תגובה: שאלה בנוגע להתחממות בנסיעה בין עירונית
לא, לא מסכים. לא לגמרי בכל מקרה.
כי אם יש זרימה מאולצת + זרימה מאולצת שניה + זרימה טבעית (שהיא גדולה במיוחד בבינעירוני) - ובהנחה שהמניפה שמחוברת למנוע מרוחקת מספיק מהמצנן (לפחות 150 מ"מ הייתי אומר בלי לראות את הקורבן, מתחת ל 100 זה כבר גרוע), ובהנחה שהמניפה החשמלית היא חיצונית = דוחפת, ובינה לבין מצנן המנוע יש מחליף חום של המזגן - לא צריכה להיות בעיה.
לעומת זאת.. אם המרחקים לא נכונים או שאין כונס... בעיה. אבל כמה הבעיה הזו תורמת להתחממות? ודווקא במהירות גבוה כשיש זרימה טבעית? לא הרבה כנראה. כי הזרימה הטבעית מופרעת או לא על ידי המניפה החשמלית, מתערבלת ומתיישרת חזרה ברדיאטור מזגן ואז נכנסת לרדיאטור מנוע, ונמשכת אחריו על ידי המניפה המכנית.
בכל מקרה גם זרימת אויר איטית תתבטא בהפרש טמפרטורות נמוך בין כניסה ויציאה.
אסף.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ytzur
כונס אוויר על מכסה המנוע - יכול לשפר .
במיוחד אם תוסיף גם פתח יציאה.
לא יקר ויוסיף פוזה לספורטאג
ירון
איך כונס אויר יעזור?
אסף.
אני אתחיל ואומר, אין לי שום ניסיון מעשי (או תאורטי), אבל ....
משום מה, עד כמה שאני זוכר, בסופה של נסיעה בין עירונית, שמכבים את המנוע, הפאן אמור להמשיך להסתובב.
לעומת זאת, בנסיעת שטח איטית (שכבר סיכמנו שמייצרת פחות חום) הפאן אמור להעצר יחד עם המנוע.
הקלאץ' (של הפאן קלאץ') עובד על טמפ', ומה שקורה (לדעתי), שבנסיעה בין עירונית מהירה, עיקר הקירור הוא פשוט מהזרימת אוויר החופשית (לעומת עבודה טכנית בשטח, במהירות איטית, שכל הזרימת אוויר, מקורה בפאן.
פאן חשמלי גדול (כמו שתומר מתאר), קודם כל, מכסה (לא כנפים נעות, חלקים סטטים, מרכז הכנפיים + המנוע) לפחות 20-25% משטח הפנים.
זה אומר, שהפאן הזה צריך להיות עם ספיקה אדירה.... או שהוא יתחיל בעצם לתפקד כמסך אוויר.
דבר נוסף -
זה לא רק כמה מ"ק אוויר/ דקה עובר ברדיאטור, עם מקטינים את השטח, ומאלצים את אותה כמות אוויר, מהירות האוויר עולה. בהחלט יכול להיווצר מצב, שמהירות האוויר גבוהה מדי, ואז היעילות של מסירת החום (מהרדיאטור לאוויר הזורם) יורדת (אני מכיר את התופעה הזו מתכנון מזגנים, ואני מניח שזה גם רלוונטי פה).
ולו רק בשביל הסקרנות, אני אשמח אם תומר יסכים לעשות את הניסוי הזה - להוריד את המאוורר הגדול , ולנסות נסיעה בין עירונית.
גם אני צודק לגבי נסיעה בין עירונית, זה לא אומר לגבי עמידה ונסיעה טכנית בשטח, יכול להיות שיש בעיה.
דרך אגב - מה הכללים לגבי "מסכה" מבפנים ( בין הפאן לרדיאטור), מה הכללים? למי יש, מי אין?
אתה צודק בהחלט לגבי חסימת האוויר של המניפה החשמלית. אבל אם הכל ממוקם כהלכה - מרחקים מספיקים - האוויר עוקף אותה וזה זניח.. אני בינתיים עד המדידות, מניח שתומר מיקם הכל כמו שצריך. ואל תשכח שגם במקור יש שם מניפה חשמלית - של המזגן.
ומה שכתבת לגבי הפאן קלאצ' הויזקוזי - אתה צודק כמובן. במהירות גבוהה הוא מאט.. לא מתנתק אבל מאט.
http://www.jeepolog.com/forums/conte...epolog-archive
לגבי כונס - תמיד צריך. לא תמיד יש..
אסף.
לא בטוח שאני מבין מה זאת אומרת "האוויר עוקף אותה".
שעומדים במקום (או נסיעה איטית), זרימת האוויר דרך הרדיאטור, היא תוצאה של המשיכה של הפאן קלאץ'.
במקרה הזה, אכן מיקום במרווח נכון של אלמנטים נוספים (מזגן, גיר) , אכן קריטי, ומבטיח שלא יווצר תת לחץ בחזית של הרדאטור הראשי.
אבל במהירות גבוה יכולה להתחיל בעיה.
במהירות הזו, יכול להיות שמגיע אוויר חלקי ולא סדור לאזורים מסויימים, סה"כ החלל מתחת למכסה המנוע מתקרר מספיק וגורם לקלאץ להשתחרר, אבל....כל ההתקנות בחזית הרדיאטור, חוסמות \ מאיטות זרימה מסיבית של אוויר דרך הרדיאטור (הצפייה שבמצב הזה, עיקר הספיקה היא תוצאה של מהירות הסיעה ולא של משיכה של הפאן).
תומר,
אתה יכול בבקשה להרחיב את התאור הזה " מאוורר חשמלי ענק מקדימה שנשלט כמובן עם מתג, תרמוסטט שנפתח יותר נמוך, קולר גיר נפרד עם מאוורר וכיו"ב"
אם הבנתי נכון, יש לך (מקדימה לאחור) מאוורר, קולר גיר, מאוורר (ענק :-) , ראדיאטור.
יאללה, תעשה ניסוי ותדווח, אני חושב שזה יחסוך הרבה כסף, להרבה אנשים, שמתקינים סתם מאווררים....
איזה שנה הרכב ? יש לו מחשב מנוע ?
האם יש לו CTC ??
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
לא, לא מסכים. לא לגמרי בכל מקרה.
כי אם יש זרימה מאולצת + זרימה מאולצת שניה + זרימה טבעית (שהיא גדולה במיוחד בבינעירוני) - ובהנחה שהמניפה שמחוברת למנוע מרוחקת מספיק מהמצנן (לפחות 150 מ"מ הייתי אומר בלי לראות את הקורבן, מתחת ל 100 זה כבר גרוע), ובהנחה שהמניפה החשמלית היא חיצונית = דוחפת, ובינה לבין מצנן המנוע יש מחליף חום של המזגן - לא צריכה להיות בעיה.
לעומת זאת.. אם המרחקים לא נכונים או שאין כונס... בעיה. אבל כמה הבעיה הזו תורמת להתחממות? ודווקא במהירות גבוה כשיש זרימה טבעית? לא הרבה כנראה. כי הזרימה הטבעית מופרעת או לא על ידי המניפה החשמלית, מתערבלת ומתיישרת חזרה ברדיאטור מזגן ואז נכנסת לרדיאטור מנוע, ונמשכת אחריו על ידי המניפה המכנית.
בכל מקרה גם זרימת אויר איטית תתבטא בהפרש טמפרטורות נמוך בין כניסה ויציאה.
אסף.
- - - Updated - - -
איך כונס אויר יעזור?
אסף.
חלק מהקירור של המנוע הוא דרך האוויר שבחלל תא המנוע. אם מצליחים להגביר את הקירור דרך האוויר בחלל המנוע מוסיפים יכולת קירור. בגרנד שירוקי/ שירוקי לפעמים יוצרים רווח בין הקצה האחורי של מכסה המנוע למרכב על מנת לשפר זרימת אוויר. כונס משפר זאת יותר.
ישנם גם "כונסים" שיש להם גם פתח כניסה וגם פתח יציאה.
ירון
הבעיה נפתרה באופן לא צפוי: חבר שעוסק בניהול מחשבי מנוע אמר לי "בוא נחבר לו שעון אוויר דלק, הרי עשית יחס דחיסה". תוך 3 דקות התברר, המנוע עובד עני. שפריץ קטן של ניהול מנוע פתר את הבעיה
אשמח לקבל פרטים של אותו החבר לבדיקה אצלו.