תגובה: משהוא יודע מה קרה בהר כרכום הערב ?
קודם כל זה נכון - בדיעבד זה קל לדבר. לכן כתבתי וחזרתי וכתבתי שצריך להיזהר ולא לפגוע באיש כי אנחנו לא יודעים מה באמת היה שם.
ומשזה נאמר - נפלת על כוח צבאי ליד הגבול בלי שום תיאום ובשעות החשכה - אל תיילל בפייסבוק שלא קיבלת מהם "שירות". בגדול, אתה מפריע לפעילות מבצעית, אז עדיף להתקפל בשקט ולא לעשות מזה עניין. אף אחד לא פצוע, אז לא קרה כלום.
זו לפחות דעתי.
אסף.
ועדיין, לשאלה המקורית של אסף, מה הסיפור של הדלק?
כרכום, אומר לפחות חצי יום (עד 12-13:00 ) שהרכבים עומדים ללא תזוזה.
איזה רכב בנזין, בלי רזרבה ובלי ג'ריקן, לא מסוגל לתדלק במצפה, להכנס לכרכום ( או דרך 10 או דרך השטח), ולא מסוגל, למחרת, לצאת החוצה למצפה?
אם כל הכבוד, ומבלי להכיר את הפרטים, משהו לא מסתדר.
נראה יותר כמו ארגון ותכנון לקוי, וכל השאר סתם תרוצים וסיפורים.
יכול להיות ש"טיפת הדלק האחרונה" היא סתם ניפוח הדרמה בסיפור... תחשבו על זה ככה: מה הסיכוי ש30 הרכבים שהשתתפו בטיול הזה, כולם ללא יוצא מן הכלל, על שלל סוגי הרכבים, הנהגים והמשתתפים (כנראה 60 נפשות+) כווווולללם זרמו עם התיכנון, נכנסו לא מלאים או נסעו 600 קילומטר בשטח (דיזלים), והגיעו כולם לאותה נקודה "בלי טיפת דלק"...
האמת שהדבר היחיד שחסר לי כאן מלבד כל העצות הנכונות של "להשאר במקום ולהתמודד באור יום עם הבעיות"
הוא להודיע לחמ"ל\מתא"ם על העובדה שיש קבוצה לא קטנה, תקועה בשטח מסיבה טכנית, בלילה, באיזור שהוא קרוב לגבול
או צמוד לשטח אש. לתת להם להחליט מה לעשות.
סביר להניח שהם ידאגו לחבור לאנשים שם ולהוציא אותם באופן מסודר דרך הכביש עם ליווי אומנם לא עם חיוך גדול על הפנים אבל לפחות לא יגלו 30 כלי רכב נוסעים בתצפיות.
התרחיש של קוצר בדלק מתאים יותר לרכב עם מנוע בנזין גדול וצמא וגם אז, רוב ה-SUV שאני מכיר הם בעלי מיכל דלק גדול מספיק על מנת לאפשר טווח נסיעה של לפחות 300-350 ק"מ. בשטח. הרכב היחיד שאני מכיר עם צריכת דלק מאוד גבוהה ומיכל דלק קטן יחסית זה CJ, עם טווח עצמאי של כ-200-250 ק"מ בשטח בין תדלוקים (אומדן פסימי, ללא ג'ריקן). בנהיגה נכונה גם זה אמור להספיק, אבל אנחנו לא יודעים מה היה המסלול שלהם, מאיפה באו ומתי תדלקו. קוצר פתאומי בדלק יכול להיגרם גם כתוצאה מתקלה - בין אם צינורית מטפטפת או ממכה במיכל דלק כפי שנדב ציין.
אני לא מכיר את משתתפי הטיול, לא הייתי נחפז לקבוע אם אכן התרשלו או טעו, אבל לנוכח הפרטים שידועים כאן מצטיירת לי תמונה של קבוצה שאולי אינה מהמנוסות בהתנהלות בשטח בכלל ובאיזור הזה בפרט. גם לא אתפלא אם בכלל לא נכנסו לשטח מתודלקים עד הפקק כי אני נתקל בזה כל הזמן בקבוצות המטיילים שאני מוביל. למרות תחנונים חוזרים ונשנים לתדלק עד הפקק (הטיולים יוצאים תמיד מתחנת דלק) תמיד יימצא הגיבור התורן שנכנס לשטח עם חצי מיכל כי "יש לו פזומט וכאן זו תחנה של דלק/סונול" ואם זה לא מספיק, גם מצהיר בבטחון ש"לא צריך למלא, יש לי מספיק דלק". וזה יכול להיות מצד אחד ברנגלר JK שתיין או מצד שני, להבדיל אלפי הבדלות - בג'ימני חסכוני, אבל בעל מיכל דלק זערורי.... רק אחר כך, באמצע השטח, עשרות ק"מ רבים מתחנת הדלק הכי קרובה שכלל לא נושקת למסלול המתוכנן, הוא מיידע אותי שהמיכל שלו כמעט ריק.... ועכשיו לך תעכב קבוצה שלמה כדי להוציא אחד כזה לתידלוק.... או שאם אין תחנה בסביבה איאלץ לתדלק אותו מהג'ריקן-חירום האישי שלי. שזה כבר מעצבן - כי הג'ריקן הזה הוא כאמור - לחירום - ולא בשביל לחסוך לתמעים שכאלה את גיהוץ כרטיס האשראי.
על הסתומים שממלאים בנזין במקום סולר ונתקעים פתאום עם רכב שכבה ומסרב להניע, אני כבר לא מדבר. גם זה קרה.
דברים כאלה מצריכים את המדריך אשכרה להיות גננת ולוודא פיזית שכל אחד מתדלק לא רק עד הפקק אלא גם את הדלק שמתאים לו.
מה שמזכיר לי... לפני 8 שנים בערך (הרבה לפני כל אירועי טרור כאלו ואחרים), נסענו ביום שישי באמצע הקיץ לטיול לילה שהתחיל בשיבטה והיה אמור להסתיים בבורות לוץ. באישון לילה, ממש לפני הכניסה לנחל אלות, מגיע מכיוון מערב האמר צבאי עם סיור של קרקל. החבר'ה היו נחמדים, אבל התעקשו בתוקף שאנחנו נוסעים בשטח צבאי סגור, וליוו אותנו על כביש 10 עד מעבר ניצנה.
היום, אחריי ששירתתי בגזרות האלו, אני יודע שלפי צו אלוף השטח הצבאי הסגור למטיילים הוא עד קילומטר מכביש 10. וכל מפקד כזה או אחר מחויב להראות את הצו למטייל במידה והוא דורש ממנו לפנות את השטח... משהו שממש הפריע לי אישית כשנפקד עליי להציק למטיילים שנסעו גם 5 קילומטר מהגבול, בגלל מפקד טיפש כזה או אחר.
ד"א, אותו צו אלוף מטיל גם מגבלות נוספות על מטיילים באזור.. משהו ששווה להכיר לפני שיוצאים לטייל שם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
קשור באבו-אבו-אבוה.
הנה לך, השרשור הזה הוא דוגמה מהחיים: דלק למשל.
טווח נסיעה בשטח ומרחק לתחנה הקרובה.
כניסה לשעות החשיכה למשל.
אי ידיעה לגבי כביש שהתנועה בו אסורה.
כמה עוד דוגמאות בסיסיות צריך לתכנון לא נכון/רשלני?....
והרוב המוחלט של מטיילי השטח הם כאלה. תאמין לי, אני נתקל בהם בכל יום שישי.
במקרה הטוב הם מוכנים להקשיב וללמוד. אבל יש כאלה שעצם זה שקנו רכב שטח חדש ויקר ממותג נחשב, כבר הופך אותם - בעיני עצמם - למומחים גדולים ומי אני או אתה שנייעץ להם ונלמד אותם או רחמנא ליצלן - ננסה לחנך אותם.
את התוצאות אתה רואה בסרטוני הווטסאפ.
ספונטני זה שנכנסים לאוטו לוקחים ציידנית זורקים כמה דברים ונוסעים בסבבה
מתוכנן זה לקחת ארגז חילות ציידנית , אוכל, ,שתיה מיכל דלק ספר(10 ליטר) ושאר הציוד
אתם צודקים. טיול לא צריך לדמות למבצע צבאי וספונטני זה באמת הכי כיף.
אבל בספונטניות יש פשרות וגם סיכונים.
הספונטניות טובה למנוסים מאוד. אצלם הכל כבר צרוב במוח. הם מכירים את השטח היטב, יודעים איפה נמצא כל שביל וכל עץ וכל שיח וכל שילדית שרופה של נגמ"ש. כל בדואי שעובר ממול עם עדר העיזים הוא חבר ותיק שלהם ויעצור כדי לשתות איתם קפה/תה. הם מכירים את האוטו שלהם על בוריו. גם אם הוא לא פיקס, הם תמיד מצוידים בחלפים הקריטיים ואם לא - הם יודעים לאלתר ולסדר הכל עם חוט ברזל, ג'בקה וקומץ זרדים. הם לא זקוקים למקרר משוכלל כי הם יכולים להתקיים בכיף על פיתה יבשה ומים מעופשים מהטיול הקודם. הגב שלהם מספיק קשוח על מנת לפרוש את השק"ש העתיק שלהם מהסדיר על אדמה טרשית ולישון כמו מלאכים.
אתם עונים לתיאור הציורי הזה? אם כן, אתם לא צריכים את העצות שלי. רדו למדבר ספונטני ותיהנו.
ואם לא? אז לא. האם אתם מספיק מנוסים בטיולים ארוכים כאלה או לא? אל תענו לי. תשאלו - ותענו - לעצמכם. בכנות.
אם התשובה היא "עדיין לא" אז עדיף שתשקיעו יותר בתכנון מראש.
יכול לקרות, וקורה, לכל אחד מאיתנו.
ההבדל היחיד הוא שאם אני מסתבך ככה אני מתבייש, לא רץ לפייסבוק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
ההבדל היחיד הוא שאם אני מסתבך ככה אני מתבייש, לא רץ לפייסבוק.
+1
ולא בא בתלונות בגלל טעויות שמי שאשם בהם הוא כנראה אני...
ולהיפך, אם כבר כותב אז כותב מה קרה כדי שכל השאר יראו וילמדו מה לא לעשות.
משהוא יודע מה קרה בהר כרכום הערב ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
לא בטוח בכלל.
ותראה מה דרור כתב.
אני מחבר את זה גם לאותם אנשים שמתלוננים על סטיית דיוק של 20 מטר בין ה-GPS והמפה הממוחשבת שלהם
אם אתה נמצא 20 מטר מהיעד שלך, ולא מסוגל להבין/לזהות אותו, תישאר בבית או תשכור את דרור שיוציא אותך לטיול מודרך.
אלו האנשים שכשהמחשב ניווט יפסיק לעבוד,לא יידעו להרים ראש לשמיים להבין איפה הצפון ויתברברו שעות קמ ספורים מהכביש, בלי לדעת שהוא שם.
גם כאלו ראינו.
אנשים ש״הלכו לאיבוד בטיול רכוב בפארן בין כביש 40 לכביש 90..
דורון, אין ספור לדוגמאות, אני מכיר כאלה שגם עם gps לא ימצאו איפה הם נימצאים... ועדיין הם יוצאים לשטח ולוקחים אחריהם עוד אנשים... אבל הם בחיים לא יודו שעשו טעות ובטח לא ייקחו מישהו שידריך אותם...
[QUOTE=yoni_0000;672379]מה שמזכיר לי... לפני 8 שנים בערך (הרבה לפני כל אירועי טרור כאלו ואחרים), נסענו ביום שישי באמצע הקיץ לטיול לילה שהתחיל בשיבטה .[/QUO
מחשש למפגש עם נפלים מומלץ לא לטייל בלילה באיזור שיבטה.
ערב טוב,,
מתנצל מראש,,,נשמע לי כמו שיטת "מצליח".
אני לא הייתי נשאר בלילה ( מדובר על מוצ"ש כאשר ביום א' שטחי האש פעילים) למרות שההגיון הבריא אומר שזה הדבר הנכון לעשות .
ולהלן סיפור מהעבר (עוד לפני שאסור היה לנסוע בכל מיני צירים (: ) :
חג חנוכה לפני ,,,,המון שנים - טיול של גיפים ישנים ישנים נוסע על ציר כרכום מזרח , באחד הרכבים הלך האלטרנטור ( יותר נכון הדינמו - לא לצחוק) ולא ניתן היה להמשיך בלילה.
רכב שיצא בשעות היום טלפן אלי ( לפני תקופת הפלפונים וכו ). והסביר וביקש שאצא לדרך עם חלק חליפי שיוכלו להמשיך .. משפחה זה משפחה ,,, יוצאים !
מצלצל למתא"ם דרום ,,ומסביר להם שיש בנ.צ. מסויים מספר גיפים כולל ילדים קטנים שתקועים בתקלה . ואני בדרך לחילוץ.
הילדה במתא"ם ,,אומרת לי " ח"א מתחיל לעבוד שם ב 06:00 ,,, אבל היא תודיע להם והם יבצעו יעף יבש ,,,,אל תדאג !.
במזל הצלחתי לתפוס אותם בקשר,, (הם כבר התארגנו לשינה ) בהתיעצות הוחלט שהם יתחילו להתקדם וננסה להיפגש בדרך,,צ.ה.ל זה צ.ה.ל אבל,,,,,,,,
החליפו מצברים ( גיפ עם טעינה לגיפ בלי טעינה,,,מספר פעמים ) ובערך לקראת חצות נפגשנו במיצר כרכום,,,וירדנו בנחל כרכום עד כמעט נחל פארן.
06:00 ותרעד האדמה ,,,לא יעף יבש ולא נעליים !!!!!
דרך אגב,,, ניתן לצאת מהר כרכום עד כביש 40 בלי להיכנס לשמורת טבע ( חוץ מקטע קטן ליד בארות עדה) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
דורון, אין ספור לדוגמאות, אני מכיר כאלה שגם עם gps לא ימצאו איפה הם נימצאים... ועדיין הם יוצאים לשטח ולוקחים אחריהם עוד אנשים... אבל הם בחיים לא יודו שעשו טעות ובטח לא ייקחו מישהו שידריך אותם...
ניווט לילה רכוב בשטח מדברי הוא מורכב ודורש נסיון. אם מוסיפים את החשש מנפלים, מצוקים וכו' אין שום הגיון לטייל בלילה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amit1
ניווט רכוב בלילה בשטח מדברי הוא מורכב ודורש נסיון. אם מוסיפים את החשש מנפלים, מצוקים וכו' אין שום הצדקה לטייל בלילה.
+1.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amit1
ניווט רכוב בלילה בשטח מדברי הוא מורכב ודורש נסיון. אם מוסיפים את החשש מנפלים, מצוקים וכו' אין שום הצדקה לטייל בלילה.
+1 בהחלט, אבל...
לא רשמתי שזה בלילה... זה ביום...
לא כדאי לך לדעת לאן הגיעו בלילה... אבל זה סיפור אחר...
משהוא יודע מה קרה בהר כרכום הערב ?
ספציפית שם, לא הייתי נשאר באמצע השטח, אבל במקרה של תקלה משביתה, לא חושב שיש בעייה קריטית לישון בחניון של הכרכום.
מרימים טלפון למתאמ ומדווחים שנמצאים בשטח, וזהו.
נגמר הדלק צמוד לכרכום?
מקבוצה כזו גדולה, אם יש מי שמסוגל, ששניים-שלושה רכבים יסעו לאט לכביש ויביאו דלק חזרה- באותו הלילה בתאום, או בראשון בבוקר.
ומה שלא מתייחסים אליו כאן בשרשור, הוא שאם הדלק נגמר סמוך לכרכום, זה אומר שמישהו נכנס לשטח עם פחות מחצי מיכל, וזו רשלנות רבתי, איך שלא מסובבים את זה.
ואם זה ליותר מרכב אחד, אז דרשני כפליים.
באיזור הכרכום אסור לנוע בלילה כי מדובר בשטח שיש בו פעילות צבאית לילית ותנועה בלילה של אזרחים עלולה לגרום לתקלה מבצעית.
עדיף לא לחרוג מהנחיות הצבא כדי שלא יסגרו לנו את השטח.
בגלל זה נכתב כמה וכמה פעמים לתאם את התנועה.