מוני ניסיתי 3 משאבות ואטמים.. לא שינה כלום.
Printable View
מוני ניסיתי 3 משאבות ואטמים.. לא שינה כלום.
אתה לא לומד בבאר שבע? אם כן יש לי המלצה חמה לאיש קרבורטורים שם, מקצוען אמיתי. זה לא בושה לפנות לאיש מקצוע [emoji12]
כשפירקת את הקרבורטור, האם גם פירקת וניקית בלחץ את שתי הדיזות שנמצאות מתחת למצוף והמעברים שלהם?
לא נגעתי בדיזות.. במוטורקראפט יש משהו שנקרא ונטורי קלאסטר, ממנו בסופו של דבר יוצא הדלק, והוא מצוחצח. אבל זה כיוון שלא נגעתי בו. אעדכן מחר.
De fox- לומד בשדרות.
באמת שאני לא בא לזלזל באף אחד, אבל גם בעלי מקצוע שנחשבים מאוד בקהילה, לא מכירים את הקרבורטור הזה על בוריו ולא הצליחו להוציא ממנו את המקסימום. על זמינות של חלקים בארץ בכלל אין מה לדבר.. רק מחו"ל. למרות זאת, אשמח להתיעץ עם עוד בעל מקצוע.. מה להפסיד אין לי.
כל הקרבורטורים עובדים באותו עיקרון.
התפקיד של הוונטורי הוא לתת למאייד דרך לדעת מה כמות האוויר שנכנסת למנוע בכל רגע נתון.
לכל מאייד שלושה מעגלים
1. סרק
2.שיוט
3.כוח
הסרק נכנס לעבודה כשאין מספיק אוויר שזורם דרך הוונטורי.
השיוט נכנס ברגע שהפרפרים נפתחים מעט ומתחיל לזרום אוויר.
הכוח נכנס כאשר כמות האוויר גדולה וגם הוואקום יורד.
לפי הסרטון ששלחת עושה רושם שהמעגל של השיוט אצלך סתום.
אני ממליץ לעשות פירוק וניקוי מלא למאייד.
אני לא מדבר על משאבת ההאצה.
מדובר על ה power volve הוא נמצא מתחת לקרבורטור.
אם לא שיפצת את הקרבורטור, זה הזמן לעשות זאת.
לחדש את כל הרכבים ה"מתכלים".
לא סיפור גדול ויש ברשת הרבה מדרכים.
סך הכול די קל לשיפוץ ודי פשוט להבנה (הרבה יותר טוב מה BBD זה בטוח)
לחלקים קנה באתר הבא:
http://www.carburetor-parts.com/
ממליץ על המצוף מנחושת.
המצוף מהפלסטיק נוטה לספוג דלק ואז הוא כבד מדי.
מוני אני יודע בדיוק על מה אתה מדובר..
המצוף נחושות וכל שאר החלקים חדשים..
הפכתי את הקרבורטור כבר 700 פעם.. מכיר אותו טוב.
אם כך כנראה מדובר בבעיה חשמלית.
דליפת אוויר בדרך כלל לא גורמת לאיבוד רגעי של כוח בטורים הגבוהים.
איבוד ניצוץ מסיבה כלשהי כן.
בדוק ניצוץ על ידי נורת בדיקה עבור כל פלג, יתכן ויש איבוד ניצוץ בטורים מסוימים.
תביט על המנוע עובד, עד כמה שניתן בחושך. תן גז עד לנקודה הבעייתית, וחפש ניצוצות שבורחים לאורך מערכת ההצתה (לפעמים ניתן לשמוע אותם).
כמו כן בדוק עם אקדח הצתה אם תזמון ההצתה משתנה בזמן התקלה.
אם כלו כל הקיצין, זו לא בושה להפסיד לסלבדור... גש למכונאי מוכשר וסע הביתה בשמחה.
עריכה: אגב, איזה מודול יש לך? אם זה המודול שהיה לך עם הדיסט הקודם הוא עשוי להיות האחראי.
קח בחשבון שצמד החוטים בין הפיקאפ למודול רגיש להפרעות אלקטרומגננטיות והחוטים צריכים להיות מלופפים סביב עצמם.
יכול להיות שזה בגלל שהמחשב שלי מעפן או שזה סתם לכלוך אבל מאוד נראה שיש לך חתך על הצינור של הואקום מהמפלג..
תנסה כרגע רק להחליף צינורות גומי. בהצלחה
לי הייתה בדיוק את אותה בעיה שלא הצלחתי להתגבר עליה וחבר עם אוזן טובה בא ושיחק לי עם הכיוונים של המפלג לחצי דקה וזה נעלם.
המערכת הצתה חדשה מ-0. כולל חיווט כולל מודול כולל הכל מהמצבר ועד הפלאגים.. אין לי בעיה ללכת לבעל מקצוע ממש לא, אבל הוא פשוט יעשה את כל מה שאני עשיתי.. או שיגיד לי תחליף הצתה/ קרבורטור..
או שאתה מעריך את עצמך יתר על המידה או שאתה מוריד מערך בעלי המקצוע. שזה מובן אבל יש לא מעט חברה מומלצים שנחשבים מקצוענים בתחומם. עושה רושם שהגעת לנקודה הזו
ואני מציע לך להמשיך לבדוק ולהתעמק.
זה לא רכב יומיומי אלא רכב להנאה בלבד.
קרא תחקור תשאל, תעשה מזה דוקטורט.
בסוף תמצא את הסיבה, אבל זה בכלל לא הענין.
על הדרך תכיר את הגיפ שלך לפני ולפנים.
הקושי רק מעצים את ההנאה. ארץ ישראל וגיפ נקנים ביסורים...
היתה לי פעם תקלת הצתה ספוראדית בסיקס (TBI, הצתה מנוהלת ע"י המחשב).
הייתי בטוח שאני מכיר את המערכת עד רמת איזה מתח יש בכל חוט ומה תפקידו, אבל לא הצלחתי לפתור את הבעייה.
כל החלקים היו תקינים ב 100% על השולחן, נבדקו ליתר בטחון ע"י בעלי מקצוע, אבל הרכב לא הניע.
בסוף הסיקס נגרר אחר כבוד לבעל מקצוע מוערך מאוד, שמצא שאחת הרגליים בצד הנקבי של אחד הקונקטורים היתה שקועה ולא איפשרה מגע תקין.
אי אפשר היה לראות את זה בעין ובבדיקה באמצעות פרוב של מד מתח הכל היה תקין.
אגב, שילמתי לו לא מעט עבור הדיאגנוזה וקצת פחות על התיקון עצמו, אפרופו שרשור אחר שרץ פה במקביל, ודן בשאלה "האם בדיקה של מוסך שווה כסף".
בעז
מוני, בגדול אני מסכים. אבל יש נושאים מסוימים במיוחד קרבורטור והצתה שלא משנה כמה אתה מבין את עקרונות הפעולה והתאוריה אין לך את הכלים הנכונים (והניסיון).... כיוון קרבורטור אתה יכול לעשות מדהים לפי ריח, שמיעה וכדומה, ואתה יכול לעשות עם כלי דיאגנוסטיקה מתאימים כמו מכשיר 4 גזים. גם כיוון הצתה, אתה יכול לעשות נפלא לפי האוזן אבל רק עם אקדח הצתה זה יהיה נכון.
לא לכל אחת יש את הכלים היעודיים בבית.
יש מצבים במכנאות רכב שמה שאתה שובר את הראש שבוע בעל מקצוע עם ניסיון וכלים מתאימים פותר בדקות. יש גם ההפך אין ספק. יצא לי לתקן מודול הצתה ב-0 שקלים של חבר שהמוסכניק שלו שלח אותו להחליף דיסטרביטר שלם. לכן חשוב לדעת למי ללכת. על הדרך אפשר ללמוד המון.
חברים נפתרה הבעיה... חתיכת דרק של לכלוך באחת הדיזות.
תודה לכולם ושבוע טוב.
דוקא חיכה לך הבחור רצה לכוון לך,,,
https://www.facebook.com/LaughFunny/...1160397116738/
;)