נכתב במקור על ידי
Derish
לא הבנתי אם אתה ממליץ לישראלים להפסיק לרכוש מכוניות משומשות עם גיר אוטומטי, או פשוט להיות מוכנים להוצאה שזה יגרור. האופציה הראשונה לא נראית ישימה במיוחד.
רוב בעלי הרכב לא מחפשים חוויית נהיגה אלא נוחות וקלות בנהיגה וזה בסדר. הם אולי לא מבינים הרבה במכוניות, אבל בכסף הם כן מבינים, תהיה בטוח בזה. כל שוק המשומשות כאן מסתובב סביב כסף - מחירון וסחירות ואמינות ושמירת ערך - ואני מזהיר אותם שגיר אוטומטי זו מכה כלכלית רצינית ומחיר גבוה לשלם תמורת העצלנות שלהם. צריכת הדלק המוגברת ואמינות שתמיד תהיה מוטלת בספק, במיוחד כשהם רוכשים רכב לא חדש שכבר צבר ק"מ שמכניס אותו לגיזרה שבה גיר אוטומטי עשוי להתאבד פתאום ולהכות אותם ב-5-10K לא מתוכננים. עבור הרוב המוחלט של הציבור, בודאי כזה רוכש מכונית משומשת כי אין לו אפשרות לרכוש חדשה או כמעט-חדשה, זה סכום עצום שמשבש להם את כל תכנון התקציב המשפחתי.
לא ברור לי גם איך בארה"ב, החובבת אוטומט לא פחות מישראל, אין 'מכת מדינה' כזאת. או שאצלם פשוט התיקון יותר זול ולכן לא מתרגשים מזה?
ממה שאני יודע, ויאששו/יתקנו אותי כוחותינו באמריקה (ברנרד וג'ו) להכניס רכב לתיקון במוסך בארה"ב לא יהיה זול מאצלנו ולפעמים אפילו יותר יקר. מה שבטוח זה שההכנסה הממוצעת שם גבוהה יותר ושהאוטו עצמו עולה הרבה פחות, בודאי אם הוא משומש. עוד בטוח, זה ששם לא מתביישים להשבית רכב על תקלות שאצלנו היו משקיעים לא מעט בתיקונן. פשוט כי האוטו כל כך זול עד שאם לא מדובר בדגם יקר ו/או מיוחד או סתם בקשר רגשי עם הנבלה, פשוט לא שווה להשקיע בו. אז זורקים לפירוק וקונים אחד אחר.
לבסוף, כפי שהסברת לעיל - למה בטויטה/סובארו/הונדה זה הרבה יותר נדיר? אם אכן מדובר במגבלה הנדסית, בהבדל אינהרנטי באמינות של אוטומט מול ידני, איך זה שביפניות זה פוגע הרבה פחות?
תתפלא אבל גם שם גיר אוטומטי זה מכלול מועד לפורענות ולא בגלל מגבלה הנדסית אלא כי הוא מורכב יותר. אמנם הגירים האוטומטיים שלהם בד"כ יותר אמינים מהאירופאים, לא רק כי הם מכוונים מלכתחילה לשווקים שמעדיפים אוטומט (יפן, ארה"ב ושווקים מתפתחים) אלא כי הם בד"כ גם פחות מתקדמים טכנולוגית והם עצמם מודים בזה. שים לב שלמעט טכנולוגיית ההנעה ההיברידית, לא יצא מיפן שום חידוש פורץ דרך. הם לא ממציאים כלום ולא ממהרים לחדש אלא רק מעתיקים ומשפרים. גם במוצרים מאוד מרשימים שלהם, אין למעשה שום חידוש. סטטיסטית, הם פשוט בנויים טוב יותר, לכן הם לעתים קרובות גם יותר אמינים. אבל זה לא אומר שהם יהיו נטולי תקלות. כתב כאן סער מתי הלך הגיר בפאג'רו שהיה לו וכמה זה עלה. והוא לא לבד, תאמין לי