיות...
1. בעייה היסטורית - הבדיקה זולה הרבה יותר מדי! אני אף פעם לא הבנתי איך יכול להיות שהמחיר של הבדיקה הוא 50 או 60 שקלים. לא הגיוני. זה לא יכול לכסות את הוצאות השכר, השכירות, בניית המכון, קניית הציוד והכיולים שלו, ועוד משלמים למדינה על הזכות לנהל מכון כזה. פשוט לא הגיוני. איפה הרווח? המחיר היה צריך להיות 200 שקלים לפחות. ברור שזו חזירות של המדינה - לוקחים לנו 1600 שקלים אגרה, וכולה 50 שקל למכון שבאמת אמור לבצע את העבודה.
אז מה קורה בפועל? המחיר באמת קרוב יותר ל200 שקלים... לוחית רישוי, פס זוהר, אפוד מגן.. הכשלה על משהו טריביאלי רק כדי שתשלם את העוד כמה שקלים של טסט חוזר. מבין אותם לגמרי. אני מגיע לטסט בלי משולש, או בלחי אפוד, מחכה להערה ואומר שאני אקנה במשרד בסוף. ברור.
2. כל נושא "שינוי המבנה"... טכנית, בבדיקה, אם אתה מקבל "וי" בכל התחנות הממוכנות, כל האורות עובדים, מספרי השלדה והמנוע תואמים, הצמיגים והכננת רשומים כחוק, והחופשים בהיגוי סבירים - אין שום סיבה בעולם שלא תעבור טסט. טופס הבדיקה תקין לגמרי. זה מה שהיה כל השנים. זה מה שצריך להיות. זה מצב סביר לגמרי. שינוי המבנה לא רלוונטי!
אממה... יש אוכלוסיות שמתקשות במעבר טסט. אחת מהן, היא אנשים עניים, עם מכוניות מאד ישנות, וספק תקינות, הרבה פעמים אלו משאיות או רכב מסחרי ישן ועלוב שהאדם תלוי בו לפרנסה דלה. ואוכלוסיה אחרת לגמרי היא אוכלוסית חובבי הרכב למיניהם שחייבים לשנות ולשפר. רכב שטח, כמונו, או הרבה יותר נפוץ מכוניות פרטיות. לא כולם חכמים ויודעים מה הם עושים - הרוב למען האמת, לא. בגיל 18 או 20 מי יודע מה הוא באמת עושה? חובבי הרכב חושבים שהם באמריקה, ג'יפים, מכוניות שרירים, קומפקטיות חמות, מה שתרצו. האינטרנט, מגזיני הרכב, אתרים כמו ג'יפולוג - ברור, גם אנחנו בעסק - ניפחו את המצב, וכולם חשבו שהכל בסדר והעלו את רף השיפורים בעוד מדרגה. המתחים בין המציאויות השונות נצברו ונצברו ועכשיו התפוצצו.