תגובה: קבוצת Discovery Owners Israel (בעלי דיסקברי ישראל)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
הגזמתם. ממש הגזמתם.
ג׳יפולוג היה קיים לפני פייסבוק וישאר כנראה גם אחריו, כמו הרבה טרנדים אחרים שבאים והולכים.
קצת פחות נוח, קצת פחות ידידותי, בלי לנסות להרוויח עליכם, עם מנהלים אמיתיים (שבחרו עד רגע זה לא להגיב בדיון הזה) וגולשים אמיתיים, ואולי זה מה שגורם לו להישאר כאן למרות הכל.
שיהיה בהצלחה עם הקבוצת דיסקברי בפייסבוק. ממה שראיתי בקבוצות דומות מהר מאוד זה יהפוך לפורום קידום מכירות של שני גורואים ומכירת חלקי חילוף משומשים במחיר מופקע. אם לא הרווחתם נטו. אל תשכחו לתעד את השיח הטכני גם כאן, שאחרי שמה שכתבתם שם ילך לאיבוד, לפחות למען הדורות הבאים יישאר משהו.
הכל טוב. לא על זה צריך לריב.
אסף.
זה בכלל לא קשור, אם ישאר או יעלם ואם זה טרנד חולף או יחליף את ג'יפולוג..
בכלל לא לזה כיוונתי...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
פייסבוק הוא מה שאתה עושה ממנו...אם מישהו מלכלך לך את הקיר קליק וחצי ולא תשמע ממנו כל החיים. אבל בסדר... זה איכסה פיכסה ואיזה עוד כינוי ילדותי שתבחרו. פרסומות יש שם כמו פה.
בגדול כל החברים שאני מכיר משם נמצאים גם פה. קוראים וכמעט ולא כותבים.
וגם לזה לא (למרות שהמשפט על "הקיר", די ממחיש את "הרגשת השייכות" שציינתי... ואתה העלת).
לא חושב שזה פיכס ולא חושב שזה ילדותי, לא יותר טוב ולא פחות טוב (לדעתי פחות אבל אני סובייקטיבי) - לא מתאים לי, כך אמרתי וגם הסברתי למה..ועוד כמה סיבותת, כלליות ולא כ"כ רלוונטיות לפה..
העניין הוא אחר לגמרי.
העניין (המשני, כמו בכל דיון פה..וזה דווקא בסדר - ראה ערך התמימים עם האייפונים) הוא ההתנשאות, של אלה שמבינים את הפלטפורמה החדשה, על כל הפרימטיביים.
ובעיקר - ההתתממות...
אני לא אקרא לזה חוצפה, משום שאני בטוח שאלון 666 לא חשב על זה מתוך כוונה אבל להיכנס לפורום שמוקדש ללנדרובר, באתר שמוקדש ל-4X4 ולהגיד"חיפשתי ולא מצאתי "תמיכה".. בואו, אני פותח פלטפורמה חדשה"...
זה די חוצפה..
משהו כמו (בקטנה.. קחו בפרופורציות.. אבל מסביר את הנקודה שלי..) לירוק בפרצוף של כל אלה שכתבו פה ועזרו פה ושאלו פה והציעו פה.. להגיד שהם לא עשו ולא עושים כלום והם לא ממש שווים ובטח לא "תומכים" (ולא ראיתי שאלון שאל שאלה או ביקש עצה ונענה ב"אתה חדש.. קפוץ") ובשורה הבאה מבקש/מציע לכל אלה, שכרגע ירק עליהם, לבוא לתמוך בו.. במקום אחר..
ושם הכל יהיה רק "שלנו".. של מי שב"קבוצה"... בשושו... ניקח ולא נחלוק. ניקח ולא נחזיר..
כאילו... מה נהיה פה?
ועוד להגיד "זה לא סותר"...
כמו אלה ששואלים אותם משהו "בקבוצה" והם נכנסים לפה לחפש תשובה ו"מדליפים" ל"קבוצה" - לוקחים ולא נותנים..
מעניין כמה מה"ידע" שנצבר "שם" (ונשמר) מגיע לפה..
יש שם ב"קבוצה" מישהו שתפקידו להגיד "רגע.. יש פה משהו שכדאי להעביר גם לג'יפולוג"?
כל הידע נשמר עאלק... למי בדיוק?
מה שנכתב פה, נגיש לכולם - לכולם!! לא רק לחברי האתר ולא רק למיוחסי "הקבוצה"... לכולם.
אז לא איכפת לי שחלק מה"כולם" הזה, זה גם "הקבוצה"... שישתמשו ושיהיה להם לבריאות. אם הייתי רוצה לעזור רק למיוחסים ושלא ידעו מה הפיתרונות הייתי כותב ב.."קבוצה"... לחבורה סגורה/מיוחדת.
פה זה עוזר לכולם - אתה יודע ..מין פלטפורמה חברתית פרימיטיבית שלא ... מפלה.
ועוד להסביר לי/לדרור/לנו שאני/אנחנו לא מבינים את הפלטפורמה..
זה מש ש"הדליק" אותי - ההתממות וחוסר ההבנה "מה בסך הכל אמרתי?!".
אני לא תומך בך פה.. מה אתה צריך אותי בפייסבוק שלך?
נראה לך ששם פתאום אהפוך לאחות רחמניה?
ממציאים את הגלגל ממש... קבוצת תמיכה בפייסבוק...
ואין לי פה שום רווחים מהתעבורה באתר ואין לי מניות ואני לא שותף לבעלות..
סתם הפרזיטיות עוברת גבולות.. מידי פעם.
לפעמים אני תוהה למה שירשורים/ הודעות אחדות נשארות ואחרות נמחקות.
חיים רכס עף מכאן ונחסם למרות הצבעוניות והתעבורה שלו ולטעמי הוא לא הזיק לאתר.
שרשורים כמו ההגבהות וכמו זה אשר לדעתי אין ספק שהם מזיקים לקהילה ולאתר נשארים לדמם.
למה פוסט כזה לא נעלם בדקה שעלה לכל השדים?
בסוף יהיו שיעלבו ויעזבו ובלי סיבה ממשית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shachar
ממליץ לך לנסות את Tapatalk
בעקבותיה אכן ירד השימוש במחשב.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
+++
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
שרשורים כמו ההגבהות וכמו זה אשר לדעתי אין ספק שהם מזיקים לקהילה ולאתר נשארים לדמם.
ואני, בניגוד לך, חושב שאין "שירשורים מזיקים".
מכל שירשור/פוסט לומדים ומקבלים פרופורציות.
ואלה ש"עוזבים"... הם תמיד "נשארים בקשר".. כמו חיים, שאף פעם לא טרח לקרוא את הפוסטים שלי אבל גילה בקיאות מפתיע בתוכנם.
ואלה שנעלבים - נו, טוף... בסופו של דבר הם הופכים לשרים בממשלה.
ואם תיזכר.. הנעלבים ועוזבים.. נעלבים ועוזבים בגלל שמחקו להם והעלימו להם/אותם אז.. מה בדיוק גורם יותר נזק?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
אתה ממש פגוע, תתאשת...
כן, אנשים מרגישים לא שייכים, אני יודע את זה כי בדרך כלל לפי כל מפגש אנשים כותבים לי (בעיקר בפייסבוק) שהם לא יודעים אם לבוא או לא, איך לחבור לקהילה, מה לעשות... זה טיב האדם. וכבר היה חבר אחד לפחות שעזב מפגש שתכנן לישון בו כי הרגיש זר בו ( המפגש בבקעה), גם אתם עם עצמכם יושבים במעגלים כמעט קבועים...
פייסבוק נגס לגיפולוג ווואטסאפ נגס לפייסבוק, והדבר הבא מנגוס גם לזה. ככה זה.
אישית אני בפייסבוק ופה כי כיף לי, וואטסאפ לא עושה לי את זה אז אני לא שם.
אל תתרגזו, אף אחד לא חייב לאף אחד כלום.
+100
לא תצליח לשנות את דעתם שת כל אלו שחושבים שפייסבוק גרוע...
אני בטוח שהם גם לא הבינו את המעבר לטלפון עם מסך מגע... מה היה רע במקלדת ?!
sent from my WJ
קבוצת Discovery Owners Israel (בעלי דיסקברי ישראל)
פייסבוק גרוע חד-משמעית כי למי שאין, לא יכול לגשת מבחוץ.
גוגל לא מאנדקס את התוכן, ובחיפוש זה לא עולה.
מה שאומר שהידע נשאר נחלת מי שמחובר לדף עצמו, והרחבת מעגל החברים תלויה בלבד מביא חבר, ולא גם בכאלו שמגיעים מהרשת.
בנוסף,
יש לא מעט סוגיות מכניות שלא ייחודיות לדגם או יצרן, ובאתר כמו גיפולוג, אתה מרוויח בגדול מהמאגר מידע טכני רחב ביותר, שאפשר ליישם אותו לעל דגם.
ההשוואה בין טלפון למחשב נכונה, אבל הפוך.
אתם חוזרים אחורה ממקום של דיון שקוף רב משתתפים לטלפון חד-קווי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
בניגוד לתדמית הקשוחה,מעט מאד נמחק בג'יפולוג. חסימה של משתמש אמיתי היא אירוע נדיר ביותר. חסימות לתקופה ארוכה או לצמיתות - לא היו עשר ארועים ב15 שנים של האתר הזה. גם השטויות של רכס לא נמחקו, ואם תחפש בעזרת גוגל אתה יכול להתרפק בנוסטלגיה על הכל :rolleyes:. למה הוא נחסם? אתה יודע טוב מאד... כי הוא השתין על חוקי הפורום. שוב ושוב. וגם חרבן עליהם. ולא ניגב.
לגבי דברים שאתה חושב שכן צריכים להמחק בועז... מחיקת שרשור על פייסבוק או על משרד הרישוי, לא מעלימה את נושא הדיון.
חיים לא חריג ביחס לאחרים שעדיין מסתובבים כאן.
לדעתי אף פחות מכמה מהם.
*** מדברים על זה שבג'יפולוג לא מרבים למחוק, והנה מישהו חייב לבדוק... מה שנמחק פה לא קשור, כן אישי, אנחנו יודעים בדיוק לאן אתה מנסה להוביל, אז תפסיק. יש לך השגות? בערוץ פרטי. ***
חברים, יש הבדלים מהותיים בין הפלטפורמות השונות, לכ אחת היתרונות שלה.
המצב הוא שאנחנו מחפשים מידע ברשת העולמית, כל, אבל כל המידע עולה וצף מתוך פורומים ולא מתוך דפי פייסבוק.
הפייסבוק מבדל את חברי הקבוצות, או ליתר דיוק מבודד את התוכן הנרשם מהמרשתת.
מה לעשות, דה-פקטו, המידע עדיין מסתובבב בפורומים והרבה יותר קל לאיתור.
תנסה לדלות כתבות טכניות מפייסבוק, אני לא נתקלתי בתוצאות חיפוש ממקור זה כשהייתי צריך מידע טכני.
אין תחליף לג'יפולוג, ולדעתי אין ספק שברמת מאגר הידע והמקצועיות אין מתחרה לו, אבל..
פייסבוק הוא ממשק הרבה יותר נגיש, וכן, הרבה יותר ידידותי מהאתר(גם מבחינת משתמשים). אני מסתכל על חברים שלי שנכנסים לתחום, וגם וותיקים, רובם יעדיפו את הפייסבוק. כמו בהרבה נושאים אחרים, הפייסבוק הוא פלטפורמה שמפחיתה את הצורך באתרי אינטרנט ומערכות פורומים "יעודיים".. הכל מרוכז בפייסבוק, לכן רוב הקהילה מוצאת עצמה שם, בצדק או שלא.
הג'יפאי הממוצע מזמן כבר לא מחפש את הכתבות הטכניות, הפדנטיות והדקויות, אלא פתרון מהיר וזול במינימום מאמץ.. כזה הפייסבוק מציע בשפע. התרנגולות של רכס והמילקי של ברנרד לא מעניינים אותו.
דוגמא טובה ליתרונות של הפייסבוק על האתר:
#מכירה וחיפוש של חלקים/אביזרים: תכתוב בקבוצה "סבתות עם ג'יפים" שאתה מחפש חלק כזה וכזה- תוך דקות קופצים עלייך 10 אנשים.
לעיתים גם עם הצעות מאוד אטרקטיביות.
#פתרון זול לבעיה מכאנית כזו או אחרת: "בוא גבר, עושה לך את העבודה על המדרכה אצלי בבית, חצי ממחיר מוסך".
כבר כמה שנים טובות שאנחנו המיעוט..
אין לעצור את "הקידמה".
מי שכותב שממשק פייסבוק יותר נוח כנראה לא משתמש באפליקצית
Tapatalk
פי כמה נוחה מפיסבוק ומאפשרת הפעלה סופר נוחה מהטלפון כולל השתלת תמונות וסירטונים בקלי קלות
כשניפגש אתן לך לראות איך האפליקציה עובדת אצלי באייפון ונראה מה דעתך.
אני זוכר שהיו הבדלים מול האנדרואיד וממש הרגשתי שהיא זרה לי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
alon666
לשאלתך ברנרד, אני ב2008 הייתי עם סוזוקי ג'ימני ולא הייתי פעיל שנים רבות כאן
הג'ימני הלבן עם הפאוצ'ים הירוקים שתפרת לבד?
ידעתי ששם המשתמש מוכר לי :)
ארז גור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
לא הכי הבנתי, דורון - אתה חושב שמישהו הכיר לי את הדף האוסטרלי של מיצובישי? או הישראלי? ממש לא, חיפוש של שנייה מצא את שניהם. .
אתה צריך לבצע חיפוש ממוקד לפייסבוק.
גוגל לא מציג תוצאות חיפוש מדפים של פייסבוק.
וגם אם חיפשת, אתה לא יכול להיכנס אפילו לא לדף הראשון אם אין לך חשבון פייסבוק.
זאת להבדיל מדפי אינטרנט רגילים, כולל כאן, שאתה לא חייב להירשם כדי לקרוא או לאתר את התוצאות והמידע.
ואם כבר,
יש לא מעט אתרים בהם נתקלתי בתכנים הפתוחים לקריאה ותגובה של מי שרשום בלבד, כך שג'יפולוג הוא עדיין פתוח מאד וזמין מאד לכל מי שמבצע חיפוש פשוט ברשת.
בכל האתרים בינלאומיים שאני גולש בהם, יש שרשור ״תמונה עדכנית/רנדומלית של הרכב שלי״, בו אנשים מעלים צילומים בדיוק כמו שהזכרת.
תפתח אחד..
כמו שפתחנו שרשור פנורמות.
וחיים פתח שרשור אוכל בשטח.
וברנרד מעבר את השכל על מילקי.
ושרשורים המברגה האלמותי.
ושרשורים האידיוט המושלם.
כנ״ל לגבי תמונות פרופילים ושמות.
בינתיים,
לא הצלחתם לשכנע מה היתרון בפייסבוק מלבד הרצון להיות שם.
הדיונים באתר הם מה שאתה עושה מהם.
שים לב שפות״ש מדבר על קבוצת דיון/תמיכה טכנית (רגשית?..) לבעלי דיסקברי, ולא עדכוני מז״א או חיפוש קבוצת מטיילים או תוכן מיידי.
לא חושב שהפורום הזה מתיימר לתת מענה בנושאים האלו.
אלו גם לא הנושאים בהם שימור ידע הוא העיקר.
ושוב - מה שיש כאן ומה שיש שם, זה מה שאתה עושה ומכניס.
בחיאת, רוצה לראות את הפרצוף היפה שלך? תחליף את סמלון הקעקוע של לנדרובר לתמונה שלך. למי אכפת?
בא לך להכניס תמונה של הרכב שלך בפוזה סקסית? קדימה, תפאדל, בכבוד. מי מפריע לך? אפילו פתחנו פורום Readers rides לכבוד זה כבר לפני שנים ארוכות.
ואל תספר שזה קשה - כי אני, תוכנופוב ידוע שבאמת לא מבין כלום בצד הטכני של מחשבים, מערכות הפעלה ותוכנות פורום, החלפתי סמלון כמה וכמה פעמים בהסטוריה שלי כאן. זה לוקח לא יותר מכמה שניות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ושוב - מה שיש כאן ומה שיש שם, זה מה שאתה עושה ומכניס.
בחיאת, רוצה לראות את הפרצוף היפה שלך? תחליף את סמלון הקעקוע של לנדרובר לתמונה שלך. למי אכפת?
.
דרור,
פה בדיוק נכנס הפייסבוק - לו אכפת.
וביתר פירוט - תכניס את הפרצוף היפה ואנשים יעשו לך לייק בלחיצת כפתור ואולי אפילו ישתפו את הפרצוף החביב על הקיר שלהם.
נכון, גם כאן אפשר לכתוב "יפה" או "כל הכבוד" ועדיין, זה לא אותו הדבר...
ועוד לא דיברנו על אפשרות השיתוף לאנשים שאינם חובבי שטח ופתאום רואים את התמונה שלך, מתרשמים ומשתפים....
(שלא יובן לא נכון, אני לא כותב שם כי זה לא ממש מעניין אותי בד"כ למעט נושאים שקשורים בעבודתי, אבל אני בהחלט מבין מאיפה זה מגיע...)
ושם גם מותר לכתוב תכנים פוליטיים וניבולי פה וכו'...
אכן, אם יש לך פרצוף יפה, תקבל שם לייקים. המון לייקים. ובטח גם תכיר שם המון בחורות ותנשנש ללא הפסקה....
ואם אתה מכוער כמו קוואזימודו.... אז כנראה שלא.
זה מזכיר קצת את הכוכבים בקפה דה-מרקר.... עוד סוג של אתר היכרויות/פלטפורמה למציאת זיונים במסווה של רשת חברתית עאלק.
באמת אין את זה כאן. ואולי טוב שכך?....
ג'יפולוג הוא אתר לג'יפאים, עם כללים מאוד מוגדרים שלא יאפשר היסחפות לנושאים שלא קשורים ובין יתר האיכויות שלו גם זה שומר עליו נקי וגם מאפשר לו לעבוד כל כך הרבה שנים. בגלל המושג החמקמק הזה שקוראים לו "איכות". איכות המשתמשים ואיכות תכנים ואיכות המידע ואיכות הניהול. נשמע קצת פלצני ומתנשא, אני יודע. אבל זו האמת. זו הסיבה שכולכם כאן. בלי האיכות לא היינו קיימים כבר מזמן.
פייסבוק הוא רשת חברתית שיש בו גם קבוצות של ג'יפאים. הרבה יותר גדול, אבל לטעמי פחות איכותי. זה ההבדל.
וואו. לא חלמתי שאתם באמת מסוגלים לקיים דיון שלם סביב ה״אין נושא״ הזה. כל הכבוד.
אסף.