אם כבר אז לנציה בטא או בטא קופה המעוצבת:
https://upload.wikimedia.org/wikiped...2.0ie_1982.jpg
https://www.carsforum.co.il/cars/Upl...98%D7%90-1.jpg
Printable View
אם כבר אז לנציה בטא או בטא קופה המעוצבת:
https://upload.wikimedia.org/wikiped...2.0ie_1982.jpg
https://www.carsforum.co.il/cars/Upl...98%D7%90-1.jpg
מי שלא יצא לו לנהוג באלפאסוד, לא יבין.
שלדת ההנעה הקדמית הטובה ביותר אי פעם, לטעמי.
לעניין אהרונוביץ, טעמו במכוניות וכוח השפעתו...
כתבתי כמעט את כל ההסטוריה של "טורבו" ו"אוטו" משנות ה-80 ואת מה שאני חושב על העורך הראשון של שני המגזינים האלה שהם ציון דרך. וכן, כמעט הכנסתי את זה לכאן. בניגוד לרבים אחרים, כולל לא מעט קולגות שלי, אני דווקא מאוד מחזיק ממנו. לכן כמעט יצא לי משהו מאוד ארוך שנשמע כמו שיר הלל או לחילופין, חס וחלילה, הספד למי שהלך מאיתנו.... ותודה לאל, זה לא כך. רוני אהרונוביץ חי ובועט ונחרץ כמו תמיד וממשיך לכתוב על מכוניות. עד 120 והרבה בריאות רוני!...
אז צנזרתי למינימום ההכרחי ותמצתתי לשלוש שורות את מה שאני חושב:
1. לרוני אהרונוביץ שמורה זכות הראשונים. הוא עיתונאי הרכב האמיתי הראשון בישראל.
2. הוא לטעמי האב המייסד, זה שחתום על כל מה שנקרא "תרבות מוטורית" בישראל.
3. כל מי שמחזיק מעצמו חובב מכוניות בישראל, חייב לו תודה.
לא, אני לא מגזים.
והנה מנוע הסוד...ראו מיקום הדיסקים, להקטנת המשקל הבלתי מוקפץ...
צולם במוזיאון אלפא ב2/2/20, רגע לפני הקורונה...https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...dd2e6c084d.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5cb8c07f17.jpg
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
אני מסכים עם הכל וקןרא נלהב של האתר שלו והתשובות שלו בפורום.
אבל, אי אפשר להזכיר את רוני בלי להגיד גם שהוא "טיפוס" שלעיתים יש לו פתיל קצר ותגובות לא הולמות לאנשים שסה"כ רצו לשאול שאלה, ואולי לא בדיוק מכירים את הנושא טוב, וחס וחלילה לא ניקדו, פיסקו או טעו בכתיב של השאלה.
אבל לסיכום, כן הוא כל מה שדרור כתב בתחום המכוניות (לא הרכב). אופנועים ובמובן מסויים גם רכבי שטח זה לא בדיוק ההתמחות שלו.
גם אני קורא את נטקאר ורוני.בעיקר עקב חסד הנעורים היות וגדלתי על טורבו מהיום הראשון.
אבל האין פתיל שלו כלפי שואלים תמימים שמעזים להפגין מעט בורות או חוסר שליטה בחומר, זו תופעה על גבול הגסות רוח.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
הוא באמת טיפוס.
ככה הוא. ואם אתה לא מסכים עם דעתו, או חורג קצת מהכללים שלו, הוא עלול להתהפך עליך. זה למה לדעתי נטקאר הוא סוג של שוליים.
ועדיין, הוא היה עיתונאי רכב ובחן מכוניות כמו שצריך כשיותר מ-90% מהברנז'ה של היום עדיין שיחקה במכוניות מז'ורט בגן. אז כבודו במקומו מונח.
ואכן - גם לדעתי שטח זה לא התחום שלו.
שוב, לא לא רציתי ללכלך עליו אבל התכונה הזאת כל כך בולטת אצלו שאם רוצים להגיד מיהו רוני, אפילו בקצרה, זה חלק בלתי נפרד ממנו.
לפעמים זה לטובה, בעיקר כשבעט באוטו ועזב בגלל ריבוי הפרסומים והחסויות שהשפיעו גם על רמת וגם על תוכן הכתבות. אבל אצלו באתר, אני כבר החלפתי יוזר כ-5 פעמים כדי לא לענות לו...
ושאלה לדרור, יש לך מושג על מה כהן הרכב נוהג בעצמו? כי אני לא הצלחתי להוציא את זה ממנו.
לא מגדיר אותו ככוהן, כנביא או כמשיח...
פעם היו שהגדירו אותו כ"גורו"... מונח שרבים מרוכבי הכרכרות כאן מכירים היטב.
באמת שאין לי מושג על מה הוא נוהג היום וגם מה זה משנה בעצם?... אנשים מתבגרים, מתברגנים, לא רוצה לומר "מזדקנים"... בסוף אתה משתמש במה שנוח ומתאים למציאות שלך ולכיס.
אם זכרוני אינו מטעה אותי, בעברו של הגורו מכוניות ספורטיביות שהיו מיתולוגיות בארץ כמו MGB ומידג'ט, גולף GTI ופיז'ו 306GTI וכו'.... וזה היה בתקופה שמכוניות כאלה היו באמת נדירות כאן ורק אנינים אמיתיים שילמו הרבה כדי לשים עליהן יד.
ממש לא. אבל ממש ממש לא. קל להיסחף לטעות הזו.
לדעתי האישית, מי שבאמת אנין, חובב רכב אמיתי, עדיין יעדיף MGB או כלספורטיבית-אספנות אחרת על פני פרארי או מזראטי מודרנית או דגמי M של ב.מ.וו ו-AMG של מרצדס, קורבטים ו-GTRים וכו' וכו' מכוניות מאוד מהירות שהפכו לצעצועים של אנשים מסוג מאוד מסוים ולסמל של טעם רע שמתפתח מאוד מהר ומאוד בקלות, בסביבה שרוויה בכסף גדול ומלוכלך.
אני יודע שיש בזה מהההכללה ושאני עושה עוול לחלקם שאולי אפילו אשכרה גם אוהבים מכוניות. אבל גם לא נטעה הרבה או בכלל אם נכליל את רובם כסתם ערסים, רק עם המון כסף.
ואני באמת לא רוצה להמשיך לפתח את זה. להביא "הוכחות" המסתמכות על פרטי טעמם בנשים, בגדים, תכשיטים, מוסיקה והספורט המועדף עליהם.... אבל אנחנו יודעים היטב במה ובמי ובאיזה סוגי אנשים מדובר.
ולפני שמישהו אחר יזרוק לי את זה לפרצוף - ברור שאני מקנא!.....
דרור, תקן אותי אם אני טועה אבל יש הרבה יותר ערסים עם מזדה 323 ישנה מאשר עם M3, GTR, C63 וכיוב' (ה- 323 החליפה לאחרונה את ה(ע)ונדה, שהחליפה עוד כמה בדרך ולפניהם הסובארו "פשע").
אממה, הערסים עם המכוניות ספורט היקרות מאוד "רעשניים" בכבישים ולכן אליהם אתה שם לב.
חובבי הרכב האמיתיים שהם בעלי ממון לא משתוללים בכבישים, לא בוקעת להם מוזיקה חזקה מהרכב והם לא ינעצו בך מבט מזלזל ברמזור.
הרכבים שלהם עומדים בשקט בחניה, יוצאים להתאוורר בסופי שבוע וננהגים בצורה נעימה ועדינה. להם מספיק לדעת למה הרכב מסוגל גם בלי להפגין את זה בכל רמזור.
ואם כן רוצים להנות, הולכים למסלול (כמובן אחרי קורס) ולא סתם משתוללים.
וביננו, גם לי פאר היצירות האיטלקיות ממש לא עושות את זה. כן הייתי מוכן להוסיף עוד קצת סוסים לפרייבט שלי אבל זה לא מדיר שינה מעיני. אם הייתי מחפש איפה להשקיע כמה מאות אלפי שקלים, כנראה שזה היה ב- JL רוביקון קצר ידני + שדרוגים. (פשוט כי כמה שלא תשקיע בסופה, את הדרך לשטח שהיא 80% מהמסלול, לא תעשה בנוחות עם סופה..)
כל אחד וההעדפות שלו.
אך אך נשכחות - הרכב הרשון שלי/ שלנו הייתה אינוצ'נטי (הכלאה לא מוצלחת בין אוביאנקי למי מינור) שנת 82 שתוך פחות משנה ירדה מהכביש בגלל שיכור שחצה צומת באדום ונכנס בנו מהצד.
המחליפה שלה הייתה אלפא סוד 3 דלתות (לא ספרינט) מנוע 1.5 ל' מאייד וובר כפול שהיה סיוט לכוון אותו כהלכה...אךךך תענוג של גיר, התנהגות כביש היגוי...אבל על אף שהייתה בקושי בת שנתיים החלו בועות חלודה סביב החלון האחורי והגימגומים בסרק בגלל המאייד שכל הזמן היה צריך לכוון אותו - לכן זוגתי הטילה ווטו והרכב נמכר בצער רב...
עד היום זוכר את ריח הכרומו וההתרגשות של קריאת גיליון טורבו מס' 1 ששם זועזע לראשונה עולם המוטורי בארץ כשבמחן השוואתי בין אלפא סוד לסובארו GL האלפא יצאה מנצחת....
עד לפני כמה שנים היה לי את כל הגליונות של טורבו ו-"אוטו" שיצאו כרוכים באוגדן עד ששוב לזוגתי נמאס מהמקום שהם תופסים ומהאבק שהם צוברים והאוסף כולו נמכר בפרוטות לחובב רכב נלהב אחר..
האלפא הזו היתה שלי הרבה שנים ושיקמתי אותה ממצב גרוטאה למצב נסיעה, נמכרה ליואב בשל מצוקת אחסון.
אם זה מענין מישהו, עוד יש לי רביעיית ג'אנטים מקוריים של אלפא, ספידליין 14" כמו שהיו בספרינט שמתאימים לה.
צריכים כמובן TLC, אבל זה משהו שכמעט בלתי אפשרי להשיג היום כבר.
קובץ מצורף 128630
תפרסם אותם בקבוצות פייסבוק ייעודיות
אינוצ'נטי לא היתה הכלאה.
זו היתה מיני מיינור בעיצוב מודרני יותר שיוצרה באיטליה.
דרור, תרצה או לא, חלק בלתי נפרד מיצירות הפאר המוטוריות זה גם תרבות השופוני - הרצון להתגאות ולהשויץ בהישג שלך.
בהחלט מסכים אתך שיש כאלו שיחזיקו ברכב ספורט יקר אך ורק כדי להפגין ברבים את היכולת הכלכלית שלהם, אבל יש גם לא מעט חובבי הגה שנהנים נטו מהנהיגה וזו הסיבה שהם מחזיקים כאלו מכוניות כמו ששי כתב.
דוגמה קלאסית לרכב מהנה לנהיגה אבל לא בעל אפקט שופוני - סובארו BRZ שדווקה זכתה להצלחה יחסית לסגמנט שלה.
דרך אגב, מבחינתי יש אפילו יתרון בתרבות השופוני - היא יוצרת ביקוש למכוניות מדהימות ורבות יכולת ויבואנים אכן מייבאים אותן - זו כמובן ההזדמנות גם לחובבי הנהיגה נטו לרכב על הגל.
ובאנאלוגיה לתחום השטח מועדון המיליון על אף מגרעות ההשתנה מהמקפצה שהביאו לרדיפת השלטונות עדיין קידם רבות את כל תחום זחילת הסלעים והעבירות הקשה כלפי מעלה.
ואיזה הבדל של שמים וארץ בין האינוצ'נטי דה תומטסו לדה תומטסו פנתרה....
הנה הן אחת מול השניה:
https://upload.wikimedia.org/wikiped...Tomaso_001.jpg
https://sc02.alicdn.com/kf/HTB17LWBM.../De-Tomaso.jpg
[QUOTE=KOOKE;887094]שנהנים נטו מהנהיגה וזו הסיבה שהם מחזיקים כאלו מכוניות כמו ששי כתב.
דוגמה קלאסית לרכב מהנה לנהיגה אבל לא בעל אפקט שופוני - סובארו BRZ שדווקה זכתה להצלחה יחסית לסגמנט שלה.
ה- BRZ והטויוטה 86 הם רכבי נישה, מהנים מאוד לנהיגה בסיבובים וישיבה מאוד נמוכה למי שאוהב. אבל:
1. הגג מאוד נמוך כך שכל מי שמעל 1.80 לא יכול לנהוג ברכב (מתאים ליפנים)
2. הרכב לא חזק בכלל. ספורטיבי בניהוג אבל לא במנוע. (200כ"ס ו- 21 קג"מ בלבד)
3. לא יכולים לשבת בו אנשים מבוגרים מאחור.
למרות זאת הוא מאוד מבוקש בארץ, ובאנלוגיה לרנגלר ולנדקורזר, הוא נמכר כמשומש הרבה מעל המחירון.
[QUOTE=sgill;887098]
מאוד מבוקש, ואת המעט שסמל"ת מביאים, מעיפים מיד. ובהמשך הערך רק יעלה כי סובארו החליטו להפסיק לייצר את הBRZ......
יותר מזה? מתוך 46 BRZ שנמכרו בישראל ב-2019, 44 היו ידניות!!! שזה מבחינתי המדד הראשון למי רוכש את האוטו הזה. האם הוא חובב שופוני או חובב נהיגה.
הגג נמוך? מצוין. אז תשב נמוך. אני 1.90 ומרגיש שם נפלא. כי זו מכונית ספורט. הייעוד שלה הוא נהיגה ולטעמי תנוחת נהיגה נכונה היא נמוכה.
כן, אני יודע שישראלים אוהבים לשבת גבוה עם ראש בתיקרה וההגה בין הברכיים וזו אחת הסיבות לאופנת הג'יפונים - לשבת גבוה. אבל בין ישיבה גבוהה ובין נהיגה אין ולא כלום, ולא לחינם המכוניות הגבוהות טובות לכל דבר שתרצה, חוץ מאשר לנהיגה.
נתוני מנוע על הנייר לא מספרים את כל הסיפור. 200 כ"ס ו-21 קג"מ מ-2 ליטר אטמוספרי זה בסדר גמור. די והותר כדי שהאוטו יהיה מספיק מהיר בכל קנה מידה. 7 שניות ל-100 קמ"ש זה יותר מהר מכמעט כל הספורטיביות החצי-אקזוטיות שהיינו מריירים עליהן בעידן של רוני אהרונוביץ בטורבו ואוטו....
אבל השאלה מה אופי המנוע. הבעיה עם מנוע כזה במכונית מודרנית זה שמצד אחד הוא לא בריון ואין לו בשר בסל"ד נמוך ובינוני, וכדי להוציא ממנו ביצועים צריך לקרוע לו ת'צורה. מצד שני זה גם מנוע מודרני מוזרק עם מצערת אלקטרונית... יש נתק ועמימות בתחושות בין הדוושה והמנוע לעומת מנועים ישנים יותר עם מצערת מכנית (נשלטת כבל). הזרקה שזה דבר נפלא, מדויק ואמין, לעולם גם לא תייצר את התגובות והתחושות של סוללת מאיידים צרודים.... מצד שלישי רכב מודרני הוא גם כבד. אינוצ'נטי דה תומאסו שוקלת חצי מ-BRZ אם לא הרבה פחות.... וגם אם תהיה הרבה פחות מהירה ממנה בכל פרמטר, התחושות והתגובות יהיו הרבה יותר קיצוניות ואפילו הרבה יותר מהנות.
וזה לטעמי עצם העניין במכונית שמיועדת לנהיגה: תחושות.
זה לא משהו שמודדים בסטופר או בהשוואת נתונים. רק בתחושות, בתגובות, בהנאה נטו מנהיגה אמיתית ומהירה במכונה חדה כמו תער ולא סלחנית, שלא מתקנת לך טעויות, שדורשת ממך להיות מיומן, כי אם לא, תמות. אבל בתמורה היא גומלת לך בטונות של חיוכים - בדברים האלה הספורטיביות של פעם לוקחות בהליכה.
זה למה אני מעדיף חיפושית משופרת על פני BRZ
ואלפאסוד 1.5TI על פני ג'ולייטה תלתן ירוק מודרנית.
ואינוצ'נטי דה-תומאסו על פני גולף GTI דור 7
הן לא יותר טובות מין הסתם. הן לא יכולות להיות טובות יותר מרכב שחדש ומתקדם מהן ב-40 או 50 שנה וברור שאין שום מקום להשוות. אבל הן "רק" הרבה יותר כיפיות. וזה בדיוק מה שעושה לי את זה.
ומצידי שהערס ישפר את ה-אאודי RS3/סיאט לאון קופרה שלו ל-600 כ"ס וישרוף איתה את הכביש וירגיש כמה הוא נהג תותח עם חזה מנופח. שיהיה לו לבריאות. כי זה באמת מאוד מרשים, כל מופע הטכנולוגיה והממון הזה, אבל לי זה אשכרה לא עושה כלום.
ואישית אני יודע שזה גם לא חוכמה.
נראה אותו מצליח להחזיק חיפושית עם 120 כ"ס על הצד בכביש הררי מפותל.
זה כבר דורש הרבה יותר מהנהג מאשר סתם ללחוץ עד הפח.
דלתא אינטגראלה... אחח החלום הגדול שלי אז.. שגדל עוד יותר שהחליטו להגריל 2 כאלה למנויי אוטו, אדומה וצהובה אם אני זוכר נכון, החלומות לזכות באחת כזו הדירו שינה מעיני, לבסוף לדעתי הוגרלה רק האדומה, והצהובה נכנסה לאוסף של רמי אונגר אם אני לא טועה שהיה הבעלים ויבואן לנצ'יה. לדעתי הוא שומר עליה עד היום, האדומה הסתובבה עוד בארץ ומדי מספר שנים עלתה באחד הלוחות. ערכה כיום גם בעולם לא יסולא בפז..
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
בשנת 95 הייתי אורח של מועדון המכוניות הקפריסאי.
הם ארחו פעם בשנה את הסבב הארופאי של הראלי הארופאי.
פעם ראשונה בחיים לראות מקרוב מכוניות ראלי קרוס אמיתיות. קרבות בין האינטגרלה למיצובישי אבו. בלתי נשכח.
היה שם מתחרה בולט עם קבוצה מקצועית כמו בסרטים.
לבנוני בשם נסראללה.
כל הכבוד לקפריסאים - הם העלו את הסרט ליוטיוב.
https://youtu.be/oW_qtL917u8
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
באירוע המוטורי בכרמיאל שהיה בשנה שעברה הייתה אינטגרלה אדומה שמורה ומתוקתקת ברמת הבורג - מדהים - ייתכן וזו אותה אחת..
החלום שלי באותן השנים הייתה האלפא רומאו GTV6 -
קובץ מצורף 128632
היום החלום שלי זה רנגלר רוביקון JL אקו דיזל....חחחח..
דרור,
בדומה למדריכי רכיבה (אופנוע), יש לך תמונה חלקית לגבי תנוחת ישיבה. אם תרצה לפתוח שרשור בנושא, אשמח לחפור שם ולא לחטוף כאן.
סוף שנות ה 80 תיחלת שנות ה 90 החזקתי GTV מתוגברת בעוד כמה עשרות סוסים ע"י אוטודלתא .
רכב מדהים בכל קנה מידה.
מה שכן, דרש התעסקות כל יום שישי וכן כיוון 4 הקרבורטורים בכל חורף וקיץ.
נמכר לצערי לילד עשיר מהרצליה כשקניתי את הדירה הראשונה .
שנה אח"כ ניסית לרכוש אותו בחזרה, אבל לדברי הילד ,
" האוטו ברח בירידות סדום והוא טוטאללוסט , אבל אבא קנה לי משהו יותר טוב גולף VR6 ..."
מי שהייתה הכי מרוצה, האישה ! כל הזמן הריגשה שהיא בתחרות עם מאהבת איטלקיה ...
משהו בשנות ה 2000 הוצעה למכירה GTV 86 כסופה ללא חלודה כלל בגן יבנה ע"י אספן אלפות מפורסם.
למרות המחיר האסטרונומי שדרש, עשיתי "סיבוב" ומשום מה הריגושים והיכולת שזכורה לי ממש לא הייתה קיימת.
הייתי מגדיר זאת כמו לפגוש את "מלכת הכיתה" לאחר 30 שנה ...
שבוע שעבר גם חוויתי זאת בשנית לאחר שהוצאתי את ה B4 2007 לנסיעת איוורור ופתאום הרגשתי איך היא מיושנת
ולא מלהיבה אותי כמו שהייתה חדשה .
אפילו לא מהירה עם ה 165 כ"ס והנעת ה AWD שלה ביחס לאיוניק המשפחתית .
בקיצור,
חלומות על רכבי נוסטלגיה כדאי שייתגשמו בזמנם ולא 30 שנה מאוחר יותר ...
זאת דעתי בכל אופן.
רענן
נ.ב - לא הייתי מתנגד שתהיה לי בחצר קורבט 69 סטינגרי
יהיה נחמד להעיר את השכונה בשבת בבוקר ...