לא מכיר את המנוע הזה....
אבל אולי החיישן חמצן תקול?
(נותן נתון לא נכון שמשגע את המחשב שסוגר מנוע צעדים/סוגר דלק)
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Printable View
לא מכיר את המנוע הזה....
אבל אולי החיישן חמצן תקול?
(נותן נתון לא נכון שמשגע את המחשב שסוגר מנוע צעדים/סוגר דלק)
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
בהנעה של מנוע קר המחשב עובד בחוג פתוח כלומר חיישן חמצן לא משתתף בחגיגה.
או שתחליף את חיישן הטמפרטורה שעל בית הטרמוסטט (על אף הקריאה הנכונה לכאורה) , או שלבינתיים תחדש את החוטים שלו, מהחיישן ועד המחשב. או אולי גם וגם.
אני מניח שבתוך ובצמוד לראש, אפילו שבתוך מסילת הפלסטיק, הם די קשים עד מתפוררים.
התחדשתי במתאם ל-odb 😊
קריאת הטמפרטורה במחשב זהה לשעון הנוסף שמותקן לי בצמוד אליו. המחשב מדווח טמפרטורת נוזל קירור של 19 מעלות ועדיין הבעייה קיימת. חיישן מצערת גם נראה מגיב יפה ורציף. מה אמורה להיות קריאת המינימום שלו ?
עברתי על השרשור שוב ויש לי שני סנט לתרום
הראשון, תפרק ותנקה היטב את הבית מצערת כולל המעברי אוויר הפנימיים,
השני, תחליף בנוסף גם את החיישן וואקום (MAP)
יואב
מה אמור להיות ערך הוואקום ?
אם אני זוכר נכון, ה- OBD הראה בין 15- ל- 20- PSI
הסיפור מתבדר...
אתמול בערב רציתי לוודא שהבעייה היא לא בגלל הרכבה שגוייה של חיישן המצערת (הוא נדרך מעט בהרכבה, נותן ערך מינימום של 12% ב- OBD), אז ניתקתי את חיישן המצערת וחיברתי לחיישן אחר מחוץ לרכב (הראה 6%) - ללא שינוי בהתנהגות.
רק כדי לוודא שהעסק מתנהג כמו שאני מכיר, עזרתי למנוע להתייצב בסרק ושחררתי לאט את המצערת, המחשב הצליח לתקן ולאזן את המנוע. כיביתי וניתקתי את מנוע הצעדים מהצמה, וכרגיל הרכב מניע בנגיעה ושומר סל"ד.
ואז חיברתי שוב את מנוע הצעדים ואיפסתי. התקלה שלו במחשב, וראה -זה-פלא: הרכב הניע והעלה סלד מעל הסרק הרגיל. כיביתי וניסיתי להתניע שוב מספר פעמים ובכל פעם הסל"ד עלה יותר גבוה. גוועאלד !
בעוד אני מחפש באינטרנט מגרשי שדים, רוחות רעות וחייזרים, הסל"ד התחיל לרדת עד שהתייצב בסרק רגיל אחרי כמה דקות. בשלב הזה המנוע כבר היה חם מדי להמשך בדיקות ...
היום בבוקר 5 נסיונות התנעה קרה ברצף בלי שום בעייה...
רעיונות ? המלצות למגרשי שדים ורוחות ?
אה, ורק כדי להשלים פרטים: ניסיתי אתמול (לפני הבדיקה הקודמת וההשתלשלות שאחריה) להתניע התנעה קרה על גז - ללא שינוי בהתנהגות, כלומר לא קשור בשום צורה למערכת הדלק...
נראה לי שבלי לשים לב ביצעת פרוצדורת איפוס מנוע צעדים.
אסף.
ואיך עשיתי את הדבר הנהדר הזה בלי לשים לב ?
בדיוק.
ואני אחדד אחרי החלפת מנוע צעדים יש לאפס מחשב.
יכול להיות שאיפוס התקלה דרך ה- OBD גרם לזה ?
(כי המצבר נותק כבר מספר פעמים כולל ל- 24 שעות וזה לא השפיע ...)
מנער את השרשור ומעדכן למען הדורות הבאים:
כבר שנה וחצי אני חי בהשלמה עם ההתנעה הלא יציבה של הצ'רוקי (לוקח זמן לסרק להתייצב), וגם מודע לכך שהמצב קשור למצב הטעינה של המצבר (אחרי לילה של תאורות/מקרר, חייב להתניע עם קצת גז).
ובכן, אולי סוף לסיפור. אחרי שביום שישי האלטרנטור התחיל לאותת על חוסר יציבות נפשית מלווה בירידות ועליות (גם חריגות) במתח, הוחלף האלטרנטור למשופץ (אלקטרו-סטארט), וראה זה פלא - ההתנעה קלה והסל"ד מתייצב מייד אחרי ההתנעה - קצת מעל 1000 סל"ד בהתנעה קרה וקצת מתחת ל- 1000 סל"ד בהתנעה חמה. כנראה שהאלטרנטור (הווסת ?) לא תפקדו היטב גם לפני כן. כרגע נראה שהסאגה הזו חלפה :)