גם המשולשים נועדו לחבר את הגלגל לשלדה ולא לחילוץ :p
Printable View
גם המשולשים נועדו לחבר את הגלגל לשלדה ולא לחילוץ :p
נקודה חשובה, צודק, אני מניח שיתרון בהם הוא פיזור הכוח בשתי נקודות.
הפוך גוטה, הפוך. תדאג לשלמות האין-שילדה ולא לפלסטיקים.
אתה באמת רוצה את דעתי?
אז דעתי היא שזו הדוגמה המייצגת להלך המחשבה של רוב רוכשי רכב חדש בכלל.
כל מה שמדאיג אותם זה שלא ייפגעו הפלסטיקים. שריטה בפגוש/נפילה של פס חיכוך מהמפתן - ישר נכנסים לנוהל אבל ותענית. ביום הזכרון ויום השואה ביחד הם לא שפופים ואבלים כמו אחרי שהפגוש של ה-XV קפץ החוצה מהקליפסים שלו באחד הצדדים.
וכדי שזה לא יקרה, הם נכנסים ביודעין ובכוונה תחילה למצבי סיכון מטורפים. שיפועי צד, קריעות צמיגים, רק כדי להימנע משריטה של ענף בצבע שזה עתה קיבל ציפוי נאנו מיוחד בעלות של אלפי שקלים...
וכשנתקעו - יחלצו מהמשולשים ויעקמו ויקרעו את הריצפה/שילדה, על מנת שלא יידפק פגוש פלסטיק....
זה קורה כל הזמן ולא רק בסובארו. כבר נתקלתי בזה גם בהדרכות של רוביקונים, רכב הערסים הלאומי החדש (עפ"י מעריב)... חס וחלילה יישרט הצבע....
זה למה צריך הדרכה. וזה למה חשוב להפנים שרכב מודרני, כל רכב מודרני, גם אם ממתגים אותו כגיבור-על, הוא יקר ועדין ומלא מגרעות וחסרונות וחולשות כרימון ותיקון נזק של כל מגרעת/חולשה כזו שקול לאלפי שקלים רבים במוסך. וכשמתלבטים איזה אוטו לבחור ולקנות - אחרי שסיימתם להתפעל מהמסכים והמולטימדיה והקישוריות ושלל לדים ומצפצפים למיניהם, נא להשתרע מתחת לרכב על רצפת אולם התצוגה (לא לחשוש, היא תמיד נקיה) ולבדוק מאיפה מחלצים ולאן מתחברים (מיד אחרי שבודקים טוב טוב את מידת הצמיגים ואפשרויות החלפתם/הגדלתם) מבחינתי זה עוד אחד מהתנאים לבחירת רכב שמיועד גם לשטח.
בתמונות שהעלית - אלה לא נקודות לחילוץ אלא לריתום/עיגון לאוניה ולמובילית. מתוכננות להפעלת כוח במשיכה של רצועת ראצ'ט כלפי מטה, כלומר לכיוון ריצפת הסיפון באוניה/מובילית ותו לא. שים לב גם שאחרי התקנת מיגונים, כבר אי אפשר להשחיל שום שאקל לחורים של נקודות העיגון האלה.
לחילוץ אתה משתמש בבורג עם הלולאה שמכניסים דרך הפגוש, ובאמת משתדל שהמשיכה תהיה בניצב ושזה יהיה בעדינות מרובה.
ואם זו כבר התקיעה השניה/שלישית, סימן שהדרישות שלך בשטח כנראה גדולות על הרכב הזה ותחשוב ברצינות להחליף אותו למשהו רציני יותר.
רציני לגמרי. "לשכב על הרצפה בסוכנות״ זה בדיוק מה שאני עושה אתכם בשרשור הזה, ויש לי תחושה שפה התשובות יותר טובות.
לא נתקעתי עם הפורסטר עדיין, סה״כ חוקר את הרכב ומבין איך ומאיפה מחלצים, כדי להיות מוכן כשזה יקרה (וזה בטח יקרה מתישהו). לחברים פה יש פי מליון יותר נסיון ממני, ספרו לי כמה רכבים ראיתם שיצאו עם נזק בגלל חילוץ לא נכון? יש לי תחושה שלא מעט ולכן אני מעוניין להגיע לסיטואציה הזו עם ידע בסיסי, ומכאן השאלות.
לענייננו, ברור לי שהנקודות האלה מיועדות לעיגון ולא לגרירה, אבל גם המשולשים לא מיועדים לגרירה.
ואם אני יכול לגרור את הרכב מחתיכת מתכת לא חשובה כמו טבעות העיגון האלה במקום מהמשולשים, למה לא בעצם?
אם הטבעות האלה לא עומדות בעומס אז כמובן שזה לא מתאים לחילוץ, זה מה שניסיתי לברר.
https://www.subaxtreme.com/shop/suba...covery-points/
האוסטרלים שמאוהבים בסובארו ובשיפורים שלהם לשטח (יותר מהאמריקאים) כבר נתנו דעתם לנושא.
זו רק דוגמה אחת של פיתרון
לא בסובארו, וגם החילוץ היה לפי הספר. אבל נקודת הריתום החלשה באחד הדגמים היפניים הפופולריים נתלשה משילדה (עם ביס מהשילדה עצמה) עפה לכיווני כמו רסיס של פצמ"ר וכמעט הרגה אותי. הסטטיסטיקה אומרת שמתישהו היא לא תפספס ומישהו ימות.
אתה מוכרח להבין איזה כוחות מתפתחים בנקודות הריתום הזו בזמן חילוץ. נגיד רכב ששקע עד גחונו בבוץ או בחול או יושב טוב טוב על סלע גדול. לולאת ריתום לאוניה או מובילית שעשויה מחתיכת פח מכופף, לא מיועדת להתמודד עם אימפקט פתאומי מצד אחד, והתנגדות שיכולה להגיע ליותר מפי 2 ממשקלו העצמי של הרכב.
האם משולש מתלה יכול לעמוד בזה בלי להיתלש ולעוף על מישהו? כנראה שכן ואולי אין כאן בעיית בטיחות. השאלה אם אוזן החיבור שלו למרכב הפח של הרכב תעמוד בזה ולא תסיים את החילוץ עם רכב שנוסע עקום והיגוי שמושך לצד אחד.
המסקנה מכל זה היא שיצרן ש"רכב השטח" שהוא מוכר לא מצויד בלולאת ריתום רצינית אחת לפחות מלפנים ומאחור (או לפחות במקום/תושבת/תבריגים להוספת לולאה כזו), כנראה לא באמת מייעד את ה"SUV 4X4 האמיתי" לשימוש בשטח והכל פייק.
ומכאן זו כבר החלטה של הלקוח. אם הוא מבין משהו ויודע מה לחפש, הוא יוכל להסיק מסקנות ולהחליט אם הוא רוכש אוטו כזה. רוב הלקוחות של רכב חדש מין הסתם לא יודעים ולא מבינים ולא רוצים לדעת ולהבין - דעתם מוסחת באמצעות מסכי מולטימדיה/ריפודי עור/כל מיני פטנטים אקטיביים/כל מיני מנצנצים/מהבהבים/מצפצפים/רוטטים/חישוקי ענק עם צמיגי חתך נמוך וכו' וכו'.
זו שיטה שתמיד עבדה. היא תמיד עובדת ותמיד תעבוד - אשכרה כמו על האינדיאנים שהכובשים הספרדים שיחדו באמצעות זכוכיות צבעוניות.
אני ראיתי במו עיני דאסטר מחלץ במכות משאית קלה בבוץ של הירקון.
הלולאה לעיגון לא נתלשה. לפי העין גם לא התעקמה.
אני לא יודע אם זה מזל או משהו. או הזוית שבה זה מולחם. ( קדימה אחורה ולא למטה כמו בצילום של הסובארו )
ואני אישית לא הייתי מנסה את זה על האוטו שלי.
אבל זה תכלס עובד …. אז אולי ההוא שאתה ראית. דרור. זה פאק בהלחמה או ריתוך.
ריתוך מושלם.
כל כך טוב, שנתלשה חתיכת שילדה.
בתור אחד שחולץ לא פעם ע הפורסטר שלו, גם מבוץ אומר בביטחון מלא שהנקודות האלו, עמידות בחילוץ
אממה, מי שחילצו אותי - יודעים היטב את המלאכה.
לא מכות, לא משיכות אלימות.
פעם אחת כננת, פעם אחרת משיכה רציפה
בדברים האלה, זה יעמוד.
כל רכב שתמשוך אותו בזווית ובאלימות, יספוג נזקים.