תגובה: מצב ציר המוסכים - רמה"ג
אפשר לנסות, אבל יש כמה קטעים שבהם יהיה לך קשה ותצטרך מכוון, בעיקר בכניסה לפאג'ר ובקטעים הסלעיים - גם אם אתה עולה לעין מימון לפני שאתה מתחיל את הציר- וגם לאורך הציר. קח בחשבון גם חום קיצוני בחודשיים הקרובים, מבחינת מזגן שמפסיק לפעול בקיצון. הבעיה בציר המוסכים היא לא "עבירות", אתה לא מטפס שם על שום סלע. הבעיה היא הקטעים הטכניים של רבע שעה לזחול ב1 קמ"ש על אבנים בגודל של ראש של פרה ולשמוע את הגחון אוכל כאפות ואת הצמיגים חוטפים חזק. פעם אחרונה שעשיתי את הציר היתה ככה..........חודש לאחר פתיחת הסגר. זה דורש סבלנות ורכב מתאים בחלק מהקטעים. אל תצא לבד, מקסימום תקבל רצועה.
תוציאו את עין מימון מהרשימה.
כבר מזמן שעדרי הבקר השתלטו על המקום והכל הפך למחראה אחת גדולה.
מגעיל ומסריח למרחקים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מגעיל ומסריח למרחקים.
הרבה מקומות הופכים למחראה בחסות עדרי הפרות, מענין שאותם הרט"ג לא מגביל...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מגעיל ומסריח למרחקים.
רציני?? איזה דיכאון. אני לא מדבר על ה"חניון" בחורשת האקליפטוס-שם צריך מגפיים כדי לבוסס בחרא. אני מדבר על הבריכה לזכר צחי שנמצאת טיפה למעלה- בהליכה.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
AmiOshi
זה פחות קשה, אני חשבתי שאתה מתכוון לציר הדרומי
https://www.4x4.co.il/article/10887
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
רציני?? איזה דיכאון. אני לא מדבר על ה"חניון" בחורשת האקליפטוס-שם צריך מגפיים כדי לבוסס בחרא. אני מדבר על הבריכה לזכר צחי שנמצאת טיפה למעלה- בהליכה.
- - - Updated - - -
זה פחות קשה, אני חשבתי שאתה מתכוון לציר הדרומי
https://www.4x4.co.il/article/10887
לאט לאט חחחח
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
הרבה מקומות הופכים למחראה בחסות עדרי הפרות, מענין שאותם הרט"ג לא מגביל...
הפרות היו שם כנראה לפני שהיה לך רשיון.
והן לא שם כל השנה. לכן זה עניין של מזל, האם תגיע לשם בתקופה שהן בחלקה הזאת או בחלקה אחרת.
אני לא מכיר של מי הבקר ספציפית שם, אבל הרבה מנהלי עדרים נוהגים להחיל משטר רעיה קבוע לפי תקופות בשנה, כך שאם המצב כך אצל בעלי העדר שבאזור, אתה יכול לתזמן את התקופות בהן אין שם בקר.
יש מקומות ספציפיים בהם יש פרות כל השנה (בד"כ אזור של מכלאות) אבל לדעתי בעין מימון אין מכלאה צמודה (לא אזור נוח).
אם אחרי כל החפירה, עדיין מפריע למישהו שיש חיות בשטח, הפתרון הוא פשוט.
אפשר להפסיק לאכול בשר...
טוב, בדרך חזרה. ציר המוסכים הצפוני. כולל המעיין. במעיין היו פרות למטה, יש מחסום פרות לפני ההליכה למעיין. אין יתושים ואין קקי. מקום מדהים.
הטיול היה ממש קליל, אבל לא המשכנו לציר הדרומי.
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
הפרות היו שם כנראה לפני שהיה לך רשיון.
והן לא שם כל השנה. לכן זה עניין של מזל, האם תגיע לשם בתקופה שהן בחלקה הזאת או בחלקה אחרת.
אני לא מכיר של מי הבקר ספציפית שם, אבל הרבה מנהלי עדרים נוהגים להחיל משטר רעיה קבוע לפי תקופות בשנה, כך שאם המצב כך אצל בעלי העדר שבאזור, אתה יכול לתזמן את התקופות בהן אין שם בקר.
יש מקומות ספציפיים בהם יש פרות כל השנה (בד"כ אזור של מכלאות) אבל לדעתי בעין מימון אין מכלאה צמודה (לא אזור נוח).
אם אחרי כל החפירה, עדיין מפריע למישהו שיש חיות בשטח, הפתרון הוא פשוט.
אפשר להפסיק לאכול בשר...
נתחיל מהסוף..אני מתכוון לאכול יותר בשר לא פחות, למרות שהשבוע אמרה לי הדוקטורית להוריד קצת כי יש לי יותר מדי ברזל בגוף... שנית, זה שהפרות מסתובבות בגולן שנים לא אומר שאי אפשר להגביל אותן מלהיכנס לכל פינות החמד בגולן ולחרבן עליהן. שלישית, החרא נמצא שם הרבה הרבה אחרי שהן הלכו לרעות במקום אחר ומלבד החירבון של פינות החמד, השלוליות חרא שלהן זורמות ישר למים שמגיעים לכינרת ועל הדרך פוגעות בצבע ובגומיות של הרכבים שנוסעים בשבילים. דבר אחרון..אני מכיר חלק מבעלי העדרים, מכיר את ההתנהלות ובאופן כללי פרות בשטח לא מפריעות לי בכלל, להיפך לטעמי הן מוסיפות לנוף המהמם של הגולן ועדיין אני חושב שצריך לסגור מקומות מסויימים לכניסת עדרי פרות - ואני מדגיש..עדרי פרות! לא חיות בכללי כמו שציינת.
יאללה לא על זה השירשור אז אניח לזה פה.
הרבה טיולים, נחת ובריאות לכולם.