תגובה: בג'יפולוג יודעים הכל - חרמש חשמלי ששווה את הכסף ?
יש לי חרמש חשמלי ישן (בן 20 לדעתי) מאוד איכותי ועדיין עובד, הוא נקנה עוד לצורך עבודות בבית הישן, 2 דונם של עשב.
שעברתי לבית אחר עם גינה קטנה כ 30 מטר דשא קניתי חרמש חשמלי קטן כדי להגיע לאיפה שהמכסחת לא נכנסת.
לא היתה לי את הסבלנות להתעסק עם הבנזין, לאחסן אותו במחסן, טיפולים, תערובת וכו' ובנוסף לזה היה הרבה יותר נוח לעבוד עם החשמלי לעבודות כאלו הבנזין היה מאוד חזק ומסורבל לעניין.
החרמש החשמלי הוא של חברת גרדנה http://www.gardena.com/ca/en/, בייחס לכל הזבל שמצאתי בחנויות הוא היה נראה הכי איכותי.
עד היום הוא עוד עובד כמו שצריך אצל השכן שלי, אני עברתי לדשא סינטטי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shachar
יש נטענים...
שיהיה להם לבריאות, לא בשבילי. חשמלי פשוט עם כבל, KISS ...
חג שמייח לכולם :)
מניסיון עם חשמלי של הבזול ב300₪!(טורנדו נראה לי קראו לו..) - זבל סיני שאחרי 10 דקות החזיר נשמתו. עדיף להשקיע יותר במותג מוכר. מעברי כמש״ק נוי בהיאחזות - קיבלנו מוטורי חדש של מיצובישי, עם סכין מסתובבת היינו מורידים איתו עצים קטנים - כלי קטלני.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ברור לי שפות"ש כבר החליט, ויקנה מה שמתאים לו, אבל לדעתי קצת הגזמתם עם ההפחדות לגבי תחזוקה של מוטורי,
יש לי קיט קומבי של סטיל, בן 10 בערך, עובד שעתיים בחודש גג.
הוא מתודלק בבנזין ממיכל הדלק של הריינג'ר + תערובת 2% של שמן סטיל( צבע סגול כזה ). השמן במיכל מחזיק עד שנגמר.
אף פעם לא רוקנתי את המיכל,
אף פעם לא רוקנתי את הקרבורטור,
אף פעם לא החלפתי פלג, ולא היה צורך לנקות אותו,
מניע ב 2 משיכות( ראשונה עם צ'וק, שנייה בלי )
לפני הסטיל שהוא גם חוט וגם מגזמת וגם מסור שרשרת היה לי מגזמת חשמלית ועבודה איתה עם כבל מאריך היה סיוט.
חג שמח!
שכחתי:
הוא כמובן לא בקטגוריה של ה"זולים".
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
ברור לי שפות"ש כבר החליט
עוד לא ... ההתלבטות ביא בין חשמלי טוב לכלום...
טוב, אז כמתבונן מהצד ובעל גינה קטנה,
נתקלתי במבצע הזה ב"הגרעין", והזמנתי...
מקווה לדווח שבוע הבא.
תראו מי פה :)
איזה מבצע ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
תראו מי פה :)
איזה מבצע ?
בדיוק מה שאני חשבתי כשראיתי את היוזר שלך...
שים לב שיש לינק בהודעה שלי למעלה. החרמש של גרדנה ב-699 ש"ח. לא על סוללה (מה אני צריך סוללה שאצטרף להחליף עוד כמה שנים?).
אם ה"דיל" פחות קריטי לך מהכלי עצמו אז חכה קצת ותיקח אותו לסיבוב (זה מצחיק כי הוא מסתובב. אז חה).
קניתי חרמש חשמלי של חברה טובה (בת של מקיטה) לפני יותר משנה.
המכונה עובדת נהדר, אבל החוט כל הזמן נקרע והדפיקות בד"כ לא מאריכות את החוט כך שאני משקיע 20% זמן גיזום ו-80% זמן פירוק והרכבת קסטה מחדש.
ניסיתי חוט עבה, ניסיתי חוט דק.
ניסיתי בכיוון החץ, ניסיתי כנגד כיוון החץ.
הגעתי למצב מוטרף שזרקתי כמה פעמים את הכלי בכח על הדשא (מתעצבן שזה לא בטון באותו מעמד) מלווה בארטילריה של קללות שוק נמרצות על הכלי הזה, על הממציא שלו ועל האימ-אמא של הממציא שלו כולל תפילה לאלוהי הכלים שייכלא בגולג הסובייטי עם עבודת פרך בחרמש כזה עד יומו האחרון על האדמה המכוסחת הזאת.
ואשתי נקרעת מצחוק.
וזה עוד יותר מעצבן אותי ואני כבר מטפס לטמפרטורות שאני מסוגל לנגוס את החרמש בשיניים שלי בגלל שהיא מבסוטית עלי.
התקרחות טוטלית היא רק עניין של זמן עם הזבל המטונף הזה.
צ'מע נדב42, אני אציע לך את עסקת חייך:
בוא אלי, קח את החרמש החשמלי המזורגג הזה שעובד ללא דופי וללא תערובות, חינם אין כסף.
אחר כך צפר לי איך היה.
אני מחפש מוטורי לשימוש ביתי של עד חוביזות בריאות.
איפה אפשר למצוא משומשים\משופצים באחריות בתקציב שפוי? דורון?
תודה
בג'יפולוג יודעים הכל - חרמש חשמלי ששווה את הכסף ?
גד-גינון במושב קידרון.
חדשים ומשומשים.
אין גילוי נאות כי לא צריך.
חחח ... Gnaveh, אתה מוזמן לקבל את הנבלה המוטורית שלי, גם היא חינם אין כסף. (אבל תכין כפפות עבודה, אתה תזדקק להן ...)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gnaveh
קניתי חרמש חשמלי של חברה טובה (בת של מקיטה) לפני יותר משנה.
המכונה עובדת נהדר, אבל החוט כל הזמן נקרע והדפיקות בד"כ לא מאריכות את החוט כך שאני משקיע 20% זמן גיזום ו-80% זמן פירוק והרכבת קסטה מחדש.
ניסיתי חוט עבה, ניסיתי חוט דק.
ניסיתי בכיוון החץ, ניסיתי כנגד כיוון החץ.
הגעתי למצב מוטרף שזרקתי כמה פעמים את הכלי בכח על הדשא (מתעצבן שזה לא בטון באותו מעמד) מלווה בארטילריה של קללות שוק נמרצות על הכלי הזה, על הממציא שלו ועל האימ-אמא של הממציא שלו כולל תפילה לאלוהי הכלים שייכלא בגולג הסובייטי עם עבודת פרך בחרמש כזה עד יומו האחרון על האדמה המכוסחת הזאת.
ואשתי נקרעת מצחוק.
וזה עוד יותר מעצבן אותי ואני כבר מטפס לטמפרטורות שאני מסוגל לנגוס את החרמש בשיניים שלי בגלל שהיא מבסוטית עלי.
התקרחות טוטלית היא רק עניין של זמן עם הזבל המטונף הזה.
צ'מע נדב42, אני אציע לך את עסקת חייך:
בוא אלי, קח את החרמש החשמלי המזורגג הזה שעובד ללא דופי וללא תערובות, חינם אין כסף.
אחר כך צפר לי איך היה.
אני מחפש מוטורי לשימוש ביתי של עד חוביזות בריאות.
איפה אפשר למצוא משומשים\משופצים באחריות בתקציב שפוי? דורון?
תודה
לא מכיר חשמליים אבל במוטוריים ( ואני משער שגם בחשמלי) קסטה וחרמש זה שני דברים שונים בתכלית.
יתכן שאינך מתפעל את הקסטה נכון ולכן אתה סובל ויתכן שהקסטה מאיכות נחותה אבל קסטה לרוב זה חלק מתכלה שאפשר להחליף באחר איכותי יותר....
נסה לראות ביוטיוב כיצד מלפפים חוט
או בקיצור RTFM
https://youtu.be/m4Vkq2L7fwo
תפעלתי מכל כיוון, מקולל היום שהבדיחה החשמלית נולדה לאוויר העולם.
נדב42, נשמע לי כמו קטע לא נורמלי בשרשור הזה - שני המתוסכלים מצליבים נבלות ואחר כך מעלים חוות דעת לטובת הציבור היקר, כולל הקלטות אותנטיות של קללות בשפות נבחרות.
מולך בפרטי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gnaveh
שני המתוסכלים מצליבים נבלות ואחר כך מעלים חוות דעת לטובת הציבור היקר, כולל הקלטות אותנטיות של קללות בשפות נבחרות.
זורם :)
ואם בנושא דשא עסקינן.. כמה אמור לעלות מ"ר שטיח דשא? (רק השטיחים, ללא הכנה, שטילה וכו')
Sent from my SM-J700F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מויש
ואם בנושא דשא עסקינן.. כמה אמור לעלות מ"ר שטיח דשא? (רק השטיחים, ללא הכנה, שטילה וכו')
Sent from my SM-J700F using Tapatalk
קניתי סופר אלטורו לפני חודש ב 18 ש"ח למ"ר. שקל יותר שקל פחות למ"ר מהסוג הזה זה מה שמוכרים היום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיתאי נוה
נדב42, נשמע לי כמו קטע לא נורמלי בשרשור הזה - שני המתוסכלים מצליבים נבלות ואחר כך מעלים חוות דעת לטובת הציבור היקר, כולל הקלטות אותנטיות של קללות בשפות נבחרות.
סיכום ביניים מהצד החשמלי: החרמש החשמלי של גיתאי תקין מבחינת המכלולים, אבל כמו שגיתאי תאר בעסיסיות - לא ממש מספק את הסחורה בפועל.
עד כמה שאני מצליח לנתח ולהבין, נראה שהבעייה נובעת או מהקסטה או מהחוטים, ולא מהחרמש עצמו. החוטים נקרעים באופן קבוע ממש בפתח היציאה מהקסטה ואז כנראה שאין מספיק כוח צנטריפטלי כדי למשוך את החוט החוצה. הסיבה שהרוט נקרע דווקא שם יכולה להיות בגלל מבנה הקסטה או מבנה החוט. נתוני החרמש: 9000 סל"ד עם מנוע של 450W
אח"כ קיבלתי להשאלה קצרה את החרמש של רון - הכל עובד פשוט ויפה בלי עניינים :) נתוני המכשיר: 10,500 סל"ד 650W.
בסופו של דבר קניתי את הסטיגה - אמנם "רק" 7300 סל"ד, אבל מנוע של 1000W ומגיע (במחיר הזה) גם עם סכין נינג'ה.
לקח לי כמה דקות להתרגל לעוצמת המכה שצריך לתת כדי לשחרר עוד חוט, ומשם זה פשוט עובד חלק. המכשיר עוד חדש למדי ועוד לא החלפתי את החוט המקורי. אם תהיה לי סבלנות, אולי אנסה להעביר מתישהו את החוט הזה לחרמש של גיתאי ...
הסכין במכשיר הזה הוא בונוס אמיתי - מוריד בלי למצמץ ענפי שיח בעובי 2 ס"מ - כאן בהחלט מרגישים את עוצמת המנוע ...
המכשיר חדש מדי אצלי מכדי לדבר על אמינות - אבל ברושם הראשוני, אני מרוצה.
מהצד המוטורי השארתי לגיתאי אתגר קצת יותר רציני - כשהחלפנו מכשירים גיליתי שהמנוע של החרמש המוטורי תפוס, לא משהו שהייתי משקיע בו משיקולים פרקטיים ... מעניין לשמוע מה נהייה איתו ...
מהצד שלי פירקתי את המנוע כדי לגלות, שהכל שם היה מלא קורוזיה כאילו שלו את המכשיר ממצולות האוקיינוס אחרי 200 שנות.
במצב אבוד כזה לא היה טעם וגם לא יכולת להציל משהו.
ויהי אחר הדברים האלה קניתי חרמש מוטורי סיני 26 כ"ס בפחות מ-900 שקל כולל.
עבדתי איתו כמה פעמים, אני לא רוצה לדבר גס אבל הוא בן לאמא טובה. מאד.
חוט 3 מ"מ (יכול לקבל גם 4 מ"מ אבל ממש אין צורך), לא נקרע אפילו פעם אחת למרות שבהפעלה הראשונה לא הערכתי מספיק את העוצמה האכזרית שלו ו'נכנסתי' בגזע עץ (הוא פשוט הוריד חתיכה בלי להתרגש ובלי להיקרע).
המכונה עצבנית ביותר ולא רואה שום דבר ממטר. אני נזהר מאד בעבודה איתה, ניגש לחיתוך מרחוק ובהדרגה ובדרך כלל עובד חצי-גז בלבד.
הפעלת הקסטה קלה מאד ואין תקיעות.
העבודה עם המכונה היא תענוג צרוף; אם בחשמלי המאזן היה 10% עבודה \ 90% תפעול איו"ר, במוטורי המאזן הוא 100% עבודה \ 0% תפעול.
כיף.
שורה תחתונה: איפה הוא היה עד היום לעזאזל?
עם כניסתנו לחורף אני ממליץ לכם לעשות טיפול מונע ולהילחם בעשבים פחות.
אצלי אני מתחח ומעשב כבר שנתיים כך שאין לחרמש עבודה והקרקע נקיה לחלוטין.
אפשר גם ריסוס מונע הצצה