כחלק מהליך הניפוי, תתעדף את מה שמריח לך יותר טוב כמשהו ששווה את המאמץ. אתה לא מחפש כבד להשתלה
Printable View
כחלק מהליך הניפוי, תתעדף את מה שמריח לך יותר טוב כמשהו ששווה את המאמץ. אתה לא מחפש כבד להשתלה
חברים שאלה קטנה ראיתי עכשיו רכב בפייסבוק שנראה טוב בתמונות אבל בדברים שרושמים נראה כאילו הרכב מושקע והבעלים ממש משקיע ברכב עכשיו רציתי לדעת האם שווה לחרוג מהתקציב של 25 אלף ולהוסיף עוד 5 שזה סכ"ה 30 אלף לרכב זה מה שהמפרסם רושם.
" סוזוקי סמוראי שנת 96 מוגבהה 4אינץ בולמים של ראנצו 9000 מתכוננים 4 מצבים. מנוע הזרקה עם מחשב הצתה חיצוני של msd והדרס של לואו ריינג(מוסיף כח),יחסי העברה 6.4 בטראנספר+תושבת לטראנספר של קאסטום רוקר פאנל צמיגים בי אף 235 ברישיון + וו גרירה בולם הגה כפול ועוד הרבה תוספות...מזגן עובד קור חום רכב במצב נדיר"
כמובן שאני אבדוק את הרכב ואם הוא נראה אקח אותו גם לבדיקה לפני קניה השאלה אם זה דברים שבאמת אומרים שבעל הרכב אכפת מהרכב ואם זה דברים שמתחיל כמוני אמור להיות אכפת מהם ולהשקיע יותר?
מהתיאור, מדובר בכלי מלחמה. מצד אחד רכב שמוכן לכבוש כמעט כל מעלה ומכשול ומצויד בכל טוב שיש להציע עם הסתייגות בגיל ואיכות השיפורים, מצד שני הרבה דברים שאולי יהיו מיותרים לאחד כמוך.
לקנות רכב בדוחק כלכלי זה לא נכון. אם יש לך הכסף בכל מקרה כספייר, זה כבר משהו אחר. בכל מקרה מדובר במחיר התחלתי עליו ניתן להתמקח בהתאם ליכולת שלך ובדיקה גם כן תעזור.
אני מכיר את הרכב שאתה מדבר עליו די טוב, הייתי חלק מתהליך הבניה שלו, ומזמן הוא היה רכב מאוד מרשים, מאז הוא עבר 2 ידיים ולא יודע מה קרה לו.
יש בחור שמוכר סמוראי מסולסל במצב טוב יחסית, צמיגי 215 נעילה אחורית והגבהה קטנה.
רכב גיבור שמור יחסית שלא עבד קשה אצל הבעלים הנוכחי בשנים האחרונות.
אם רצה קישור תדבר איתי בפרטי
חברים מחר אני כנראה הולך לראות כמה רכבים ופתאום בחיפוש היומי שלי ביד 2 ראיתי שנכנס למכירה גם סמוראי 1 ארוך שנת 87 פתוח.
עכשיו השאלה האם הארוך יכול לעבור בשטח כל מה שהקצר עובר? ואם אפשר לדעת קצת יותר מידע (חיפשתי בפורום השוואות ומידע אבל רוב המידע ישן ולא ממש רלוונטי כמו כאלה שאומרים שעדיף לקנות ארוך ולהשקיע ולשפץ אותו ולהגיע בסוף למחיר של סמוראי 98 אבל כמו שאני רואה הוא עולה אותו דבר ככה שאין מרווח להשקעה)
בעיקרון זה רכב לזוג. אבל מידי פעם אני מניח שיצטרף חבר או 2. או שאני ארצה קצת ציוד פשוט אני מתחיל בקטע אז אין לי מושג לאיזה כיוון זה ילך ואיזה שיפורים של ציוד אצטרך
סמוראי ארוך עדיף על סמוראי קצר.
הסמוראי הארוך שאתה מדבר עליו זה האדום/בורדו?
אני מכיר אותו וממה שהבנתי מכמה חברים שבדקו אותו - הוא לא במצב טוב..להרחב אתה מוזמן ליצור קשר בפרטי.
גם עם סמוראי ארוך לא הייתי מסיע אנשים מאחורה.
אתה צריך להבין ולחקור קצת על הסמוראים - יש הרבה הבדלים בין סמוראי 98 - סלילים, קצר, מוזרק
לסמוראי ארוך 88- מתלה עלים, קרבורטור, ישן יותר בעשר שנים.
לכל אחד מהם יש יתרונות וחסרונות.
לצערי עשיתי היום שיחות לכל הסמוראים שיש כרגע בשוק בתקציב שלי וטיפה מעל הופתעתי לגלות שרובם נשמעים כמו סוחרי רכב (שאמרתי אני רוצה פרטים על הרכב שאלו איזה מהם) אז חלק גדול מאוד נפסל מבחינתי פה.
השאר היו כאלה עם מנוע חדש אבל שלא רשום בקבלות וכאלה ללא טסטים מסיבות מוזרות.
לאחר סינון רב נשארתי עם 2-3 אופציות.
רכב 1: שנת 90 צבע כחול עם ברזנט שזקוק לתיקון חלון ימין לא עובד ומד דלק לא תקין כרגע לפי מה שנשמע בטלפון מחיר 20 אבל גמיש לפי מה שהוא אומר יד 4.
רכב 2: שנת 91 שחור עם ברזנט אדום נשמע מאוד טוב תוספות קטנות כמו הגבהה 2.5 וצמיגים ברשיון ההגבהה לא ברשיון הוא אומר בגלל זה הגבה קטנה לא בודקים את זה אז לא רשום ברשיון( פה השאלה האם זה יעשה בעיות או שזה בסדר?) כל השאר נשמע מאוד סבבה אני חושב ללכת לבדוק גם אותו סביבות 25 אלף יש על מה לדבר אבל לא יותר מידי.
רכב 3: רכב במצב טוב אומר שעבר השקעה גדולה אין טסט אבל אין גם תוספות בכלל שמור מאוד רוצה 26 אלף גמיש קצת.
זה כרגע הסינון הראשון שלי בימים הקרובים אסע לראות אותם ולבדוק אישית ואם יהיה צדיק אמשיך לבדיקה במקום מסודר.
עכשיו לשאלות.
1: שני הרכבים הראשונים עם ברזנט ורציתי לדעת מה העלות פחות או יותר של סגירה פיברגלס או משהו יותר רציני כי הרכב יחנה מחוץ לבית אין מקום בחניה.
2: לגבי הרכב הראשון כמה יכול להגיע עלות לסדר את מד הדלק והחלון במקרה הכי גרוע שלהם במוסך מומלץ? ואת הברזנט בסימן שאלה בגלל שאני יעדיף אולי לסגור במקום לתקן.
אשמח לעזרה בנושא הזה התלבטות קשה =\
לצערי עשיתי היום שיחות לכל הסמוראים שיש כרגע בשוק בתקציב שלי וטיפה מעל הופתעתי לגלות שרובם נשמעים כמו סוחרי רכב (שאמרתי אני רוצה פרטים על הרכב שאלו איזה מהם) אז חלק גדול מאוד נפסל מבחינתי פה.
השאר היו כאלה עם מנוע חדש אבל שלא רשום בקבלות וכאלה ללא טסטים מסיבות מוזרות.
לאחר סינון רב נשארתי עם 2-3 אופציות.
רכב 1: שנת 90 צבע כחול עם ברזנט שזקוק לתיקון חלון ימין לא עובד ומד דלק לא תקין כרגע לפי מה שנשמע בטלפון מחיר 20 אבל גמיש לפי מה שהוא אומר יד 4.
רכב 2: שנת 91 שחור עם ברזנט אדום נשמע מאוד טוב תוספות קטנות כמו הגבהה 2.5 וצמיגים ברשיון ההגבהה לא ברשיון הוא אומר בגלל זה הגבה קטנה לא בודקים את זה אז לא רשום ברשיון( פה השאלה האם זה יעשה בעיות או שזה בסדר?) כל השאר נשמע מאוד סבבה אני חושב ללכת לבדוק גם אותו סביבות 25 אלף יש על מה לדבר אבל לא יותר מידי.
רכב 3: רכב במצב טוב אומר שעבר השקעה גדולה אין טסט אבל אין גם תוספות בכלל שמור מאוד רוצה 26 אלף גמיש קצת.
זה כרגע הסינון הראשון שלי בימים הקרובים אסע לראות אותם ולבדוק אישית ואם יהיה צדיק אמשיך לבדיקה במקום מסודר.
עכשיו לשאלות.
1: שני הרכבים הראשונים עם ברזנט ורציתי לדעת מה העלות פחות או יותר של סגירה פיברגלס או משהו יותר רציני כי הרכב יחנה מחוץ לבית אין מקום בחניה.
2: לגבי הרכב הראשון כמה יכול להגיע עלות לסדר את מד הדלק והחלון במקרה הכי גרוע שלהם במוסך מומלץ? ואת הברזנט בסימן שאלה בגלל שאני יעדיף אולי לסגור במקום לתקן.
אשמח לעזרה בנושא הזה התלבטות קשה =\
חברים ככל שאני ממשיך לחפור פה בפורום תוך כדי בדיקות של רכבים בזמני הפנוי.
יצא לי לנבור בסוג של וויכוח עתיק לגבי סמוראי מה עדיף עד 96 או מ96 זאת אומרת לגבי הקפיצי עלים והסלילים וההזרקה וכל זה.
עכשיו השאלה שלי פה אליכם זה האם השתנה משהו בנושא הזה כי שם היה רשום שהסלילים פחות טובים בגלל השוק הלקוי והשיפורים וכל מיני כאלה והייתה תגובה שרשמו שעוד 3 שנים זה ישתנה והפוסטים הכי חדשים מ2006 אז רציתי לדעת האם כיום יש אולי לאן לכוון מהבחינה הזו של העלים והסלילים יש עדיפות או שזה כבר נהיה לא רלוונטי עם השנים?
ועוד משהו קטן מצאתי איזה חברה או בן אדם לא סגור על זה שנקרא שמאי על גלגלים ועושה בדיקות לרכבים לפני קניה והוא נשמע מאוד טוב לבדיקה שאני רוצה לעשות לפני שאמצע את האחד.
והוא אמר לי בשיחה הראשונה שלנו שעדיף בלי הגבהות כי עושים על זה הרבה בעיות בטסטים אז רציתי לדעת מהנסיון שלכם יש עם זה בעיות?
גיפ בטסט זו בעיה, נקודה. או שלא... כל מקרה לגופו ויש פה דיונים ארוכים עם דוגמאות לכאן ולכאן.
סמוראי ספירלה עדיין פחות מוצלח מבחינת שוק שיפורים מסמוראי עלים. האם זה אומר שצריך לוותר אם מצאת אחד באמת במצב מצוין? אני חושב שלא, כי אתה עוד בצעדים ראשונים וגם עם השוק הקיים אפשר להגיע עם סמוראי כזה רחוק מאד.
לא יספיק לך עוד שנה שנתיים, תמכור ותקנה גיפ אחר.
לדעתי הכי מוצלחים זה מודלים 94-96 הזרקה וקפיצי עלים. אני כן הייתי מוותר מראש על דגם הסלילים,הם הופכים לנדירים יותר וקשה יותר להשיג חלקים.
בשלב ראשון לך לראות כמה סמוראים בעיניים, תתרשם מהרכב והמוכר.
אין בעיה עם הגבהה, לא שיקול לפסול.
סגירת פיבר זה סדר גודל של 5000 שקל. לא הייתי ממהר ללכת על זה, יש קסם בגיפ פתוח, פשוט אל תשאיר דברים יקרים בתוך הגיפ.
אל תקנה רכב בלי טסט! הבעלים תמיד יגיד שזה שטויות, ואם זה באמת שטויות הוא היה מעביר אותו בעצמו.
לא יודע מחירי תיקון במוסך, אבל עלות מנגנון חלון זה 200-300 שקל, מצוף גם איפשהו בטווח הזה.
יש הרבה רכבים...רק צריך למצוא.
תתחיל מללכת לעשות סיבובים על סמוראים - קרבורטור, עלים, סלילים, ארוך, קצר, פתוח סגור...
תטעם את כל ההיצע. אחרי זה תנסה להחליט למה הכי התחברת, מה הכי בא לך.
למצוא סמוראי למכירה זה לא הבעיה.
לצערי יצא לי כרגע לבדוק רק שני מכוניות שנת 90 ושנת 95.
על ה90 למדתי מזה רכב שבור מהתחת ולצערי ל95 היה פוטנציאל מפחיד רק חבל שהבעלים חשב שזה סירה ונכנס איתו לים אז הרכב בהתאם =\
כרגע יצא לי לסנוע ממש בקטנה על רכב שנת 90 שבור מאוד אבל אהבתי את ההרגשה המחוספסת של ג'יפ קשה חח
נקווה שבבדיקות הבאות נמצא את האחד מבלי הצורך לחכות חצי שנה לרכב המיוחד =]
סתם לדעת אם יש פה מישהו שיכול לעזור לי בנושא קטן.
היום כשבדקתי את הרכב שנת 95 ממש אהבתי אותו הבעיה היחידה בהתחלה הייתה הסדקים בצירים של הדלתות וחלודה ומפנים הרכב נראה קצת שבור.
האם טיפול קוסמטי וסדקים בפנים בחוץ יקר?
כי היה רגעים שחשבתי במחיר הנכון לקחת את החמוד ולטפל ולהשקיע ואז בהמשך הבדיקה ראיתי שהגיר המצב מאוד קשה וסדוק והתייאשתי והלכתי =\
חלודה זו מחלה קשה שצריך לעקור מהשורש. פחח טוב עולה לא מעט.
לדעתי תשאר בתחום המוזרק והעלים. חפש לאט לאט עד שתמצא אחד טוב
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
חברים אני צריך עצה קצת דחופה.
היום ראיתי רכב שממש אהבתי חיצונית נראה מאוד טוב פנימית צריך טיפה השקעה.
אבל מכנית יש קצת בעיה ואני אזדקק למומחי האתר בייעוץ הזה =]
דבר ראשון הרכב עבר בדיקה ראשונית לא מלאה לא הספקתי לנסוע בה.
בבדיקה ראשונית נמצאו הבעיות האלה.
נזילה מהאזור של הפולי הקדמי.
משאבת מים.
נזילת שמן באזור האחורי של המנוע במפלג.
והחלפת בולם קדמי של ההגה.
וגומיות לאגזוז.
זה מה שמצאנו בבדיקה ראשונית בגלל שהרכב מאוד נראלי המוכר מבקש 25 וכרגע במשא ומתן מבררים עלויות של התיקונים ונראה אם אפשר להתפשר ולהוריד את מחיר.
כרגע אני בדקתי באזור שלי במוסך שמתקן מכוניות לא מתמחה או משהו כזה אמרו לי סביבות ה5 אלף כל הסיפור והמוכר אמר שיבדוק עם מוסך שמומחה לסמוראי באזור ראשון לציון ונשווה מחירים ונראה.
עכשיו לפני שקופצים אני מעוניין להזמין בודק מקצועי שבודק את הרכב עד לפרט הקטן ואם לא ימצא תקלות נוספות והמוכר יתקזז על התיקונים זה נראלכם בסדר ומקובל? אשמח לשמוע את דעתכם האישית.
רק חשוב לציין שיש לי קצת בעיה בלחכות ואולי יהיה רכב יותר טוב אני ממש ממש חם על סמוראי.
מה גם שעד עכשיו ראיתי רכבים במצב מאוד גרוע מבקשים מחיר דומה 20-23 והמוכר מאוד חביב לעומת הסוחרים שפגשתי עד היום.
בקיצור מדובר על סמוראי שנת 91 שחור
מוגבה 2.5.מדרגות צד.צמיגים 5050 215 ברישיון מצבר בן שנה.ברזנט שופץ לפני כמה חודשים מערכת כריזה. וטסט עד סוף יולי.
אשמח לשמוע חוות דעת של בעלי נסיון וכמובן שרק את האמת אפילו עם היא קשה =]
יש באתר כפתור "תגובה". לא צריך לצטט הודעה מקרית כל פעם שאתה רוצה להוסיף תגובה.
לא הצלחתי להבין במדויק ממה שכתבת איזה סוג של "בדיקה ראשונית" ביצעת. האם זה במכון בדיקה? אם כן - כדאי לצרף צילום של טופס הבדיקה. אם זה בוצע ע"י מוסך המכיר את הרכב - תוכל לקבל הערכת מחיר לתיקון הליקויים ולסגור עם המוכר.
אם זה במוסך שבעל הרכב מכיר - הייתי נזהר הרבה יותר.
לא ברור לי מה כוונתך "להביא בודק מקצועי שבודק עד הפרט הקטן" - מה אתה מצפה שיגלו בפרטים הקטנים ברכב בגיל כזה?
בכל רכב שנסע קצת, גם ברכבים צעירים בהרבה, יהיו ליקויים. אם הרכב מוצא חן בעינך חיצונית ופנימית, הליקויים רשומים וניתן לתמחר אותם ולהגיע להבנה עם המוכר, כל מה שאתה בעצם שואל האם רשימת הליקויים שציינת:
מהווה סיבה מדאיגה שעלולה למנוע את רכישת הרכב.ציטוט:
נזילה מהאזור של הפולי הקדמי.
משאבת מים.
נזילת שמן באזור האחורי של המנוע במפלג.
והחלפת בולם קדמי של ההגה.
וגומיות לאגזוז.
צודק מצטער אני רגיל מפורומים רגילים שיש התראות.
הבדיקה הראשונית נעשתה על ידי ועל ידי דוד שלי שהוא קצין בטיחות ומטפל בכלים הכבדים שיש לנו במשפחה כמו משאיות ושופלים ויש לו הרבה נסיון בתחום.
בדקנו את כל הרכב חיצונית שלדה מנוע והכל חוץ מנסיעה רצינת מה שעלה מהדיקה זה מה שרשמתי שראינו ככה בבדיקה.
כמובן שלפני הקניה אני מעוניין להביא מצאתי באינטרנט משהו שנקרא שמאי על גלגלים שמתמחה ברכבי שטח ישנים והוא מגיע למקום ועושה את כל הבדיקות ברמה של מוסך מרים את האוטו חופשים בגלגלים אפילו בדיקת הפח ברמה מאוד מורחבת זה הבדיקה שאני רוצה לעשות מה גם שזה נטרלי כי לא אני ולא המוכר מכירים אותו ככה שזה מאוד נטרלי.
וכן זה הסיבה שאני שואל אם הדברים הראשונים האלה זה אזהרה של לעזוב את הרכב ולחפש אחד אחר?
ואני אשמח לקבל פה כמה מספרים של מוסכים שמבינים בסמוראים ויכולים לתת לי הצעת מחיר ראלית תמיד עדיף לקבל הצעה מכמה מקומות.
אז ככה:
נזילה מאיזור המפלג זה נפוץ מאוד בסמוראים, כנראה שאתה גם לא תתקן את זה בעצמך אי פעם.
החלפת בולם הגה זה עניין של - 300-250 שח
עכשיו בקשר לכל השאר - אני ממליץ לך לקחת את הרכב לאחד המומחים לרכבים האלו - יש בתל אביב, טירה, נתניה וראשון לציון אנשים שהרכבים האלו זה כל התחום התעסקות שלהם.
הם ימצאו לך עוד מלא מלא בעיות - כי ברוב הסמוראים באמת יש מלא בעיות.
אני מכיר את הרכב שאתה מדבר עליו, אבל לא מספיק בשביל לחוות דעה.
אם תלך לבדוק רכב באיזור תל אביב והסביבה - אולי אוכל לבוא לעזור לשים עין בבדיקה.
בכל מקרה - אל תעשה שום דבר תחת לחץ.
סמוראי הוא רכב חוויתי מאוד! וסלחן לטעויות, אבל אתה חייב להפנים שזה רכב בן כמעט 30 שנה, וככזה, יהיו לו בעיות ותקלות.
אני ממליץ לך בחום לשבת ולקרוא את המדריך קניה לסמוראי שכתבו כאן בפורום, תדפיס אותו ותבדוק איתו את הרכבים. הוא יוכל לחסוך לך המון כסף ולזהות הבדלים ברמות בין רכבים שונים.
נסה פעם אחת להוסיף תגובה מבלי לצטט את כל הטקסט שמעליך.
אם אתה רוצה להתייחס למשפט מסויים (או מספר משפטים) - אתה יכול לצטט רק אותם (להשמיט את שאר הטקסט, למשל).
זה לא סתם "שיגעון" שלי, אלא דרך נכונה יותר לרכז את הקוראים בעיקר, לשמור על הפורום נקי יחסית מ"רעשים" שיפריעו למי שיקרא אותו כעת או בעוד מספר שנים...
סבבה אחי אני אשתדל לצמצם בציטוטים :)
חברים עוד דאגה קטנה שעלתה לי וכרגע אין לי מוסך לברר אז חשבתי אולי מישהו ממכם יודע להגיד לי בערך אם לסמוראי אין מזגן ואין מדחס זה סיפור יקר לסדר מזגן אני פשוט סובל מאוד מחום (בחורף מזגן על 20 מעלות)
יש לי שאלה למה דווקא סמוראי?
שקלת אולי גמיני?