תגובה: תאורה נוספת- מה החוק אומר?
בכל הג'יפים שלי היה פנס עבודה (היצף) מותקן מאחורה בגובה הגג. זה מעולם לא הפריע לאף שוטר למרות שזה לא חוקי. מה שאי אפשר לומר על פנסים שמותקנים על הגג ומופנים קדימה. בקמפר יש לי פנס מגנטי (וזה מטופש כי הגג מפיברגלאס, אבל אם צריך אני מקבע אותו בנסיעה לג'ריקן שעל הגג) עם שלט רחוק מתוך הרכב. מאוד נוח למשל כשמחפשים נקודה להתמקם בלילה.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
liontamer84
אשמח לקבל לינק, גם הטרופר שלי היה רוצה יותר תאורה.
http://www.aliexpress.com/item/3600L...279361053.html
שים לב שזו מנורהבגימור P68 (עמידות למזג אוויר ורטיבות).
חשוב בזמן ההזמנה לבקש 4300K , אחרת תקבל 6000K , וזה כבר צועק לשמים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
dio
אין קשר לדאווינים. פנסים כמו שהראתי ניתן לכוון לפי צרככה (לאזור האוהל או לחבר שצריך תיקון/חילוץ) עם פנסי פגוש בלבד זה בעיתי, הרי לא תמיד חזית הרכב מופנת לכיוון הדרוש. זרקאור נישא? לפעמים מסורבל. ומה עם תאורת עבודה אחורית? אור נוסף בנסיע לאחור בשטח? יש מגוון שימושים לא רק סינוור משתמשי הדרך.
אף אחד פשות לא מעוניין לשנות את התקנה מלפני קום המדינה. מע בעיה לקבוע קריטריונים (כיסוי,מתג נפרד, סוג האור...) ואכיפה (קנס על הדלקה בכביש)?
תסתכל מה כתב אסף בהמשך.
הצרכים של אור להתארגנות ,הם שונים מאור לנהיגה.
לצורכי התארגנות, קניתי ב 95 ש"ח מנורת לד, הצפה 30W , 220V.
בעשרה ש"ח נוספים, קניתי דריבר ללד 12V 30W , והחלפתי למנורה את הדריבר.
ב105 ש"ח יש לי תאורת 12V הצפה להתארגנות.
לא עושה לי שכל לנסוע עם פנס כזה קבוע על הגג, על ההגגון מאחור יש לי זרוע מתקפלת, והפנס מורכב עם חיבור מהיר.
(למען הדיוק, זה היה הסידור ברכב הקודם, בנוכחי עוד לא הגעתי להתקנה הזו).
אני מבין. יש לי תאורה נוספת מקורית בתוך הפגוש. היא מאירה מצויין בדיוק עד הרגע שמתכסה עם בוץ. והם גם לא מאירים בצדדים. לכן פנסים על הפגוש לא יתנו לי הרבה. פנסים על הגג אני לא מבין וגם לא צריך. פתרון מושלם עבורי- פנסים בצידי השמשה- לשם כך יוצר השרשור. עכשיו אני יודע שזה לא חוקי. מצד אחד יש לי 3 שנים עד הטסט- רכב חדש. מצד שני- יש אופציה ליפול על שוטר או בוחן עקשנים במיוחד.
ועדיין- ישנה בעיה בתקינה (לא רק אורות)- ולצערנו זה לא מעניין אף אחד- פעם הבאה כשמדינה תבקש להתנדב בזמן הסערה- שהם ינסו לנסוע בכלים סטנדרטים...
פנס מתחת לשמשה שאתה יכול לפתוח חלון ולסובב - כמעט חוקי..
אסף.
כי מותר להתקין פנס אחד שאפשר לכוונן מבפנים.
ולפתוח חלון לכוונן את הפנס יכול ליפול בתוך הקטגוריה הזו...?
אסף.
ליתר בטחון אדפיס את התקנה ומקסימום אפרק את הפנסים- עניין של 10 דקות
אמריקה זה לא פה...
חלומו הרטוב של כל בוחן....