יותר הגיוני להניח שהקפצת המחירים היא שיטת העבודה כי זו רק דוגמה אחת מיני רבות, אבל אחת הקיצוניות שבהן.
Printable View
יותר הגיוני להניח שהקפצת המחירים היא שיטת העבודה כי זו רק דוגמה אחת מיני רבות, אבל אחת הקיצוניות שבהן.
צא מזה. המחיר המפורסם הוא המחיר שזכה .
זו עבירה לפרסם תוצאות מסולפות וגוף ציבורי לא יסתכן בכך.
מכרזים זו אומנות וההגיון של האזרח הפרטי הוא לא תמיד ההגיון של מי שמתמחה במכרזים.
יש פה חבר שמתמחה במכרזים ( פומפוי?).
הוא בטח קורא וצוחק מהצד...
נורא מגזימים כאן.
יכול להיות שלמישהו יד קצת יותר מידע על רכב ספציפי, אבל הכל שקוף והכל אמיתי.
אם תראו את כמות האנשים שמטיילת שם, אולי תבינו.
חבר שלי קנה לאחרונה היילקס ויגו 08 מסוחר ב-92 אלף כאשר הסתכלנו ביחד מה מחיר הזכייה שלה (85 אלף).
הסוחר הזה מתעסק בזה כתחביב (כל פעם רכב אחד או שניים מתחת לבית).
7,000 ש"ח לעסקה זה רע ? (יש כאלו שעובדים חודש שלם עבור שכר כזה, כאילו).
הרכב אמנם היה במכרז היותר "שווה" שזה הגופים הממשלתיים.
גם אני לא מתבייש לספר שהצעתי 122 אלף על הויגו שנמצא אצלי (לפני כמעט ארבע שנים) כאשר המחירון שלו היה 124 אלף.
אז ירשמו שמישהו "הקפיץ" מחיר.
אני קניתי רכב (ויגו 08) ששירת נהג אחד במינהל מקרקעי ישראל שנראה ששמר עליו מאוד, נסע 225 אלף ק"מ, הסטוריית טיפולים מלאה, ללא כל תאונה או החלפת כנף/דלת וכו' ,פגוש אספיר, כננת, מיגון תחתון, ארגז בגובה הרכב, פגוש אחורי עם וו גרירה, צמיגים וג'נטים רחבים, כל אלו לא שווים כסף ?
אני כבר עוד מעט 4 שנים עם הרכב ומברך כל רגע שלנו יחד.
אז שכל אחד יעשה את השיקול שלו.
דניאל
יכול להיות שאתה צודק.
7k זה לא רע, אבל יש כאלה שזה לא מספיק להם, כמו הסוחרים "הגדולים" שצריכים לפרנס עוד כמה בדרך.
מה שמעניין פה ואין לכך היתייחסות זה ירידת ערך שיש לרכבים האלה בתור בעלות של ממשלתי לשעבר, ירידה בין 25%-35% .
מישהו היה במגרש? מה זה ההאמר הזה?
אסף.
דרור, סופה זאת סופה, כבודה במקומה מונח וגם פינה בלב.
המדובר ברכבים חדישים ולא בני 20 שנה, איך אתה יכול על אחד להוריד 40%, ועל האחר להעלות? או שאולי שוב זה בגלל הסמל?
כשהסופות יצאו למכרזים, זה היה בדיוק אותו דבר. הן היו בנות 5-8 שנים.
באו הסוחרים, גרפו את הכלים הטובים במחירים גבוהים יחסית. "שיפצו" אותם (פחחות וצבע אם היה צריך, סידרו מכניקה פה ושם, ריפדו מחדש מושבים, לפעמים הם ממש השקיעו והקונה קיבל גם ג'נטים מבריקים וצמיגים חדשים) ומכרו ברווח. הרבה-הרבה מעל ל"מחירון".
היום אין סופות, יש טויוטות.
טויוטות מתהדרות בהילת גיבורים, מוצדקת או לא.
דעתי על מכוניות טויוטה כדעתך, אבל מה זה חשוב או משנה? הביקוש גדול ואז המחירים עולים.
לא עבירה חמורה - עבירות חמורות.
ושוב תאוריות הקונספירציה.
עכשיו שמישהו יסביר לי, איזה אינטרס יש לעובד ציבור (שלא מקבל שלמונים) לעבור עבירות חמורות (ולהסתכן באובדן הפנסייה התקציבית:cool:) רק על מנת שהמדינה תרוויח עוד כמה שקלים?
אני לא קונה את זה.
אני כן קונה, במיוחד לפי ה"אגדות המוטוריות" שרצות אפילו באתר פה, שיש "גאונים" ששווה להם לשלם את הסכומים האלה, בעבור "אגדות".. וכן, גם המקצוענים שמשלמים מחירים כאלה, יודעים לנצל טוב את "האגדות". ולמכור אותן ל.."גאונים".
כל מחיר לכל רכב הוא מופרז אלא אם יש לו קונים מרצון.
אני חושב שמי שמשלם מחירים כאלו כלקוח סופי הוא אדיוט אבל מי אמר שהעדר חכם?
הוא בסך הכול מתנהג כמו עדר
עבור רכב בן 20 מילא, ויש סיבה, רוב הסופות מצדיקות את המחיר, הם מושקעות ומדוגמות, חוץ מיזה שסופה היא סופה.
אתה רואה שגם עבור טויוטות ישנות בנות 20 המחיר דומה, לכאלה שכן מצדיקות ולא הערמות חלודה או הרקובות.
אבל עבור רכב בן 4? או 8(כל רכב)? למה? כי נהגו עליו עשרות נהגים? עבר בין יחידות? אז מה אם טופל, ואולי המכלול הספיציפי זה שלא הוחלף והיקר ביותר יקרוס דווקא אצלך? יש סיבה טובה למה מורידים מחיר בצורה הזאת.
ניתקלתי בעבר בדימקס צבאי שהגיע למוסך, אוטו עם 20k על השעון, הלך ראש מנוע כי החייל לא "שם לב" או לא יודע מה, מי יכול לדעת מה המצב שלו בשעת המכירה? זה שכתוב בטופס שהמנוע תקין או שהוא מעשן קצת אומר לך משהו? נאדה.
מה זה "מצדיק את המחיר" או לא?
אוטו שווה כמה שמוכנים לשלם עליו. זה הכל.
אם אלה הסכומים, אז כנראה שזה מה שווה טנדר טויוטה יוצא מכרז. זה המחיר. רוצה? תקנה. לא רוצה? אל תקנה.
אותי זה לא מטריד בכלל. לא רוצה טויוטה.
נדב, ההגיון שלך מעולה עבורך.
אתה מנסה לשנות את העולם שאתה צודק והם טועים? לא קצת מגלומני?
מי שהעיסקה טובה בעיניו שיקנה ויהנה
דרור זה בטוח, אבל מוצדק לשלם את אותו מחיר כשהאוטו באמת כזה, אוטו שחוט, מוזנח, שאין בו שום דבר מיוחד וכו' לא יהיה כזה גם אם בעליו ידרוש מה שידרוש.
יש לך דוגמה יפה בפורום מכירה, טויוטה פראדו שכבר כמה חודשים לא נימכר, האוטו במצב תצוגה לדברי הבעלים, כנראה שאנשים כבר לא מוכנים לשלם את המחיר, לעניות דעתי.
טויוטה או לא, רכב שיצא מגוף ממשלתי ואין בו שום דבר מיוחד לא מצדיק מחירון ולא מחירון+, נקודה.
אבל למה זה כל כך אכפת לך?
מי שרוצה יקנה. מי שלא רוצה - לא יקנה.
אני, מספיק לי סיבוב בטויוטה, כל טויוטה, גם חדשה, כדי לדעת שאוטו כזה אני לא רוצה.
אבל לא כולם כמוני.
לא מנסה לשנות כלום.
מכיר לא מעט אנשים באותה דעה, תתפלא.
ברור שמי שטוב עבורו יקנה.
- - - Updated - - -
לא אכפת לי, סתם ניסיתי להיכנס לראש שלהם.
ורק להבהיר, היה לי פעם רכב בעלות ממשלתי לשעבר שהושקע בו הון עתק, ונימכר מעל ל"מחירון" אבל עדיין במחיר בדיחה.
עזבתי.
בהיכרותי בן משפחה קרוב שהיה פעם מנהל מגרש רכבים ממשלתיים באיזור המרכז
הוא אמר לי שהמספרים המפורסמים הם אכן המספרים האמיתיים, יש שמועות על דליפה של מידע פנים
כאשר החשש העיקרי הוא שכאשר מוחלט שרכב יוצא למכרז הוא מגיע להערכת שווי במוסך השירות
איתו עובדת המדינה. כך שלמוסך יש את כל המידע לגבי כל רכב ושם שוכן פוטנציאל דליפת המידע לסוחרים.
תחשבו לרגע כמה עובדים הרכב הזה רואה במוסך הנ"ל בשנות שירותו, ההיכרות עם הסטוריית הטיפולים שלו
והעובדה שהמוסך הוא הוא זה שקובע את ערך הרכב עבור המכרז שהמדינה מפרסמת בסופו של יום.
פה קבור הכלב !
אני לא מבין איזה כלב ולמה הוא קבור..
מכרז, מציעים, זוכים, מפרסמים... מה מסובך?
אפשר לחשוב איזה מכרה זהב זה...
אותי לא ירתיע לקנות רכב עם הסטוריה של רכב מדינה.
לי משנה הרבה יותר מי הבעלים האחרון ואיך הוא טיפל ברכב.
לגבי המכרז,
מעבר למוסכים, יש גם המון אנשים מתוך המערכת שבוודאות נותנים טיפים.
למשל,
אני מכיר אישית כמה רכבים שיצאו למכרז שהנתונים שלהם לכאורה לא משהו (ק"מ גבוה, רכבי יחידה, הערות בנושא מנוע וגיר וכו....) שבפועל עבדו הרבה פחות פחות קשה מכל רכב מקביל בשוק האזרחי, וקיבלו טיפולים בזמן עם החלקים הכי טובים ובמוסכים מצויינים...
הרכבים האלו נמכרו בכמעט מחירון בזמן שאם לא היה רשום "בעלות מדינה" היו נמכרים בהרבה מעל (למרות הק"מ הגבוה).
שורה תחתונה,
למכרז צריך אחד מהבאים:
המון נסיון
המון מזל
טיפ
אם אין לך לפחות אחד (ולי אין) עדיף לפתוח יד2
עריכה:
מה שמצחיק זה שאם המחירים היו זולים מישהו כבר היה קופץ ואומר שזה ביזיון, התנהלות לא יעילה, ובזבוז כספי ציבור...
(-;
איל זאת הכוונה שלי, הבעלים האחרון שטיפל ברכב ואתה יודע מה מצבו במדוייק, זה לא ככה במקרה של מכרז, ועם כל הכבוד לסוחרים פה הם עדיין סוחרים, קצת קוסמטיקה ומינימום השקעה שווה מקסימום רווח.
פומפוי-את הרכב שהיה לי בבעלות מדינה קניתי במחיר לא זול, מתחת המחירון אחרי הורדת ערך מדינה, הושקע ברכב הכל, אבל הכל חדש, אלפי שקלים עם קבלות, וכשנימכר הוא הלך באותה צורה, הערכת הרכב למצבו והורדת מחיר בגלל בעלות מדינה, והוא היה בן 10. כשנימכר.
פג׳רו ספורט, אוטומט.
אני לעומת זאת קניתי דיפנדר במחיר נמוך משמעותית מהמחירון ואחרי שסידרתי ושיפרתי מכרתי מעל המחירון, בלי שום הורדה או הפחתה. מה שמעניין הוא שגם זה שקנה ממני מכר באותו סכום כמה שנים אחרי.
אז זה כנראה כן תלוי בסוג הרכב.
ואגב... ההאמר... אם היה לי מקום...
אסף.
אסף, אני חושב שזה תלוי ברכב ולא בסוג, רכב מטופל משופר ומושקע לרוב יימכר כמו שציינת, כל שאר הרכבים שהיו לי נימכרו כנ"ל.
רכב סטנדרטי וסידרתי שאין בו שום דבר מיוחד לא מצדיק מחיר מופרז, אם הרכב מושלם מכל הבחינות(ולדעתי לקנות רכב ממכרז מדינה או מסוחר שקנה מהמכרז זה לא הרכב המושלם) ובמצב מקורי אין סיבה שלא ימכר לפי מחירון, זה שיש יותר ביקוש מהיצע לגבי דגם מסויים כבר משהו אחר, וכמו שדרור ואחרים כתבו, מי שטוב לו יקנה.
לשיטתך, ההסבר הוא אותו הסבר - עדר של אידיוטים , פסיכוזת המונים.
אבל אני משתדל להתעלות מעל הרמה הזאת.
ההסבר שלי הוא שתכונותיו הטובות של הדפנדר, יחד עם נדירותו היחסית, גורמות לעודף ביקוש על היצע ולכן למחיר גבוה. תכונותיו הטובות - סרנים חיים, עבירות, נוחות, יכולת נשיאת משקל ומספר נוסעים גבוה ללא מתחרים, וכמובן סקסיות מטורפת.
אותו הסבר נכון גם לגבי טנדר טויוטה... רק שהוא לא נדיר. להיפך, הוא נפוץ יחסית לרוב המתחרים שלו ( לדוגמא, במכרז נושא שרשור זה יש 46 טנדר טויוטה ורק 10 טנדר איסוזו). ובניגוד לדיפנדר יש הרבה מתחרים, והם גם מאד דומים טכנית, למעשה כמעט זהים, ובחלק מהנתונים היבשים עדיפים על טנדר טויוטה - כוח, ביצועים, יכולת גרירה ונשיאת משקל... וטנדר טויוטה בטח לא סקסי בטירוף.
אז מה נשאר? מהם התכונות הטובות שגורמות לאנשים מן הישוב, אינטלגינטים (עזוב אותי...) לשלם מחיר "מופרז"?
על דרך האלימינציה נשארתי עם אמינות.
אבל עזוב, מה אני מבין? כמו שנקבע בתגובה 42 בשרשור זה, על ידי אושית הפורום ב.א., אני אידיוט :rolleyes: