תגובה: המלצה לרכב שטח ב35k - התלבטות בין דגמים
1.90 ורכב יפני?
התחרפנתם?
אוטו שתוכנן על ידי אנשים קטנים עבור אנשים קטנים? ברוב המקרים עם תנוחת ישיבה גבוהה מדי וגלגל הגה נמוך מדי?
במקרה של הטריוס - גם הגה/מושב/דוושות לא ממורכזים... אל תשכחו - זה אוטו שנולד עם הגה ימני. בדיוק כמו בלנדרובר - ההסבה להגה שמאלי עבור העולם השפוי שנוהג בצד הנכון, היא לא תמונת ראי אחד לאחד. מתפשרים פה ושם. סנטימטר כאן, סנטימטר שם. והנהג יוצא עם כאבי גב בגלל תנוחת נהיגה מאולצת. תעשו טובה לעצמכם ואל תזלזלו בהנדסת אנוש - זה עניין רציני יותר ממערכת מולטימדיה.
ידידי, אתה ואני סובלים מאותה "בעיה". אנחנו גבוהים, הרגליים שלנו ארוכות.
אנחנו לא יכולים "לשבת גבוה" כמו שרוב ההדיוטות אוהבים, כי הראש שלנו יהיה תקוע בתקרה. אנחנו צריכים רכב מרווח, שמאפשר לנו לשבת נכון ולמתוח את הרגליים ולא לפשק אותן כמו צפרדע כי ההגה נמוך מדי ותקוע לנו בין הברכיים כמו שמקובל בין בנגקוק לטוקיו. רכב שיאפשר לנו להרים ולקרב את גלגל ההגה לזוית נכונה - כדי שיהיה לנו נוח ואחיזת ההגה תהיה נכונה. בהרבה מכוניות מהמזרח זה פשוט בלתי אפשרי, נו, כי כשהמהנדס, מוכשר ככל שיהיה, הוא קטנטן - אז כל האוטו מרגיש כזה.
לא יעזור לך - אבל מכוניות שמגיעות מיצרנים וארצות שבהן ממוצע הגבהים קרוב יותר לגובה שלך, יהיו לך נוחות יותר.
אמריקאיות, גרמניות, שוודיות, אנגליות. מה לעשות, ככה זה.
לא היתי כזה חד משמעי- מה לגבי פטרול, TLC200, טונדרה ושאר המפלצות? יפנים ללא ספק. להגיד גם שה JK שלי הרבה יותר מרווח מה Q שהיה לי- לא בהרבה בסביבת הנהג, ומאחורה אפילו יותר צפוף.
זה לא המרווח הכולל אלא הפרופורציות והמרחקים בין מושב נהג להגה ולדוושות. לנהג גבוה עם רגליים ארוכות זה קריטי.
ברנגלר JK הפרופורציות האלה טובות לאין-שיעור מאשר בפאג'רו Q ובפטרול עם מושב נהג הגבוה שלהם וגלגל ההגה האופקי, וזה למרות המרווח הפנימי הכולל הקטן יותר של הרנגלר, החלונות הצרים ותחושת הצפיפות.
הטנדר/SUV היפני ה"קומפקטי" היחיד שמספק תנוחת נהיגה טובה גם לארוכי רגליים זה ניסאן נבארה/פאת'פיינדר וזה לא מפליא - הם עוצבו בארה"ב....
טונדרה/סקוויה מתוכנן ומיוצר בארה"ב - ומיועד לשוק האמריקאי בלבד. זה אוטו אמריקאי לכל דבר ועניין, לטוב ולרע, למעט הסמל שעל הגריל.