אני מציע לחכות כמה ימים ולראות כיצד היבואנים פועלים לפני שנסביר למי שהוציא את המסמך איך מתמרנים מסביבו.
למרות שהמסמך נראה בעייתי הוא לא מיועד לנו אלא ליבואנים, מגדיר להם כללי משחק. אז תנו להם להתארגן ואל תוציאו להם את המוטיבציה.
אסף.
Printable View
אני מציע לחכות כמה ימים ולראות כיצד היבואנים פועלים לפני שנסביר למי שהוציא את המסמך איך מתמרנים מסביבו.
למרות שהמסמך נראה בעייתי הוא לא מיועד לנו אלא ליבואנים, מגדיר להם כללי משחק. אז תנו להם להתארגן ואל תוציאו להם את המוטיבציה.
אסף.
חייב לציין ולהוסיף משהו, אורן גל (זה השם האמיתי שלו?), הוריד את הפוסט שלו עם פרסום המסמך הזה מהפייסבוק וטען שזה מסמך שהוא קיבל על מנת שיציע הצעות לשינויים וזה לא המסמך הסופי.
אולי עכשיו זה הזמן שמישהו מ"אצלנו" יתערב בתהליך ויעזור בתיעול המאמצים...
המסמך הסופי אמור להתפרסם באמצע ינואר.
עכשיו זה זמן התגובות והלחץ של הגורמים המעורבים.
קחו בחשבון שהנוהל נועד לטפל ברכבים עם פוטנציטל כלכלי מספיק גדול ליבואנים/ מתקינים.
לא תראו קיטים לרכבים שאינם מועדון המליון ושות׳.
לכן, כל זמן שאנחנו לא במשחק תעשו טובה ותשארו ביציע בדממה.
כל התערבות שלנו עשויה לגרום לנו לעול והכבדה מיותרים.
מקווה שאף חוכם משלנו לא יתנדב למצוא את הבאגים בשבילם.
אני מבין שזה מפתה להראות שאנחנו יודעים יותר טוב
הנוהל בסך הכל סביר מאד. אפילו מפתיע לטובה. תזכרו שהוא נועד לא למשתמשים (אנחנו), ולא למכוני רישוי, ולא למוסכים - אלא לגופים שמייבאים ומייצרים מערכות מתלים, והוא מאפשר להם באופן מסודר והגיוני להעביר את המוצרים תקינה. אל תפחדו מכל נושא "התקן הגרמני" - התקן הזה לא אומר מה מותר או מה אסור, בכלל לא. זה תקן שמכתיב כיצד יש לבדוק שינויים ברכב כדי לאשר שהם בטיחותיים, ובמובן הזה הבחירה בו הגיונית מאד. אנחנו תמיד מתלוננים שבישראל ממציאים את הגלגל (ע"ע חוק הספורט המוטורי והבדיקות המוזרות שהומצאו בו...) - אז פה לא ממציאים גלגל אלא מאמצים את הגלגל המקובל והמוביל בשוק.
אבל יפה שהאיש שהוא מנהיג אחת מקבוצות הג׳יפים המובילות בעולם קיבל טיוטה להערות.
אסף.
עקרונית, אני לא מהמאמינים בתועלת של שב ואל תעשה, ספציפית, מודה שאין לי הידע והוותק לחלוק על וותיקים ומנוסים ממני בתחום, מה שלא יהיה ,הביטויים "בשבילם" בשבילנו "הם" אנחנו קצת עושים לי לא טוב, אנחנו במלחמה? עם מי? למה?
לפי מה שמסתמן, בסופו של יום יצאו הוראות, והם יחייבו את כולם באותה מידה . לא כך?
אתה לא יכול גם לדרוש שאנשים ישבו בשקט ולא יתערבו וגם לדרוש שאנשים מקרב הפורום יתערבו....
אם יש לך טענות נגד המסמך תפנה אותן אליך. מדוע ישבת בשקט ולא ביקשת מ<מחילה, שכחתי את השם> להצטרף לדיונים?
לדעתי זה יטיב עם כולם, לא רק ״מועדון המליון״ כדבריך. בסופו של דבר, כמה באים להתקין הגבהות 6״, גלגלי 40״ ולונג ארם? רוב התנועה היא מaverage joe שמחפש 2, אולי 4 אינצ׳. אם כבר אלו שרוצים דברים איזוטריים מטורטרים יותר, שכן הם לא יכולים פשוט לקבל אישור סדנא, אלא צריכים להעביר את רכבם בצורה פרטנית.
כל הכבוד למי שפעל מול משרד התחבורה.
חברים נכבדים,לפרגן זה לא קללה!!! אורן גל קם ועשה והזיז דברים שרבים היו סקפטיים לגביהם.מגיע לבחור מילים טובות.ואם אין עדיף לא לומר כלום.
כמעט חזון אחרית הימים.
אני מוריד את הכובע בפני האנשים שעומדים מאחורי היוזמה.
כיף לראות אנשים שאכפת להם מהכלל.
תמיד יהיו כאלו שלא מרוצים, במיוחד הקומבינטורים למיניהם.
האם לפי הנוהל החדש אני רשאי לקנות ולייבא ביבוא אישי ערכת הגבהה מאושרת בתקן גרמני ולהתקינה במוסך מורשה ע"פ הוראות היצרן?
תתעלמו משאלות קיטבג בבקשה.
פרובוקציה שרק תעשה נזק
הנוהל הזה נימסר לכמה אנשים חוץ מאורן גל גם לחגי מהנדס מהטכניון בחיפה ולכמה אנשים נוספים בכדי להוסיף או לגרוע דברים ולשמוע את
דעתם בנושא מקווה שיהיו חכמים !!!!
יוסי
עוד דבר שפורסם בפייסבוק בהקשר הנ"ל
"ערב טוב לכל הג'יפאים באשר הם,
מי שלא מכיר אותי, אני יניב מוסלי, מהנדס הרכב היחיד במדינת ישראל המוכר מטעמה. והכוונה היא, לא למהנדס מכונות בעל הסמכה לרכב!
בפגישה שלי היום עם מחלקת התקינה במשרד התחבורה, שבה נכחו כל המהנדסים ואנשים בכירים מטעם המחלקה, התרשמתי מהדברים הבאים:
מחלקת התקינה אינה "מחפשת" ג'יפאים!!
משרד התחבורה מחפש את אלה שמשנים את הרכבים שלהם בצורה לא חוקית ומקצועית. משרד התחבורה מוכן לשינויים ברכב כל עוד יבוצע באופן נכון וחוקי. ניתנו להם כמה וכמה הדגמות על ידי, והם היו מוכנים להם.
לגבי נוהל הטיוטה,
כפי שהסברתי להם, כל נושא ה4X4 אינו מפותח בגרמניה ולכן התקן הגרמני/אירופאי לא כל כך מתאים למדינתנו.
לאחר שהראיתי להם את נוסח התקינה האמריקאית לגבי כל נושא שיפורי הרכב
(אגב, הם הופתעו לראות שיש לי אותה, כיוון שהם לא הצליחו לשים את ידם עליה) הוחלט, שאני אכתוב את חוות דעתי לגבי מכתב הטיוטה ואעלה נקודות שהם יהיו מוכנים לשקול אותם ולהכניסם לתקינה.
בין היתר, הם יהיו מוכנים לקבל את חוות דעתי ולאשר שיפורים המיובאים מארה"ב.
אבקשכם,
על מנת לייעל את המכתב והתייחסות משרד התחבורה,
אודה לכם באם תעלו נקודות בפרטי או במייל: [email protected]
בכדי שאוכל להגיש חוות דעת מסודרת ומכובדת שתגרור תגובה.
ראוי לציין שהפגישה היום הייתה מאוד מוצלחת ואף הסכימו להגיב לכל חוות דעת שתצא ממני בכובד ראש לאחר שהובהר להם ואף הוכח להם שהנני מהנדס הרכב היחיד במדינת ישראל עם תעודת מהנדס רכב בינלאומית (אז יש קצת ניסיון...).
העלתי כל מיני דברים לגבי ההגבהות וכל נושא אכיפתם, הם ישר סתרו אותם בתקנות התעבורה אבל אני ישר סתרתי אותם מניסיוני הרב, והם הסכימו לדעותיי.
אודה לכם באם תוכלו לעזור לכולנו להמשיך ולהנות מחווית השטח מבלי לפחד ולהסתכל כל הזמן לאחור."
שגיא, אני שמח לדעת שאנשי מקצוע מעורבים בתהליך.
האם יש כוונה לתת חוות דעת גם לרכבי האספלט הסובלים מאותן בעיות כשהם מנמיכים את הרכבים?
אולי יש מצב להטיב עם קבוצה גדולה יותר באוכלוסיה שחובבת רכבים ומשפרת במקצועיות.
אני ברגשות מעורבים לגבי כל העניין מכמה כיוונים:
1. אני שמח ש"משהו" כן זז וקרה, הראיה לכך שמשרד התחבורה נתן לנושא תשומת לב ראויה וישנם גם אנשים
מהצד השני של המתרס שמעורבים ומחווים דעה.
2. אני בטוח שמה שלא יקבע יהיו בו עדיין חורים שלא יתנו מענה שלם או הנחיות מפורשות לגבי כל מצבי העולם שהעלו כאן לפני
(רכבים שכבר עברו שיפור, שילוב מרכיבים ממספר קיטים, כללים לאבחנה ממשית מה מורכב בצורה לא חוקית ומה לא במהלך המבחן השנתי (טסט) ועוד)
3. הנקודה האחרונה היא האכזבה שלי מהאתר הזה שבראייתי היה חוד החנית של הג'יפאים בארץ.
אתר המכיל את "הגרעין הקשה" כפי שהוא מכנה זאת, ג'יפאים בנשמה, אנשים ערכיים ומביני עניין אשר דווקא במקרה הזה עמד בצד והיווה רק במה
להתלהמות ולהתפלפלויות עד אין קץ.
בזמן שכולנו כאן דיברנו היו כאלו שקמו ועשו. דווקא מהאתר הזה ציפיתי שתבוא הפעולה ותפיסת המובילות בנושא.
גם אם אחרים יטענו ליומרנות של אוכלוסיה מסוימת.
אני לא חושב שהטיוטא שפורסמה כאן מיועדת למועדון המיליון, להפך, למיטב הבנתי היא מכוונת בדיוק "לרוב".
אני מחזק את ידם של העושים במלאכה. כרגע ישנה אפשרות פרודקטיבית אחת לדעתי והיא לפתוח שרשור חדש
לרכז בו את כל ההערות \ הארות והשאלות הנובעים מן המסמך על מנת להעבירם בצורה מסודרת לנציגות המנהלת את הדיונים.
בהצלחה
שניר
לא הבנתי, מה? הבחור הזה זה עתה נחת פה מהירח?!
הוא לא מכיר את הפורומים בתחום למשל כאן??
מספיקות כמה שעות פה באתר על מנת לקבל את כל הנקודות שהוא מבקש מקהילת הג'יפאים בארץ, פלוס נימוקים וטיעונים טכניים שכנראה גם יחכימו אותו לא מעט, את מהנדס הרכב היחיד במדינת ישראל.
אם הייתי במקומו הייתי מפרסם את פנייתו כאן באתר, ובאתרים דומים, ובטח שלא בביבים של המרשתת...
בכלל, זה נשמע לי קצת לא רציני...
טל.
בהמשך לוויכוח בין ג׳ו לרמי, הבנתי שאין דבר כזה תקינה אמריקאית. לכל מדינה החוקים שלה ולכן הרשו לי לפקפק בדברי האיש.
אני חושש משרלטנים שידחפו רגל בתהליך ופוטנציאל הנזק שלהם
http://www.yaya-racing.com/
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
מי זוכר את קרבות הקרדיטים בתחילת עידן חוק הספורט המוטורי?
וזה עוד היה לפני הפייסבוק, בין כל "אבות הספורט המוטורי". לא שונה כאן. כל אחד יכול לכתוב בפייסבוק מה שהוא רוצה. בועז גם אתה יכול. תסתכלו על האתר שקושר כאן של אותו "מהנדס הרכב היחיד בארץ" ותבינו לבד...
בפועל מי שפועל ומזיז את העניינים זה לא "מהנדס הרכב היחיד במדינה" ולא ג'יפאים כאלו ואחרים, אלא הגופים המסחריים בעלי העניין, גופי התקינה בארץ (חלקם נציגים של גופי תקינה גרמניים - כלומר אל תתרגשו מזה שיהיה צורך להשיט רכבים לגרמניה...), והגורמים המקצועיים במשרד התחבורה.
הטיוטה הזאת שוחררה בצעד באמת מפתיע, - מפתיע לטובה! - והיא נראית, כאמור, לעניות דעתי, סבירה מאד. אנחנו כל השנים מתלוננים על אטימות - אז הנה במשרד התחבורה היום פועלים כדי לרדת מהעץ. כל הכבוד.
מה שקורה עכשיו לפי הניתוח שלי הוא-
משרד התחבורה מוכן להכיר בהגבהות אבל מחפש מישהו שיקח ממנו את האחריות לכך.
בניגוד לשנות דור של אטימות, יש היום במשרד התחבורה רוח חדשה ואנשים עם ידע ונכונות להקשיב למגוון דעות.
הם שומעים את החברות המסחריות ואת האנשים שמגדירים עצמם כנציגים ובסוף מוציאים נוהל מאוזן. לא מושלם אבל מאוזן ומסיר מעליהם את הצורך לקחת אחריות.
ראוי ומכובד בעיני שהם מוציאים את הטיוטה לתגובות הצדדים.
הוותיקים בענף רואים בזה את חזון אחרית הימים.
אני מביע משאלה שהגופים המסחריים בנסיונם להאדיר את רווחיהם לא יהיו חזירים מדי וייצרו מנגנונים בלתי אפשריים
ומתפלל גם שקרבות האגו של העסקנים לא יעבירו אותם על דעתם והם יקלקלו לנו...
סוף סוף אנחנו מסכימים פחות או יותר. למרות שמדובר עדיין בטיוטה בלבד ושום דבר עוד לא סופי.
ידע במשרד התחבורה - נו שויין. בואו לא נגזים... מי שבאמת מקצועי ובעל ידע רלוונטי מלתחילה אולי לא היה מטפס על העץ הזה ובטח לא כל כך גבוה. אבל לגבי הבנת האבסורדים שהם עצמם יצרו והנכונות (המסויימת) לרדת מהעץ או לפחות לרדת קצת - זה כנראה נכון.
אחרי שיחה עם אחד היבואנים המעורבים, יש מקום לאופטימיות זהירה. אני רוצה להאמין שבסוף ייצא מזה משהו טוב, טוב מאוד אפילו.
מצד שני - למי שכבר מוגבה, יש בעיה. הפתרון כמובן לא יהיה בחינם - אבל גם לזה יכולים להיות צדדים מאוד חיוביים.
אני מקווה שהיבואנים לא יתפתו להפגין חזירות כי כמו שזה נראה, למרות שזה הולך לעלות להם כסף בהתחלה, בטווח הבינוני והרחוק הם יהיו המרוויחים הגדולים ביותר מכל זה.
זה עדיין לא המקום ובעיקר לא הזמן לפרט. אין טעם לדוש בזה עוד אלא לחכות ולראות מה יקרה.
ועד שהדברים יתבהרו, הטסטים הם צרה צרורה. קשה מאי פעם. 26 שנים אני על ג'יפים ומעולם לא היה כל כך קשה.
צריך הרבה סבלנות, אורך רוח וכדורי הרגעה.
אז בסוף אפשר יהיה לשים עץ בתוך הרכב? אני מניח שאפשר לקבוע שההפחדה שנעשתה על ידי חלק מהאנשים כאן הייתה מוגזמת וקיצונית. למרבה הצער, היא השפיעה על מספר אנשים (לפחות אחד אני מכיר באופן אישי) לבצע החלטות מטופשות. אגב, הנה כתבה שהתפרסמה בוואלה בקשר לנושא ההגבהות:
http://cars.walla.co.il/item/2920342
נו עוד כתבה מיותרת כרגע...
וניראה לי שגם לא מדוייקת...
" שינויים אלה אינם חוקיים היום, ומשרד התחבורה נחלץ לשינוי המצב בגלל סיבות רבות; יש בעיה חוקית עם אלפי ערכות מתלים המיובאות לישראל כחוק, אבל לא חוקי להתקין אותן. יש בעיה שגופים ממשלתיים (צה"ל, רש"ט, משרד הביטחון, חברת חשמל) מבצעים שינויים אלה מזה שנים, וכיום הם מחוץ לחוק."
באמת חוקקו חוק? כבר?
לא ראיתי שהרט"ג צה"ל או גוף אחר מפרק את המתלים... אבל מצד שני חוק לא חל עליהם... לא?
אם תיכנסו לסדנה עכשיו ברגע זה לא יסכימו למכור או להתקין לכם סט מתלים?
בדיחה.
ובכל זאת לא תראה מישהו בכלל עוצר לבדיקה טנדרים לבנים של חח"י או ירוקים של רט"ג ומוריד אותם מהכביש בגלל הגבהת קפיצים+בולמים. כנ"ל הם גם לא ייכשלו על זה בטסט (וגם לא על שום דבר אחר. תהיה בטוח. עם גופים כאלה אף אחד לא יעיז להתעסק). הדברים האלה בוודאי לא מסוכנים או גורמים לתאונות - זו סתם עוד סיבה לשלטון רקוב להתעלל באזרחיו. פשוט כי אפשר.
על זה נאמר - יש דרג ויש זרג.
כמעט נכון.
הייתי בפנצריה כשרכב רט״ג נכנס להחליף צמיגים כי נכשל בטסט על צמיגים בלויים.
אני בעל פראדו 2011 מוגבה 2" old man ללא מיגונים תחתונים ועברתי בהצלחה טסט בכפ"ס.