תגובה: תוכנית חילופי פקידים בין ישראל לארה"ב? (סיפור מעניין מאמריקה)
לגבי ויזה לארה"ב . השאלה היא האם הוצאת את הויזה עם פספורט רוסי או ישראלי ? מפני שלמיטב ידיעתי, אך ו רק בישראל עוברים תהליכים כאלה משפילים , ממושכים וקשים על מנת לקבל את הויזה לארה"ב . כמה שאנחנו חושבים ומאמינים שאנחנו הבני ברית מס' 1 של ארה"ב. האחרים לא חווים את הפינוק הזה.
דרכון ישראלי כמובן, כולל הסלקציה בשגרירות כאילו אני בתור למסעדה של רושפלד ולא נוסע לשם בענייני עבודה.
ושוב, בתור מי שכבר עבר את תהליך קבלת הוויזה לעוד כמה מדינות (בישראל), יש לי למה להשוות. שלא ישתמע מדבריי כאילו גיבשתי דעה שלמה על ארה"ב על סמך אינטראקציה נקודתית עם שניקווה.
לאחר ששמעתי את מה שעובר הבוס שלי( גרמני) וקולגה שלו בריטי שעשה רילוקיישן לישראל הנכנסים ויוצאים לארץ כל שבועיים במסגרת הביטחון לטיסות לישראל ואל על בפרט ובדרכונים בכניסה לארץ, התכווצה לי הבטן ונדרתי לא לבקר שום בידוק ביטחוני ומכס בחו"ל...,
ואני נוסע הרבה בעצמי וסובל בנושא עקב מאמץ לעלות עם טרולי לטיסה ללא שליחת מטען...
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
מעניין איך זה שאיש חשוב לכלכלה האמריקאית כמוך, עם פה שמפיק מרגליות, היה צריך לעמוד בתור עם שאר התיירים. על זה אני מדבר, כי הראיון עצמו עבר חלק גם אצלי, ועם תוצאות דומות (בלי החיבוק).
לא הייתי בצ'ילה אבל בארגנטינה לא זכורות לי בעיות מיוחדות, גם עם ציוד. בכל אופן, להשוות למדינות מתפתחות זה לא חוכמה. ואני מכליל את ישראל בקטגוריה הזאת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Derish
מעניין איך זה שאיש חשוב לכלכלה האמריקאית כמוך, עם פה שמפיק מרגליות, היה צריך לעמוד בתור עם שאר התיירים. על זה אני מדבר, כי הראיון עצמו עבר חלק גם אצלי, ועם תוצאות דומות (בלי החיבוק).
לא הייתי בצ'ילה אבל בארגנטינה לא זכורות לי בעיות מיוחדות, גם עם ציוד. בכל אופן, להשוות למדינות מתפתחות זה לא חוכמה. ואני מכליל את ישראל בקטגוריה הזאת.
נו... ואני ישבתי בשקט, אחרי שנעלבת שעושים לך רצח אופי ווהקביעה שמי שלא מסכים איתי - "חוטף"..
מה אמרו לך שהתנפלת כ"כ? "פה מפיק מרגליות"... "איש חשוב .."
מה קרה דריש? מתחיל להיות לך משעמם בגולה?
your looking to pick a fight?
מה נהיה?
מחפש חיוכים וחיבוק אוהב? ודווקא מעובדי הביטחון של שדות התעופה של ארה"ב?
דווקא אותך צריכים להבין, ולאפשר לך ביס מהסנדוויץ'?
יש פה עוד דברים מעצבנים - לא נותנים להכניס אוכל מבחוץ לתוך בתי הקולנוע - אולי אתה רוצה להגיע עם סנדביץ' גם לשם ולהתעקש לאכול מול הפנים של הסדרן, לפני שאתה מתיישב?
יש גם חוק דבילי כזה, שאסור לעבור באדום, גם אם הצומת פנוי/ה... אז כשתקבל דו"ח, אתה רוצה חיבוק מהפקיד שלוקח ממך כסף ושיסכים איתך שזה חוק דבילי ושהוא בכלל מאמין שמות לעבור באדום... בזהירות ושהמחוקקים דפוקים ו... יעשה לך הנחה קלה..
בגדול... אם אתה לא מאמין בחוק ו/או בתפקיד שאתה מבצע - אל תעבוד בזה... מי שעובד בביטחון, מאמין (ברמה כזו או אחרת) במה שהוא עושה - מה הבעייה שלך עם זה?
תכף יבכו פה כל הטסים מאמסטרדם, שמחרימים להם את הקנביס (שקנו עם קבלה בקופי-שופ) - למרות שהצהירו שהביאו סמים שאסורים בארה"ב... וירצו גם הם חיבוק.
אתה אורח... תתנהג בהתאם - פשוט ומנומס ותרבותי.
לא רוצה - אל תבוא.
גם לישראל וגם לספרד וגם לאנגליה.
והכי חשוב - תמצא בחורה/בחור שיוציאו לך את השטויות מהראש... יש לך יותר מידי חופש בחיים ואתה פשוט overwhelmed מהמצב... יותר מידי טוב לך.
אתה צריך קצת צרות אמיתיות שיאזנו אותך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
לא זוכר שעמדתי בתור יותר מ-10 דקות...
וואלה? עם יחס כזה כנראה שגם אני הייתי נשמע אחרת.
אצלי ואצל הקולגות הייתה המתנה של 40-60 דקות בתור רק להיכנס לשגרירות. וזה אחרי שכביכול נקבעו לנו ראיונות וטווחי זמנים מוגדרים להתייצב בהם, משהו כמו 9-11 בבוקר. אולי זה עניין עונתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
יש לך יותר מידי חופש בחיים ואתה פשוט overwhelmed מהמצב... יותר מידי טוב לך.
אתה צריך קצת צרות אמיתיות שיאזנו אותך.
פה אתה צודק, ולכן בקיץ אסיים כנראה את הפרק האנגלי בביוגרפיה ואחזור לעוד סיבוב בארה"ק. אבל זה נושא לשרשור נפרד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Derish
אז כנראה החוויה שלך מארגנטינה שונה משלי. 10 ימים, 3 אנשים, ישבנו והמתנו לציוד שישוחרר מהמכס כי רוה"מ שלהם
החליטה שאין יותר ייבוא לחודשים הקרובים (כי הם לא עמדו בתשלומי האג"ח שלהם) - זה היה לפני כמה שנים.
מיותר לציין שחזרנו לארץ בלי לעשות כלום (כולל הדגמה לשרה לבטחון פנים), היו לנו אנשים מאוד מקושרים שניסו
להכניס את הציוד (הבעלים של חברה שמשפצרת את כל האופנועים של המשטרה, מספר 2 במשמר הגבול שהיום הוא
מספר אחד, שפגשתי אישית במשרד שלו ובארוחת ערב ועוד כמה) ולא הצליחו (שחררו אותו אחרי חודש וחצי).
במקרה שבוע לפני, הגיעה טייסת אמריקאית שלמה לתרגיל שתוכנן במשך שנה וחצי, ונחש מה? גם הם לא הצליחו
להכניס ציוד לארגנטינה וחזרו בלי דקת טיסה משותפת.
אבל את הטלפון הסלולארי שרוה"מ כ"כ התגאתה שמיוצר שם (שבסך הכל סגרו בו 6 ברגים), זה נכנס יופי יופי.
אז גם לי עשו קטע באיזה קונקשן בניו-יורק, וגם אותי תזזו בשגרירות (חיכיתי שעתיים וקיבלתי ויזה בלי בעיה),
ולעיתים קרובות אני חושב שהם חבורה של בוקים. ויוצא לי להיות שם לפחות פעם בשנה, להנות מחלק מהדברים
לגחך מחלק וסתם לזרום עם השאר. אבל מה לעשות, הם הכלכלה הגדולה בעולם (ושאף אחד לא יבלבל
את המח עם סין), הם המעצמה מס' 1 בעולם (למרות שפוטין עשה לאובמה בית ספר) ולהם מותר הכל.
וכן, מותר להם לתזז ישראלים יותר מאחרים כי הם מממנים פה יותר חצי מתקציב הבטחון - זכותם.
אוי אוי איזה נזק
לא נתנו לדאריש להכניס את הסאנדויץ חזיר, ממש טרגדיה.
לא אכנס לפרטים, וממש אין לי כול בעיה עם TSA, למעשה המאבטחים של אלעל מציקים הרבה יותר.
ברנרד, רד מזה, הילד אהבל והגיון...לא עובד.
למה?
לא אהבל בכלל - אני דווקא אוהב את הגישה שלו. לא מסכים עם חלק (גדול) מהמסקנות וזוית הראייה אבל נשמע לי אחלה.
ואם, בגלל מה ואיך שאני אומר, נוצר רושם אחר, לגבי הדעה שלי לגביו, אז... הרושם מוטעה.
רוצים לשמוע מה זה/זו אהבל?
בבוקר, ראיון ב-CNN עם מצביעים (פריימריז של הדמוקרטים והרפובליקנים בניו יורק.. המדינה) לגבי הבחירות..
שואלים איזו אהבלית, מדוע היא תומכת ביהודון ההוא (הגדרה שלי..) והאם, לאור ה"אתגרים" הצבאיים ומדינות החוץ שעומדים בפני ארה"ב, נראה לה שהוא מתאים להיות "מפקד הצבא" (נושא מרכזי פה!).
המפגרת לא מתבלבלת ועונה (תירגום כמעט מדוייק... צריך להבין את המינוחים) - "אני חושבת שהוא הכי מתאים להיות מפקד הצבא, בגלל שהוא לא "נץ צבאי/קרבי". אני חושבת שאם יהיה מפקד צבא שהוא לא צבאי, הוא יידע לנהל טוב יותר את המלחמות שלנו, משום שאלה לא מלחמות "קרות" אלא מלחמות "חמות" וצריך מישהו לא צבאי לנהל אותן. אני חושבת שכך המעמד שלנו בעולם יהיה טוב יותר, משום שעכשיו אנחנו נראים כבריונים. כשמפקד הצבא יהיה "לא צבאי", המצב שלנו יהיה טוב יותר".
איך הילדים היו אומרים על הפנינים האלה - "כאילו, דדדדה..."